zgadzm sie w zupelnoisci ze nie rozwijajac A201 dali plamy teraz
czas na podsumownie tygodnia zabawy z mio P550, bede caly czas porownywal do 168 i A201, bo te mode mialem mozliwosc testwoac osobiscie
wady P550 (moim zdaniem ;-p )
- brak drugiej bateri jak w A201
-diody sygnalizujace dzialanie BT i WiFi to porazka oslepiaja i pierwsze co trzeba zrobic to zamalowac je mazakiem lub porostu zakleic
-GPS szybkosc polaczenia w porownaniu z 168 i A201 wg mnie o 50% gorsza jednak antena dodatkowa mimo estetyki to duzy plus dla wczesniejszych modeli,
jak wyglada to w AM i TT.AM nie sprawia wiekszych problemow z placzeniem w czasie jazdy paktycznie sygnal GPS jest zadawlajacy, Satelity gorzej niz zle bo ich prawie wcale nie widac - mowie o tym co wskazuje program AM, w TT wyglada to toche gorzej z forum mozna wywnioskowac ze jest tu jakis konflikt z GPS a TT jak juz zakoczy to dziala
przy podlaczeniu antenki zew. zarozno AM jak i TT chodzi wysmienicie (czyli jak w A201 bez zewnetrznej )
-brak w standarcie programu do backapu pozostawim bez komentarza bo bym musial tu poprzeklinac az sie prosi o linux na pda gdzie w standarcie klient otrzymuje oprogramowanie w zupelnosci wystarczajace do pelnej obslugi no coz na rozwiaznie linux v pda musimy zaczekac
-glosnik z tylu musze przyzanc ze dziala dobrze wrecz za dobrze tylko to rozwizanie z tylu hm... moze inaczej a jak wlazymy pda do pokowaca ;-] nawaisem mowiac ktoego nie ma jeszcze w sprzedazy tak jak dodatkowej baterii. roba produkt a akcesoria do niego gdzie ze tak grzecznie zapytam ?
-plusy za spsob rozwiazania hardware reset na dwa sposoby bez wyciagania bateri,
-minus za brak PL lokazlizacji za ktora trzeba zaplacic
-kiepskie rozwiazanie softwarowe BT i WiFI pozostawia naprawde bardzo wile do zyczenia mozan bylo to zrobic pardziej czytelnie
-podaczanie anteny zew. w samochodzie nie nalezy do najlepszych rozwizzan wg mnie wejscie powinno byc mieszczone albo z boku albo calkiem z gory inczej biorac funkcjonalnosc kosztem estetyki, to samo dotyczy podlaczania zasilania kore jest od dlolu tym bardziej ze firma nie prodkuje ladowarek stacjonarncyh wiec spokojnie mogo byc z boku,
-jasnosc jak w A201 z tym ze mozna praktycznie calkiem sciemnic ekran czego sie nie da w A201 i 168,
-wyjscie na sluchawki kur.. komu to przeszkadzalo , kupilem do A201 i co ma teraz z tym zrobic dac sasiadowi bo do P550 nie pasuje
-duzo pamieci jak na 2006 rok ;-]
-procesor gut ;-] chodz A201 posiada funkcje ustawiania wydajnosci procesora a tym samym zapotrzebowania na moc, brak tej funcji w P550
- jeszcze o GPS czas placzenia o 50 % wolniej niz A201
test wygladal tak postawilem A201 i P550 klo siebie odpalilem jednoczesnie TT tu i tu i co 201 polczyl raz dwa a P550 laczy laczy i laczi o i polaczyl.
-wielkosc ekranu ta sama co w A201
-ciezar 181g A201 a P550 168g
-brak zestawu glosno mowiacego dla jednych to plus dla innych minus wg mnie minus spokojnie mozan by rozwijac ten kierunek o wiele lepiej napsiac sms w notatniku i wyslac z pda niz meczyc sie na mikorskopijnym ekranie tel.
co do laczenia pda z tel jestem przeciwnikiem a to dlatego ze tel jest szkodliwy nie zamierzam tu nikogo przekonywac zreszta to samo dotyczy BT i WiFi szerzej o tym na
http://www.umtsno.de/zreszta sam doswiadczam na wlasnym organizmie dzialania GSM ale mniejsza z tym kazdy ma swoj wybor wazne zeby wiedziec o minusach a nie tylko plusach
dodatkowym atutem przeciw laczeniu jest to ze bateria w tel wytrzyma dluzej niz w placzeniu z pda i bieganie co chwile za zrodlem pradu nie za bardzo mi odpowiada.
waracajc do Mio P550, jezlie ktos posiadal A201 to moze spokojnie przy nim zostac bo jako GPS jest bez zastrzezena P550 moze byc lekm rozaczarowaniem bo od nowch produktow wymaga sie czegos wiecej niz tylko kosmetyki typu ROM 128MB czy procesor
zaznaczam ze sa to moje odczucia i nie koniecznie sie z nimi trzeba zgadzac ;-]
pozdr