MIO P550 - nie włącza się, napsociłem ...

• 3 Odpowiedzi
  • 3152 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MIO P550 - nie włącza się, napsociłem ...
« dnia: Sierpień 30, 2009, 23:14:25 »
Witam,

wczoraj ubiłem mojego pda z zimną krwią. Nie było to oczywiście zamierzone. Po prostu chciałem mu wgrać soft z win 6.1. No ale. Było to tak...

- w menu serwisowym (durny jojstick) udało mi się łączyć taką opcję jak - markowanie bed sectorów do 50 mb ... czy jakoś tak - nie wiem co to i nie chciałem tego włączać...
- później wedle instrukcji z 1 punktu menu uruchomiłem instalacje obrazu...
- miała trwać ok 10 min, po 2 g stwierdziłem że coś nie teges
- reset i czarny ekran
- kilka razy udało mi się wejść do menu serwisowego, ale instalacja bez sukcesów, natomiast jak dałem niski format, to do może 20% szło a później błędy
- dziś już się nie uruchamia, podejrzewam, ze bakteria padła, ale na ładowanie to chyba nie reaguje

proszę o pomoc w zmartwychwstaniu mojego mio

*

Offline Krakus

• 632
Odp: MIO P550 - nie włącza się, napsociłem ...
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 31, 2009, 10:38:04 »
- w menu serwisowym (durny jojstick) udało mi się łączyć taką opcję jak - markowanie bed sectorów do 50 mb ... czy jakoś tak - nie wiem co to i nie chciałem tego włączać...

Będzie ciężko - jest to zdaje się najprostszy sposób na skuteczne ubicie MIO. O ile pamięć mnie nie myli serwis (wymiana płyty) albo ktoś ze złączem JTAG.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 31, 2009, 13:05:51 »
Rozumiem, że chodziło o zaprogramowanie procesora interfejsem JTAG? Czy jtag służy jedynie do zabotowania? Jeśli tak to też nie będzie problemu.
Jeśli więc dobrze rozumiem, to potrzebowałbym wsad do procesora.

Ps: o co chodzi z tym markowaniem bad sectorów?

- tak wiec, znalazłem schemat  interfejsu, pinouty w mio, oprogramowanie- teraz biore się za robote... co wyjdzie - zobaczymy...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2009, 07:51:46 wysłana przez lobuz-2006 »

*

Offline grubasq

• *
  • 66
  • Sprzęt: MIO P550M + 2 GB KINGSTON + ETUI KRUSELL +BRANDO PP
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 08, 2009, 08:50:07 »
a po nieudanej probie  możesz wejść do trybu serwisowego?