Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x)
Eten / Acer
M700
Padł wyświetlacz
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Padł wyświetlacz
3 Odpowiedzi
694 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
jendker
20
«
dnia:
Październik 28, 2008, 17:40:53 »
Witam
Od jakiegoś roku jestem posiadaczem M700. Wszystko było ok do wczoraj. Korzystałem z niego jako modemu. W pewnym momencie zrobił się biały ekran. Restart nic nie pomógł. HR zrobiłem po omacku. W tej chwili pojawia się obraz ale po wybraniu jakiegokolwiek przyciku albo dotknięciu ekranu robi się znów biały ekran albo pasy na białym tle.
Nie mam pojęcia co robić.
Czy jest to wina softu czy mechanicznie uszkodzony jest wyświetlacz?
Jeżeli ktoś może pomóc albo naprawić będę bardzo wdzięczny.
Zależy mi na jak najszybszej naprawie.
proszę o kontakt także na jendker@wp.pl
Nokia 3210 => Sony J70 => Motorola V500 => Nokia Communicator 9210i=> Nokia 6630 => Eten M700!!!!
baciarek
687
Odp: Padł wyświetlacz
«
Odpowiedź #1 dnia:
Październik 28, 2008, 21:04:28 »
Cześć
Trochę za mało napisałeś co do tej pory zrobiłeś.
Ja na początku wyjąłbym baterie na kilka minut (2 - 3), później po włożeniu jeśli efekt by nie ustąpił to podpiąłbym ładowarkę ( może coś z baterią ).
Jeśli dalej by nic nie pomogło to HR - może jakiś syf się zrobił w pamięci i po załadowaniu ROM-u od nowa nastąpiła by poprawa.
Jeśli HR by nie pomógł, to spróbowałbym wgrać jakiś oryginalny ROM z kompa - dopiero na końcu martwiłbym się o serwis. Ale nie koniecznie musi to
być ekran, równie dobrze mogło coś paść na płycie.
Próbuj i napisz co wyszło.
Pozdrawiam
Kobieta + 50ml = CHMOD 777
jendker
20
«
Odpowiedź #2 dnia:
Październik 28, 2008, 22:32:16 »
Moje kroki jakie poczyniłem do tej pory:
1) Wyjąłem baterie na 1h- nic nie dało
2) Zrobiłem HR - Poprawiło się to, że widzę coś po 5 min ale po wyborze czegoś na ekranie znów wystepuje efekt rozjaśnienia i zanikania obrazu.
3)Podłączyłem do ładowarki i nic nie pomaga.
W tej chwili słyszę dzwięk przychodzącego SMS i jak wyciszam dzwięk prawym ale cały czas pojawia się ta sama sytacja.
W tej chwili próbuję wgrać roma z koma jak się nie uda zaraz napiszę.
Podczas wgrywania i po załadowaniu ROMU z kompa sytacja zmieniła się na czarne tło z białymi pasami.
Czy jest taka możliwość, że jakieś kabelki poluzowały się czy coś??? Czy łatwo dostać się kabla lączącego telefon z wyświetlaczem???
«
Ostatnia zmiana: Październik 28, 2008, 22:56:42 wysłana przez jendker
»
Nokia 3210 => Sony J70 => Motorola V500 => Nokia Communicator 9210i=> Nokia 6630 => Eten M700!!!!
baciarek
687
Odp: Padł wyświetlacz
«
Odpowiedź #3 dnia:
Październik 29, 2008, 00:19:44 »
Zawsze jest taka możliwość, że ze slotu coś się wysunęło, taśma, gniazdko - poszukaj na forum jak rozebrać etena bo było bodajże w przypadku
niedziałającego głośnika.
Tutaj masz temat podobny do twojego :
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=110163.0
I podejrzewam niestety, że może być padnięty wyświetlacz ale radziłbym wcześniej skontaktować z autorem ww. wątku czy wymienił wyświetlacz i czy przez to pozbył się problemu.
Jak masz jeszcze gwarancję to wysyłaj - miesiąc w plecy ale powinni naprawić.
Pozdrawiam
Kobieta + 50ml = CHMOD 777
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »