mio 560 rozłączanie połączenia z komputerem przez activesync

• 7 Odpowiedzi
  • 2030 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

witam

stałem się posiadaczem mio 560 kilka dni temu i jako początkujacy mam problem, a mianowicie:

zainstalowałem activesync w wersji 4.5 na komputerze i chciałem połączyć się z mio. i tu zaczynają się problemy (już mnie k...... (coś) trafia).
activecync zainstalował się bez żadnych problemów ale potem nie mogę sobie poradzić.
na początku nie komputer nie mógł się połączyć z mio i dokonać synchronizacji za pomocą activesync. Po wgraniu brakujących aktualizacji windowsa, wyłączeniu firewalla i antyvirusa zrestartowaniu parę razy komputera i kilkakrotnej instalacji activesync mio połączył się z komputerem i synchronizacja została zrobiona.
Moja radość była wielka aczkolwiek krótko trwała. Niestety po chwili od synchronizacji activesync zrywa połączenie.

prosze o radę i pomoc, jeżeli było by to możliwe to może z kimś na gg bym porozmawiał to by mi podpowiedział co zrobić.

System jaki posiadam to XP z SP2, uruchamiam na laptopie.

*

Offline veiovis

• 30
  • Sprzęt: Mio p560
Odp: mio 560 rozłączanie połączenia z komputerem przez activesync
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 11, 2008, 12:12:15 »
Cześć,

spróbuj  wyłaczyć wszystkie zadania w ActiveSync,  tak żeby nic nie synchronizował (foldery, kalendarz, outlook) , podłącz pocketa i zobacz czy się połączy.  Na wszelki wypadek tak jak poprzednio   - wyłącz wcześniej   firewalla i antyvira. 

Pozdrawiam, veiovis

*

Offline maro_ka

• 39
  • Sprzęt: Mio P360
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 11, 2008, 17:33:38 »
ustawienia--->połączenia---->USB do PC ----> ODZNACZ  " aktywuj zaawansowaną funkcjonalność "

u mnie to pomogło z synchronizacją pocketa z pc.

miałem takie właśnie problemy. łączył sie jak chciał a jak to odznaczyłem to więcej kłopoty sie nie powtórzyły.

może to pomoże. Jeśli tak napisz że pomogło może innym też sie przyda.

*

Offline paprot

• 5
  • Sprzęt: Mio p560
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 11, 2008, 21:23:18 »
Uprzejmie informuję, że u mnie pomogło i teraz wszystko śmiga bez problemu  :proud:

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 13, 2008, 18:19:45 »
ustawienia--->połączenia---->USB do PC ----> ODZNACZ  " aktywuj zaawansowaną funkcjonalność "

u mnie to pomogło z synchronizacją pocketa z pc.

miałem takie właśnie problemy. łączył sie jak chciał a jak to odznaczyłem to więcej kłopoty sie nie powtórzyły.

może to pomoże. Jeśli tak napisz że pomogło może innym też sie przyda.

:ok:drobiazg a cieszy , u mnie pomogło w 100%

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 13, 2008, 18:54:50 »
dzięki

pomogło.

na pewno wasze instrukcje przyczyniły się do rozwiązania problemu. nie wiem co jeszcze było powodem ale odinstalowałem activesync, oczywiście odłączyłem zaporę i antyvirusa. zrobiłem soft reset na podłączonym do komputera mio zainstalowałem jeszcze raz i ustawiłem tak jak radziliście. i pomogło.

wielkie dzięki.

*

Offline maro_ka

• 39
  • Sprzęt: Mio P360
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 13, 2008, 18:57:43 »
przy sposobie który opisałem nie ma potrzeby wyłączać firewalla i antyvira. Przynajmniej u mnie...

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 13, 2008, 20:07:23 »
przy sposobie który opisałem nie ma potrzeby wyłączać firewalla i antyvira. Przynajmniej u mnie...

u mnie też nie , wystarczyło tylko to odznaczyć i śmiga jak dawniej a cały dzień się głowiłem co skopałem że przestało chodzić  :mrgreen: