MIO P550 - pierwsze wrażenia z użytkowania...

• 157 Odpowiedzi
  • 33624 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« Odpowiedź #60 dnia: Czerwiec 20, 2006, 11:42:33 »
co by nie powiedziec jednak GPS jest slabszy od A201 a szkoda bo produkt  calkiem fajny (jednak antenka robi swoje A201), gdyby nie to ze A201 ma mniej pamieci ROM i ten felerny BT to P550 specialnej rewolucji nie wnosi wg mnie a mzoe sie myle  :wink:
pozdr

Ad tomekemot
« Odpowiedź #61 dnia: Czerwiec 20, 2006, 12:43:49 »
Cytat: "tomekemot"
Napisalem juz to samo w dziale zakupy ale wkleje to rowniez do tego watku, byc moze pomagajac tym, ktorzy sie jeszcze nie zdecydowali. Przeczytalem wszystkie opinie na Forum o Mio P550 / P350 i zrobilem male podsumowanie.
1. Wszystkie negatywne opinie pochodza od jednego forumowicza (ale udziela on sie najbardziej wiec sa widoczne)
2. Jeden uzytkownik wystawil opinie neutralna (zarowno plusy jak i minusy, w moim przekonaniu plusy przewazyly)
3. Szesciu posiadaczy zachwala swoje P550 / P350 do niczego sie specjalnie nie doczepiajac
Do dzis mialem dylemat Mio czy Asus (tym bardziej ze mam laptopa Asusa ktory sprawuje sie super) ale podsumowanie tych opini, cena i wyglad zewnetrzny zadzialaly na korzysc Mio. Dzis zamowilem P550 dla siebie...

A mi się wydaje, że to właśnie cytowana opinia jest od osoby, której zależy na lepszej sprzedaży P550 jak np radoskur, który wystawia P550 na allegro i nie jest w stanie przyjąć do wiadomości, że ten sprzęt jest po prostu niedopracowany. No ale cóż.... mając ich trochę na magazynie też bym walczył z każdą negaywną opinią.

A forumowicz tomekemot gości na tym forum od 19.06, czyli prawie dobę. Jak wiadomo zarejestrować może się każdy, więc całkiem nie wykluczone, że to któryś z dobrze nam znanych sprzedawców.

P.S. Wczoraj kupiłem A201 i jestem zadowolony.

« Odpowiedź #62 dnia: Czerwiec 20, 2006, 15:48:33 »
Cytat: "radoskur"
@m200a
Różnica między P350 a P550 w cenie to około 200zł, jeśli dla niektórych z was 200zl za WiFi i BT to dużo to moim zdaniem jesteście w dużym błędzie.

To idz kup F-S N520 i nie zapomnij ze nie ma uchwytu samochodowego i ładowarki samochodowej w zestawie...

@adamcccp

- brak drugiej bateri jak w A201
Co za problem dokupić? Gdyby była w zestawie Palmtop na pewno byłby droższy.

diody sygnalizujace dzialanie BT i WiFi to porazka oslepiaja i pierwsze co trzeba zrobic to zamalowac je mazakiem lub porostu zakleic
Mnie nic nie oslepia, podczas jazdy Wi-fi i BT nie używam. A na okres uzywania BT czy Wi-Fi wcale mi nie przeszkadza i jeszcze przypomni zeby wyłączyć co by bateria dłużej wytrzymała

GPS szybkosc polaczenia w porownaniu z 168 i A201 wg mnie o 50% gorsza jednak antena dodatkowa mimo estetyki to duzy plus dla wczesniejszych modeli,
jak wyglada to w AM i TT.AM nie sprawia wiekszych problemow z placzeniem w czasie jazdy paktycznie sygnal GPS jest zadawlajacy, Satelity gorzej niz zle bo ich prawie wcale nie widac - mowie o tym co wskazuje program AM, w TT wyglada to toche gorzej z forum mozna wywnioskowac ze jest tu jakis konflikt z GPS a TT jak juz zakoczy to dziala
przy podlaczeniu antenki zew. zarozno AM jak i TT chodzi wysmienicie (czyli jak w A201 bez zewnetrznej )

