Leo pracuje stabilnie. Fakty i mity na własnym przykładzie.

• 80 Odpowiedzi
  • 14082 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
    • Komputery UMPC, technologie mobilne, PDA, Smartfony
  • Sprzęt: HTC HD2, iPhone 3GS, iPad 64GB .... itd
Odp: Leo pracuje stabilnie. Fakty i mity na własnym przykładzie.
« Odpowiedź #30 dnia: Grudzień 06, 2009, 20:34:30 »
ooo, to już nie ja :lol:

Sobota była wesoła  :banan: telefon też "trochę" pracował, mam 30% baterii i od 6 godzin nieprzerwanie śledzi mi pocztę albo coś fokusuje. Można założyć, że powyższe fotki robione są właśnie bardzo gorącym sprzętem.
Na zimny telefon u mnie nie ma szans, chyba że 6-7 rano w sobotę lub niedzielę  :grin:

[edit]
Wrzutka nt. baterii:
Wywiązała się na początku tego wątku dyskusja, więc dodam jeszcze skoro sobie przypomniałem, że Leon odłączony był od ładowarki wczoraj, nie pomnę dokładnie godziny (przypuszczalnie około 19tej, zerknąłem na godzinę edycji pierwszego postu).
Wychodząc z domu podłączyłem go na chwilę żeby się doładował, nie do końca nawet, i naprawdę dzielnie daje radę, dobę spokojnie by przekroczył, aktywnie biorąc udział w dyskusji w tym wątku, dzwoniąc, ściągając pocztę itd. :)
Dwie doby to realny czas pracy, trzy doby też nie stanowią problemu jeśli człowiek nie katuje sprzętu godzinami  :lol:
« Ostatnia zmiana: Grudzień 06, 2009, 21:09:47 wysłana przez sh97m97n »
---
Homo sum et nihil lupus ex ovo esse puto :)

*

Offline prosiakt

• **
  • 100
  • Loox 720 , SE K850i , HTC HD2
    • www.prosiakt.fotosik.pl
« Odpowiedź #31 dnia: Grudzień 06, 2009, 21:24:21 »
Nie chciałbym sie narzucać  , ale chciałbym otrzymać jakieś odpowiedzi na temat możliwosci zainstalowania kilku programów , o których pisałem na poprzedniej stronie , czy mogę dostac jakieś informacje na ten temat ?? bede wdzieczny .
Ogólnie chciałbym sie dowiedziec o kompatybilnosci nowego Leo z innymi programami .
A tak na marginesie , Czy może ktoś próbował wkładac wieksze karty pamięci niż  8 giga ?

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
« Odpowiedź #32 dnia: Grudzień 06, 2009, 21:29:07 »
To pytanie do kolegów, którzy korzystają, mój zestaw aplikacji w pierwszym poście już masz, o kwestii AM też pisałem, ponadto jak poszukasz to znajdziesz część odpowiedzi na swoje pytania w rozstrzelonych wątkach o Leo, może nie o wszystkich aplikacjach.
Nie odpowiem Ci na pytanie, ponieważ moje Leo na tą chwilę jest skonfigurowane jak dla mnie optymalnie, i chciałbym aby ta stabilność była nadal na poziomie dotychczas chwalonej, ponadto do części aplikacji o których piszesz nie mam dostępu :)
Karty większe niż 8GB będzie obsługiwał, miałem w nim 16kę, do jakiego pułapu natomiast to dojdzie, nie wiem.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 06, 2009, 21:31:55 wysłana przez sh97m97n »
---

*

Offline prosiakt

• **
  • 100
  • Loox 720 , SE K850i , HTC HD2
    • www.prosiakt.fotosik.pl
« Odpowiedź #33 dnia: Grudzień 06, 2009, 22:00:00 »
Ok dzieki za odpowiedź ,
16 Gb jak na razie mi wystarczy , ciekawe na jak długo ;)
a z aplikacjami jak widzę też nie ma dużych problemów z kompatybilnoscią , a jakby co to poszukam na forum .
Swoją drogą to włąsnie sie zastanawiam nad Leo , w Uk jego nazwa to HD2 i pod taką można go znaleźć w salonach , jednak musze jeszcze poczekać ze 2 tygodnie jak bedzie dostepny w sieci o2 - zależy też na jaki abonament - okaże sie  :wink:

