Możesz mieć rację, jednak jak już pisałem moje zastosowanie dla tego PDA jest zupełnie inne niż robienie fotografii
Można spokojnie skonkludować że Leo nie jest dla ludzi nastawiających się na aparat w telefonie. Nie jest on także dla pasjonatów Nokii czy SE bo jest to urządzenie znacznie bardziej zaawansowane, tutaj trzeba grzebać żeby mieć funkcjonalny komputer, telefon i żeby mieć satysfakcję z posiadania dobrego sprzętu i dobrze ulokowanych pieniędzy.
Generalnie jak już kilkakrotnie pisałem, aparat nie zmienia mojego podejścia do tego urządzenia.
Każdy kto pracuje aktywnie z PDA, przeżył problemy z wysyłaniem załączników pocztą, szybkością działania poszczególnych aplikacji, nawet tych systemowych.
Leo w opisanej konfiguracji pracuje zaskakująco stabilnie i bardzo szybko, jako kombajn pozwala na wiele czynności które dotychczas powodowały rozstrój żołądka.
Dla mnie wydajność urządzenia, support xda, samo sense - to atuty urządzenia na które się nastawiłem, dlatego mając precyzyjnie określone oczekiwania, aparat naprawdę traktuję jako kwiatek do kożucha, urządzenie mnie nie rozczarowało, powiem inaczej po moich dotychczasowych bojach z HTC, HTC miło mnie zaskoczyło, Leo i Hero to naprawdę dobre narzędzia pracy.
Tekst jak słusznie zauważył Darek ma pomóc w wyborze ludziom podobnym mi, subiektywnie oceniam to urządzenie jako najlepsze w ostatnich latach z WM od tego producenta. Ale tylko przez pryzmat swoich zastosowań.
Oczywiste jest, że osoba będąca świadomym "fotografem - amatorem" nie będzie z niego zadowolona.
Moim zdaniem żaden PDA nie jest dobry do takich zastosowań, jeśli to już musi być aparat w telefonie, to dla większości najlepszym rozwiązaniem będzie SE lub wyższa Nokia z Zeissem, no i kombinować tam nie trzeba będzie.
[edit]
Można sobie zostawić furtkę dla "kombinacji" kupując aparat z symbianem i niekoniecznie kiedykolwiek potem, z niej skorzystać

WM nie jest narzędziem zaraz po wyjęciu z pudełka i bardzo często problemem jest i powoduje późniejsze narzekania fakt, że pasjonat Nokii i SE napala się na mobilne okienka i przeżywa rozczarowanie.
Jaki w ogóle jest sens w porównywaniu dotykowych WM z symbianami Nokii czy SE ? Moim zdaniem niewielki , jeśli w ogóle jest

[edit]
Zaryzykowałbym twierdzenie, że Nokii z jej najnowszymi rozwiązaniami bliżej jest BB. Pod względem użytkowym.
Natomiast WM, Androida i Iphone OS należy wrzucić do osobnego worka.
SE natomiast pomijając Xperie, produkuje telefony niezależnie od ceny dla wszystkich