Sprzedawca podał mi nr telefonu do centrum wsparcia dla Eten, ocenił sytuację jako "niespotykaną", wyraził opinię, iż to serwis po zmianie płyty winien zapewnić mi poprawne działanie spolszczenia.
Co zaś do pisania do Sunnysoft - można by sie było spodziewać, że skoro produkują spolszczenie do systemu, mają wersję strony z rejestracją po polsku, to będą w stanie także i w tym języku porozumieć się z klientem (zwłaszcza, że zbliżona do czeskiego jest)

Wykonałem taki teścik, ale widzę, że nie radzą sobie z naszą mową. Już wysyłam maila po angielsku, zobaczymy jaka będzie reakcja.
A tak już poza tematem: m700 kupiłem z systemem WM 6.0, po zmianie płyty głównej z serwisu wrócił do mnie sprzęt z WM 5.0. Orika tłumaczyła, że urządzenie to było pierwotnie przyszykowane pod WM 5.0 i oni mają taką umowę z dystrybutorem płyt, że urządzenia wychodzą od nich z piątką. Pomijam fakt, że wróciłem sobie na własną rękę do WM 6.0, ale uważam, że skoro kupiłem sprzęt z WM 6.0, to z serwisu z takim samym oprogramowaniem winien do mnie wrócić, nieprawdaż? Zwłaszcza, że miałem doń zakupione spolszczenie.
24-04-2008
Problem rozwiązany. Bardzo szybka reakcja ze strony sunnysoft po wysłaniu maila po angielsku. Dziękuję za wszystkie rady.