klekoczący aparat

• 41 Odpowiedzi
  • 5064 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline BloodaciD

• *
  • 67
  • Sprzęt: HTC Leo
Odp: klekoczący aparat
« Odpowiedź #30 dnia: Kwiecień 17, 2010, 13:37:52 »
Zgodzę się z tobą że przy łapaniu ostrości przez aparat pojawia się odgłos;) ale nie oto mi chodziło w moim poście.
Pisząc post miałem na myśli moment klekotania aparatu gdy się nim potrząśnie mocniej;)
Złap Leona w dłoń i potrząś nim(wyświetlaczem w przód i w tył) przy uchu, a w okolicy aparatu powinieneś, lub nawet możesz usłyszeć delikatne stukanie:)
Rom Hypnosis 1.9.0

*

Offline megtom

• 15
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #31 dnia: Kwiecień 17, 2010, 19:52:14 »
BloodaciD ma rację, chodzi o to że telefon wydaje dziwne dźwięki gdy się nim potrząśnie. Mi HD2 zaczął klekotać dopiero po upadku, tak samo Xperia
HyperDroid-CM7-v5.3.0

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #32 dnia: Kwiecień 17, 2010, 20:37:12 »
Z ciekawości namachałem się dzisiaj sporo Leo przy uchu. Faktycznie- coś tam niby slychać jakby lekko stukało. Ale jakbyście mi o tym nie powiedzieli, to w życiu bym nie zauważył ;)

*

Offline 666 666

• *
  • 54
  • Sprzęt: CCM, Everlast, HD2
« Odpowiedź #33 dnia: Kwiecień 17, 2010, 21:30:27 »
No nie wiem jak wam mi też klekocze jak potrząsam i nawet wiem co :D Ale to "widać" na kilometr. Przycisk głosniej ciszej  :mrgreen: Złapcie za niego i potrząsajcie - nic nie słychać :E Nie wiem to jakas magia. Znowu nie mogę wpisać krótkiego si  :-|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2010, 21:33:14 wysłana przez 666 666 »

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #34 dnia: Kwiecień 17, 2010, 22:59:50 »
HD2 orange, nigdy nie uciekł z ręki i coś tam sobie lata jakby się przesuwało w okolicach obiektywu potrząsając telefon.
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline 666 666

• *
  • 54
« Odpowiedź #35 dnia: Kwiecień 17, 2010, 23:29:41 »
HD2 orange, nigdy nie uciekł z ręki i coś tam sobie lata jakby się przesuwało w okolicach obiektywu potrząsając telefon.
Własnie sprawdziłem. Znajomi którym tak klekotało latał klawisz ciszej glosniej własnie potwierdzili że to wspomniany klawisz. Wkurza mnie ten problem z si krótkim. Nie mam ochoty kombinować ...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2010, 23:36:06 wysłana przez 666 666 »

*

Offline BloodaciD

• *
  • 67
« Odpowiedź #36 dnia: Kwiecień 18, 2010, 00:56:19 »
No nie wiem jak wam mi też klekocze jak potrząsam i nawet wiem co :D Ale to "widać" na kilometr. Przycisk głosniej ciszej  :mrgreen: Złapcie za niego i potrząsajcie - nic nie słychać :E Nie wiem to jakas magia. Znowu nie mogę wpisać krótkiego si  :-|

przy potrząsaniu wiadomo że klawisz głośności się porusza :sleepy: więc 666 666 złap Leona w dłoń,przytrzymaj klawisze głośności,jeszcze raz potrząśnij tak jak pisałem wyżej i dobrze się wsłuchaj, wszyscy piszą że klekocze więc i tobie może klekotać, chyba że potwierdziła by się moja teoria że dopiero przy upadku powyższy objaw klekotania się pojawia :mysli: ale zdania są różne...
Rom Hypnosis 1.9.0

*

Offline 666 666

• *
  • 54
« Odpowiedź #37 dnia: Kwiecień 18, 2010, 11:28:54 »

przy potrząsaniu wiadomo że klawisz głośności się porusza :sleepy: więc 666 666 złap Leona w dłoń,przytrzymaj klawisze głośności,jeszcze raz potrząśnij tak jak pisałem wyżej i dobrze się wsłuchaj, wszyscy piszą że klekocze więc i tobie może klekotać, chyba że potwierdziła by się moja teoria że dopiero przy upadku powyższy objaw klekotania się pojawia :mysli: ale zdania są różne...