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
« Odpowiedź #34 dnia: Grudzień 06, 2009, 22:03:07 »
Leo to nazwa kodowa, HD2 handlowa.
Jako HD2 kupisz go w całej Europie, pytając w sklepie o Leo możesz usłyszeć od mniej rozgarniętego sprzedawcy, że nie zna modelu :)
---

*

Offline KorreS

• **
  • 189
  • Sprzęt: SAMSUNG GT-N7100 (Note2)
« Odpowiedź #35 dnia: Grudzień 06, 2009, 22:41:25 »
Baterię mam ustawioną na auto.

Są jakieś ustawienia trybu oszczędzania baterii??
Ja mam wrażenie że coś za szybko mi schodzi.
v. 4.1.2

*

Offline stokrot

• 384
  • Sprzęt: htc leo
« Odpowiedź #36 dnia: Grudzień 06, 2009, 22:47:32 »
Baterię mam ustawioną na auto.

Są jakieś ustawienia trybu oszczędzania baterii??
Ja mam wrażenie że coś za szybko mi schodzi.

tu raczej chodziło o oświetlenie

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
« Odpowiedź #37 dnia: Grudzień 06, 2009, 22:50:48 »
Tak, przepraszam za nieprecyzyjne określenie. Oczywiście podświetlenie ustawione jest na auto. Żadnych szczególnych konfiguracji pod katem oszczędności energii nie robiłem.

[edit]
Kiedyś komuś tłumaczyłem, przy okazji zwykłego telefonu, chodziło o różnicę w pracy urządzenia na różnych obszarach, że baterię trzeba rozpatrywać dość indywidualnie a różnice w czasie jej pracy, mogą być znaczące na dwóch identycznych urządzeniach na obszarze kilku kilometrów, ba mogą być stosunkowo różne na tym samym urządzeniu.
Każdy telefon, ma zastrzeżenie producenta w dokumentacji, że czas pracy zależy ... itd.
Otóż zależy od czasu pracy z włączonym/wyłączonym wyświetlaczem (podświetleniem), czasu pracy z modułami bezprzewodowymi, wielu innych czynników.
Moim zdaniem zależy także od właściwego postępowania z baterią. Mimo, że mieliśmy tu wymianę zdań skrajnie rożnych.
Pomijanym często czynnikiem jest fakt, że także powiązany jest z jakością urządzeń nadawczo-odbiorczych w sieci, po stronie operatora i jego struktur.
Ściśle wiąże się to także z częstotliwością roamingu z nadajnika na nadajnik, standardu sieci (edge, gprs, hsdpa) itd.
Nie chcę się rozwodzić nad tym za dużo, pewnie zaraz ktoś i tak podchwyci temat. Dobrze jest po prostu mieć tego świadomość, jednocześnie ciężko mi wyobrazić sobie sytuację, że ktoś przy normalnym używaniu urządzenia w pracy (piszę o Leo) doprowadzi do zgonu baterii w czasie krótszym niż 14-15 godzin.
Jasne długa trasa z GPS, włączenie wszystkich modułów, ciągłe granie, oglądanie filmów, świecenie nim jak latarką, nieprzerwana rozmowa, wiele innych ale nie mówimy o skrajnej rzeźni, piszemy o tym, że urządzenie z ogromnym wyświetlaczem posiada naprawdę przyzwoitą baterię  pozwalającą na ciągła pracę z pocztą i telefonem przez około dobę, zakładając dość intensywne używanie, a używany rzadko, pracował będzie dwa - trzy dni dni . Myślę, że w znakomitej większości przypadków dwa dni nie powinny stanowić problemu.
Jak na PDA i możliwości sprzętu to bardzo dobry, moim zdaniem, wynik.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 06, 2009, 23:19:03 wysłana przez sh97m97n »
---

