mio p550 i jego awaryjność - sonda

• 17 Odpowiedzi
  • 2509 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 03, 2006, 19:57:31 »
Witam.

Tyle sie naczytałem na temat awaryjności Mio p550, ze juz sam zgłupialem. swojego mam 1 miesiać (kupiony 03.11.2006) i jak do tej pory to chodzi idealnie. chciałbym własnie sprawdzic czy po prostu ja mam takie szczescie czy zepsucie sie moje mio to tylko kwestia czasu i cza szybko sprzedawac tego sprzeta.

dlatego prosze piszcie jak długo kto ma mio i czy mu sie zepsuł czy nie (lub jakie problemy ma z nim)   :)

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 03, 2006, 20:10:57 »
Moj chinski szmelc czyli MIO P550 padl po tygodniu , teraz mam asusa a636n czyli mercedesa wsrod pda.

Re: mio p550 i jego awaryjność - sonda
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 03, 2006, 20:51:53 »
Cytat: "alberttarnow"

dlatego prosze piszcie jak długo kto ma mio i czy mu sie zepsuł czy nie (lub jakie problemy ma z nim)   :)

Dodaj ankiete:

a. moj P550 byl raz w serwisie
b. moj P550 byl wiecej niz raz w serwisie
c. moj P550 nie byl w serwisie
d. chyba wysle mojego P550 do serwisu, bo ciagle mi cos nie pasuje
e. nie mam juz P550, bo byl awaryjny
f. nie mam w ogole P550

:D

edit:
dzieki za ankiete  ;)

Moj problem z P550 to "znikniecie WiFi:
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=53226

A w ogole, to "w ogole" a nie "wogole"  :P

*

Offline Tomek_

• **
  • 184
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 03, 2006, 22:17:38 »
Gdzies sie tak naczytal o awaryjnosci Mio? Ja sie naczytalem o bezawaryjnosci.

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 04, 2006, 00:10:00 »
Cytat: "ravel"
Moj chinski szmelc czyli MIO P550 padl po tygodniu , teraz mam asusa a636n czyli mercedesa wsrod pda.

mercedesa z qvga??? chyba żartujesz, mercedes to n560
Będe kibicował aby twój "chiński mercedes" wylądował w orice podobnie jak mój laptop asusa...
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 04, 2006, 10:16:51 »
Chinski szmelc to MIO P550 . Asus to cudo .

*

Offline fresh

• 18
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 04, 2006, 10:18:59 »
tez mam od miesiaca i jest spoko, chociaz jak porownuje go do n35 to jakiejs duzej roznicy nie widze pod wzgledem jakosci wykonania i plynnosci dzialania;
mam nadzieje ze nie bede mial z nim problemow bo z tego co wiem serwis dziala tragicznie

*

Offline Tomek_

• **
  • 184
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 04, 2006, 10:59:18 »
Nie zachowujcie sie jak dzieci (chyba, ze jestescie jeszcze dziecmi), moje zabawki sa lepsze i ladniejsze. Wszystko to urzadzenia elektroniczne i awaryjnosc jest zblizona.

P.S. mercedes byl synonimem luksusu, ale 4 dziesieciolecia temu.

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 04, 2006, 12:02:41 »
Tomek, święte słowa!!!  :)  Nie ma niezawodnych sprzętów.

Ja mam mojego mio od miesiąca i jestem zadowolony, nie zwiesza się, działa super. Współczynnik cena do jakości też jest zadowalający. Jedyne na co można narzekać to tylko i wyłącznie serwis bo terminy napraw mają nieciekawe.

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 04, 2006, 18:05:43 »
Mój również się nie zawiesza. Faktycznie, jedynie serwis jest "do bani".
Jednakże fani Asusa są także skazani na ten sam serwis. Można sprawdzić w dziale dot. Asusa. Również na serwisie "wieszają psy".

*

Offline pbas

• 35
    • filtry do wody odwrócona osmoza tapworks aquafilter
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 04, 2006, 22:58:42 »
Mam Mio 550 od okolo 3 miesiecy. Zero problemow. Zero zwisow. Zero przypadlosci ktore tu i owdzie opisywane sa na forum. Jakosc wykonania perfekcyjna - wszystko poskladane perfekcyjnie. Akcesoria rowniez pierwsza klasa - przykladowo uchwyt samochodowy - dla mnie perfekt. Nie, zebym jakos forowal ten produkt, ale jak za 900 zl netto, za sprzet z WM5, GPS, BT i WiFi to nie ma sie do czego przyczepic. Sprzet polecam z czystym sumieniem - przynajmniej na razie - licze po cichu, ze nie zepsuje sie i nic na to nie wskazuje :) Bateria trzyma super - czasami przez tydzien-dwa nie wlaczam go (sluzy glownie za nawigacje) i bateria ma 95% naladowania ...

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 04, 2006, 23:45:27 »
Zachwalacie tak Ausus'y. Widzialem kiedys ciekawe porowanie Asus kontra HP - porownanie jakis modeli juz nie pamietam. Asus w dziale "przeciw" mial wieciej wymienionych wad niż HP zalet ;) Ogólnie zdziwiłem się, że Asus miał tyle niedopracowanych rzeczy. Więc na wszystko trzeba patrzeć z przymróżeniem oka. Mercedesy kiedyś były dobre, teraz też z jakością u nich różnie ;)

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 05, 2006, 00:30:11 »
Cytat: "Tomek_"
Nie zachowujcie sie jak dzieci (chyba, ze jestescie jeszcze dziecmi), moje zabawki sa lepsze i ladniejsze. Wszystko to urzadzenia elektroniczne i awaryjnosc jest zblizona.

P.S. mercedes byl synonimem luksusu, ale 4 dziesieciolecia temu.

Amen. Wystarczy zajrzeć do działu Asusa i poczytać ile z nich wylądowało w Orice na zmiane wyświetlacza...
Jak w Polsce Asus sprzeda tyle swoich pda co Mio to wtedy będzie można porównywać awaryjność, narazie mam wrażenie że nic nie sprzedaje się lepiej jak mio. Podobnie było by pewnie z każdym innym pda, więc awaryjność sprawa względna.
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 05, 2006, 00:44:38 »
Wyniki ankiety mowia same za siebie :)
Moje MIO 550 jezdzi ze mna po europie i ... chodzi pieknie.
Uzywam GPS (Destinator 6), WiFi (skype i gg), a w przerwach ogladam divxy ;)
Jedyny minus to piszczacy troche mikrofon, ale da sie zyc :P

« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 13, 2006, 08:46:30 »
Witam,
jestem tu nowy i wlasnie czekam na swojego nowego MIO P550  :proud:
po dlugim czasie spedzonym na forum wybralem jednak p550.
mam nadzieje, ze dokonalem dobrego wyboru.
za jakis czas bede mogl wybrac jedna z odpowiedzi w powyzszej ankiecie  :D

ps. sorry za male OT.

« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 15, 2006, 19:25:48 »
Mam MIO 550 i w porównaniu do N35 chodzi jak błyskawica, zero problemów, bateria trzyma co najmniej tydzień bez ładowania zarówno z AM (3.9.7.1) jak i TT.
Pisze o wersji AM bo z 3.9.6.0 był taki problem, że nie chciała się wyłączać co skutkowało szybkim rozładowaniem baterii.
Jedyne co oddałem do serwisu to ładowarkę samochodową nie działała od nowości.
W Poznaniu w serwisie Komputronik-a przyjęli warunkowo bo stwierdzili ze powinienem oddać cały zestaw i kazali się dowiadywać za dwa tygodnie… :S
Dla mnie to lekka paranoja ale biedy nie ma bo ma takie same wejście jak Motorola V3.
I to co pisze PBAS o uchwycie samochodowym jest tak dobry, że do drugiego samochodu kupiłem taki sam oryginalny mimo że kosztuje dwa razy więcej niż uniwersalny  :D

« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 16, 2006, 16:55:21 »
Mam Mio p550 i chodzi jak burza.Nic sie nie psuje, nie wiesza sie, jest szybszy od innych palmow z podobnymi parametrami (takie sa moje obserwacje) i ogolnie jest super.Mysle ze osoby narzekajace na ten sprzet poprostu trafily na jakas wadliwa serie albo cos w tym rodzaju. Ale to tylko moja opinia.
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 29, 2006, 20:40:00 »
ja mam p550 od jakis 2 tygodni, narazie jestem bardzo zadowolony i poki co nie zaluje wyboru :)