pytanie o uchwyt samochodowy HTC CU S400

• 31 Odpowiedzi
  • 7090 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pytanie o uchwyt samochodowy HTC CU S400
« dnia: Sierpień 05, 2010, 10:22:55 »
witam,

Przymierzam się do zakupu uchwytu HTC CU S400 i mam 2 pytania:
1. czy Leo w etui (takie kauczukowe jakich pełno na allegro) zmieści się w nim i czy będzie trzymać w ogóle.
2. mam radio z wejściem USB na kablu i widzi on Leo jako pena i również go ładuje. Pytanie czy takie ładowanie jest słabsze/wolniejsze, grozi czymś na dłuższą metę od normalnego ładowania z gniazdka samochodowego.
Mam fajnie wyprowadzone kable tak że podłączając uchwyt do radia nie byłoby widać żadnych kabli. Prowadząc kabel z zapalniczki do uchwytu już nie będzie to tak estetycznie wyglądać.

*

Offline leszekbodzio

• *
  • 50
  • PDAclub the best !
  • Sprzęt: HD2 & GALAXY NOTE & LG L7 & Samsung Galaxy S III
Odp: pytanie o uchwyt samochodowy HTC CU S400
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 05, 2010, 13:00:16 »
Kolego co do uchwytu to nie podpowiem,ale sam korzystam z ładowania przez radio i wszystko działa jak należy moc wyjsciowa co prawda jest troche słabsza bo 500maH, ale ładuje jest tylko jeden problem bo jak np. uruchomisz automape i podepniesz kabel to HD2 zapyta jakie ustalić połączenie i wtedy musisz wybrać udostępnianie internetu dzięki temu w HD2 będzie miała dalej dostęp do karty pamięci i wszystko będzie działać,ale pamiętaj żeby wyłączyć modem GSM bo będzie łączył się z internetem. Podsumowując lepiej kup sobie ładowarkę micro usb do zapalniczki za 10zł i bedziesz miał spokuj.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 05, 2010, 14:02:40 »
A takie ładowanie słabszym prądem nie wpływa jakoś negatywnie na baterię?

Ten uchwyt uaktywnia w Leo "navipanel" więc ciekaw jestem czy będzie pytał mimo to o tryb połączenia (wydaje mi się że nie powinien). NoData i tak jest na bieżąco w użyciu więc z pobieraniem danych jestem spokojny.

*

Offline matthiasgor

• 368
  • Sprzęt: NavRoad Vivo S, Nokia E7
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 06, 2010, 00:00:56 »
witam,

Przymierzam się do zakupu uchwytu HTC CU S400 i mam 2 pytania:
1. czy Leo w etui (takie kauczukowe jakich pełno na allegro) zmieści się w nim i czy będzie trzymać w ogóle.

Posiadam ten uchwyt i jest on skrojony na leosia bez żadnego wdzianka
--
Pozdrawiam
Maciej

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 06, 2010, 09:29:49 »
To mnie zmartwiłeś  :(
A masz takie etui również czy tylko tak sądzisz że nie wejdzie. Nie wiem czy to etui ma choć milimetr grubości.

*

Offline matthiasgor

• 368
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 06, 2010, 22:30:10 »
To mnie zmartwiłeś  :(
A masz takie etui również czy tylko tak sądzisz że nie wejdzie. Nie wiem czy to etui ma choć milimetr grubości.

NIe mam zadnego etui, ale jak wkladam telefon bez etui to jest na styk spasowany z uchwytami i soedzi sztywno
Stad moje wnioski
--
Pozdrawiam
Maciej

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 07, 2010, 08:34:36 »
Dzięki za info. Miałby jeszcze prośbę do Ciebie lub kogoś kto takowy uchwyt posiada o podpięcie go zamiast do gniazdka samochodowego to do portu USB - jak zachowa się LEO - czy uruchomi sam navipanel czy będzie pytał o wybór połączenia i jakie wrażenie z ładowania słabszym prądem w porównaniu do gniazdka samochodowego (domyślam się  że wolniej o połowę ale chodzi mi o subiektywne wrażenie)

*

Offline FRANQ23PL

• 283
  • Prof.S.Jonalista
    • www.ipmart-forum.pl
  • Sprzęt: HTC HD2 (hypnosis V 6.0.0)
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 07, 2010, 19:42:11 »
To jest ten uchwyt co wykorzystuje te piny nad baterią? Czy to wtedy jest inna klapka baterii w zestawie? Jak to jest z nim?

*

Offline xxczarny

• 3
  • Sprzęt: HTC HD 2
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 08, 2010, 10:15:03 »
nie ma dodatkowej klapki w uchwycie do LEO, klapka pozostaje ta sama

*

Offline matthiasgor

• 368
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 08, 2010, 10:54:02 »
To jest ten uchwyt co wykorzystuje te piny nad baterią? Czy to wtedy jest inna klapka baterii w zestawie? Jak to jest z nim?

Uchwyt ma w sobie micro USB i korzysta z tego portu w urządzeniu, przewód micro USB podłącza się do podstawy uchwytu.

Co do Navipanela, wyłączyłem go gdyż AM głupieje w poziomie z Navipanelem. Uruchamiam ją ze zwykłego skrótu.
--
Pozdrawiam
Maciej

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 09, 2010, 08:06:12 »
ogólnie to pod tą sama nazwą były (czy są?) dwa różne modele podobne do siebie:
1. pierwszy to jest ten na piny i inną klapką tylną: http://www.komorkomaniak.pl/19199/htc-hd2-cu-s400-car-kit-czyli-htc-hd2-w-samochodzie/
2. bardziej popularny z ładowaniem od dołu http://www.easydevices.co.uk/images/desc_htc_hd2_car_kit.jpg
oba działają na tej samej zasadzie i uaktywniają navipanel

*

Offline FRANQ23PL

• 283
  • Prof.S.Jonalista
    • www.ipmart-forum.pl
  • Sprzęt: HTC HD2 (hypnosis V 6.0.0)
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 09, 2010, 09:05:05 »
O taka odpowiedz mi chodzilo, dziekuje zloty :)

*

Offline KorreS

• **
  • 189
  • Sprzęt: SAMSUNG GT-N7100 (Note2)
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 11, 2010, 12:40:00 »
Generalnie ładowanie słabszym prądem lepiej doładowuje baterie ale też trwa to dłużej.
Ładowanie słabszym prądem w przypadku uruchomionego HTC z AM i nie daj boże maxymalnym podświetlaniem (wyłączony automat) powoduje pojawienie się komunikatu informująceog że prąd ładowania jest niewystarczjący w stosunku do zużycia.
Tak więc bateria rozładowuje się tyle że wolniej.
Dlatego warto zainwestować w dobrą ładowarkę samochodową.

Połączone: Sierpień 11, 2010, 13:34:11
Mam pytanie czy ktoś planuje zamówienie gdzieś takiego uchwytu zza wielkiej wody bo cena w polsce jest... taka sobie.
Ew. gdzie najlepiej zamówić?

« Ostatnia zmiana: Sierpień 11, 2010, 13:34:11 wysłana przez KorreS »
v. 4.1.2

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 11, 2010, 13:43:52 »
Właśnie zamówiłem na allegro za niecałe 300zł.
Drogo ale co zrobić - przynajmniej w razie czego z gwarancją nie powinno być problemu.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 11, 2010, 14:05:32 »
300zł za uchwyt.... porządną nawigację można za to kupić ...

« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 11, 2010, 14:16:33 »
pewnie tak (no może średnio porządną) ale bez funkcji telefonu  :P
Gdyby LEOś trzymał dłużej swoją baterię to pewnie bym się nie zdecydował na to a tak w drodze do i z pracy wystarczy żeby się naładował. Oczywiście można kupić zwykły uchwyt i wpinać kabelek za każdym razem - cóż, wygoda swoje kosztuje. I jakość niestety też. Mam inny uchwyt do którego Leo by pasował ale niestety na naszych drogach odpada zbyt często, co mam cichą nadzieje nie będzie się działo w tym modelu. Używanego w dobrej cenie jeszcze nie spotkałem :S

