Naprawa HD2 w Regenersis

• 123 Odpowiedzi
  • 38922 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
Odp: Naprawa HD2 w Regenersis
« Odpowiedź #60 dnia: Marzec 19, 2010, 09:24:03 »
alilbabka - niestety jak będziesz miała samsunga, apple, nokię, htc, SE to każdy serwisowany telefon do nich trafi - nie masz za bardzo wyboru.

Kojotek napisz koniecznie o stanie naprawy czy zrobili wszystko jak należy, ja oddałem tydzień później od Ciebie i ciekawi mnie czy nie odbierzesz przez ich skrupulatność mojego LEO.

Szczerze powiedziawszy bardzo dużo nerwów mnie kosztuje to oddanie do naprawy.
Dzwoniłem tam, żeby się dowiedzieć co i jak to zamiast otrzymać serię informacji na temat naprawy - to ci mi czytają to co ja mam sam napisane
na stronie czyli data przyjęcia i że w naprawie - co oczywiście podniosło mi ciśnienie dodatkowo i zamierzam tam dzwonić codziennie (darmowe rozmowy na stacjonarce w PLAY  :evil: )
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #61 dnia: Marzec 19, 2010, 09:31:15 »
Może i dyskwalifikuje ale gdzie miał oddać? Coś mi się wydaje, że nie ma innego serwisu HTC w Polsce.

*

Offline gino82

• 303
  • Sprzęt: Galaxy Note 2 , Galaxy Note 3 , Galaxy Tab S 8.4
« Odpowiedź #62 dnia: Marzec 19, 2010, 10:15:14 »
Może i dyskwalifikuje ale gdzie miał oddać? Coś mi się wydaje, że nie ma innego serwisu HTC w Polsce.
Do sprzedawcy :) A z mojego doświadczenia wiem ,że sklepy też mają problem z tym serwisem i musza wymieniac telefony na nowe...ale wtedy to juz nie nasz problem.

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #63 dnia: Marzec 19, 2010, 10:47:15 »
A co jeśli ktoś wziął telefon na fakturę - chyba już sprzedawcy nie mogę atakować, czy mogę ?

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #64 dnia: Marzec 19, 2010, 11:20:20 »
Do sprzedawcy :) A z mojego doświadczenia wiem ,że sklepy też mają problem z tym serwisem i musza wymieniac telefony na nowe...ale wtedy to juz nie nasz problem.
Tak, tak do sklepu najlepiej. Ale tak jak wyżej już było napisane oni też oddadzą do tego samego serwisu. Sumsa sumarum prawie to samo wychodzi. No chyba, że zgodnie z przepisami pozostaje Ci wybór nowy/kasa. Nie wiem czy jednak sklep nie ma prawa oddać do serwisu a Ty i tak będziesz czekał. Nie jestem zaznajomiony z tematem aż tak.

A co jeśli ktoś wziął telefon na fakturę - chyba już sprzedawcy nie mogę atakować, czy mogę ?
No właśnie chyba już nie można.

*

Offline gino82

• 303
  • Sprzęt: Galaxy Note 2 , Galaxy Note 3 , Galaxy Tab S 8.4
« Odpowiedź #65 dnia: Marzec 19, 2010, 14:37:15 »

Tak, tak do sklepu najlepiej. Ale tak jak wyżej już było napisane oni też oddadzą do tego samego serwisu. Sumsa sumarum prawie to samo wychodzi. No chyba, że zgodnie z przepisami pozostaje Ci wybór nowy/kasa. Nie wiem czy jednak sklep nie ma prawa oddać do serwisu a Ty i tak będziesz czekał. Nie jestem zaznajomiony z tematem aż tak.

No właśnie chyba już nie można.

Sklep oczywiscie oddaje do tego samego serwisu co my by uzyskac odpowiedz czy jest w stanie naprawic.Jezeli nie zgodzi sie wymienic to uzasadnienie ma obowiazek przesłać w ciągu 14 dni kalendarzowych.Jezeli nie dostaniemy odp.to powiedzmy 15 dnia możęmy zgłosić sie po nowy-to tak jakby sprzedawca przyznał nam racje.Jednak gdyby zdąrzył i uzasadnił że nie wymieni-bo ...-musi naprawić natychmiast(przyjmuje sie 7 dni kalendarzowych).Jeśli chodzi o fakture-mam rozumieć ze na firme- to reklamacje reguluje rękojmia...Tak jak mówilłem rozwiązanie jest korzystniejsze i w wielu wypadkach sklep nie zdązy z odp(dni kalendarzowe nie robocze) no i ten serwis który działa,jak sami wiecie...
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2010, 14:39:20 wysłana przez gino82 »

