Z tego co ja przerobiłem i dzięki temu przeczytałem wiele na ten temat jak i oglądnąłem filmików to feralnymi rzeczami są EKRAN i u mnie się pojawił temat charczącego głośnika, czasem w ogóle nie działającego. Zaznaczę, że wszystko na oryginalnym ROM'ie bez żadnych zmian - na początku działał super, wyraźnie głośno i bez przesterów a po tygodniu zaczął zwyczajnie charczeć a w szczycie nic nie było słychać. Z tego co przeczytałem na XDA to wiele osób jest w takiej samej sytuacji i szukają FIX'a w tym temacie, jednak ja w fixy nie wierzę, ponieważ tydzień było ok a później było źle. Ekran od początku działał różnie i moją uwagę zwróciło to, że nad napisaniem sms'a trzeba było się troche natrudzić. Na 160 znaków z 10 15 razy musiałem cofnąć to co wbiło na ekran, mimo, że mi się wydawało że wcisnąłem dobrze. Pisałem sms'y na stole lub w ręce a nie na szybie jadącego samochodu. Znalazłem na forum te same rzeczy co u mnie i stwierdziłem, że to standard w starszych egzemplarzach na który ja między innymi natrafiłem. To co opisałem to problemy wg. mnie sprzętowe. Reszta to niedoróbki softu, które można poprawiać softem. Jeszcze dużo się mówiło o braku skoku w guziku zgaszenia. odłożenia słuchawki u mnie przez ten czas co go miałem, czyli nie długo guzik działał ok.
Plusy mogę bez wahania wymienić w innym wątku bo jest ich sporo.