OK to nie ten przycisk. To wykluczyliśmy. Więc tak mój Leo nie klekocze. Nigdy (jeszcze :D ) mi nie upadł. Natomiast mam dwoje znajomych którzy pracują w ekstremalnych warunkach i nawet nie zwracają na to uwagi ile razy im spadł. Dzisiaj w nocy sprawdziłem osobiście ich HD2 jak brali i zdawali sprzęt, bo nie miałem wstydu się ich pytać bo pewnie by sobie pomysleli że zeswirowałem :D I tak, jeden nie wydaje dźwięków a drugi klekocze podobnie jak ten klawisz o którym mówiłem ale akurat jego trzymałem.
Proponuję przestać się tym przejmować. Jak działa to OK. Nie ma się czym stresować. To w sprzęcie się zdarza. Mnie bardziej drzaźnił śpioch (wprawdzie tylko dwa razy się przytrafił) i pierwsze zdjęcie z różową kropką choć na liczniku już ich mam z 500 :D Co ciekawe zdjęcie w naturalnym świetle a twierdzą ze różowa kropka pojawia się wyłącznie przy sztucznym :D

*

Offline BloodaciD

• *
  • 67
« Odpowiedź #38 dnia: Kwiecień 18, 2010, 12:56:49 »
Tak więc już wiadomo, że jak leo upadnie, możemy już się spodziewać poruszającego się "czegoś" przy potrząsaniu w okolicach aparatu :)
666 666 jak tobie wyślizgnie się z ręki daj znać czy dalej nic nie słyszysz jak trzęsiesz nim w okolicach aparatu :wink:
Rom Hypnosis 1.9.0

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #39 dnia: Kwiecień 18, 2010, 19:43:47 »
Dziwi mnie i jednoczesnie bawi ten watek.
Znowu szukanie dziury w calym i na sile jakis niedociagniec.
Co znow kolejnego znajdziecie.
Czy to przeszkadza w pracy, w normalnym uzytkowaniu Leo?
Czesc uzytkownikow w ogole nie zwrocila na to uwagi, czesc ma mieszane odczucia.
Sprzet jest idealnie spasowany, nic nie skzypi, farba nie odlazi, no ale my Polacy mamy chyba narzekanie i ciagle niezadowolenie we krwi, obyscie nie mieli wiekszych problemow.

*

Offline BloodaciD

• *
  • 67
« Odpowiedź #40 dnia: Kwiecień 19, 2010, 11:36:51 »
Widzisz horde, ciebie może ten wątek bawi, ale innych uspokaja, w szczególności tych którzy zwracają uwagę na takie drobnostki :)
Mi osobiście latanie czegoś przy aparacie nie przeszkadza, w każdym telefonie lata coś przy tym aparacie, osobiście wczoraj testowałem na trzech różnych nokiach, ale warto o tym pisać żeby te osoby którym to przeszkadza po prostu o tym wiedziały :)
Rom Hypnosis 1.9.0

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #41 dnia: Kwiecień 19, 2010, 11:59:06 »
Ok, rozumiem, ze ktos jest pedantem i lubi jak cos jest dobrej jakosci, szczegolnie jak odpowiednio duzo za to placi.
Jestem w stanie zrozumiec jak kogos wkurza (mnie w szczegolnosci) skrzypiaca obudowa, odpadajaca farba, czy inne niedorobki, ale w tym przykladzie to np kolega Vonski w ogole by tego nie zauwazyl, gdyby o tym nie poczytal i  nie przytknal do uszu Leo i nim nie potrzasal. Tak jest pewnie z wiekszoscia uzytkownikow, ktorzy w ogole tego nie zauwazyli albo maja problemy w okresleniu, czy rzeczywiscie jest to "klekoczacy aparat", czy tez inna czesc Leo.
To jest dla mnie szukanie dziury w calym, czy sztuczne znajdowanie problemow.
Inna sprawa gdyby to bylo dokuczliwe, gdybym np podnoszac Leo, czy nim ruszajac slyszal glosny "klekot", a to jest praktycznie niezauwazalne i to dla mnie jest przesada.
Dobra, moze nie bawi, a przeraza, czy tez poraza :)
Choc moze plus tego watku taki, ze juz mnie zdziwi widok uzytkownika HTC czy innej marki machajacego aparatem przy uchu, bede juz wiedzial w czym rzecz :)