Zarzadzanie pamiecia w mio a201

• 5 Odpowiedzi
  • 1113 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 03, 2006, 14:44:53 »
Witam Szanownych uzytkowników jakże fajnych urządzeń :)

CHciałbym sie dowiedziec w jaki sposob radzic sobie z zarzadzeniam pamiecia w mio a201 bo zauwzylem ze kiedy wlacze a później wylacze pewne programy to kiedy wejde w settings i memory do opcji running programs to one nadal sa jakby aktywne i zajmuja pamiec, chociaz juz sa wylaczone Jak to zrobic ze kiedy wylacze program,to automatycznie wylaczy mi sie on z pamieci ?

PS. Dlaczego to tak ,,bezmyślnie" jest skonstruowane ?

*

Offline de_MarK

• 32
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 03, 2006, 15:04:05 »
Taka uroda windowsowych Pocketow - programy domyslnie nie sa zamykane, a minimalizowane. Jest wiele nakladek rozwiazujacych ten 'problem', ja uzywam bezplatnego Magic Button - http://www.trancreative.com/mb.aspx

--
Pozdrawiam,

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 04, 2006, 15:59:44 »
Serdecznie dziekuje za namiary na ten programik.Prosze mi jeszcze powiedziec czy lepiej zainstalowac ten programik w pamieci urzadzenia czy na karcie pamieci.

Mio a201.

*

Offline de_MarK

• 32
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 04, 2006, 23:27:13 »
Zdecydowanie w pamieci. Karta jest widziana przy starcie z opoznieniem, wiec moglyby byc problemy. No chyba ze bedzie odpalany za kazdym razem recznie, ale to chyba mija sie z celem.

--
Pozdrawiam,

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 05, 2006, 08:09:27 »
No i zainstalowałem ten programik
Zastanawiam sie jednak czy mam poprawna ikonke od tego programu w prawym górny rogu obok zegarka poniewaz mam taki siwy kwadracik.Czy tam powinna byc jakas inna ikonka,czy wlasnie ten kwadracik jest wlasciwa ikona, czy ja mam cos nei tak ?
Zauwazylem tez ze urzadzenie sie spowolniło po zainstalowaniu tego programiku a oprocz niego nie mam nic innego zainstalowanego w pamieci.

*

Offline de_MarK

• 32
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 05, 2006, 10:07:55 »
Hmm... Chyba moge tylko udzielic standardowej odpowiedzi serwisanta - 'Dziwne. U mnie wszystko dziala...' ;)
A tak na serio, ja nie widze zadnej takiej ikonki z prawej strony zegarka... W miejscu, gdzie w przypadku jakiejs uruchomionej aplikacji znajduje sie przycisk minimalizowania/zamykania, po przytrzymaniu rysikiem pojawia sie gwiazdka - sluzy do wylaczania MagicButtona. Jego wlasciwa ikonka jest po lewo od ikony polaczen sieciowych - taki ala domek - po przytrzymaniu na nim uzyskuje sie dostep do dodatkowych funkcji i konfiguracji.
Spowolnienia pracy tez nie zauwazylem, ale uzywam WM2003, nie potrafie nic powiedziec o pracy MButtona pod WM5.0.

--
Pozdrawiam,