Eten m700

• 124 Odpowiedzi
  • 17365 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Eten m700
« dnia: Listopad 20, 2006, 04:30:17 »
Wie ktoś kiedy będzie dostępny ten model na polskim rynku?  Zastanawiam się nad zakupem X500, ale ten m700 wygląda też całkiem dobrze :)
pzdr.

Eten m700
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 20, 2006, 07:07:16 »
M700 0ficjalnie ma wejść do sprzedaży przełom grudnia/stycznia (bardziej w styczniu) ... jak wszystko będzie OK !

*

Offline Poldek06

• *
  • 85
    • Trochę prywaty
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S IV, Galaxy Note 10.1 GT-N8000
Eten m700
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 20, 2006, 10:12:10 »
A skąd takie wiadomości masz??

*

Offline Poldek06

• *
  • 85
    • Trochę prywaty
Już jest
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 21, 2006, 14:49:53 »
Ciekawe kiedy pojawi się w polsce. Czekam z niecierpliwością na zakup. Tego szukałem!!

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
Eten m700
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 21, 2006, 20:36:01 »
Dla mnie również super zabawka. Szukałem jakiegoś PDA z telefonem i wbudowanym GPS, EDGE, BT i Wi-Fi i przede wszystkim KLAWIATURĄ. UMTS mi ni epotrzebny bo na moim zadupiu pewnie za 3 lata dopiero zawita :D

*

Offline Poldek06

• *
  • 85
    • Trochę prywaty
Eten m700
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 21, 2006, 21:24:39 »
Z moich informacji wynika że jeszcze będzie w tym roku ale pod koniec grudnia. Ciekawi mnie cena.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Eten m700
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 21, 2006, 22:03:14 »
Czemu tak pozno?:(W info na glownej jest, ze ma wejsc do sprzedazy jeszcze w tym miesiacu, a grudzien to strasznie daleko... ;)

*

Offline Poldek06

• *
  • 85
    • Trochę prywaty
Eten m700
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 22, 2006, 09:14:25 »
Cytat: "horde"
Czemu tak pozno?:(W info na glownej jest, ze ma wejsc do sprzedazy jeszcze w tym miesiacu, a grudzien to strasznie daleko... ;)

W świecie może i tak, nasz polski dystrybutor będzie sprzedawał pod koniec grudnia. Widać to również z czasu jaki upłyną od pojawienia się news-a do sprzedaży w Polsce X500. Też bym chciał aby się pojawił w listopadzie  ]:>

*

Offline horde

• 2638
Eten m700
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 22, 2006, 10:17:42 »
Zgadza sie ma byc w drugiej polowie grudnia:( Cena ma wynosic 2099zl netto.

Eten m700
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 04, 2006, 12:50:55 »

b
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 09, 2006, 22:53:45 »
W Polsce w sprzedazy  ma byc pod koniec grudnia  ( informacja  dystrybutora)  ma kosztować  około 2550zł

Mam tyko pytanie jeżeli ktoś moze wie cos na jego temat, Jak wyglada obsługa  tego sprzetu- Czy on też ma ekran dotykowy-/? Czy jest tlyko obsługa z kawiatury....

*

Offline horde

• 2638
Re: b
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 10, 2006, 00:27:42 »
Cytat: "CiasnyBaniak"
W Polsce w sprzedazy  ma byc pod koniec grudnia  ( informacja  dystrybutora)  ma kosztować  około 2550zł

Mam tyko pytanie jeżeli ktoś moze wie cos na jego temat, Jak wyglada obsługa  tego sprzetu- Czy on też ma ekran dotykowy-/? Czy jest tlyko obsługa z kawiatury....

Nie napisales nic nowego...Cena i termin byl juz znany od dawna i jest pare postow wyzej...
Oczywiscie, ze ma ekran dotykowy to PPC PE. Poczytaj specyfiakcje na stronie producenta albo dystrybutora, a pozniej zadawaj pytania, bo stawia Cie to troszke w zlym swietle..

Re: b
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 12, 2006, 09:05:23 »

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
Eten m700
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 12, 2006, 10:23:56 »
Posiadanie Radia FM, GPS z TMC ale brak UMTS to różnica 2% - no nie wiem jak oni to policzyli...

*

Offline Jaacek

• 22
  • Sprzęt: HTC TyTN + Kingston 1GB + WBT100
Eten m700
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 12, 2006, 17:27:12 »
Czy ktos moze cos powiedziec z doswiadczenia o jakosci ETEN-ow? Uni-Com mowi ze super, Palmtop Experts odradzaja, bo Eteny sa kiepskie.  :surprised:
Co wybrac - M700 czy TyTN????????????

*

Offline niepokorny666

• **
  • 227
  • Sprzęt: Galaxy SII
Eten m700
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 12, 2006, 23:23:50 »
Ja wybralem X500 i nie narzekam, wykonanie jest lepsze niz wizarda, nie mowiac o szybkosci i dodatkowych progr zainstalowanych.

