Problem ze sterownikami USB przy próbie połączenia z ActiveSync

• 4 Odpowiedzi
  • 3039 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Zawial

• 11
  • Sprzęt: Eten M700
Witam, mam problem z połączeniem urządzenia z komputerem. Zainstalowałem ActiveSync 4.5, włączyłem a następnie podłączyłem urządzenie przez USB. W tym momencie komputer znalazł nowe urządzenie, ale wykrył jakiś problem i urządzenie zostało określone jako nieznane. Myślę że problem tkwi w sterownikach USB do Etena, niestety telefon zakupiłem przez allegro a w zestawie nie było standardowej płyty CD. Czy ktoś mógłby wrzucić na serwer te sterowniki? Pozdrawiam.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
Odp: Problem ze sterownikami USB przy próbie połączenia z ActiveSync
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 16, 2009, 21:09:24 »
Powinno zadziałać bez doinstalowywania czegokolwiek. Spróbuj usunąć a AS to połączenie i spróbować jeszcze raz. Nie zaszkodzi przed tym zrobiś softreset Etenowi.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 16, 2009, 23:38:51 »
A może system coś nie bardzo chce gadać? Na pewno to jest XP z SP2?

*

Offline Zawial

• 11
  • Sprzęt: Eten M700
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 17, 2009, 10:50:04 »
Był soft reset, później hard reset ale nadal go widzi jako nieznane urządzenie więc nie ma opcji, żeby połączył się z AS. A system jest na 100% z SP2, poza tym, jakiś czas temu miałem SPV M3000 i mogłem się normalnie połączyć z AS.

//Edit

Przed chwilą postawiłem nowy system, wgrałem SP2 i sterowniki od płyty głównej a później AS 4.5, niestety jest to samo co na starym systemie. Twój sprzęt jest zainstalowany i gotowy do użycia, a za chwilę komunikat: "jedno z urządzeń ma awarię..." Mógłby ktoś przesłać te sterowniki z płyty CD?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2009, 12:46:42 wysłana przez Zawial »

*

Offline ravros

• Ekspert Eten
  • 903
  • Sprzęt: X800
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 24, 2009, 16:37:04 »
Na płycie w zestawie z etenem (bynajmniej moim x800) był zwykły AS 4.5 i instrukcje obsługi w kilku językach. Sterowników żadnych. Spróbuj wgrać oficjalny rom (skoro AS nie działa to przez karte), możliwe że to coś da.