*

Offline szwajcar

• 16
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo, HTC 8x
« Odpowiedź #38 dnia: Grudzień 06, 2009, 23:24:08 »
Jeżeli mogę dodać coś w temacie GPS to dla testu zrobiłem trasę Wrocław - Wałbrzych na Leo i Navroad NR450BV (Sirf Star III)
W obu pracowała ta sama wersja IGO8 na tej samej mapie.
Navroad był przyklejony na szybie. Dla Leo nie mam jeszcze uchwytu więc leżał na siedzeniu pasażera, pod dachem.
Praktycznie obie nawigacje gadały to samo, różnice były milisekundowe.
Pozdrawiam
Szwajcar

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
« Odpowiedź #39 dnia: Grudzień 06, 2009, 23:28:11 »
Co za tym idzie, ja muszę pobawić się konfiguracją AM, tak jak sugerował Bartosz, muszę mieć w ustawieniach coś skopane.
To mnie akurat cieszy, ponieważ oznacza, że Leon to jest naprawdę bardzo dobry wybór :)
---

*

Offline xaban

• *
  • 79
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #40 dnia: Grudzień 08, 2009, 15:49:13 »
Powinienem dementując mity i demony, poruszyć tutaj ten róż, tak szeroko dyskutowany, który nabrał już wymiaru skandalu przynajmniej.
Potwierdzam to, co napisał chyba vonski,  w którymś ze swoich postów w tym dziale, widać to tylko na zdjęciu zupełnie białej kartki, a ja nie dostrzegam tego na fotkach córki czy  żony.
Ale może ja także jestem lekkim daltonem.
Dla mnie dyskusja o tym różu to jakaś fobia.
Potwierdzam,  że zobaczyłem to na zupełnie białej kartce i dodam, że nie występuje zawsze. Jest chyba kwestią przesterowania a nie sprzętu.
Nie uważam tego ani za przeszkadzające, ani za istotne bo nie widzę tego na normalnych fotkach :)
Filmów nie kręciłem niestety :(
Na zdjęciach córki i żony nie widzisz, bo... tam zaróżowienie może mieć pozytywny efekt. :)
Wielu fotografujących przykręca na stałe do swoich obiektywów filtr Skylight zamiast UV. Filtr ten ma lekko różowawe zabarwienie - generalnie nie przeszkadza a w wielu przypadkach daje bardzo pozytywny efekt - np. przy portretach.
W przypadku HD2 problemem jest to, że ten róż jest tylko w centrum kadru - co może wskazywać na problem sprzętowy, jak również utrudniać ew. skompensowanie softem.
Konrad

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
« Odpowiedź #41 dnia: Grudzień 08, 2009, 16:08:31 »
Możesz mieć rację, jednak jak już pisałem moje zastosowanie dla tego PDA jest zupełnie inne niż robienie fotografii :)
Można spokojnie skonkludować że Leo nie jest dla ludzi nastawiających się na aparat w telefonie. Nie jest on także dla pasjonatów Nokii czy SE bo jest to urządzenie znacznie bardziej zaawansowane, tutaj trzeba grzebać żeby mieć funkcjonalny komputer, telefon i żeby mieć satysfakcję z posiadania dobrego sprzętu i dobrze ulokowanych pieniędzy.
Generalnie jak już kilkakrotnie pisałem, aparat nie zmienia mojego podejścia do tego urządzenia.
Każdy kto pracuje aktywnie z PDA, przeżył problemy z wysyłaniem załączników pocztą, szybkością działania poszczególnych aplikacji, nawet tych systemowych.
Leo w opisanej konfiguracji pracuje zaskakująco stabilnie i bardzo szybko, jako kombajn pozwala na wiele czynności które dotychczas powodowały rozstrój żołądka.
Dla mnie wydajność  urządzenia, support xda, samo sense - to atuty urządzenia na które się nastawiłem, dlatego mając precyzyjnie określone oczekiwania, aparat naprawdę traktuję jako kwiatek do kożucha, urządzenie mnie nie rozczarowało, powiem inaczej po moich dotychczasowych bojach z HTC, HTC miło mnie zaskoczyło, Leo i Hero to naprawdę dobre narzędzia pracy.
Tekst jak słusznie zauważył Darek ma pomóc w wyborze ludziom podobnym mi, subiektywnie oceniam to urządzenie jako najlepsze w ostatnich latach z WM od tego producenta. Ale tylko przez pryzmat swoich zastosowań.
Oczywiste jest, że osoba będąca świadomym "fotografem - amatorem" nie będzie z niego zadowolona.
Moim zdaniem żaden PDA nie jest dobry do takich zastosowań, jeśli to już musi być aparat w telefonie, to dla większości najlepszym rozwiązaniem będzie SE lub wyższa Nokia z Zeissem, no i kombinować tam nie trzeba będzie.

