Używany P550 z aledrogo, kilka pytań

• 2 Odpowiedzi
  • 1061 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Używany P550 z aledrogo, kilka pytań
« dnia: Marzec 30, 2009, 03:00:17 »
Witam
Zakupiłem używkę MIO P550 poprzez portal alegro. Ma służyć do testowania oprogramowania. Nie mam praktyki w używaniu palmtopów więc mam kilka pytań:

1. palmtop przyjechał do mnie rozładowany, uznałem że to wina jakiegoś budzika lub przypadkowego naciśnięcia że się włączył w transporcie i rozładował. Naładowałem go z komputera przez miniUSB, bateria trzyma jakiś czas (jeszcze nie testowalem dokładnie). Wyłączonego klawiszem położyłem go na cały dzień i okazało się że się rozładował do zera. Nie wydaje mi się to normalne, w końcu był wyłączony a ekran wygaszony. Jeśli to normalne to jak temu zapobiegać, w końcu powinien trzymać choćby jeden cały po wyłączeniu. Czy to jakaś usterka?

2. przypadkowo zauwazyłem że MAC Bluetootha jest ustawiony na same FF, gdzieś w sieci wyczytałem że to wina nieofiacjalnego update windows mobile do wersji 6. System pokazuje w tej chwili wersję 5.1.195, Uważam że ten MAC jest nieprawidłowy, jak temu zaradzić/poprawić?

3. dziwne zawieszenie się. JEDEN RAZ zdarzyło się że palmtop zawiesił się przy nieaktywnym żadnym programie. Akurat "bawiłem" się zmianą standardu klawiatury ekranowej i przy próbie otwarcia klawiatury system przestał reagować. Po wyłączeniu i włączeniu przełącznikiem zasilania, komputer wstał, jednak czas systemowy był jakiś kosmiczny, coś około 1988 roku (z tego co pamiętam jak robiłem reset to czas się zmieniał na rok 2006). Czy tak zakończona próba reanimacji po zawieszeniu sugeruje jakieś uszkodzenie?

*

Offline kulkownik

• 18
  • Sprzęt: MiO P560
Odp: Używany P550 z aledrogo, kilka pytań
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 31, 2009, 03:42:33 »
No i po bateryjce  :(
IMO oczywiście.

Odp: Używany P550 z aledrogo, kilka pytań
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 01, 2009, 18:41:06 »
No i po bateryjce  :(
IMO oczywiście.
No i chyba pudło, zrobiłem factory reset, zainstalowałem 'patch do baterii' i problem się rozwiązał. Zastanawiam się tylko jak poprzedni właściciel sobie radził, bo dostałem palmtopa używanego z zainstalowanymi programami.
Pytanko o MAC BT i dziwną zwieszkę nadal jest niewyjaśnione.