Chyba coś Ci się pomyliło - Liczba widocznych satelit jest non Stop na FULL (powyżej 8 ). A 3 wystarcza do wyznaczenia prawidłowej pozycji. Natmiast siła sygnału GPS jest niska ale to  w niczym nie przeszkadza, mam juz 1200km na tym urzadzeniu i ani razu nie zgubił mi satelit i pozycji na ekranie. Sprzedałem 3 Mio P550 do firmy transportowej i w Tirach je użuywają bez Anten zew. i mówią że działa im dobrze i nie gubi sie... też widzi ponad 8 satelit.

brak w standarcie programu do backapu pozostawim bez komentarza bo bym musial tu poprzeklinac az sie prosi o linux na pda gdzie w standarcie klient otrzymuje oprogramowanie w zupelnosci wystarczajace do pelnej obslugi no coz na rozwiaznie linux v pda musimy zaczekac

A jaki palmtop z WM 5.0 ma program do backupu ?

Acer n311 :lol:
Byle jaki ale ma!!!

minus za brak PL lokazlizacji za ktora trzeba zaplacic
w 90% palmtopow konkurencji tez trzeba zaplacic....

I znowu Acer n311.Polonizacja za darmoszkę :lol:
Jak się przyczepiesz to zawsze cos znajdziesz....

No pewnie ,że tak.
Ja dla siebie zakupiłem Acera a dla znajomego z niemiec Mio A201.Ponoć u nich jest doższe niż u nas :)
Generalnie sprawdzę obydwa i porównam.
Acer n311 /WM6/
HTC Touch-Elf/WM6/ (juz wymieniony na... to co poniżej)
Asus P750 /WM6/

« Odpowiedź #63 dnia: Czerwiec 20, 2006, 15:59:02 »
mowiac o 2 bateri mialem na mysli takie rozwiazanie jak w A201 a diody oslepiaja  :lol:

*

Offline Pawe_L

• *
  • 50
  • Sprzęt: Omnia II
P550
« Odpowiedź #64 dnia: Czerwiec 20, 2006, 22:42:48 »
jako użytkownik P550 potwierdzam i dodam że:
- diody świecą (za)mocno
- irDy nie ma
- GPS ustala pozycję po 1-2 minutach. Ale mój poprzedni mio 168 kilka dni temu, po całkowitym rozładowaniu przez nowego właściciela odnajdywał się z 15 min. Wcześniej robił to kilkadziesiąt sekund. Albo amerykanie szykują się na wojnę, albo puścili satelity na urlop ;)
- w pozycji poziomej jest słabszy sygnał z GPS
- AM pokazuje słaby sygnał z satelit, ale działa pewnie
- internet przez BT i GPRS działa bez zarzutu
- słuchawka BT nokii jest widoczna ale nieobsługiwana :(
- głośniczek z tyłu jest cichszy niż w 168, ale za to daje lepszy dźwięk
- po co program do backupu w urządzeniu które po rozładowaniu nie straci pamięci? Zawsze zostaje backup w activesync.

« Odpowiedź #65 dnia: Czerwiec 20, 2006, 23:37:04 »
To jak nie mozna sluchac muzy przez sluchawke BT??

Kurcze niestraszcie mnie bo zaraz zaczne sie zastanawiac nad a201

« Odpowiedź #66 dnia: Czerwiec 21, 2006, 00:49:29 »
czyli rozumuje ze niestety wspolpraca ze skype lezy calkowicie ? a juz myslalem o tym pda zeby do gpsa moc uzywac skype i mobileGG ;)

« Odpowiedź #67 dnia: Czerwiec 21, 2006, 01:15:19 »
do Mirsk

W sali wykladowej uniwersytetu wisi tablica. byla ona swiadkiem tysiecy godzin wykladow. Czy jest ona madrzejsza od swiezo upieczonego profesora lub ktoregokolwiek ze studentow?? To ze jestem zarejestrowany od kilku dni nie swiadczy o niczym, ty zreszta tez nie nalezysz do weteranow. Mozna byc zarejestrowanym forumowiczem z 10 letnim stazem i nie dorownywac wiedza nowicjusza. Uwazam ze posadzanie mnie o stronniczosc jest dalece niesprawiedliwe, skoro nic o mnie nie wiesz, nie powinienes wypisywac takich bredni na Forum. Byc moze popelnilem blad zamawiajac P550 dla siebie, to sie okaze. Zapewniem jednak ze po tygodniu uzytkowania objektywnie napisze swoja opinie o tym produkcie. Przy okazji, wyslalem wczoraj pytanie do wsparcia technicznego Mio z pytaniem o mozliwosc podlaczenia slucahawek BT i czulosc anteny GPS w porownaniu z modelem 201. jak tylko dostane jakas odpowiedz, wkleje ja na Forum. (sorry za brak polskich znakow - wzgledy techniczne)

« Odpowiedź #68 dnia: Czerwiec 21, 2006, 01:53:58 »
krotka uwaga do czasu lapania pozycji na "zimno". Ja na codzien korzystam z najbardziej zaawansowanych systemow DGPS (Trimble, MultiFix 4, oraz inne systemy Fugro) kosztujacych po kilkadziesiat tysiecy $  i odnalezienie pozycji po starcie na "zimno" czyli bez zapisanej przyblizonej pozycji, zajmuje im przewaznie kilka minut. Moim zdaniem nie jest wazne czy to bedzie 40 s czy 2 minuty, wazne jest aby pozniej pozycja byla dokladna i stabilna, jak widac nie ma tu powiazania z czasem  samego zlapania pierwszej pozycji. Co do ilosci "widzianych" satelit to w ciagu doby uzywane przeze mnie systemy sledza srednio pomiedzy 6 a 8 satelit. Okazjonalnie (czasami raz na dobe) wartosc ta spada do 4 lub wsrasta do 9 (to czesciej). Biorac pod uwage fakt, ze polowa nieba jest przyslonieta dachem samochodu, ze satelity przelatuja nad nami rozmieszczone nierownomiernie oraz ze niektore z nich sa czasami "wylaczane" na czas napraw, moze byc w ciagu doby moment w ktorym GPS satelit nie wykryje, nie powinno to jednak trwac dluzej niz 10-15 minut.

*

Offline Pawe_L

• *
  • 50
P550
« Odpowiedź #69 dnia: Czerwiec 21, 2006, 11:20:42 »
Na pewno jest mozliwość wyjścia dźwięku przez BT. W ustawieniach BT jest zakładka audio. Niestety mój zestaw słuchawkowy nokii nie spodobał się mojemu P550.
Na pewno niedługo pojawią się i na tym forum informacje jakie słuchawki działają.

Niestety dorzucę jeszcze jedną wadę: dzisiaj nie mogłem właczyć tego PPC przez 5 minut.  Wkur... się strasznie. nie reagował na miękki reset, nic nie pomagało. Backupu nie miałem, szykowałem sie na hard reset i wgrywanie od nowa, ale po kilku minutach zareagował i działa. Przy okazji wycofuję wcześniejsze stwierdzenie że mozna zrobic backup w activesync - nie można :(
W ciągu niecałego tygodnia musiałem go resetować z 4 razy, a nie używałem go codziennie.
Kolega z P350 też ma problemy z właczaniem :(

« Odpowiedź #70 dnia: Czerwiec 21, 2006, 19:22:33 »
mam juz swojego p550,wlasnie to z niego pisze. Mam go dopiero od paru godzin wiec jeszcze niewiele moge napisac,ale internet przez as dziala bez problemow (niektorzy  pisali ze im rozlacza),a gps w domu pod dachem lapie mi fixa z 4 satelit,na zewnatrz jeszcze nie przetestowalem bo laduje sie bateria;) fix w 15s (tylko przy pierwszym uruchomieniu po wyjeciu z pudelka lapal kilka minut..pod dachem)

« Odpowiedź #71 dnia: Czerwiec 21, 2006, 20:30:35 »
bylem na dworze, stabilny sygnal z 7 satelit :)

« Odpowiedź #72 dnia: Czerwiec 21, 2006, 20:37:44 »
radekgers najlepiej jak bys sprwadzil wszystkie jego minusy te ktore zostaly napisane w tym temacie.

Bedziemy wdzieczni.

*

Offline Pawe_L

• *
  • 50
GPS w P550
« Odpowiedź #73 dnia: Czerwiec 22, 2006, 09:22:54 »
U mnie wczoraj też zafixował w kilkanaście sekund 7 satelit. A 3-4 dni temu miałem max 3-4 sztuki.

Re: GPS w P550
« Odpowiedź #74 dnia: Czerwiec 22, 2006, 10:09:33 »
Cytat: "Pawe_L"
U mnie wczoraj też zafixował w kilkanaście sekund 7 satelit. A 3-4 dni temu miałem max 3-4 sztuki.

jedno pytanie... bierzecie pod uwage pogode? bo w/g mnie ma ona bardzo duży wpływ na sygnał GPS

« Odpowiedź #75 dnia: Czerwiec 22, 2006, 10:51:48 »
pogoda nie ma praktycznie zadnego znaczenia, wiem z praktyki, ze nawet ulewne deszcze czy tez zachmurzenie nie ma wplywu na sygnal. Biorac jednak pod uwage ze pol nieba mamy "odciete" przez dach 4 odbierane satelity wydaja sie normalnym zjawiskiem. Te urzadzenia ktore sledza wiecej satelit, musza byc po prosto lepsze i radza sobie z przeszkoda w postaci dachu.

