A701 - problem z przypominaczem/reminder

• 11 Odpowiedzi
  • 1381 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 12, 2006, 20:34:34 »
R54. Chodzi o ten przypominacz w ktory jest w module z ustawieniem zegarka i umozliwia regularne przypominanie o 3 roznych zdarzeniach w poszegolnych dniach tygodnia.

Samo przypominanie dziala bez zarzutu. Ale jakis czas temu przestaly sie wyswietlac ekrany informujace o tym co to za przypomnienie i umozliwiajece odrzucenie informacji (dismiss). W zwiazku z tym nie mozna odrzucic/wylaczyc takiego alarmu. On oczywiscie po paru minutach sam przechodzi w stan spoczynku i odklada sie gdzies w systemie. W dalszym uzytkowaniu juz jest OK, ale po resecie wszystkie odlozone (nie odrzucone) alarmy zaczynaja dzwonic i trwa ta serenada coraz dluzej (za kazdym resetem) bo codziennie dochodza nowe przypomnienia ktrorych nie mialem mozliwosci odrzucic. Dopoki bylo kilka zaleglych alarmow przy wstawaniu systemu nie bylo problemu, ale ostatnio czas dzwonienia/wibrowania przy starcie trwa ponad minute i zaczelo mnie to irytowac.

Wiem ze HR albo zmiana romu rozwiazalo by sprawe, ale nie chce mi sie instalowac duzej ilosci softu, ktra zostala zmudnie dopieszczona na palmtopie.

Moze ktos z Was spotkal sie z tym problemem, albo wie gdzie te
remindy sa trzymane w systemie, ew. jak wywolac ponownie okno powiadamiajace o alarmie/przypomnieniu?

Znalazlem w rejestrze
HCU/System/State/Shell/Reminders/..... dziesiatki wpisow
opisujach te zalegle przypomnienia, ale po usunieciu i resecie pojawiaja sie znowu automagicznie, nie wiem skad...  :S

--
pozdro
s.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 13, 2006, 21:55:58 »
zrób backup - nic nie stracisz po hr

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 14, 2006, 14:24:10 »
Nie zablysnales ... ;) Pomysl logicznie ................. Przywrocenie calego backupu po HR przywraca stan z przed HR..... tu nie chodzi o dane z kalendarza tylko o mnostwo innego softu, wiec nie mozna robic wybiorczego restora rowniez.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 14, 2006, 15:06:23 »
A ja robiłem. Wprawdzie kosztoweało mnie to sporo grzebania w ustawieniach backupu, ale udało się. Nie robiłem całego, pełnego restora, tylko te programy, które chciałem.

I kto tu nie zabłysnął?  ]:>

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 14, 2006, 18:36:35 »
Customize restore w SPB Backup, ktory mam, umozliwia wybiorcze przywracanie tylko 4 grup: PIM, emails, my doc i System DATA. Jesli wylacze system data pozbede sie wszystkich softow, ja wlacze wrzuci mi caly system. Wiem ze inne backupy maja wieksze mozliwosci ale jest czesciowy restore to dla mnie dzialanie bez sensu ktore moze spowodowac niekontrolowane dzialanie tak przywroconego systemu.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 14, 2006, 23:53:27 »
To prawda, ryzyko jest i dlatego z godzinę trwało, zanim poustawiałem sobie restore jak potrzebowałem. A używam Sprite Backup.

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 15, 2006, 00:11:36 »
Stracilem cierpliwosc. Po resecie kanonada trwała ponad minute. 15 minut i zupgradowalem do R64. Wyszedlem z zalozenia ze skoro mam instalowac soft od nowa to juz na R64. Upgrade bez zadnych bledow, a ksiazke adresowa, kalendarz itp wciagnalem bez problemu ze starego backupu z R54. Ktos na forum pisal ze sie nie da, tymczasem bez klopotu wlazlo bez zwisu.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 15, 2006, 01:02:13 »
A ja mam R009.65 Aku 3.2 - boski rom od OKI...

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 15, 2006, 12:35:04 »
Jaka jest ronica pomiedzy zwyklym R64 a tym Twoim?

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 15, 2006, 13:31:42 »
1. AKU 3.2 - najnowszy pakiet poprawek do WM 5,0
2. sporo nowych narzędzi
3. będzie na 100% dalej jeszcze rozwijany i szybko będzie uwzględniał uwagi użytkowników - OKI jest pod tym względem niezawodny.

Poczytaj tu: http://www.fourpages.co.uk/mioA701/viewtopic.php?t=1135, jeżeli chcesz wiedzieć więcej.

« Odpowiedź #10 dnia: Październik 16, 2006, 21:17:04 »
Faktycznie wypas. Zaladowalem sobie tez R009.64 :) Jedyny blad jaki zauwazylem to nie chodzi xcpuscalar - wiesza pocketa.
Jest maly problem tez z Call SMS Blockerem. Trzeba go odpalac z palca po restracie, a na poprzednich romach ladowal sie zawsze przy starcie.
Wrzucenie do startup nie rozwiazuje sprawy bo pojawia sie komunikat bledu ktory trzeba akceptowac.

Re: A701 - problem z przypominaczem/reminder
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 24, 2006, 10:15:14 »
Moze ktos z Was spotkal sie z tym problemem, albo wie gdzie te
remindy sa trzymane w systemie, ew. jak wywolac ponownie okno powiadamiajace o alarmie/przypomnieniu?

Zdiagnozowalem w koncu problem. Moze sie komus przyda ta informacja.
Nalezy zaistalowac program Task Manager v1.8. Jest tam chronologiczna lista bylych i przyszlych notyfikacji. Wystarczy usunac przeterminowane przypomnienia i problem z tematu znika ;)

--