pomocy!!nie moge ustawic internetu via gprs w plusie

• 12 Odpowiedzi
  • 2441 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Wylli

• 12
    • .......
« dnia: Marzec 28, 2006, 21:13:58 »
Witam.Mam problem z ustawieniami internetu w plusie przez gprs, na dodatek mam system po niemiecku...:((.Troche rozumiem ten dziwny jezyk, ale chyba za malo, albo cos robie nie tak...:((. Prosze o pomoc Waszą szanowni klubowicze moze ktos poda pomocna dłoń biednemu.... ;).

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 28, 2006, 21:45:22 »
Napisz co ustawiles ?

*

Offline SEm

• 5
    • www.obornik.art.pl
GPRS Plus + MIO A201
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 29, 2006, 12:22:54 »
Mam podobny problem, łaszty mi się po BT do SE K750 po GPRS ale po odpaleniu stronki w IE wyskakuje komunikat że nie może odnaleźć takiej strony (www.wp.pl).

Nie mogę znaleźć w ustawieniach gdzie wpisać:

APN (Access Point Name): www.plusgsm.pl lub internet

http://www.plusgsm.pl/biznes/uslugi_dla_biznesu/pakiet_plus/dostep_do_internetu/pakietowa_transmisja_danych/

Wprowadziłem w połaczeniu modemowym:

Primary DNS: 212.2.96.51
Secondary DNS: 212.2.96.52

i *99***1#

System WM 5

wiecie gdzie może byc problem??

*

Offline perla

• 2689
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 29, 2006, 14:34:19 »
Ja mam w conections, sekcja Bluetooth Settings zdefiniowany modem
z numerem p*99#  oraz user name i pasword plusgsm.
W extra dial string wpisane :
+cgdcont=1,"IP","www.plusgsm.pl"  oraz zanaczone pobieranie IP z DHCP. DNS nie jest wpisany dla takiego ustawienia, bo to pobiera po polaczeniu z Plusem.

*

Offline Wylli

• 12
    • .......
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 29, 2006, 21:49:55 »
Witam.
W ustawieniach polaczenia przez GPRS mam : Mobilfunkverbindung (GPRS)>zugriffspunktname:www.plusgsm.pl > server : DNS 212.2.96.51 Alt DNS: 212.2.96.52. Probowalem tez wpisywac zamiast www.plusgsm.pl internet i tez lipa, nie udaje mi sie polaczyc z internetem. Niby probuje nawiazac polaczenie, ale po jakims czasie pojawia sie komunikat ze jakis blad w nawiazaniu polaczenia z siecia i kaze mi ustawiac jeszcze raz wlasciwosci polaczenia..... :(.

*

Offline perla

• 2689
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 30, 2006, 14:59:19 »
Wpisz tak jak Ci podałem, na pewno działa.

*

Offline Wylli

• 12
    • .......
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 30, 2006, 21:54:33 »
Chyba nie bardzo sie zrozumielismy...Ja swojego Typhoona (Etena M500) nie chce urzywac jako modemu, tylko chcialbym przegladac na nim stronki w internecie.Wiec ustawienia ktore podales odnosza sie do BT i modemu, ale mi to nie potrzebne.Jezeli opacznie to zrozumialem to sorrki. Pozdrawiam.

*

Offline misiaczekm

• **
  • 163
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 31, 2006, 15:41:36 »
Cytat: "Wylli"
Witam.
W ustawieniach polaczenia przez GPRS mam : Mobilfunkverbindung (GPRS)>:www.plusgsm.pl > server : DNS 212.2.96.51 Alt DNS: 212.2.96.52. Probowalem tez wpisywac zamiast www.plusgsm.pl internet i tez lipa, nie udaje mi sie polaczyc z internetem. Niby probuje nawiazac polaczenie, ale po jakims czasie pojawia sie komunikat ze jakis blad w nawiazaniu polaczenia z siecia i kaze mi ustawiac jeszcze raz wlasciwosci polaczenia..... :(.