« Odpowiedź #76 dnia: Czerwiec 22, 2006, 15:05:00 »
ciag dalszy testu.. w samochodzie na krotkiej trasie z am sprawuje sie ok,jutro jade 300km to zobacze...
siedze wlasnie w hotspocie,wifi sprawuje sie bez zastrzezen. niestety nie mam sluchawki bt aby moc cos na ten temat powiedziec... dzis sprobuje uzyskac internet za pomoca bt i siemensa s55 (gprs)

*

Offline Pawe_L

• *
  • 50
GPS w P550
« Odpowiedź #77 dnia: Czerwiec 22, 2006, 16:31:07 »
A dzisiaj znów kłopoty z ustaleniem pozycji. Złapał dopiero po ~5 minutach. Myślę że cos sie dzieje z systemem GPS.
Niedawno w sklepie z palmtopami słyszałem że mieli taki dzień w którym sprzedawały się jak ciepłe bułeczki anteny zewnętrzne. ludzie z róznymi urządzeniami nie mogli sie zafixować i lecieli do nich po wspomaganie. Następnego dnia, jak nozem uciął - nikt nie potrzebował anten.
Stąd się biorą tak rozbieżne posty - jednym działa dobrze, drugim źle - bo trafiają na różne warunki.

Pawe_L
« Odpowiedź #78 dnia: Czerwiec 22, 2006, 16:40:22 »
potrwierdzam tez mialem ten sam problem pda odpoczywalo od  wt , dzisiaj wlaczam i nic no to zasilaczem go 5 min i nic, dopiero jak go wylaczylem i wlaczylem wystartowal oczywiscie z inna data. czyli bubel  tak jak mowilem od poczatku ze tez A201 tego nie robi ;-] :wink: . Moje rozgoryczenie wynika z tego ze napalilem sie na nowy sprzet praktycznie juz sprzedalem A201 i tu rozczarowanie. Szybko wypuscic na rybek nie sprawdzony sprzet aby kasa a potem wypusci sie latke za kilak miesciecy.
A dodam tylko ze dzisj mio pojechalo na wycieczke do Wroclawia -serwis. po powrocie napisze  co tez tam wymysla  :roll:

« Odpowiedź #79 dnia: Czerwiec 22, 2006, 17:28:34 »
Cytat: "tomekemot"
pogoda nie ma praktycznie zadnego znaczenia, wiem z praktyki, ze nawet ulewne deszcze czy tez zachmurzenie nie ma wplywu na sygnal.

Nie będe sie spierał ale przy dużych ulewach i zachmurzeni nie ma sygnału do telewizyjnych anten naziemnych.Cos takiego znalazłem w necie:

"Jedną z części składowych jako działającego urządzenia jest system GPS będący w całości własnością Rządu USA, który tym samym bierze na siebie pełną odpowiedzialność za dokładność i pewność działania tego systemu. System może być w każdej chwili modyfikowany, bez wcześniejszego uprzedzenia, co wiąże się z możliwymi zmianami jego charakterystyki. Sygnał GPS może nie być dostępny przez cały czas, zwłaszcza w tunelach, wewnątrz budynków, terenach miejskich zabudowanych wysokimi budynkami lub w gęstych lasach. Może być również niedostępny lub obarczony dużym błędem na obszarach będących terenem działania sił zbrojnych USA"

