htc - same problemy

• 40 Odpowiedzi
  • 7366 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mahmandi

• 21
Odp: htc - same problemy
« Odpowiedź #30 dnia: Październik 13, 2010, 09:40:50 »
... panowie a mogę wiedzieć czemu niańczycie nowego kolegę, który wylewa swoje frustracje ale żeby poczytać na forum co i jak to nie łaska, wszystko jest na forum o co pyta, więc może odrobina samozaparcia a dowiesz się o wiele więcej rzeczy niż na tę chwilę potrzebujesz

Spokojnie kolego. Jestem tu drugi dzień.
Czytam forum ale nie jestem supermenem by je przeczytać w jeden wieczór.
Koledzy dopisują więc staram się słuchać rad i od razu piszę co jeszcze się dzieje.
HTC HD2 - kupiony w EuroRtvAgd
R 2.15.50.13
G 15.42.50.11U
D 3.14.04666

*

tomwil

« Odpowiedź #31 dnia: Październik 13, 2010, 10:21:30 »
dopóki kolega zadaje normalne pytania to OK.

*

Offline K3m0T1989

• **
  • 110
  • Sprzęt: HTC HD2 + Samsung I8510
« Odpowiedź #32 dnia: Październik 13, 2010, 13:06:42 »
jak zrobisz HR to nie instaluj na huuraaaa wszystkie co popadnie bo zas bedziesz mial to samo. Nikt z leonem nie ma takich problemow zeby trzymal 3 godziny albo sie restartowal co chwile. I jeszcze to zdziwienie ze bateria nie trzyma tygodnia, ze przy uzywaniu nawigacji telefon pada w 2 godziny. No bardzo jest to dziwne :D oczywista oczywistosc ciebie irytuje. To tak jakbys sie wkurzal ze benzyna kosztuje ponad 4 :)
Nie wiem gdzie widziales definicje ze telefon biznesowy powinien trzymac bardzo dlugo, moze tak bylo 5 lat temu za pomoca nokii 6310 i tym podobnych modelach. Trzeba przestac plakac bo chyba widzialy galy co braly, normalne ze jak sie ktos podniecil ekranem 4.3 i prockiem 1ghz to wiadomo ze bateria 2 dni max. to nie jest trudne, to jest logiczne.
Motorola T192 -> Motorola V50 -> Sony J70 -> Siemens SL45 -> Nokia 7650 -> Nokia 3410 -> Siemens ST55 -> Nokia 6600 -> SE P910i -> Nokia N95 -> Samsung I8510 + HTC HD2

*

Offline mahmandi

• 21
« Odpowiedź #33 dnia: Październik 13, 2010, 13:33:12 »
No niby maszrację.Nie chce się spierać o tak zwane triki reklamowe.
Mam nokie N73 - trzyma mi półtorej dnia       (piec dni - gdy tylko dzwonię)
i mam HD2 który trzyma max 3-4 godzinki (ponad dobę gdy tylko dzwonię)

a dzwonię baaaardzxo mało.

I jestem po HR - zobaczę za parę dni - jak teraz to działa.
Może rzeczywiście za bardzo nim się chciałem nacieszyć - wiec teraz daje mu drugą szansę.
R 2.15.50.13
G 15.42.50.11U
D 3.14.04666

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #34 dnia: Październik 13, 2010, 13:43:25 »
Pierwszy sprzęt z WM to zawsze jest trochę eksperymentowania ;) Ja kupując kilka lat temu swojego pierwszego Wizarda też zachłysnąłem się możliwościami tego systemu i instalowałem mu co popadło doprowadzając do totalnego zamulenia w kilka tygodni. Z czasem dojdziesz sam do tego, co jest rzeczywiście potrzebne a co jest tylko gadżetem. Kwestia wprawy ;)

*

Offline jac.ek

• **
  • 168
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #35 dnia: Październik 13, 2010, 14:32:05 »
I jeszcze jedno, a pro pos braku ładowania po podłączeniu do kompa: menu "Ustawienia" - na dole "Dane telefonu" - Bateria: odznacz (ma być pusty kwadrat) przy "Kiedy urządzenie jest...". Wtedy będzie Ci się ładował również podczas synchronizacji z kompem.