*

Offline kojotek

• **
  • 141
    • LUKOJ multimedia
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB
« Odpowiedź #66 dnia: Marzec 19, 2010, 19:09:13 »
Witam Was ponownie. HD2 odebrane. Niestety nie wiem co zoztalo u mnie wymienione, ale ekran działa rewelacyjnie. Litery na klawiaturze nareszcie nie przeskakują, SENSE nie drży jak się najedzie na miejsce "pomiędzy" ikonami. No i w notatniku nie mam problemów z narysowaniem prostej kreski. Te nowsze ekrany sa prawie tak precyzyjne jak w iPhone'ach. Wszystkie stare wyświetlacze (bez tych większych plamek) powinno się wymienić w serwisie. Szkoda tylko że serwis jest taki a nie inny.
Siemens C25 > Nokia 3210 > Nokia 3310 > Siemens ST55 > Siemens SX1 > Typhoon MyGuide M500 > Samsung D900 > Asus P526 > Nokia E51 > Samsung i600 > Samsung i900 Omnia > HTC HD2 > iPhone 4

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #67 dnia: Marzec 19, 2010, 19:24:10 »
No to pozostaje się tylko cieszyć. Widać, że jest jeszcze nadzieja dla Wszystkich użytkowników :) No i aby faktycznie serwis się jeszcze poprawił to będzie prawie rewelacja.

« Odpowiedź #68 dnia: Marzec 19, 2010, 19:41:01 »
Do serwisu lepiej telefon wysłać przez operatora/producenta gdyż telefony te w serwisie regenersis maja wyższy priorytet ( serwis przy opóźnieniach w naprawie dla operatora/producenta ryzykuje utratą kontraktu a co sie z tym wiąże ogromnymi stratami a jesli chodzi o telefony klientów ryzykuja jedynie niezadowolona jednostką co im ogólnie zwisa, firma regenesis jest wielką miedzy narodowa firmą a oddział w polsce naprawia telefony nie tylko z polski ale także przysyłane bezpośrednio od producenta toteż pocą się tam żeby nie potracić tych kontraktów a klientów indywidualnych olewają). Wiem bo pracowałem dla Regenersis, na szczęście nie w polsce.

« Odpowiedź #69 dnia: Marzec 20, 2010, 03:41:42 »
Moj HD2 też wrócił przed 24 godzinami. Był zrobiony w czwartek (po oddaniu 20.02 do serwisu), w Łodzi pojawił sie z powrotem w piątek po południu. Wymieniali (to juz druga reklamacja) płytę główną.

Zaczynam obserwowac pewną regularność w tym co jest pisane w postach na forum o naprawach w htc dokonywanych prze ten serwis.

1. Zwykle musza zrobic dwie reklamacje, zeby dobrze działało.
2. Dobre działanie Leo zaczyna sie po wymianie plyty głównej i ekranu...

Czyli sa całkowicie uwalone pierwsze "wydania" telefonu i wiekszosc musi miec wymienione podzespoly, tylko czemu trzeba to robic w dwoch rzutach? Prawie na pewno wiecej kasy serwis za to ma...

W kazdym razie - testuje swojego (odebralem w sobote rano) - jak na razie jest ok. Co prawda przyjechal z angielskimi WM zamiast polskimi, ale to juz sobie zrobie sam, nie mam ochoty czekac teraz na serwis sklepu... :)

*

Offline pekro

• 3
  • Sprzęt: Htc HD2
« Odpowiedź #70 dnia: Lipiec 17, 2010, 16:09:46 »
1.istnieją moze jakies inne opcje naprawy bez utraty gwarancji? ( mi powiedzieli ze koszt 600zl za panel lcd wraz z montazem. szczerze troche drogo ...)
2. panel lcd mi sie rozlal, za to dotyk jest ok jak nowy, i pytanie czy jak bedzie koniecznosc wymiany plyty glownej czy bede musial sam za to zaplacic?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2010, 16:14:24 wysłana przez pekro »
Nokia -> Apple -> HTC

« Odpowiedź #71 dnia: Lipiec 18, 2010, 14:54:16 »
Pisalem w innym temacie ze mi nagle , bez rzadnych powodow wszystkie dzwieku ucichly jakby o polowe. Wszystko bylo ok, nie instalowalem praktycznie nic w hd2 a tu tak zwykle zaczal grac ciszej.