*

Offline gog

• *
  • 79
« Odpowiedź #80 dnia: Czerwiec 22, 2006, 21:07:35 »
Witam
Czytam opinie na temat p550 i nie wiem co sądzić o opiniodawcach(*nie rozumiem skrajności ocen). Sam jestem użytkownikiem p550 od kilku dni i przyznam, ze jestem zadowolony.
Odbiornik gps uwazam za spełniający swoje zadania bardzo dobrze - szybko łapie sygnał z satelitów (kilkanaście sekund) i jest dosc czuly. Dzisiaj sprawdziłem, ze dział leżąc na przednim siedzeniu samochodu - nie gubiąc sygnału.
Karta wi-fi jest bardzo czuła - jadąc samochodem po miescie na odcinku ok. 4 km i skanujec wiffofum złapałem około 70 acces pointów. Co do bt - to działa, ze nie można skorzystac ze sprzętu jako z. gosnomowiacego - byc moze to problem. Lecz nie w moim przypadku.
Pocket chodzi dosc szybko jest ładnie wykonany. Co do anteny gps-a przyznam, ze wolę wbudowaną. Po co ja rozkładać ??
Czytam,opinie niektórych użytkowników, ze urządzenie jest niedopracowane i ogólnie słabe - musze przyznać , ze sie nie zgadzam z tymi opiniami. Fakt, ze to mój pierwszy pocket pc. Wczesnij bawiłem sie hp-kiem i acerem n35 znajomych. Na ich tle p550 wypada bardzo dobrze. Przede wszystkim ze wzgledu na bardziej uniwersalną funkcjonalność.

« Odpowiedź #81 dnia: Czerwiec 22, 2006, 23:25:15 »
Ja rowniez jestem zadowolony (poki co, to dopiero moj drugi dzien uzytkowania p550) i... to rowniez moj pierwszy pocket :-) choc jestem dosyc doswiadczony jesli chodzi o komputery stacjonarne
Jesli chodzi o skrajnosc opinii... niektore osoby, bardziej doswiadczone w pda, oczekiwaly bardzo duzo od p550 i czesciowo zawiodly sie, bo a to bt nie dziala tak jakby chcieli, a to gps w innym modelu z ktorego zrezygnowali na rzecz p550 dziala lepiej, a to nie ma irdy, ktora ponoc miala byc... (swoja droga w oprogramowaniu COM3 pokazuje sie jako irda...)

Ogolem, jesli to dla kogos pierwszy pocket i nie ma porownan to p550 jest porzadnie wykonany, ma sprawnie dzialajacy gps(moze w innych modelach dziala lepiej, ale w p550 tez chodzi mi bez najmniejszych problemow podczas nawigacji w samochodzie), wi-fi (nie wiem jak w innych miastach, ale w Warszawie w centrum jest pelno darmowych hot-spotow... az mnie kusi zeby pocketowego torrenta przetestowac:D), bt... tutaj nie moge sie za wiele wypowiedziec, bo nie mam sluchawek bt, z telefonem siemens s55 wspolpracuje bezproblemowo

a, no diody faktycznie daja po oczach i musze znalezc sobie przejsciowke do sluchawek bo gniazdo 2,5cala

Oczywiscie nie nalezy zapominac, ze jest to chyba najtanszy pocket z taka mnogoscia funkcji

To jak jest . ......
« Odpowiedź #82 dnia: Czerwiec 23, 2006, 01:06:05 »
kupić p550 czy A201 ????

musze się zdecydować

« Odpowiedź #83 dnia: Czerwiec 23, 2006, 09:29:35 »
widze ze seszlismy troche z tematu i zamiast o P550 rozmawiamy o GPS, ale ok. Wkleje pare linkow, moze komus sie przydadza:

http://www.freewareppc.com/communication/autodetectgps.shtml - na tej stronie znajdziecie programik ktory wykryje wasz GPS. przydatne kiedy n.p. wasz TOMTOM nie moze go znalezc

http://www.visualgps.net/VisualGPSce/default.htm - tutaj jest maly programik do wizualizacji, mozna dzieki niemu zobaczyc jak wyglada polozenie satelit i moc odbieranych sygnalow od poszczegolnych satelit

http://www.pocketgpsworld.com/winfastnavigatorppc.php - program do testu GPS wraz z opisem
http://www.pocketgpsworld.com/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=8 (download and manual)

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
Re: To jak jest . ......
« Odpowiedź #84 dnia: Czerwiec 23, 2006, 09:59:57 »
Cytat: "maniek_ole"
kupić p550 czy A201 ????

musze się zdecydować

A201 wycofują z produkcji, może to Ci ułatwi sprawę.

Poza tym wszyła nowa seria P550 z wgranym standardowo polkim menu (jako nakładka inter write). Nie wiem czy cos innego jeszcze poprawili, nie maiłem czasu aby to sprawdzić.

