Eten m700 - duży problem !!!

• 6 Odpowiedzi
  • 1458 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline r_szynek

• **
  • 150
  • Sprzęt: BB Bold 9900, HTC TP2, LG Swift
Eten m700 - duży problem !!!
« dnia: Wrzesień 27, 2007, 19:25:16 »
Witam

Problem polega na tym że m700 na dziś nie działa a historia tego niedziałania wyglada tak:

kilka dni temu m700 się powiesił, standardowo wykonalem soft reset ale nie zadziałał !!!
następnie wykonałem HR i podczas ładowania systemu bardzo długo się ładował ale wystartował po 10min.
ale okazało się że nie działa moduł GSM :(. Następnie po ok. 1 dniu pomyślałem że wrócę do tematu i coś z nim zrobię i tu pojawił sie największy problem.

Eten nie wystartował objaw jak przy padnietej baterii z jednym szczegółem podczas wciskania przycisku POWER błyska czerwona dioda na froncie urządzenia (prawy górny róg) i nic sie nie dzieje.

Próbowałem zamienic baterie (pożyczyłem od kolegi) i okazało się że urządzenie startuje ale wisi na ekranie startowym :(

Powrót do mojej baterii daje efekt opisany akapit wcześniej ?

- proszę o info czy ktoś coś podobnego widział, co mogę zrobić oczywiście poza udaniem sie do serwisu ?

Pozdrawiam
Rob

*

Offline GurneyH

• 49
  • Sprzęt: Eten M700, WM6; Nokia 6210 Navigator
Odp: Eten m700 - duży problem !!!
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 28, 2007, 12:43:07 »
Witam

Zakładam ze karta sim jest w etenie .. może by tak ją wyjąć??
druga sprawa ale tego nie sprawdzałem .. wyjąć bateryjkę i odpalić go z ładowarki.
Pozdrawiam GH

*

Offline barylka1986

• 327
  • Sprzęt: Asus P526, Asus P750, Samsung B7610, HTC HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 28, 2007, 16:27:57 »
a mi w x500 cyerwona lampka migala jak nie yamknaloem tzlniej klapki moye jest nie domknieta do konca

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 27, 2008, 09:12:01 »
Witam
Rozwiązałeś już problem? Jeśli tak to jak, bo u mnie to samo.
Nie pomaga SR, HR, flashowanie nowego ROMu od TB.
Do serwisu? :(

Pozdrawiam

*

Offline _TB_TB_

• 791
  • Sprzęt: Samsung SGH-i780 + 4GB microSDHC
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 27, 2008, 10:57:09 »
KLAPKA!!
Jest miniaturowy przycisk pod klapką będący "czujnikiem otwarcia obudowy".
Jeżeli mrgua szybko czerwona dioda = "brak klapki".

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 24, 2008, 09:28:39 »
DOlaczam sie do pytania. Dzisiaj rano takie dziwne rzeczy zaczely sie dziac.
Opowiem od poczatku, bo moze ktores z tych rzecyz moga miec na to wplyw:
A wiec po kolei, wcozraj pobawilem sie troche szeregowaniem skrotow i poumieszczalem je w katalogach etena, zeby bylo ladnie przejrzyscie i klarownie. Wszystko dzialalo. Dzisiaj rano zadzwonil budzik wstalem i zadzwonil telefon - efekt zawiecha, czyli czarny ekran i przyciski podswietlaly sie na nie biesko, mysle spoko. Wyciagnalem baterie wozylem znowu wlaczam, czekam laduje sie ekran startowy, okno z pinem chce wpisywac i zwiecha znow. Wyciagnalem baterie na dluzej, wsadzilem uruchamia sie znowu ekran z pinem i tu o dziwo, zresetowal sei sam, po czym wpisalem PIN i dzialal. Pisze w czasie przeszlym bo moje szczescie i radosc nie trwaly dlugo. Przyjechalem do pracy chcialem napsiac smsa. Nacisnalem wyslij i zwiecha i znowu cykl, najpierw bateria restart, potem znowu reste przy PINI-e poszedl. Do normalnych dziala to nalezy. No ale nic poczekalem chwile czy znowu cos sie bedzie dzialo i jak sie dlugo nie trzeba bylo spodziewac znowu, tym razem jak wszedlem do inboxa zeby przeczytac wiadomosc. Zaznacz tylko ze zrobilem maly myk i wyciganalem karte SIM, tu o dziwo ruszylo bez zajakniecia. Teraz poki co telefon dziala, po wlozeniu karty, ale szczerze nei wiem jak dlugo.

Dodam ze moj soft to zupdatowany rom do werstji TB_TB 6.1
Co zauwazylem to to, ze zniknal mi z ekranu i z aplikacji SPB pocket taki dodatek do ekranu ala HTC (akurat to a'la HTC to jeden ze skinow) DOkladnie nazwy nie pamietam. Wyglada na to jakby sam zrobil sobie hard reset i wywalil mi ta plaikcje, aczkolwiek nei pamietam czy instalowame ja w pamieci karty czy telefonu. No wlasnie, chcialem sprawdzic file managerem gdzie to zapisalem i zwiecha.

Jakies solucje czy tylko serwis ?

Pare dodatkowych informacji, po podlaczeniu zasilania zewnetrznego wydaje sie ze wsyztsko jest ok, czyzby pasek baterii mnie oszukiwal :?:
Po kilku godiznach stwierdzam ze problem tkwil w zlym wskazaniu stanu naldaowania baterii.
WObec powyzszego problem uwazam za zamkniety, przynajmniej w moim przypadu.
Pora poszukac jakiegos tematu dotyczacego zlych wskazan :)
Pozdrawiam :)
« Ostatnia zmiana: Październik 24, 2008, 13:02:21 wysłana przez chaosgce »
ETEN M700 - Samsung I780 6.5 by Heineken - Samsung Galaxy S

*

Offline Psikus

• *
  • 54
  • Sprzęt: ETEN M700
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 27, 2008, 22:14:34 »
KLAPKA!!
Jest miniaturowy przycisk pod klapką będący "czujnikiem otwarcia obudowy".
Jeżeli mrgua szybko czerwona dioda = "brak klapki".

szybkie miganie diodki na czerwono to klapka, do tego jak jest padnieta bateria, to najpierw sie musi podlatowac , zeby wystartowac. rozwiazalem ten problem, ze czujnik klapki zapchalem na stale folia z czekolady, sam plastik na klapce wylamalem, zeby nie przeszkadzal. tel zostawilem na noc podlaczony do kompa i od nastepnego ranka skonczyly sie z nim problemy.
pozdrawiam.
MDA I,
MDAII,
MDAIII,
COMPACT,
UNIVERSAL