Zrobilem hr i nic. Proba z hd2 tweakiem sie nie powiodla bo nie mam tam nic o zwiekszeniu glosnosci.( niektorzy maja ponoc o audio boosterze - u mnie tego nie ma)

Probowalem kilku porad ale nic nie poprawia takie stanu rzeczy. Jak sadzicie, co robic w takim przypadku.
telefon mam jako klient prywatny w orange.

« Odpowiedź #72 dnia: Lipiec 18, 2010, 17:21:18 »
bez rzadnych powodow
Używaj słownika, bo aż razi po oczach :evil:

« Odpowiedź #73 dnia: Lipiec 18, 2010, 18:40:10 »
oj panie szczegolowy, jak juz zabierales glos to mogles choc pomoc w temacie a nie tylko madrzyc sie na potege.

« Odpowiedź #74 dnia: Lipiec 18, 2010, 20:09:41 »
Już dobrze. Nie potrafię Ci pomóc, ale śledzę ten wątek. Tylko się nie obraź na mnie :ok:
Może zmiana ROM'u, Radia pomoże. Sama nie wiem co to może być :O
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2010, 16:45:40 wysłana przez alibabka »

*

Offline maskon

• **
  • 123
  • Sprzęt: Z1, One, Tablet Z
« Odpowiedź #75 dnia: Sierpień 02, 2010, 15:59:43 »
Do serwisu lepiej telefon wysłać przez operatora/producenta gdyż telefony te w serwisie regenersis maja wyższy priorytet ( serwis przy opóźnieniach w naprawie dla operatora/producenta ryzykuje utratą kontraktu a co sie z tym wiąże ogromnymi stratami a jesli chodzi o telefony klientów ryzykuja jedynie niezadowolona jednostką co im ogólnie zwisa,
Bardzo słuszna uwaga :)
Poza tym od Operatora możemy domagać się pewnych zadośćuczynień gdy naprawa przedłuża się lub gdy została wykonana nieprawidłowo ;)  Taki Operator gdy zostanie zmuszony do przyznania Klientowi jakiś bonusów na pewno potrafi znacznie skuteczniej niż klient indywidualny przywołać do porządku tych debili z Regenersis.

« Odpowiedź #76 dnia: Sierpień 14, 2010, 10:26:45 »
Witam

Oddalem swoj tel na serwis. Na szczescie leczenie pomoglo i telefonik cieszy mnie niezmiernie.

Ciekawi mnie kilka spraw.
Dostalem wydruk co zrobili.

36H00835-00M -  Speaker, KDIC, MPS101716BE
36H00835-00M - zam. 36H00838-01 Receiver , AAC ELECTRONICS
74H01550-00M Housing Pre-Assy , (EU) Black, Painting, MLRB81

Czy ktos moze wyjasnic co zadzialali

A sama naprawa to tez ciekawe. Telefon Wyslano 25 lipca, pojawil sie u nich 29, za robote wzieli sie 10.08 i tego samego dnia go odeslali. Dzis go odebralem. Juz wiadomo czemu to tak dlugo twa.

*

Offline kojotek

• **
  • 141
    • LUKOJ multimedia
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB
« Odpowiedź #77 dnia: Sierpień 14, 2010, 12:30:54 »
Jak dla mnie...

Jakiś głośnik, coś od ładowania i chyba przyciski pod ekranem...
Siemens C25 > Nokia 3210 > Nokia 3310 > Siemens ST55 > Siemens SX1 > Typhoon MyGuide M500 > Samsung D900 > Asus P526 > Nokia E51 > Samsung i600 > Samsung i900 Omnia > HTC HD2 > iPhone 4

*

Offline Yankee

• 256
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II N7100
« Odpowiedź #78 dnia: Listopad 09, 2010, 10:22:47 »
byłem odebrać swojego LEO z serwisu (przez EuroRTVAGD) ale go nie odebrał gdyż mimo iż wymienili uszkodzona płytę główną została uszkodzona obudowa - przetarta na narożnikach do tego stopnia że świeci się metal spod tej gumy.
Leo poszło do Regenersisu ponownie.
Jak wg was ta sprawa się zakończy ? jak działać najlepiej żeby skutecznie walczyć o swoje prawa ?

Pozdrawiam

*

Offline subzero82

• 27
  • Sprzęt: I900,HTC HD2(LEO)
« Odpowiedź #79 dnia: Listopad 11, 2010, 22:17:29 »
Witam.Czy ktoś próbował reklamować zapadajace się przyciski pod ekranem?.Dziękuje za odpowiedz. :E

*

Offline przemoz

• 5
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #80 dnia: Listopad 12, 2010, 19:23:30 »
tak, mi nie działały, leoś zawieszał sie co chwila. Oddałem do Oranga i w ciągu 1.5 tygodnia wrócił  z wymienionymi przyciskami i jak narazie działa bezawaryjnie do dziś.