Access point (zugriffspunktname):internet.... reszta puste

Access point:internet
User name: zostawiamy puste
Password: zostawiamy puste
Primary DNS - 0.0.0.0
Secondary DNS: 0.0.0.0
IP address - zostawiamy puste
() ()    MisiaczekM
( o )
() _ ()
() ()

*

Offline Wylli

• 12
    • .......
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 31, 2006, 17:40:09 »
No i lipa dalej... :(. Ustawialem tak juz kilka razy i nic, probowalem na kilka sposobow z DNSem i bez i wpisywalem "internet" i "www.plusgsm.pl" i efekt byl ten sam po kilku sekundach proby nawiazania polaczenia przez gprs pojawial sie taki komunikat :
Verbindungdurch antwortendes Modem getrend.Tippen Sie auf "Einstellungen" um die Verbindungseinstellungen zu prufen und ggf.zu andern. Nawet znalazlem ze sa ustawienia regionalne operatorow plusa, ery i idei w moim pockecie, ale one tez nie dzialaja, po wybraniu tej opcji pojawia sie komunikat (ale po angielsku) "samthing error!!. Juz jestem glupi.... :(. Nie bardzo wiem co dalej, czy to wina pocketa czy moze jeszcze jakies ustawienia wczesniej (jakis "ptaszek" nie w tym miejscu zaznaczony..he he he. Jeszcze ten system po niemiecku mnie dobija, nie bardzo sobie daje rade z nim..... Co dalej koledzy proponujecie??.

*

Offline misiaczekm

• **
  • 163
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 01, 2006, 10:08:40 »
Opisz po kolei strony w Wizardzie po niemiecku... Ale tam oprócz nazwy połączenia np: PlusGPRS i AP: Internet nic się nie wpisuje...

Menu/Settings/Connections
Connections
Ustawienia stworzyłem w My Work Network, ale chyba nie przeszkadza by były My ISP

Add a new modem
Name: PlusGPRS
Select modem:Celluar Line (GPRS)
---następna strona ----
Access point: "www.plusgsm.pl" lub "internet"
---następna strona ----
User name: puste
Password: puste
Finish
---- lub----
nad Finish jest przycisk do wpisania DNS
w nowym oknie druga zakładka SERVERS
Wypełniamy pierwsze dwa:
DNS-ow nie trzeba wpisywać, ale na niektórych....

DNS podstawowy: 212.2.96.51,
DNS zapasowy: 212.2.96.52,

PS.
Uaktywnić Usługę Pakietowa Transmisja Danych (GPRS) - zgłoszenie do Biura Obsług Klienta pod numer 2601. W przypadku nowych klientów usługa ta jest standardowo aktywowana.
() ()    MisiaczekM
( o )
() _ ()
() ()

*

Offline Wylli

• 12
    • .......
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 01, 2006, 17:47:39 »
No i dalej lipa... :( Co do ustawien napisanych powyzej to juz trenowalem takie ustawienia, chyba mozliwe sposoby juz przerabialem i bez skutecznie, a co do uslugi GPRS to mam aktywną (nawt sprawdzalem dzwoniac do obslugi klijenta). Dalej po walaczenia explorera i probie nawiazania polaczenia via GPRS pojawia sie komunikat ze wroc do ustawien....ble ble ble..... Juz mam nerwa.....Ale dzieki bardzo za checi pomocy. :)

*

Offline Wylli

• 12
    • .......
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 01, 2006, 20:41:58 »
No nareszcie!!!!!Hard reset pomogl. Teraz internet dziala jak nalezy!!!
Dzieki panowie za chec pomocy!!!
Pozdrawiam wszystkich klubowiczow
 :D

*

Offline SEm

• 5
    • www.obornik.art.pl
Konfiguracja dostępu do Internetu GPRS BT SE K750i MIO A201
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 02, 2006, 21:30:11 »
Udało się po nierównej walce:
1.   załadowałem odpowiednie ustawienia do telefonu za pomowca zdalnej konfiguracje ze stron plusa : http://www.plusgsm.pl/uslugi/internet_i_transmisja_danych/wap/konfiguracja_zdalna/
2.   sprawdziłem czy z telefonu mam dostęp do internetu
3.   sprawdziłem czy mam łatę do BT dla MIO
4.   ustanowiłem  połączenie BT telefon Mio
5.   sprawdziłem czy jest transmisja po BT
6.   w Mio usunąłem DUN w Connections
7.   utworzyłem nowe połączenie w Menu/Settings/Connections może się nazywać jakkolwiek z ustawieniami:
- wybrałem modem zainstalowany z telefonu IVT BT Modem VCOM7
- ustawiłem numery dostępowe dla połączenia poprzez GPRS:
dla telefonów marki Sony Ericsson *99***(numer CID)#,
gdzie numer CID to numer konta danych utworzonego w aparacie dla punktu dostępu (APN): www.plusgsm.pl lub "internet" Numerem CID mogą być cyfry od 1 do 5.  - numer CID uzyskałem z telefonu menu/ustawienia/łączność/ komunikacja danych/konta danych/INTERNET_GPRS/więcej/informacje okoncie (w moim przypadku było to 3 więc dlatego nie działało po numerze z *99***1#)
- ustawiłem Baud rate 14400
- User name: puste, Password: puste
- Finish
8.   uruchamiam i działa