Eten m700

• 124 Odpowiedzi
  • 17321 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline voydac

• *
  • 53
  • Sprzęt: Psion REVO->iPaq 3760->Palm TungstenT3->MDA Compact->ETEN M700->HTC Kovsky
Eten m700
« Odpowiedź #90 dnia: Styczeń 15, 2007, 18:00:09 »
Cytat: "horde"
... zablokowanie extended romu mozna zrobic poprzez soft-reset podczas jego instalacji

Nie można. Twórcy Etena postanowili, że nie znami te numery user  :))
To jedna z pierwszych rzeczy jakie sprawdziłem bawiąc się nim na starcie.
... sa tez przydatne caby...

Oj są, kiedyś na compact'cie z ciekawości bawiłem się takim gołym systemem bez ext romu - dzwonie przykładowo na telefon leżący przede mną na biurku, a odbiera jakaś babka z Katowic  :surprised: opieprzając mnie za głupie kawały, choć i tak dobrze, że nie połączył mnie np. z Karaibami  ;)

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Eten m700
« Odpowiedź #91 dnia: Styczeń 15, 2007, 19:00:20 »
No ladnie, to teraz zrobiles mi kuku  :)
Ty chyba juz wszystko sprawdziles, ale fakt, ze oszczedziles mi kolejnego HR  :) Moze jest inny sposob tylko nie mamy o tym pojecia...

*

Offline Wookash9

• *
  • 65
    • Muzyczna internetowa telewizja
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
Eten m700
« Odpowiedź #92 dnia: Styczeń 15, 2007, 21:48:12 »
Na forum eten-users jest przepis jak zrobić hardreset i żeby się nie instalowały aplikacje z extROMu. Potem natomiast można użyc aplikacji "Application Recovery" i zainstalować z extROMu tylko to co się chce. http://www.eten-users.net/topic5929

Powyższy opis dotyczy x500, ale może w m700 też tak to działa, bo to dosyć podobne modele, różnica chyba tylko w klawiaturce...

*

Offline voydac

• *
  • 53
  • Sprzęt: Psion REVO->iPaq 3760->Palm TungstenT3->MDA Compact->ETEN M700->HTC Kovsky
Eten m700
« Odpowiedź #93 dnia: Styczeń 16, 2007, 10:14:37 »
Dzięki !!! - przypomniałeś mi właśnie że warto przeczesać tematy dotyczące prawie identycznego x500.

Ponieważ skończyła mi się lista softu do przetestowania, kolejnym krokiem miał być HR i wrzucenie docelowego zestawu aplikacji na czysty system - zaraz sprawdzę czy może on być czystszy niż mi się wydawało ]:>

*

Offline horde

• 2638
Eten m700
« Odpowiedź #94 dnia: Styczeń 16, 2007, 10:37:32 »
Popelnilem ten sam blad co Ty @Voydac  :) Bedac na tym forum skupilem sie wokol M700 , a przeciez X500 to blizniak  :)
Dzis tez potestuje, jak sie zachowuje po wyrzuceniu zbednego softu, mam nadzieje, ze podzielimy sie wrazeniami  ;)
Wielkie dzieki @Wookash9 za oswiecenie  :)

*

Offline horde

• 2638
Eten m700
« Odpowiedź #95 dnia: Styczeń 16, 2007, 22:52:28 »
Wyrzucilem wszystko, pamiec oczywiscie wiecej, ale nadal tradycyjnie spada, zobaczymy jak sie bedzie pozniej zachowywal. Problem ktory tez byl w tym watku na eten-users.net, ze nie ma MMS, a nie wiem skad je pozniej wziac.?Bledy tez z przypisaniem przyciskow po wejsciu wyrzuca komunikat o koniecznosci przypisania unikatowej aplikacji itp

Eten m700
« Odpowiedź #96 dnia: Styczeń 19, 2007, 10:51:32 »
Kiedy uruchomie Media playera,  ten  domyślnie widzi  muzyke zawartą  tylko w  folderze " my music"  Cała muzyke mam jednak na  Karcie pamięci.
 Jak  wskazać MEdia playerowi  aby  domyślnie  ładował liste utworów z folderu na karcie a nie z  "moich dokumentów" ?