« Odpowiedź #81 dnia: Listopad 17, 2010, 21:44:58 »
byłem odebrać swojego LEO z serwisu (przez EuroRTVAGD) ale go nie odebrał gdyż mimo iż wymienili uszkodzona płytę główną została uszkodzona obudowa - przetarta na narożnikach do tego stopnia że świeci się metal spod tej gumy.
Leo poszło do Regenersisu ponownie.
Jak wg was ta sprawa się zakończy ? jak działać najlepiej żeby skutecznie walczyć o swoje prawa ?

Pozdrawiam
Tak bo technik siedział z Twoim telefonem i tarł narożnikami telefonu o podłogę

Połączone: Listopad 17, 2010, 21:50:43
Witam

36H00835-00M -  Speaker, KDIC, MPS101716BE - Buzer od słuchania muzyki (dźwięki)
36H00835-00M - zam. 36H00838-01 Receiver , AAC ELECTRONICS  (głośniczek od rozmów)
74H01550-00M Housing Pre-Assy , (EU) Black, Painting, MLRB81 - KORPUS telefonu czyli ta czarna obudowa ze złączami antenowymi i miejscem na buzer

A sama naprawa to tez ciekawe. Telefon Wyslano 25 lipca, pojawil sie u nich 29, za robote wzieli sie 10.08 i tego samego dnia go odeslali. Dzis go odebralem. Juz wiadomo czemu to tak dlugo twa.
Długo trwa bo serwis czeka na części niezależne jest to od techników
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2010, 21:50:43 wysłana przez Fronek22 »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #82 dnia: Listopad 17, 2010, 22:23:46 »
O, serwisant z Regenersis? :)

*

Offline billi

• 387
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #83 dnia: Listopad 17, 2010, 22:30:01 »
Ciekawe jakbyś żartował gdyby to chodziło o Twój telefon i nie kupiony w abo biznes za 1 zł tylko w sklepie za 2000 zł. Może ktoś pomylił obudowy i kolega dostał nie swoją. Gdybyś czytał wcześniejsze posty to znajdziesz i takich co dostali telefony bez klapki na baterie

Długo trwa bo serwis czeka na części niezależne jest to od techników
Magazyn podręczny pewnie jest jeden i to gdzieś na zachodzie europy no bo po co trzymać części zamienne w serwisie na miejscu. Dobrze że chociaż nie trzeba zamawiać każdej części na dalekim wschodzie.

*

Offline Yankee

• 256
« Odpowiedź #84 dnia: Listopad 19, 2010, 22:19:15 »
Widzę, że doskonale się orientujesz w technikach zabijania nudy w serwisie Regenersis.
Może to jednak ja sam sobie zrobiłem na złość i zdarłem dla zabawy gumę z obudowy żeby odpocząć sobie od używania telefonu przez 1,5 miesiąca?

Zastanów się następnym razem zanim coś napiszesz.

*

Offline Sztef89

• **
  • 127
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leo)
« Odpowiedź #85 dnia: Listopad 20, 2010, 00:44:35 »
Powiedzcie mi Panowie czy poniższe dziwne zachowania telefonu nadają się na gwarancję:

- jak wyświetlę biały kolor na całym ekranie przy średnim lub maksymalnym podświetleniu to widać lekkie przyciemnienia tak mniej więcej na środku ekranu
- gdy pisze smsa to czasami zaczynają przeskakiwać literki np naciskam kasowanie a wygląda to jakbym naciskał w innym miejscu ekranu. Parę razy było tak że nie dotykałem ekranu a samo coś się wciskało na ekranie :/ mam nałożoną folie brando ale wątpię czy to jej wina bo te dziwne zachowanie klawiatury już wcześniej zauważyłem gdy tel był bez folii :/
- pokrywa baterii nie przylega do reszty obudowy i można ją b. łatwo zdjąć, nawet przypadkiem. Mam założony pokrowiec więc już prawie o tym zapomniałem.

Czy warto wysyłać teraz (przed świętami) telefon na gwarancję ? Rozumiem że jedna reklamacja trwa ~ miesiąc ? No i jak ktoś wcześniej napisał, że często trzeba wysyłać drugi raz ? Czyli jeśli wysyłałbym telefon 2x na gwarancję to ile tak ok na to zejdzie ?
ROM: Windows Phone 7 Mango (7720 PLK)
Radio: 5.51T.09.29a_22.32.50.10U
SPL: 1.46 HardSPL: 2.08

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #86 dnia: Listopad 20, 2010, 01:09:26 »
Jak ekran szaleje i robi co chce to wysyłasz na gwarancję. Może przed świętami sobie odpuść bo miesiąc czekania cie czeka. Co do literek to niestety taka klawiatura, że nawet przy dobrze działającym ekranie zdarza się popełniać błędy i literki przeskakują. Jednak proponowałbym obejrzeć filmiki na YT i ocenić czy to jest to.