[edit]
Można sobie zostawić furtkę dla "kombinacji" kupując aparat z symbianem  i niekoniecznie kiedykolwiek potem, z niej skorzystać :)
WM nie jest narzędziem zaraz po wyjęciu z pudełka i bardzo często problemem jest i powoduje późniejsze narzekania fakt, że pasjonat Nokii i SE napala się na mobilne okienka i przeżywa rozczarowanie.
Jaki w ogóle jest sens w porównywaniu dotykowych WM z symbianami Nokii czy SE ? Moim zdaniem niewielki , jeśli w ogóle jest :)

[edit]
Zaryzykowałbym twierdzenie, że Nokii z jej najnowszymi rozwiązaniami bliżej jest BB. Pod względem użytkowym.
Natomiast WM, Androida i Iphone OS należy wrzucić do osobnego worka.  
SE natomiast pomijając Xperie, produkuje telefony niezależnie od ceny dla wszystkich :)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2009, 16:20:30 wysłana przez sh97m97n »
---

*

Offline rola

• 21
« Odpowiedź #42 dnia: Grudzień 08, 2009, 16:22:46 »
Karta micro sdhc 16 gb Kingston "chodzi" bez najmniejszych problemów.

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
« Odpowiedź #43 dnia: Grudzień 08, 2009, 16:29:31 »
Jeżeli chodzi o aparat to zgadzam się z Tobą w 100%, do zdjęć jest inny sprzęt, ale nie zmienia to faktu, że skoro producent postanowił umieścić w swoim sprzęcie funkcje aparatu, to sprzęt za takie pieniądze będący przez HTC traktowany jako numer jeden z lini smartphonów mających zastosowanie multimedialne, powinien być pozbawiony jakichkolwiek wad związanych z wykonywaniem tych zdjęć. Według mnie to powinien mieć najlepszą optykę na rynku i oferować najlepsze jakościowo zdjęcia z dostępnych na rynku podobnych telefonów. Ale HTC ma pewnie inne zdanie i dlatego jakieś tam SE lub NOKIE do tego dużo tańsze oferują o wiele więcej w tym względzie :-|
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation

*

Offline tplewa

• 688
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #44 dnia: Grudzień 08, 2009, 16:34:37 »
Jeżeli chodzi o aparat to zgadzam się z Tobą w 100%, do zdjęć jest inny sprzęt, ale nie zmienia to faktu, że skoro producent postanowił umieścić w swoim sprzęcie funkcje aparatu, to sprzęt za takie pieniądze będący przez HTC traktowany jako numer jeden z lini smartphonów mających zastosowanie multimedialne, powinien być pozbawiony jakichkolwiek wad związanych z wykonywaniem tych zdjęć. Według mnie to powinien mieć najlepszą optykę na rynku i oferować najlepsze jakościowo zdjęcia z dostępnych na rynku podobnych telefonów. Ale HTC ma pewnie inne zdanie i dlatego jakieś tam SE lub NOKIE do tego dużo tańsze oferują o wiele więcej w tym względzie :-|

A czy kupujac "scyzoryk szfajcarski" (zreszta ktory tez malo nie kosztuje)... uzywasz go do napraw samochodu, prac w domu i innych spraw...

Wiesz co takie teksty to mnie dobijaja. Jak tak chcesz to kup sobie aparat fotograficzny z funkcjami telefonu (zapewne niedlugo cos takiego sie pokaze)... Ewentualnei SE czy Nokie - nikt nikogo nie zmusza do HTC... jak dla mnie to tego aparatu moglo by nie byc....