I drugi problem to  jak zmienić   dzwonek wiadomości  sms.
Wchodze w odpowiednie miejsce i jest wybór ale tylko domyślnych dzwonków  . NIe wiem jak dodać swoje- nowe
Dodanie dzwonków telefonu jest mozliwe- ale czy sms  też ?

Ptanko do posiadaczy Eten M700
« Odpowiedź #97 dnia: Styczeń 26, 2007, 22:24:25 »
Mam kilka "zapytań" do posiadaczy Etena M700:
1. Jak się sprawuje GPS na "fabrycznym" oprogramowaniu (czy od razu trzeba zakupić jakąś mapkę)?
2. Ile średnio wytrzymuje bateryjka użytkowanie eco/intensywne.
3. Co z dźwiękiem w słuchawkach, bo z tego co słyszałem to w x500 jest dość lipny (może to tylko mit?).

Dzięki bardzo za pomoc. Chciałbym zakupić M700, ale muszę się przekonać :) Kolejna porcja pytań niedługo... :P

Re: Ptanko do posiadaczy Eten M700
« Odpowiedź #98 dnia: Luty 01, 2007, 13:10:41 »
Cytat: "michniktm"
Mam kilka "zapytań" do posiadaczy Etena M700:
1. Jak się sprawuje GPS na "fabrycznym" oprogramowaniu (czy od razu trzeba zakupić jakąś mapkę)?
2. Ile średnio wytrzymuje bateryjka użytkowanie eco/intensywne.
3. Co z dźwiękiem w słuchawkach, bo z tego co słyszałem to w x500 jest dość lipny (może to tylko mit?).

Dzięki bardzo za pomoc. Chciałbym zakupić M700, ale muszę się przekonać :) Kolejna porcja pytań niedługo... :P

ad 1 ...NO warto by było bo  mapy to  raczej niewiele zrobisz.
ad2... w pierwszy dzien  siedzialem na nim 5 godzin chyba - i padła., ale 3-4 dni  spokojnie   trzyma   kilka razy dziennie cos tam grzebiać chwile i kilka telefonów dziennie. ( chociaz wskaznik pokazuje   błednie  przy końcu baterii. Czesto skacze  do 10 % -  za chwile znów  40 -  NIe jest stabilny.Ale nie jest to problem.
ad3  Dźwiek  w słuchawkach nie jest żadną rewelacją  da sie słuchac  ale nie powala mówiąc delikatnie a do tego  jest za cicho. Wystkie miejsca jakie znam  dałem na maxa  volume a i tak było za cicho.

thx
« Odpowiedź #99 dnia: Luty 01, 2007, 17:22:29 »
Narazie bardzo dziękuję  ;)

*

Offline Access

• **
  • 149
  • Mind of the wonderfull...
    • www.telefony24.com
  • Sprzęt: HTC Kaiser+8GB SD HC
Eten m700
« Odpowiedź #100 dnia: Luty 03, 2007, 10:57:26 »
Witam

Przesiadam się z mojego Mio A701 właśnie na Etena M700

Mam 2 pytania i bardzo proszę o pomoc

1- czy ten 2 klawisze nad zieloną i czerwoną strzałką służa jak w Wizardzie do nawigacji po menu ? ( czyli np. nie musze pukac rysikiem w konakty tylko wystarczy kliknąć w ten prawy klawisz? )

2- mam iPlusa simdate- czy może mi ktoś powiedzieć co trzeba zrobić aby połączyć palma z laptopem i takw syzstko ustawić abyEten służył jako modem GPRS dla laptopa?

Proszę o odpis
Karol
Przyszłość nie jest jasna...w życiu nie ma Orange... ;)

*

Offline Access

• **
  • 149
    • www.telefony24.com
Eten m700
« Odpowiedź #101 dnia: Luty 04, 2007, 18:00:53 »
może ktoś mi pomóc?

*

Offline horde

• 2638
Eten m700
« Odpowiedź #102 dnia: Luty 05, 2007, 10:43:19 »
Odnosnie 1 pytania to dokladnie tak, to sa tzw soft keys, ktorych obsluga zostala zaimplementowana w WM 5.0, dzieki nim jest mozliwa nawigacja tak jak w Wizardzie.
Co do drugiego pytania musialbys poszukac, bylo juz na forum.

