SMS w eten 500

• 4 Odpowiedzi
  • 1271 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sutsirhc

• 4
SMS w eten 500
« dnia: Marzec 18, 2006, 16:28:24 »
czesc jestem nowym posiadaczem etena 500 i niewiem co sie dzieje ale wiadomosci tekstowe gdzies mi sie tracą niby wszystko jest w porządku z ustawieniami tylko nie mam pojecia gdzie te wiadomosci sie pakują
Moze ktos mi poda jak ustawic ten "cud techniki"  
z góry dziekuje
siec to ERA

*

Offline janek72

• 256
  • Sprzęt: Nokia E52 (work) HTC HD2 (as PDA)
SMS w eten 500
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 19, 2006, 19:40:10 »
1. Jak dostajesz wiadomość, to na Today pojawia się dość spory kwadracik, którego nie przegapisz - klikasz i czytasz.
2. Klikasz na Today w Messaging (np. "No unread messages") , na dole Accounts, zaznaczasz Text Messages. Na górze Inbox, te, co skasowałeś, to Deleted Items, te co wysłałeś, to Sent Items.
3. Co do ustawień, to nic nie musisz ustawiać. Tylko dla pewności - Tools -> Options -> zakładka Message -> Keep copy of... powinno być zaznaczone, jak chcesz trzymać wysłane wiadomości.

*

Offline sutsirhc

• 4
SMS w eten 500
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 29, 2006, 11:22:45 »
Janek niestety "ten kwadracik" o którym piszesz to niepokazuje sie wcale. ustawienia mam porobione dokładnie jak opisałes i niestety .. dalej cisza wiem ze ludzie piszą do mnie wiadomosci dostają raporty ze niby doszły ale na tym sprzęcie niestety nie mam nic.
Jedynie dochodzą wiadomosci tzw:Flash
Moze jest jakis prosty sposób aby tego pda sformatowac?
dzieki za zainteresowanie
pozdrawiam

*

Offline janek72

• 256
  • Sprzęt: Nokia E52 (work) HTC HD2 (as PDA)
SMS w eten 500
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 29, 2006, 12:43:44 »
1. Problem z karta SIM.
Wloz do innego aparatu i zobacz, czy SMS-y dzialaja.

2. Problem z PDA.
Moze z jakims dziwnym softem sie bawiles?
Zrob hard reset , upgrade ROM do 0042 i baw sie na "czystym" sprzecie, jak bedzie źle, to oddaj do serwisu - cos masz uszkodzone.

3. SIM dobry, PDA dobry - razem źle: Na liscie ludzie pisza, ze podobno jakies "nowe" simy Ery nie dzialaja, problemu nie znam, tylko mi sie przypomnialo, ze cos takiego bylo. Moze w tym punkcie ktos inny Ci pomoze.

Janek

*

Offline sutsirhc

• 4
SMS w eten 500
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 30, 2006, 11:31:59 »
1.karta ERA  2.5 letnia sms działają na telefonach  (sprawdzone na siemensie s55 i nokia 6600)
2. Co do PDA to nie wiem .. jak mówiłem jestem początkowym userem  tego  ( nawet nie mam pojecia jak sie robi uprage .. ale dojde do tego )
 3. mimo wszystko sprzet poleciał do serwisu
Dziekuje za informacje