No dobra. To zaczynamy jazdę. Otóż jak dotąd, po paru godzinach użytkowania widzę, że:
- znacznie szybciej się ładuje, nawet szybciej niż r014, który był niedoścignionym wzorem w tej kwestii
- ładny ekran przy ładowaniu (kurde, oceniam jak panienka

)
- bardzo stabilnie zachowuje się GPRS, nie zrywa w ogóle
- ładny dialer - interfejs jest bardzo przyjemny dla oka i wygodny (ma nieco powiększone klawisze i parę innych dodatków)
- dużo więcej możliwości indywidualizowania ustawień (np. rodzaje czcionek inne w systemie, inne w menu popup, inne w menu start) - dużo można zmieniać
- wolniej nawet od r020 zżera baterię - to na razie sprawdzam o ile, ale jak dotąd widzę tylko, że wolniej
- GPS łapie fixa bardzo szybko, ale to już było w r020; być może jedynie autosugestia sprawia, że wydaje mi się jeszcze nieco szybciej
- zdecydowanie lepiej zwalnia pamięć po zamknięciu programu - chyba wreszcie udało się to, co było moją zmorą we wszystkich poprzednich ROMach
- po sift reset wstaje bardzo szybko, szybciej niż poprzednicy
- Windows Media Frajer działa, nie ma już tego problemu, który był wcześniej; czasem lubię go użyć, jak chcę słuchając muzyki mieć przed oczami okładkę płyty (choć wbudowany TCPMP z obsługą napisów jest rewelacyjny)
I to by było na tyle, bo o zawieszaniu się już nie pamiętam, odkąd zainstalowałem r020 (w zasadzie już r014 zawieszał się dużo rzadziej).