*

Offline mahmandi

• 21
« Odpowiedź #36 dnia: Październik 13, 2010, 14:36:38 »
I jeszcze jedno, a pro pos braku ładowania po podłączeniu do kompa: menu "Ustawienia" - na dole "Dane telefonu" - Bateria: odznacz (ma być pusty kwadrat) przy "Kiedy urządzenie jest...". Wtedy będzie Ci się ładował również podczas synchronizacji z kompem.

Tak - wiem i mam to włączone a mimo to po podłączeniu:
podtrzymuje baterię gdy na nim pracuję
ładuje baterię  - gdy go wygaszę.
R 2.15.50.13
G 15.42.50.11U
D 3.14.04666

*

tomwil

« Odpowiedź #37 dnia: Październik 13, 2010, 15:27:07 »
zależy jaki prąd ładowania jest w usb (nie wiem czy jest standaryzowany). Na moim lapku Leo ładuje się 7-8 godzin, a na kablu sieciowym normalnie. Jeśli kolega ma problem z drenażem baterii, a ewidentnie ma (te 3 godziny pracy Leo) to faktycznie usb z laptopa może nie wystarczyć do podładowania wybudzonego Leosia. Tylko co koledze tak wpier... baterie. Ja bym:
1. zrobił HR
2. nie instalował nic i wykonał z 3 cykle pełnego ładowania (zauważyłem, ze po 2-3 cyklu bateria się ustala i z użycie jest w normie)
3. Jeśli to nie pomoże to bym obstawał za walniętą płytą.

ale zanim to zrobisz zainstaluj
http://mobile.dlugosz.net.pl/Products/BatteryGuard/tabid/59/Default.aspx  (w opcjach jest PL) i sprawdź z użycie faktyczne.
i tym kontroluj później po HR.

*

Offline gino82

• 303
  • Sprzęt: Galaxy Note 2 , Galaxy Note 3 , Galaxy Tab S 8.4
« Odpowiedź #38 dnia: Październik 13, 2010, 18:24:41 »
A ja widze Tu jedno wyjscie- zwalona plyta glowna - jezeli sytuacja powtarza sie po HR dodatkowo dziwne zachowanie z bateria i ladowaniem to raczej nie wina softu.Nowy tel. nie znaczy ze nie moze byc zwalony.Ja tak miałem z HD1 zachowywal sie podobnie i po 2 tyg . od zakupu poszedl do wymiany i tez byl to sklep RTVEUROAGD.Wymieniaja na podstawie ustawy...

*

Offline Barmanix

• **
  • 195
  • Tekst osobisty
  • Sprzęt: HTC HD2, Galaxy SIII
« Odpowiedź #39 dnia: Październik 15, 2010, 23:39:49 »
No niby maszrację.Nie chce się spierać o tak zwane triki reklamowe.
Mam nokie N73 - trzyma mi półtorej dnia       (piec dni - gdy tylko dzwonię)
i mam HD2 który trzyma max 3-4 godzinki (ponad dobę gdy tylko dzwonię)

A mój Leon po HR wy3mał 51 godzin... A trochę gadałem, trochę netu po WiFi, trochę użytkowania programu.
Wcześniej, przed HR czasem jak go poniosło to dawał rade przez dobę...
Leon i Antek w jednym stali domu.

*

Offline mahmandi

• 21
« Odpowiedź #40 dnia: Listopad 17, 2010, 14:44:04 »
Witajcie po dłuższej przerwie.
Mój HD2 wrócił z naprawy (nowa płyta główna, nowy soft)

NO - I TERAZ TO JEST TO CO CHCIAŁEM

zapyla jak  .....
działa tak jak chciałem
nie zawiesza się
nie mam żadnych głupich komunikatów.
R 2.15.50.13
G 15.42.50.11U
D 3.14.04666