*

Offline Access

• **
  • 149
    • www.telefony24.com
Eten m700
« Odpowiedź #103 dnia: Luty 08, 2007, 20:21:53 »
Odnosnie 1 pytania to dokladnie tak, to sa tzw soft keys, ktorych obsluga zostala zaimplementowana w WM 5.0, dzieki nim jest mozliwa nawigacja tak jak w Wizardzie.
Co do drugiego pytania musialbys poszukac, bylo juz na forum.

tak ale szukam juz po raz 3 i nic nie moge znalesc :( a bardzo zalezy mi na tym polaczeniu z laptopem VIA Usb :(

Eten m700
« Odpowiedź #104 dnia: Luty 08, 2007, 20:43:52 »
Cytat: "cncKarol"
Witam

2- mam iPlusa simdate- czy może mi ktoś powiedzieć co trzeba zrobić aby połączyć palma z laptopem i takw syzstko ustawić abyEten służył jako modem GPRS dla laptopa?
Karol

Akurat też z tym walcze i o ile po USB to chodzi to za nic swojego hpka nc6120 nie mogę zmusić do współpracy po bluetooth :(

Powinieneś ustawić połączenie na pockecie (mnie się orange automatycznie skonfogirował nie wiem skąd widocznie eten ma standardowe wpisy dla sieci)

po ustawieniu połączenia i sprawdzeniu czy na pockecie masz internet, może sz użyć aplikacji Internet Sharing Start->programs->Internet sharing

wybierasz rodzaj połączenia z pc na USB i poniżej nazwę połączenia internetowego pocketa dajesz connect i działa

a jakby ktoś wiedział co może być że bluetooth nie działa w ten sposób to będe wdzięczny :) (adres dostaje tylko nawet pocketa pingnac nie moge po USB chodzi)

*

Offline Access

• **
  • 149
    • www.telefony24.com
Eten m700
« Odpowiedź #105 dnia: Luty 09, 2007, 11:00:22 »
Zgadza się

juz polaczylem Etena :) Oczywiscie sam ustawia polaczenie z dana siecia

tu temat http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=60861

Pozdrawiam

*

Offline Access

• **
  • 149
    • www.telefony24.com
Eten m700
« Odpowiedź #106 dnia: Luty 10, 2007, 10:01:44 »
aha i mam pytanie :)

czy można w jakiś sposób ustawić tak godzinę aby nie było AM czy PM tylko sep 24 h ? czyli od 00 do 23 wieczorem

*

Offline Poldek06

• *
  • 85
    • Trochę prywaty
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S IV, Galaxy Note 10.1 GT-N8000
Eten m700
« Odpowiedź #107 dnia: Luty 27, 2007, 13:19:23 »
Cytat: "cncKarol"
aha i mam pytanie :)

czy można w jakiś sposób ustawić tak godzinę aby nie było AM czy PM tylko sep 24 h ? czyli od 00 do 23 wieczorem

Menu START --> Settings --> Zakładka System --> Regional Settins --> Wybierasz Polish. Po tym ustawieniu czas powinien być w układzie 24 godzinnym.
Pozdrawiam

*

Offline peters

• **
  • 148
Eten m700
« Odpowiedź #108 dnia: Luty 28, 2007, 21:04:50 »
Witam.
Dopiero co dzisiaj odebrałem swojego etena m700 ze sklepu i ..... cholerny zonk.
Po odpaleniu i nacisnieciu przycisku start wiesza sprzet - pomaga tylko reset.
Po twardym resecie podczas ladowania wyswietla blad :"error occurred during processing xml phase". Spotkal sie ktos z czyms takim??Bo chyba nie obedzie sie bez serwisu....
A zapowiadalo sie tak milo ...
Pozdarwiam

*

Offline horde

• 2638
Eten m700
« Odpowiedź #109 dnia: Luty 28, 2007, 21:23:13 »
Wyglada na softwerowy problem..Jesli czulbys sie na silach to przed oddaniem do serwisu moglbys go przeflashowac nowym Rom'em.

