Witam,
od dłuższego czasu mam problemy z zasięgiem w Leo, nie ja jeden zresztą. Próbowałem testować różne radia w sumie bez widocznego efektu tzn nie jest na tyle lepiej żebym mógł stwierdzić że to na pewno nowe radio pomogło.
Zastanawia mnie jednak jedna rzecz, Leo leży na biurku - zasięg 1 kreska czyli tragedia, po uruchomieniu Field test w ciągu kilku sekund telefon łapie pełny sygnał 5 kresek - dalej leżąc w tym samym miejscu na biurku i trzyma te 5 kresek - po wyjściu z field test sygnał błyskawicznie spada i wraca do 1, czasami 2 kresek - telefon cały czas w tym samym miejscu na biurku. Próbowałem to robić z 5-6 razy żeby zobaczyć czy to nie przypadek i za każdym razem jest to samo.
Wniosek z tego taki że generalnie sygnał niby jest, skoro field test go pokazuje ale nie mam zielonego pojęcia co wpływa na takie wahania i co robi Leo że go gubi.
Sprawa dosyć wkurzająca z sygnałem bo dostaję potem smsy że ktoś próbował się dodzwonić i nie łączy rozmowy jakbym miał wyłączony telefon - za słaby zasięg.
Wygląda jakby Leo wyłączał coś odpowiedzialnego za poziom zasięgu lub za podtrzymywanie poziomu, niestety nie znam się na tym, napiszcie czy u was Leo zachowuje się tak samo przy słabym sygnale po uruchomieniu field testu, może da się coś zrobić żeby zasięg był podtrzymywany?