Eten M700 nie działa mikrofon

• 1 Odpowiedzi
  • 559 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Eten M700 nie działa mikrofon
« dnia: Styczeń 29, 2008, 22:53:03 »
Witam wszystkich forumowiczów,

dzisiaj nabyłem nowego Etena. Niestety albo nie potrzebnie coś poprzestawiałem albo nabyłem felerny model. Mikrofon działa tylko w momencie gdy podczas rozmowy ustawię na głośno mówiący. Hard reset nie skutkuje.

Czy macie jakiś pomysł, proszę o radę.  Jutro zaczynam przeglądać manuala w postaci 248 stron (english wersion)

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

Przepraszam jeśli na forum pojawił się już taki wątek. Bynajmniej ja go nie odnalazłem.

Szymi

*

Offline YoJin

• *
  • 51
Odp: Eten M700 nie działa mikrofon
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 31, 2008, 05:26:19 »
Taki oto moj problem wysłałem do pomocy tech. unicomu:

Witam po raz drugi !

Niestety pech mnie przesladuje chyba jesli o sprzet chodzi.
Tym razem problemem w moim ETEN'ie M700 jest brak dźwieku z głosnika zewnetrznego. Mianowicie jesli odtwarzam muzyke leci on tylko w słuchawce. Na domiar złego takze mikrofon nie działa gdyż podczas rozmowy rozmówcy mnie nie słyszą. Jedynym wyjsciem jest przelaczenie wtedy na "tryb głośnomowiacy" i zaczyna dzialac zarówno  mikrofon jak i głosnik zewn.
Z wyczytanych informacji w internecie dowiedziałem sie iż moze to być wina wejsci słuchawkowego, ktore potrafi sie "zablokowac" przez co pozostaje wlaczony tryb "sluchawkowy".
Czy jedynym wyjscie jest odesłanie sprzetu do servisu ?
Dodam ze HR nic nie pomaga. Także przetarcie (jak i kilkukrotne wkladanie i wyjmowanie jack'a) wejscia słuchawkowego nie zdało egzaminu.

Z góry dziekuje za pomoc!

A odpowiedz, choc sie takiej spodziewałem, nie jest ciekawa:

Witam,
Urządzenie niestety kwalifikuje się do naprawy w serwisie. Poniżej informacje na temat napraw gwarancyjnych.

Do sprzętu dostarczanego do serwisu muszą być dołączone:
:: CZYTELNE INFORMACJE:
- opis usterki
- imię i nazwisko osoby kontaktowej
- adres
- nr telefonu / adres e-mail
:: DOKUMENTY (w przypadku napraw gwarancyjnych):
- prawidłowo wypełniona karta gwarancyjna
- kopia dokumentu zakupu

Wysyłki do serwisu prosimy dostarczyć we własnym zakresie na adres:

Unicom Sp. z o.o.
SERWIS