« Odpowiedź #85 dnia: Czerwiec 23, 2006, 10:33:56 »
Ta nakładka miała byc od początku sprzedaży p550 , teraz niewiadomo kto dał plame ,producent, importer czy sprzedawcy, ja obstawiam na tych ostatnich ponieważ pojawiło się wiele tanich oryginalnych nakładek czyli sprzedawali te które należały się klientą.

ps radoskur , czy teraz z polska nakładka cena p550 się zmieniła?

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #86 dnia: Czerwiec 23, 2006, 17:59:35 »
Cytat: "piotrekbb"
Ta nakładka miała byc od początku sprzedaży p550 , teraz niewiadomo kto dał plame ,producent, importer czy sprzedawcy, ja obstawiam na tych ostatnich ponieważ pojawiło się wiele tanich oryginalnych nakładek czyli sprzedawali te które należały się klientą.

Soryy ale mnie poniosło co ty za bzdury piszesz... Ja mam odpowiadać za zagrywki Dystrybutora i producenta? Mam sobie teraz żyły pociąć że pierwze 40 szt dostałem z angielskim windowsem i nakładki trzeba było sprzedawać osobno? To Producent dogadał się z Sunnysoft (twórca lokalizacji) więc tutaj i Dystrybutor (Comes) jaki każdy sprzedawca nie popełnili wobec kupujących żadnych "zagrywek". Wiele tanich, oryginalnych? Znajdź mi dedykowaną pod mio poniżej 60-50zł.. na pewno nie znajdziesz.

Cena samego nowego mio z polską winda się nie zmieni będzie taka sama jak z angielskim windowsem.

« Odpowiedź #87 dnia: Czerwiec 23, 2006, 18:54:39 »
Cytat: "hippis"
Witam mam od trzech dni 550 . Navi chodzi bez zarzutu-super! irda jest . Bluetooth działa super - nie wiesza sie,ładuje sie sprawnie i szybko- oczywiscie na wyswietlaczu jest jeden minipiksel wysypany-ale jest to mało widoczne-nie potrafie tylko uruvhomic WI-FI łaczy sie z AP ale nie działa internet-jakbyktos obcykany chciał pomóc -mile widziane... powpisywałem hasła ssidy,IP,dns itd i cos to nie chce ruszyc- naduzym lapsie z tymi samymi ustawieniami działa super na PAcket nie chce-pomocy bo ten net jest dla mnie bardzo wazny - pozdrawiam!

Kolego czy blutów działa jako urządzenie głośno mówiące????

« Odpowiedź #88 dnia: Czerwiec 23, 2006, 20:45:09 »
Cytat: "radoskur"
Cytat: "piotrekbb"

Soryy ale mnie poniosło co ty za bzdury piszesz... Ja mam odpowiadać za zagrywki Dystrybutora i producenta? Mam sobie teraz żyły pociąć że pierwze 40 szt dostałem z angielskim windowsem i nakładki trzeba było sprzedawać osobno? To Producent dogadał się z Sunnysoft (twórca lokalizacji) więc tutaj i Dystrybutor (Comes) jaki każdy sprzedawca nie popełnili wobec kupujących żadnych "zagrywek". Wiele tanich, oryginalnych? Znajdź mi dedykowaną pod mio poniżej 60-50zł.. na pewno nie znajdziesz.

Cena samego nowego mio z polską winda się nie zmieni będzie taka sama jak z angielskim windowsem.

Ja nie bije bezpośredni do ciebie jednak dalej jestem zdania,że te nakładki które są w sprzedaży po ok 60zł były przeznaczone jako oem do p550 .Twierdzisz ,że cena ok 60 zł to jest całkiem normalną ceną to dlaczego jeszcze ok miesiąca temu cena identycznej nakładki wynosiła ok 100zł. Ja dalej jestem zdania ,że owszem producent dał plame z pierwsza partią i dlatego dostarczył nakładki. Jak teraz wygląda sparawa przy zakupie, jest płyta z nakładką czy soft jest preinstalowany? Swoją drogą to wszyscy którzy zakupili p550 bez polskiego systemu mają pełne prawo do reklamacji z tytułu niezgodności towaru z umową i muszą takową nakładkę otrzymać.

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #89 dnia: Czerwiec 23, 2006, 22:58:27 »
Nakładka jest teraz preinstalowana. Dziś w nocy udostępnie polski ROM do mio P550 wraz z opisem w tym dziale, Kto będzie czuł się na siłach sam sobie go wgra.

Robie to z własnej nieprzymuszonej woli po to żeby pomóc wam wszystkim.

Pozdrawiam.