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline dantemg

• 935
« Odpowiedź #45 dnia: Grudzień 08, 2009, 16:50:43 »
Wiesz co takie teksty to mnie dobijaja. Jak tak chcesz to kup sobie aparat fotograficzny z funkcjami telefonu (zapewne niedlugo cos takiego sie pokaze)... Ewentualnei SE czy Nokie - nikt nikogo nie zmusza do HTC... jak dla mnie to tego aparatu moglo by nie byc....
Nie chce, jak byś przeczytał dokładnie to byś wywnioskował, że dla mnie aparat w tel. jest zbędny i mogło by go nie być. Ale skoro już go dają to powinni się postarać.

A teksty typu weź sobie kup SE, Nokie lub aparat z funkcją dzwonienia to dobijają mnie :ohreally:
Tak się składa, że miałem se, miałem nokie i nie zamieniłbym mojego HTC na żaden ze sprzętów konkurencji.

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #46 dnia: Grudzień 08, 2009, 16:55:58 »
Nie chce, jak byś przeczytał dokładnie to byś wywnioskował, że dla mnie aparat w tel. jest zbędny i mogło by go nie być. Ale skoro już go dają to powinni się postarać.

A teksty typu weź sobie kup SE, Nokie lub aparat z funkcją dzwonienia to dobijają mnie :ohreally:
Tak się składa, że miałem se, miałem nokie i nie zamieniłbym mojego HTC na żaden ze sprzętów konkurencji.

Wiesz co producenci wiele spraw mogli by robic lepiej, ja jestem za tym aby jak w samochodzie daja juz silnik mial on minimum 300KM z ladnym momentem... Ale niestety zycie jakie jest kazdy wie, a biadolenie na forum nie wiele to zmieni...
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline xaban

• *
  • 79
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #47 dnia: Grudzień 08, 2009, 16:59:59 »

A czy kupujac "scyzoryk szfajcarski" (zreszta ktory tez malo nie kosztuje)... uzywasz go do napraw samochodu, prac w domu i innych spraw...

Ja zgadzam się z dantemg.
Aparat w telefonach to standard. Ludzie używają go w różnych sytuacjach i mają prawo oczekiwać jakości nie gorszej niż u konkurencji.
Równie dobrze można powiedzieć, że przecież telefon to nie laptop ani nie telewizor - więc nie musi mieć świetnej klawiatury i płynnie wyświetlać video...

Ja, jeżeli chcę uzyskać dopracowane zdjęcia i konkretny efekt, używam lustrzanki. Jadąc na wakacje albo imprezę rodziną, biorę ze sobą "małpę".
Ale jeżeli czasem zdarzy mi się zrobić zdjęcie telefonem, bo wymaga tego niespodziewana sytuacja, chcę, żeby to zdjęcie dało się oglądać (albo nawet wydrukować).
Konrad

*

Offline dantemg

• 935
« Odpowiedź #48 dnia: Grudzień 08, 2009, 17:08:46 »

Wiesz co producenci wiele spraw mogli by robic lepiej, ja jestem za tym aby jak w samochodzie daja juz silnik mial on minimum 300KM z ladnym momentem... Ale niestety zycie jakie jest kazdy wie, a biadolenie na forum nie wiele to zmieni...

Dziwne, bo ja myślałem, że forum jest do tego aby pomagać, szukać rozwiązania, tu dzież podzielić się z innymi swoimi spostrzeżeniami...

Sorki, najwyraźniej się pomyliłem :ohreally:

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #49 dnia: Grudzień 08, 2009, 17:16:22 »
Owszem na forum mozna - tylko takie biadolenie nic nie wnosi ani nie zmieni... Aparat jaki jest taki jest i kolejne 1000 postow na jego temat go nie poprawi...

Jak oczekujsz zmian napisz do producenta, jak dostanie wiecej takich e-maili moze cos z tym zrobi w kolejnych modelach. Ewentualnie zorganizuj jakies zbieranie podpisow z petycja do HTC o lepsze aparaty :)

Tez uzywam lustrzanki do robienia zdjec - a wiem jaki jest aparat w HTC i go nie uzywam... A jak bym chcial go uzywac to wybral bym inny telefon... Czy napisanie kolejnych postow sprawi to ze nagle wyciagniesz HTC i zrobisz nim super fotke bo tego bys chcial ???

« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2009, 17:18:38 wysłana przez tplewa »

*

Offline dantemg

• 935
« Odpowiedź #50 dnia: Grudzień 08, 2009, 17:27:42 »
nie, ale ten co czyta forum i nosi się z zamiarem kupna sprzętu będzie wiedział, że ma aparat z wadą i o ile mu na tym nie zależy to oki i tak kupi :), to ten dla którego jest to sprawa ważna bądź priorytetowa będzie miał już temat do przemyślenia. Mi osobiście HD2 się bardzo podoba, ale kupiłem całkiem nie dawno Pro 2 i niestety, nie stać mnie na wydanie znowu takiej kasy :) Co nie zmienia faktu, że gdybym miał wybierać w tym momencie to wybór padł by na HD2 mimo braku klawiatury :)

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #51 dnia: Grudzień 08, 2009, 17:34:06 »
nie, ale ten co czyta forum i nosi się z zamiarem kupna sprzętu będzie wiedział, że ma aparat z wadą i o ile mu na tym nie zależy to oki i tak kupi :), to ten dla którego jest to sprawa ważna bądź priorytetowa będzie miał już temat do przemyślenia. Mi osobiście HD2 się bardzo podoba, ale kupiłem całkiem nie dawno Pro 2 i niestety, nie stać mnie na wydanie znowu takiej kasy :) Co nie zmienia faktu, że gdybym miał wybierać w tym momencie to wybór padł by na HD2 mimo braku klawiatury :)

Owszem tylko tych uwag odnosnie aparatu jest w co drugim watku, a najwiecej od milosnikow omni... Sa zalaczone zdjecia z HD2, zdjecia tablic testowych itd. kazdy moze ocenic... Czy nie lepiej isc porobic fotki i je zamiescic ??? Powiedziec na ich przykladzie co sie nie podoba...

Wbrew pozora aparat w HD czy HD2 nie jest jakas tragedia i mozna znalezc sporo gorszych - oczywiscie w odniesieniu do aparatow w telefonach, bo tutaj byle malpa przesciga takie "aparaciki"...

Dla przypomnienia link z niedawnego watku o rozowej plamie odnosnie testu aparatu:
http://www.gsmarena.com/htc_htd2-review-418p9.php

Oraz sam watek gdzie jest caly temat poruszony jak i zamieszczone sa przykladowe zdjecia:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=150498.0

Oraz link jaki tez zamiescilem w innym temacie :) tym razem w omni i900 ladna rozowa plama:
http://i.frazpc.pl/pliki/recenzja/Samsung_Omnia_i900/Zdjecia/038.jpg
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2009, 17:49:03 wysłana przez tplewa »

*

Offline d@r

• *
  • 88
« Odpowiedź #52 dnia: Grudzień 08, 2009, 17:51:23 »
Pozwole sobie zwrocic Wasza uwage, na fakt, ze HD2 to PDA, czyli Personal Digital Assistant, a temat watku, to "Leo pracuje stabilnie. Fakty i mity na własnym przykładzie." Chetnie czytam posty, jesli opisuja uwagi, odczucia, czy tez pochwaly z tym tematem zwiazane, natomiast dyskusje n/t aparatu sa mocno nie na miejscu (w tym watku, zeby nie bylo). Jesli komus brakuje dobrego aparatu w telefonie, to pojawiaja sie ostatnio sprzety (SE i Samsung), ktore porownywane do G9 (sic! :] ) daja rade, muzyczna strona to iPhone, a filmowa to zdaje sie Omnia. W HTC priorytetem sa inne sprawy, to co ja widze to np szybkosc, elastycznosc i wygoda, oraz komunikacja. To moje odczucia, bowiem ja szukam (znalazlem) asystenta/internauty w kieszeni z opcjami powyzszymi, a z tego watku chce sie dowiedziec n/t stabilnosci tego PDA!

