No i jeszcze aby stonować nieco atmosferę "ravelizmu" w tym wątku. Mam A701 od kwietnia 2006. Miałem z nim nieco nerwów, ale tylko pod oryginalnym R45. Od R51 nie mam żadnych problemów, a każda nowa wersja powoduje coraz większy uśmiech na mojej twarzy. Na OKI ROMach jadę od pierwszego wydanego, ale dopiero od R020(OKi) jestem naprawdę zadowolony. Mój sprzęt raz był w serwisie, ale z mojej winy. Zainstalowałem program, który wywalił mi GPS na księżyc, nie do odratowania (nie przeczytałem ostrzeżeń na zagranicznych forach - teraz są już i na naszym). R024 (Oki) mam od momentu jego wydania w wersji PLUS. Do tej pory ANI RAZU nie miałem zwiechy, a soft reset robię sobie profilaktycznie raz na tydzień. GPS działa wspaniale, GSM (poza 2-sekundową przerwą na początku przy odbieraniu rozmowy) bez zarzutu, procesor jest naprawdę szybki, nie mam też problemów z działaniem oprogramowania. Osprzęt, który dostałem (ładowarki, uchwyt, etui itp) jest naprawdę najwyższej klasy (skórka na etui, śmiem twierdzić, chyba nawet lepsza niż w topowych modelach Krusell). Generalnie sprzęt jest świetny. Ponieważ dość szybko lubię zmieniać zabawki, szukałem jakiejś alternatywy, na którą mógłbym moje "chińskie gówno" zamienić. Dotąd nic porządnego nie znalazłem.
Reasumując - MIO robi według mnie (nie wypowiadam się autorytatywnie ravelciu, tylko przedstawiam SWóJ pogląd wypracowany PRAKTYKą, NIE TEORIą) bardzo porządny sprzęt w dobrej cenie. Do tego wyposażenie daje naprawdę najwyższej klasy. Sprzęt tej firmy wart jest zakupu.