Eten m700
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 13, 2006, 08:32:49 »
Cytat: "Jaacek"
Czy ktos moze cos powiedziec z doswiadczenia o jakosci ETEN-ow? Uni-Com mowi ze super, Palmtop Experts odradzaja, bo Eteny sa kiepskie.  :surprised:
Ja wczoraj wybrałem TyTNa. Wydaje mi się ze jest  bardziej popularny i ma lepsze wsparcie. Opinie o problemach ze skype, tomtom itd. na Etenach X500 a wiec pewnie M700 odstraszają.

*

Offline niepokorny666

• **
  • 227
Eten m700
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 13, 2006, 08:38:21 »
Tytn nie ma GPS, a dla mnie to jedna z podstawowych funkcji.
Co do problemow z Etenem to znam tylko ze słyszenia, sam jeszcze niedoswiadczylem, na dniach ma wyjsc nowy rom.

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
Eten m700
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 13, 2006, 09:06:33 »
Cytat: "marq0"
Ja wczoraj wybrałem TyTNa. Wydaje mi się ze jest  bardziej popularny i ma lepsze wsparcie. Opinie o problemach ze skype, tomtom itd. na Etenach X500 a wiec pewnie M700 odstraszają.

Jesli chodzi o problemy z x500 to szczerze mowiac sa mocno wyolbrzymione. W wielu przypadkach o problemach pisza ludzie - dzieci neostrady , ktorych pojecie o pocket pc jest bardzo male. Zerknij dla przykladu np. co ludzie wypisuja o spv m300 - w pierwszej chwili mozna odniesc wrazenie ze to najgorszy sprzet na ziemi, jesli jednak wczytasz sie o czym tam pisza to 75% okazuje sie wynikac z brak znajomosci platformy. Ale oczywiscie sa tez bugi rzeczywiste, ktore eten jednak dosyc sprawnie likwiduje
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

*

Offline Jaacek

• 22
Eten m700
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 13, 2006, 14:22:58 »
Rozumiem, ze sa za i przeciw - i tu jest wlasnie moj dylemat. Czy ryzykowac choroby wieku dzieciecego u M700 czy wziac sprawdzonego TyTN'a?
GPS tez mi jest potrzebny - natomiast nie doloze UMTS do M700. A na BT do TyTN GPS jest. Co dzis sprawuje sie lepiej? Eteny czy HTC?

*

Offline niepokorny666

• **
  • 227
Eten m700
« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 13, 2006, 15:21:24 »
Rozumiem, ze sa za i przeciw - i tu jest wlasnie moj dylemat. Czy ryzykowac choroby wieku dzieciecego u M700 czy wziac sprawdzonego TyTN'a?
GPS tez mi jest potrzebny - natomiast nie doloze UMTS do M700. A na BT do TyTN GPS jest. Co dzis sprawuje sie lepiej? Eteny czy HTC?

Przypomina mi to pytanie:"Co lepsze Mercedes czy BMW"?

*

Offline Jaacek

• 22
Eten m700
« Odpowiedź #21 dnia: Grudzień 13, 2006, 16:30:03 »
O to jest pytanie - o ile HTC z opinii moze aspirowac do Mercedesa - czy Eten to faktycznie BMW?

Moze to dla ludzi z doswiadczeniem w PDA smieszne pytania - ale ja tu jestem malym oseskiem, ktory sie dopiero uczy od bardziej doswiadczonych.

*

Offline niepokorny666

• **
  • 227
Eten m700
« Odpowiedź #22 dnia: Grudzień 13, 2006, 16:57:14 »
Ja tez myslalem nad Tytn ale po doswiadczeniach zreszta pozytywnych z Qtkiem(nie wiem czy to sie odmienia:) stwierdzilem, ze wole wirtualna klawiature, denerwowalo mnie tez ładowanie Gps, oraz podkrecanie procka, bo jak wiadomo nie jest to demon szybkosci, szczegolnie jak odpalisz AM.
A na 3G mi nie zalezalo, bo nie bede przeciez sciagal filmow.

Jezeli dla Ciebie priorytetem jest klawiatura, nie zalezy Ci na GPS, bedziesz korzystal z 3G, to bierz Tytn.
Nie wiem czy to mercedes, ale napewno lepszy niz Ford..