PS. Moj post takze nic nie wnosi, ale moze pomoze zachowac podstawowy temat tej dyskusji. O co niniejszym Was prosze.
Pozdrawiam, Darek

*

Offline Kask

• 18
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #53 dnia: Grudzień 08, 2009, 18:19:51 »
Przyłączam się  do wypowiedzi wyżej.
Czasami mam wrażenie, po przeczytaniu kilku wątków, że to forum z kilkoma filozofami, a nie użytkownikami PDA (mam na myśli tylko kilku forumowiczów).
Doceniam treściwe wypowiedzi.
Pozdrawiam. :D

*

Offline xaltuton

• 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
« Odpowiedź #54 dnia: Grudzień 08, 2009, 18:44:52 »

Sprawdzałem wcześniej także czas pracy urządzenia w dniu roboczym,  12-14 godzin przy mnóstwie połączeń bez wyłączania sieci wireless,
Na tyle moich subiektywnych wrażeń, w razie pytań zapraszam, odpowiem.

Popraw mnie, jesli sie myle - przy ciagle wlaczonym WiFi telefon wytrzymal Ci 12-14h?
Super bateria siedzi w tym sprzecie...
Napisane: Grudzień 08, 2009, 18:43:54

http://www.oziexplorer.com/   i :

Oziexpolrer na pojemnosciowce? Moze byc ciezko :-)
Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.

*

Offline squixy

• 22
  • Sprzęt: HTC HD2, SE Satio, n900, e72
« Odpowiedź #55 dnia: Grudzień 08, 2009, 19:54:48 »
To że jest połączony z WiFi nie znaczy, że pobiera jakieś dane i tym samym wykorzystuję więcej baterii.
To tak jak z połączeniem z siecią GSM - jesteś połączony cały czas, a więcej energi pobiera tylko podczas rozmowy. Wyłączenie modułu GSM, a nie korzystanie z rozmów to ten sam efekt.

*

Offline xaltuton

• 396
« Odpowiedź #56 dnia: Grudzień 08, 2009, 20:11:24 »
To że jest połączony z WiFi nie znaczy, że pobiera jakieś dane i tym samym wykorzystuję więcej baterii.
Oznacza. Nie musisz  dokonywac zadnej transmisji, a telefon i tak to robi. np. wymiana kluczy szyfrowania.
Niestety, ale protokoly maja swoje wymagania, wiec "jakieś" dane jednak lataja w powietrzu.
To tak jak z połączeniem z siecią GSM - jesteś połączony cały czas, a więcej energi pobiera tylko podczas rozmowy. Wyłączenie modułu GSM, a nie korzystanie z rozmów to ten sam efekt.
Nie. Zdecydowanie telefon zarejestrowany w BTS-ie (kolokwialnie: w stanie czuwania) pobiera wiecej pradu niz z wylaczonym modulem gsm.
Juz nie przesadzaj.

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #57 dnia: Grudzień 08, 2009, 20:56:14 »
Owszem tylko tych uwag odnosnie aparatu jest w co drugim watku, a najwiecej od milosnikow omni...

No, skoro już kolega tplewa zaczął  :wink: oto są zdjęcia zrobione Omnią II na lodówce, bez lampy i z lampą - jak ktoś zauważy na pierwszym trochę różowego jakby jest ale pozostawiam to ocenie indywidualnej  :E ( bez złośliwości rzecz jasna - to tylko żart taki   :mrgreen:  w końcu chodzi o pokazanie czarno na białym czy może raczej różowego na białym  :wink: )

*

Offline szwajcar

• 16
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo, HTC 8x
« Odpowiedź #58 dnia: Grudzień 08, 2009, 23:35:06 »
Oznacza. Nie musisz  dokonywac zadnej transmisji, a telefon i tak to robi. np. wymiana kluczy szyfrowania.
Niestety, ale protokoly maja swoje wymagania, wiec "jakieś" dane jednak lataja w powietrzu.

Z tego co widziałem Wi-Fi w nieużywanym Leo usypia.
Po podniesieniu i odblokowaniu łączy się ponownie.
Pozdrawiam
Szwajcar

*

Offline xaltuton

• 396
« Odpowiedź #59 dnia: Grudzień 09, 2009, 08:11:39 »

Z tego co widziałem Wi-Fi w nieużywanym Leo usypia.
Po podniesieniu i odblokowaniu łączy się ponownie.

Dlatego trzeba sie zdecydowac - czy poleczenie przez 14godzin jest zestawione, czy laczy sie tylko w chwili
transmisji wymuszonej przez uzytkownika.