Zastanów się czy 576mb ramu jest ci potrzebne!?

• 34 Odpowiedzi
  • 6210 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
Odp: Zastanów się czy 576mb ramu jest ci potrzebne!?
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 07, 2011, 14:33:24 »
Nie straszmy się nawzajem tym czym straszy nas serwis.... Padł mi niecały rok temu MDA Compact IV. Wysłany do serwisu do Wawki.... przyszła informacja zwrotna, że naprawa musi objąć wymiane płyty głównej, bo jest wgrane niefirmowe oprogramowanie. Oczywiście koszt poniesie użytkownik, bo gwarancji w takim przypadku już nie ma. W odpowiedzi wysłałem pismo z prośbą o wykazanie związku pomiędzy wgranym softem, a zdiagnozowanym przez nich uszkodzeniem. Odesłali durną odpowiedź, że zapisy w gwarancji mówią o tym, że przy zmianie na nieautoryzowany soft traci się gwarancję. Prosiłem dwukrotnie o wskazanie takiego paragrafu.... nie potrafili. Kolejne pismo wysłałem podpisane przez (zaprzyjaźnionego) prawnika, w którym wzywałem serwis do usunięcia uszkodzenia w ramach przysługującej mi gwarancji, lub wskazanie przepisów, w oparciu o które odamawiają naprawy. Po dwóch dniach zadzwoniła do mnie (już wówczas) miła Pani, przepraszając za wcześniejsze nieporozumienie, informując że telefon zostanie szybciutko naprawiony i odesłany do mnie. Co oczywiście nastąpiło...

Więcej odwagi, siły do walki i korzystania ze swoich praw!!

to mi się podoba - optymalne załatwienie sprawy a nie że się nie da, że odesłali niedobre bo uszkodzone etc.

a dodatkowy ram jest potrzebny do Androida jako podstawowego OS w Leo

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 11, 2011, 11:05:38 »
Prawda jest taka, że każdy jest chojrak, póki na niego nie trafi. Ja sam żonglowałem ROMami non stop, aż padł mi ten nieszczęsny Diamond. Potem miałem HD, którego do końca trzymałem na stockowym ROMie ;)
Nie chcę tu nikogo straszyć, ale czasem warto się zastanowić, zwłaszcza jeśli się długo zbierało na wymarzony sprzęt.

To, Cię mocno trafiło bo o ile w Leosiu wielkiej różnicy nie ma to Blackstone drastycznie ożywał po modyfikacjach. Wręcz dwa różne telefony...
Wygląda na to że miałem dotychczas farta bo bo od kiedy używam HTC zmieniłem romy, blisko 1000 razy i nic mi nie padło poza baterią w 6 letnim wizardzie ;-)

Odnośnie napraw gwarancyjnych to coś w tym jest bo na całym świecie w celu utrzymania gwarancji próbują przywrócić wszystko do "stockowego" stanu.
W naszej tradycji jest wsio na gębę więc pewnie co bardziej "wyszczekany" klient sobie poradzi, a tych potulnych odeślą z kwitkiem.

Dla przykładu powiem wam, że kiedyś nie chcieli mi uznać reklamacji udkurzacza za blisko 2000k, który przestał odkurzać po miesiącu (gwar. 24m). Okazało się, że posiadanie sierściucha (kota) w domu oznacza w moim przypadku "niewłaściwe użytkowanie" i koniec końców walka o naprawę trawała 2 LATA (DWA).  Kombinują jak mogą dlatego o ile się da lepiej nie dostarczać im amunicji. Ale z drugiej strony to sprzęt ma być dla nas, a nie my dla sprzętu. Jeżeli po odblokowaniu zyskujemy nowe możliwości to po co mamy z nich rezygnować, tylko ze strachu?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2011, 11:17:34 wysłana przez lulek »
sgs III

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 11, 2011, 12:18:22 »
Różnica polegała na tym, że HD miałem z Orżnij, z w pełni polskim (nie spolszczonym) ROMem, który działał naprawdę nieźle (jak na Qualcomma 528 ;)), zaś Diamonda miałem z Ery, więc był po prostu nieużywalny na stockowym ROMie. Stało się jak stało i 5 stówek poszło w serwis.
Bawiłem się ostatnio Leo z zainstalowanym 1.66 (sam go nigdy nie miałem) i działał całkiem przyzwoicie. Dlatego też zalecam (zwłaszcza newbie) pozostanie na stockowym ROMie, o ile im wystarcza. Lepsze jest wrogiem dobrego.

*

Offline Gaalikk

• 3
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 11, 2011, 15:12:30 »
Kurde daliscie mi do myslenia i na pewno zaczekam ze zmiana romu w HD2. W Motoroli E8 zmienialem softy caly czas i nic sie nie dzialo bo nie moglo :D Mialem nadzieje ze podobna sytuacja bedzie w przypadku HD2 ale niestety. Jesli po kilku miesiacach nic nie bedzie sie dzialo z Leosiem to zaczne wgrywanie gotowanych ROMow :)

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 11, 2011, 16:00:20 »
Jeżeli nie masz tendencji do rzucania telefonem, palenia itp. to ryzyko, że coś zepsujesz jest naprawdę minimalne. Jako Leosiowy newbie poświęcisz miesiące zanim skonfigurujesz go tak, żeby wyglądał podobnie jak np. dopieszczony rom Energy. Wszystko zależy od charakteru i tego co uważasz za ryzyko. Ja tam każdy nowy telefon odblokowuję 5 min po tym jak wpadnie w moje łapki ;-)

Z drugiej strony Vonski jest tu głosem rozsądku, któremu też trudno odmówić braku argumentów i pewnych racji.

sgs III