*

Offline Jaacek

• 22
Eten m700
« Odpowiedź #23 dnia: Grudzień 13, 2006, 17:48:37 »
Dzieki - i chyba tak zrobie. Mysle juz o moim TyTN + GPS na BT - beda pod choinka!!!!!! :))

*

Offline horde

• 2638
Eten m700
« Odpowiedź #24 dnia: Grudzień 13, 2006, 22:40:38 »
Ja mialem podobny dylemat jak Ty, ale bardziej pociagal mnie wbudowany GPS niz UMTS, ktory jak dla mnie jeszcze w fazie rozwoju, w naszym kraju jeszcze jest rzadkim gosciem. Przydaje sie przy serfowaniau w necie, ale M700 ma EDGE wiec nie jest zle.
Ja zdecydowalem sie na M700, mam nadzieje, ze nie bede narzekal.
Co do problemow, z kazdym sprzetem jakies sa, ale wiele wynika z winy niedoswiadczenia uzytkownika i wiele jest postow o tym swiadczacych.
Co do jakosci to np w Wizardzie bylemm troszke zawiedziony, jesli TyTN ma podobne wykonanie to wspolczuje...Mam nadzieje, ze Eten lepiej sie stara w tej kwestii...
Mysle, ze sa to porownywalne sprzety i ciezko jest porownac GPS z UMTS, zalezy kto co potrzebuje, dla mnie podobna polka i klasa urzadzen, wiec raczej BMW, a moze Volvo niz Ford, zdecydowanie:)

Eten m700
« Odpowiedź #25 dnia: Grudzień 14, 2006, 12:24:09 »
...
GPS tez mi jest potrzebny - natomiast nie doloze UMTS do M700. A na BT do TyTN GPS jest.

Dokladnie moje rozumowanie ;)

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
Eten m700
« Odpowiedź #26 dnia: Grudzień 14, 2006, 13:59:05 »
Kazdy maja jakies priorytety ale UMTS w PL raczkuje ciagle a zanim sie rozwinie to o nasze obecne zabawki bedzie juz pytal kustosz ;-)
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

*

Offline Jaacek

• 22
Eten m700
« Odpowiedź #27 dnia: Grudzień 14, 2006, 18:41:29 »
Wiem ze technika goni - ale nikt mnie jakos nie zachecal do zakupu M700 oprocz Uni-com. Za to dla TyTN sporo pochwal.
Co do UMTS - czesto jestem w zasiegu zarowno w Polsce jak i za granica, wiec moze byc przydatny. A GPS mam na BT. Czy dobrze wybralem? Nie wiem - mam nadzieje  :P

No i gwarancja - dlaczego HTC ma 2 lata a Eten tylko rok?

*

Offline niepokorny666

• **
  • 227
Eten m700
« Odpowiedź #28 dnia: Grudzień 14, 2006, 21:01:31 »
Wiem ze technika goni - ale nikt mnie jakos nie zachecal do zakupu M700 oprocz Uni-com. Za to dla TyTN sporo pochwal.
Co do UMTS - czesto jestem w zasiegu zarowno w Polsce jak i za granica, wiec moze byc przydatny. A GPS mam na BT. Czy dobrze wybralem? Nie wiem - mam nadzieje  :P

No i gwarancja - dlaczego HTC ma 2 lata a Eten tylko rok?

Ja po doswiadczeniach z Wizardem mialem dosc ciaglych bugow, wieszania sie, niemoznosci wgrania w normalny sposob zwyklego dzwonka tylko grzebania w windowsie.
Skrzypiacej obudowy, nie do konca sprawnie dzialajacej klawiatury, powolnosci co wiazalo sie z podkrecaniem procka,4-ry razy w ciagu 2-och miesiecy nagle znikalo mi wszystko na karcie- dobrze ze mialem backupa karty.
Czlowiek byl zajety ciaglym zamykaniem programow w tle, bo co tylko sie uruchomilo, to od razu trzeba naciskac "magic button" bo dostawal zwisa.
No i slawetny alarm, ktory siedzial w rejestrach i trzeba bylo recznie usuwac to cholerstwo (registry wizard) i wiele innych denerwujacych rzeczy.
Ja nie lubie parowac urzadzen na BT i czekac az GPS mi znajdzie fixa, pamietac o jego ładowaniu.

Teraz tych problemow z Etenem X500 nie ma, sprzet chodzi jak zyleta, pod wzgledem wykonania i programowo jest lepszy.

Nastepnym razem dobrze sie zastanowie zanim wybiore cos z HTC.

Ja bym sie nie podniecal takze 2-u letnia gwarancja, KIA daje podobno 4-ry lata , ale czy to dobry wybór?

*

Offline horde

• 2638
Eten m700
« Odpowiedź #29 dnia: Grudzień 14, 2006, 21:04:44 »
Sluchaj nie dziwne, bo TyTN jest juz troche czasu na rynku, a M700 to zabawka, ktora dla przecietnego uzytkownika nie widziala jeszcze swiatla dziennego to jak ma byc o nim cokolwiek slychac.
Co do gwarancji to w sumie nie ma znaczenie, ze rok bo jest cos takiego jak zgodnosc towaru z umowa i w krajach UE obowiazuje 2 lata.
Co do GPS to juz bylo wiele dyskusji czy all-in-one czy nie.
Dla mnie ladowanie dwoch urzadzen, ladowarki itp to problem, wole wszystko razem.
Co do UMTS jesli Ty masz takie mozliwosci to rozumiem. Co do video-rozmow to na razie mzonka, koszty, a poza tym kto mataki telefon, ile osob. Jesli chodzi o transfer danych to do moich potrzeb wystarczy EDGE albo wi-fi.