*

Offline opp

• **
  • 134
  • Tylko HTC
  • Sprzęt: HTC HD2 HTC Desire HTC Diamond HTC TyTn II
« Odpowiedź #87 dnia: Listopad 20, 2010, 08:36:31 »
Z tym czekaniem to bywa różnie...Moje doświadczenia są takie, że jak wysłałem htc tytn II poprzez EurAGD to czekałem miesiąc a jak przez operatora raz przez Play htc diamond a raz przez Plusa htc hd2 to czekałem niecałe dwa tygodnie. No i z naprawą tez różnie w htc hd2 mrugały mi dwa pionowe rzędy pikseli na pół wyświetlacza to wgrali nowy soft. Teraz też to się pojawia ale rzadziej. Zaczekam aż będzie to na stałe i znowu wyślę.

*

Offline Sztef89

• **
  • 127
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leo)
« Odpowiedź #88 dnia: Listopad 20, 2010, 13:21:30 »
Jak ekran szaleje i robi co chce to wysyłasz na gwarancję. Może przed świętami sobie odpuść bo miesiąc czekania cie czeka. Co do literek to niestety taka klawiatura, że nawet przy dobrze działającym ekranie zdarza się popełniać błędy i literki przeskakują. Jednak proponowałbym obejrzeć filmiki na YT i ocenić czy to jest to.

Powiem tak, boję się że nie uznają mi tego na gwarancji bo to się zdarza rzadko a jak się tak już zrobi to muszę telefon zrestartować a czasami restart nie jest konieczny. Odkąd zainstalowałem androida i Swype problem się zmniejszył ale 3 razy miałem tak (od ok miesiąca) że nic nie mogłem wpisać na swype bo ścieżka, którą rysowałem jeździła w różne strony - tylko nie za palcem. Mam dwa pytania:

- jeśli ma się spocone palce (np. po treningu) i chce się użyć telefonu to normalne jest, że wszystko na ekranie przeskakuje ? (np. klikając literę "p" klika się litera po drugiej stornie np "a")
- jeśli się ma wyczyszczony ekran na błysk i się będzie delikatnie na niego chuchać (wąskim strumieniem a czasami też otwartą gębą) to normalne jest, że się coś samo wciska na ekranie ? (chuchamy tak żeby ledwo co pojawiła rosa - czy jak to zwał :D )

Dziś się przyjrzałem i mam dokładnie 3 przyciemnienia przy kolorze białym.
Klapa jak odpadała tak odpada...

Jeżeli w serwisie nie uznają tej pierwszej wady (przeskakujące literki na klawie) to przyciemnienia ekranu i odpadająca tylna pokrywa wystarczy na skorzystanie z gwarancji ?
ROM: Windows Phone 7 Mango (7720 PLK)
Radio: 5.51T.09.29a_22.32.50.10U
SPL: 1.46 HardSPL: 2.08

*

Offline Yankee

• 256
« Odpowiedź #89 dnia: Listopad 20, 2010, 15:33:54 »
Z tym czekaniem to bywa różnie...Moje doświadczenia są takie, że jak wysłałem htc tytn II poprzez EurAGD to czekałem miesiąc a jak przez operatora raz przez Play htc diamond a raz przez Plusa htc hd2 to czekałem niecałe dwa tygodnie. No i z naprawą tez różnie w htc hd2 mrugały mi dwa pionowe rzędy pikseli na pół wyświetlacza to wgrali nowy soft. Teraz też to się pojawia ale rzadziej. Zaczekam aż będzie to na stałe i znowu wyślę.
Niestety oddając telefon do serwisu przez RTVEuroAGD musicie wiedzieć, że telefon u nich leży ponad 2 tygodnie. Przeszło tydzień zanim od dostarczenia do sklepu zostanie przekazany do serwisu i podobnie w drodze powrotnej. Masakra, ale jest to bezpieczna alternatywa gdyż dzięki temu, w przypadku zepsucia czegoś przez serwis możemy odmówić odbioru towaru.
Wysyłając bezpośrednio do Regenersis trudno komukolwiek udowodnić że np obudowa została porysowana albo uszkodzony został wyświetlacz.

Pozdrawiam