jak nie masz to po prostu importerem nie byl unicom czyli masz za okazaniem dowodu zakupu (tylko jak beda chcieli to dajesz kopie, bo bez dowodu zakupu przetajesz byc wlascicielem :>) wrazie czego zanosisz tam gdzie kupiles i tyle. oni to wysylaja gdzie trzeba.
Tak. Tylko jeśli nie daj Boże się coś zepsuje tuż przed upływem gwarancji, a karty gwarancyjnej nie masz, to będzie bardzo ciężko udowodnić, że to akurat ten model zakupiłeś na konkretny rachunek. Przecież rachunek możesz mieć od kolegi, a od biedy sam sobie możesz załątwić taki rachunek.
Panowie! Nie dajcie się zwieść! Karta gwarancyjna a rachunek (który teraz wystarczy) to nie to samo! Chyba, że na rachunku masz numer seryjny zakupionego towaru!!!!
Słowne powiedzienie, że rachunek wystarczy dziś nic nie jet warte! Sam przeżywałem katusze, kiedy musiałem przez 2 mieiące udowaniać, że cena na rachunku Asusa A636N nie jest ceną wyssaną z palca!
Poza tym jest gwarancja, która działa w określony sposób i przez określony czas!
Nie wiem, jak to jest umocowane prawnie, ale dokument potwierdzający udzielenie gwarancji na towar być powinien, szczególnie, że gwarancja jest dobrą wolą sprzedającego! Dziś powie, że rachunek wystarczy, a jutro, że nic takiego nie mówił!
PawGaw