*

Offline sp2sci

• *
  • 91
  • Sprzęt: S I9100, N7000, N7100, N8000, I9505, N9005,Gear
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 12, 2010, 12:02:31 »
Ja kupiłem ten uchwyt w http://www.euro.com.pl/wyposazenie-do-telefonow/htc-cu-s400.bhtml za 299zł
Panel Navi możesz włączyć albo nie podczas wtykania telefonu, a że mam AM zainstalowana to nie uruchamiam go, bo się gryzą.
Radio w aucie mam Blaupunkta Memphis66 chyba i niestety na żadnym z trzech możliwych "stykach"-ustawieniach połączenia nie widzi htc. Owszem ładuje ale nic poza tym.
Być może jest to wina karty która jest sdhc i 16G, ale kiedy włoże do pena 16G to radio mi czyta.
Uchwyt jest tak spasowany, że żaden nawet cieniutki futerał nie pozwoli włożyć aparatu.
Ludzie marzą o aniołach, ja miałem jednego w ramionach...

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 12, 2010, 12:54:17 »
ogólnie to pod tą sama nazwą były (czy są?) dwa różne modele podobne do siebie:
1. pierwszy to jest ten na piny i inną klapką tylną: http://www.komorkomaniak.pl/19199/htc-hd2-cu-s400-car-kit-czyli-htc-hd2-w-samochodzie/
2. bardziej popularny z ładowaniem od dołu

Nie, to jest ten sam uchwyt. Pierwszy to jest taki, jaki zapowiedziano pierwszy raz informując o wprowadzeniu HD2 na rynek. Ale najwidoczniej mieli z nim problemy technologiczne - miał być na rynku zaraz po premierze leosia, później były kolejne obsuwy, aż w końcu wprowadzili zmienioną wersję, bardziej klasyczną - to jest model 2. Faktycznie, na upartego można nazwać ją bardziej popularną, bo pierwsza nigdy nie weszła do sprzedaży.
Może i nie ma co płakać, bo pierwsza wymagała zmiany pokrywki baterii na taką z gniazdem, która strasznie pogrubiała telefon. Oprócz tego wykluczałaby użycie większej baterii.

*

Offline KorreS

• **
  • 189
  • Sprzęt: SAMSUNG GT-N7100 (Note2)
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 12, 2010, 13:09:37 »
Na allegro są po 287zet. ale i tak uważam że to drogo. Dlatego pytałem o zamawianie z taiwanu.
v. 4.1.2

*

Offline sp2sci

• *
  • 91
  • Sprzęt: S I9100, N7000, N7100, N8000, I9505, N9005,Gear
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 12, 2010, 13:54:10 »
Na allegro są po 287zet.

+ przesyłka  :evil: . Trzeba uważać aby się nie nabrać na przesyłki po 20-30zł.
Ludzie marzą o aniołach, ja miałem jednego w ramionach...

« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 20, 2010, 11:05:22 »
Uchwyt już zamontowany i przetestowany.
1. Da się włożyć LEO w silikonie i trzyma nawet na największych dziurach - ciężko się go wkłada bo dwoma rękoma ale da się! Może kiedyś pod wpływem temperatury ramiona uchwytu same się wyprofilują (wygną) żeby nie było tak ciasno.
2. Ku mojemu pozytywnemu zaskoczeniu uaktywnia się jednocześnie bluetooth (z możliwością wyłączenia tej funkcji w czasie podłączenia) - automatycznie paruje mi się telefon z radiem i mam zestaw głośnomówiący.
3. kabel do ładowarki w zestawie od uchwytu obsługuje tylko ładowanie - nie da się nim przesyłać danych więc LEO podłączony pod radio na wejście USB tylko się ładuje ale z drugiej strony to i lepiej bo tak radio od razu po podłączeniu oryg. kablem od tel włączało muzę która była na telefonie.
Tyle moich spostrzeżeń ;)

*

Offline billi

• 387
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 04, 2010, 20:55:35 »
Jak wygląda sprawa z montażem ?
W opisach pisze że można montować na szybie jak i do kokpitu. Czy jest taka możliwość ?

« Odpowiedź #22 dnia: Październik 05, 2010, 08:31:19 »
Jest dodatkowa okrągła płytka z mocną taśmą do przyklejenia gdzieś na desce rozdzielczej i do niej mocujesz uchwyt za pomocą przyssawki. Do szyby montujesz już normalnie przez samą przyssawkę. Nie wiem jak na szybie bo używam właśnie na tej płytce i jak na razie nic nie odpadło/nie odkleiło się. Na większych wybojach mimo że ramie uchwytu jest sztywne trochę drga całość, ale to muszą być naprawdę duże wyboje. Dodatkowo masz też na kablu zasilającym przyssawkę żeby go gdzieś podczepić ale to już tylko do szyby bo na plastikach (nawet tych całkiem gładkich i odtłuszczonych) nie chce się trzymać. Kabel z zestawu jest tylko do ładowania - nie da się nim przesyłać danych.

*

Offline djdarkness

• *
  • 69
  • Sprzęt: HTC HD2 -> Samsung Galaxy S 4 GT-I9505 ZWANEE
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 05, 2010, 13:09:37 »
na szybie ten oryginalny jak zassie to masakra :D nie idzie tego ruszyć :D trochę bez sensu opisane jest mocowanie tego uchwytu... jak ktoś będzie chciał na szybko to zrobić to  może uszkodzić... hmm.. dobra rzecz ten oryginalny uchwyt.. jeden minus to jego koszt...
Samsung Galaxy S 4 GT-I9505ZWANEE 1,9 GHz :)

*

Offline billi

• 387
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #24 dnia: Październik 05, 2010, 20:16:51 »
...Nie wiem jak na szybie bo używam właśnie na tej płytce i jak na razie nic nie odpadło/nie odkleiło się...

Czy Twoja deska w aucie jest gładka ? Pytam bo ja mam na desce fakturę, taka chropowata,
coś w tym stylu deska i zastanawiam czy ten uchwyt będzie się na tym trzymał.
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2010, 09:16:41 wysłana przez billi »

*

Offline mountain

• *
  • 72
  • Sprzęt: Nokia E72
« Odpowiedź #25 dnia: Październik 07, 2010, 13:11:00 »
Też się zastanawiam nad kupnem oryginalnego uchwytu ale nie chcę mieć przyczepionego do szyby a właśnie do deski rozdzielczej. A w Octavii II też nie ma gładkiej deski i nie wiem czy się tam będzie trzymało to kółko do przyklejenia  :mysli:

« Odpowiedź #26 dnia: Październik 07, 2010, 23:22:32 »
ja mam przyklejone akurat na gładkiej powierzchni (schowek na desce rozdzielczej) ale taśma powinna trzymać na każdej powierzchni nawet chropowatej - przynajmniej takie sprawia wrażenie... kółko jest na tyle duże że musi być ok.

*

Offline djdarkness

• *
  • 69
« Odpowiedź #27 dnia: Październik 20, 2010, 17:15:38 »
Według mnie najlepsza opcja to zamocowanie na szybie... efekt ? telefon się nie nagrzewa niepotrzebnie w słoneczny dzień ponieważ jest blisko podsufitki ;)

« Odpowiedź #28 dnia: Październik 29, 2010, 13:58:41 »
Kupiłem ten zestaw i nie jestem zadowolony. Wkładając telefon w uchwyt samochodowy rysuje się telefon koło wejścia micro usb. Czy u Was dzieję się podobnie? Można jakoś temu zaradzić?

*

Offline djdarkness

• *
  • 69
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 29, 2010, 15:59:41 »
Wkładając telefon w uchwyt samochodowy rysuje się telefon koło wejścia micro usb.

Jak Ty to robisz to ja nie wiem  :/ a wciskasz od tylniej strony tego gniazda co masz w uchwycie tą ściankę boczną ? zobacz dokładnie na instrukcję obsługi ;) Tam gdzie jest ta wtyczka która włazi w gniazdo od telefonu to ta cała ścianka po wciśnięciu jej wychyla się lekko  i tworzy się wtedy kąt odpowiedni :) , który pozwala na wsunięcie bezpieczne telefonu  w uchwyt :)

Wciskasz to co jest na czerwono pomalowane :) :E

« Ostatnia zmiana: Lipiec 03, 2012, 21:13:20 wysłana przez djdarkness »