*

Offline peters

• **
  • 148
Eten m700
« Odpowiedź #110 dnia: Luty 28, 2007, 21:28:13 »
Witam.
W sumie jest to moja pierwsza taka zabawka.
Mam sciagniety najnowszy rom ( w etenie jest 0300, sciagniety to 0354 ).Problem jest jednak taki ze active sync nie widzi sprzetu. Odpalenie softu i proba wymiany oprogramowania zakonczyly sie fiaskiem.
I powiem szczerze powoli skonczyly mi sie pomysly :)
Do czesci ustawien moge sie dostac ale od d..y strony - czyli odpalajac ikonke polaczen wchodzac w ustawienia i tam poruszam sie po opcjach.
Proba nacisniecia przycisku start jak pisalem konczy sie zwisem totalnym.
Pozdrawiam

*

Offline horde

• 2638
Eten m700
« Odpowiedź #111 dnia: Luty 28, 2007, 23:00:35 »
Moglbys sprobowac wprowadzic sprzet w tryb BL(Bootloadera) i wtedy sprobowac wgrac albo zainstalowac Rom z odpowiednio przygotowanej karty Micro SD.

*

Offline peters

• **
  • 148
Eten m700
« Odpowiedź #112 dnia: Luty 28, 2007, 23:06:51 »
Oki, ale prosze o wiecej info:) Jak pisalem bawie sie po raz pierwszy i jak zwykle mam pod gorke:)

*

Offline horde

• 2638
Eten m700
« Odpowiedź #113 dnia: Luty 28, 2007, 23:45:53 »
A patrzyles czy czasem AS nie widz Tobie M700 bo masz moze wlaczonego firewalla, albo cos innego blokuje dostep?

*

Offline peters

• **
  • 148
Eten m700
« Odpowiedź #114 dnia: Luty 28, 2007, 23:49:33 »
Witam.
Firewall nie mial nic wspolnego.
M700 ozyl :) Udala sie wymiana softu na najnowszy.
Przy okazji potrzebna byla instalacja active sync 4.1.
Twardy reset, instalacja nowego softu i ... ozyl :)
Teraz moge powiedziec ze jak instaluje 23 komponenty to u mnie wywalal sie na samym poczatku . To sie nazywa miec szczescie heh.
Pozdrawiam i dzieki za pomoc.

*

Offline horde

• 2638
Eten m700
« Odpowiedź #115 dnia: Luty 28, 2007, 23:57:30 »
To super:)Milej zabawy z M700 i zadowolenia z uzytkowania.

*

Offline peters

• **
  • 148
Eten m700
« Odpowiedź #116 dnia: Luty 28, 2007, 23:59:06 »
Mam nadzieje ze to pierwszy i ostatni czas gdy zrobil mi takiego psikusa:)

*

Offline peters

• **
  • 148
Eten m700
« Odpowiedź #117 dnia: Marzec 01, 2007, 19:46:56 »
Po jednodniowym teście gdy jest sparwny wyglada całkiem nieźle:)
Na połczenia telefoniczne nie narzekam, dobrze słychać, moim rozmówcy też niczego nie zgłaszali, antena gps ładnie trzyma, leżał w aucie na fotelu i ładnie łapał:)Spolszczenia niezbyt polecam, lepiej trzymać sie oryginału, no i najważniejsze....zainstalować najnowszy soft :)
Pozdarwiam

*

Offline 1jedrzej1

• *
  • 63
  • Sprzęt: HTC HD2
Eten m700
« Odpowiedź #118 dnia: Marzec 02, 2007, 19:11:02 »
pytanie troszke poboczne, ale czy po zainstalowaniu najnowszego softu traci sie gwarancje? pytam ogolnie, nie konkretnie o Etena, np Vario z Ery ...
HTC HD2
   Manila: 2.5.20181527.0
   ROM: 3.14.479.2
   Radio: 2.15.50.14

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
Eten m700
« Odpowiedź #119 dnia: Marzec 02, 2007, 19:34:49 »
Cytat: "1jedrzej1"
pytanie troszke poboczne, ale czy po zainstalowaniu najnowszego softu traci sie gwarancje? pytam ogolnie, nie konkretnie o Etena, np Vario z Ery ...

:)

a ja Ci się wydaje, skoro ten "najmowszy" soft udostępia gwarant ?

z romami "własnej roboty" moze być problem...

M