Naprawa HD2 w Regenersis

• 123 Odpowiedzi
  • 38891 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Sztef89

• **
  • 127
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leo)
Odp: Naprawa HD2 w Regenersis
« Odpowiedź #120 dnia: Marzec 16, 2011, 16:08:06 »
ściągnij jakiś program do fakturowania np. fakturka, z preparuj sobie fakturę i podejdz do zaprzyjażnionego sklepu i podbij byle jaką pieczątką lub sobie wyrób za 30zł.

tyle w temacie i masz dowód zakupu.
dobry pomysł ale to jest obejście problemu, myślałem żeby jakoś sprawdzić w jakiej sieci/filmie był kupiony telefon (tylko jak?) i poprosić ich o fax czy pdf z fakturą :)

I sprawę karną za fałszowanie dokumentów.

załóżmy, że zaryzykuję - co by regenersis musiałoby zrobić aby sprawdzić tą fakturę ? Znacie te procedury ? :)

PS. jeżeli telefon był kupiony w UK to faktura czy też inny dowód zakupu, tez musi być z UK ?
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2011, 17:45:53 wysłana przez Sztef89 »
ROM: Windows Phone 7 Mango (7720 PLK)
Radio: 5.51T.09.29a_22.32.50.10U
SPL: 1.46 HardSPL: 2.08

*

Offline lincoln_

• 11
  • Asus P750
    • http://www.rajdowy.info
« Odpowiedź #121 dnia: Marzec 16, 2011, 22:00:47 »
załóżmy, że zaryzykuję - co by regenersis musiałoby zrobić aby sprawdzić tą fakturę ? Znacie te procedury ? :)

Serwis może odesłać z adnotacją : Nie z polskiej dystrybucji lub towar zakupiony u XXX, proszę zgłosić się do sprzedawcy.
Pozdrawiam Lincoln
REGULAMIN

*

Offline Adamela

• **
  • 124
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #122 dnia: Marzec 17, 2011, 18:14:03 »

PS. jeżeli telefon był kupiony w UK to faktura czy też inny dowód zakupu, tez musi być z UK ?
Myślę że będą w stanie sprawdzić pochodzenie po kodach kreskowych na telefonie i baterii. Ostatnio oddawałem swojego HD2 osobiście i widziałem jak Pani przyjmująca, wnikliwie oglądała fakturę, gwarancję , po czym czytnikiem zczytywała kod z telefonu i baterii. Pozdrawiam.

*

Offline Sztef89

• **
  • 127
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leo)
« Odpowiedź #123 dnia: Marzec 18, 2011, 15:46:32 »
Myślę że będą w stanie sprawdzić pochodzenie po kodach kreskowych na telefonie i baterii. Ostatnio oddawałem swojego HD2 osobiście i widziałem jak Pani przyjmująca, wnikliwie oglądała fakturę, gwarancję , po czym czytnikiem zczytywała kod z telefonu i baterii. Pozdrawiam.

"wnikliwie oglądała fakturę", czyli sprawdzanie dowodu zakupu opiera się gdzie był zakupiony telefon itd i nic z tej faktury nie spisują np. numerów itd. ?
Tylko, że telefon był kupiony w UK jak pisałem wcześniej, to podrabiając fakturę czy inny dowód zakupu musi ta faktura wyglądać jakby była z UK ?
Bardzo proszę, jak ktoś kupował w UK mógłby mi na PW wysłać skan faktury czy inny dowód zakupu ? (wcześniej cenzurując ważne dane). Bo inaczej nie odzyskam swojej gwarancji :(

Z góry dzięki ! :)
ROM: Windows Phone 7 Mango (7720 PLK)
Radio: 5.51T.09.29a_22.32.50.10U
SPL: 1.46 HardSPL: 2.08