klekoczący aparat

• 41 Odpowiedzi
  • 5096 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

klekoczący aparat
« dnia: Kwiecień 03, 2010, 01:24:13 »
Witam,
mam krótkie pytanie. Czy w waszych modelach przy poruszaniu, a szczególnie potrząsaniu pda słyszycie jakiś stukot w okolicach aparatu ? Wygląda na to, że w moim egzemplarzu coś się tam poluzowało...

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
Odp: klekoczący aparat
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 03, 2010, 03:21:49 »
Witam,
mam krótkie pytanie. Czy w waszych modelach przy poruszaniu, a szczególnie potrząsaniu pda słyszycie jakiś stukot w okolicach aparatu ? Wygląda na to, że w moim egzemplarzu coś się tam poluzowało...
U mnie jest to samo, coś tam w oczku aparatu lata :-|

*

Offline K3m0T1989

• **
  • 110
  • Sprzęt: HTC HD2 + Samsung I8510
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 03, 2010, 10:10:22 »
ja obstawiam ze jest to wibracja, ten ciezarek ktory sie obraca i przy potrzasaniu delikatnie sie obraca i stad te dzwieki bo tez je mam. A wiadomo ze leo ma wibracje dosc potezna i mysle ze to to :)
Motorola T192 -> Motorola V50 -> Sony J70 -> Siemens SL45 -> Nokia 7650 -> Nokia 3410 -> Siemens ST55 -> Nokia 6600 -> SE P910i -> Nokia N95 -> Samsung I8510 + HTC HD2

*

Offline Gi-Zi

• 24
  • HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 03, 2010, 12:02:51 »
A mi się wydaje że to delikatnie lata osłona aparatu. Jak ją "macam" paluchem to mam wrażenie że lekko się porusza.

*

Offline weekend173t

• **
  • 111
  • Sprzęt: Htc Hd 2 (Leo), Samsung Soul SGH-U900
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 03, 2010, 15:19:45 »
Mi klekocze, ale osłona aparatu się nie rusza ;P

*

Offline SlipKnoT

• **
  • 104
  • What will you do when your system fails ?!
  • Sprzęt: Nokia e52
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 03, 2010, 16:50:14 »
też mi klekocze i też obstawiam że to jest małe śmigło które się obraca dając wibracje

Ustaw telefon na wibracje i zobacz czy najbardziej trzęsie się w okolicy aparatu.

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 03, 2010, 17:21:11 »
No to mi ulżyło, że wszystkim klekocze :P U mnie także nie jest to napewno osłona aparatu, możliwe, że to silniczek od wibracji.

*

Offline megtom

• 15
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 03, 2010, 19:17:51 »
Miałem to samo na Xperia X1 a teraz na HD2 (oba wyprodukowane przez HTC) Moim zdaniem to lata soczewka od auto focusa, po prostu jest dosyć luźna i przy gwałtownym poruszaniu ja słychać. Zróbcie taki mały eksperyment, włączcie aparat i przyłóżcie do ucha, słychać takie delikatne stuknięcia gdy aparat łapie ostrość.
Kiedyś Xperia mi się zawiesiła i soczewka od aparatu zaczęła latać, przez to zacząłem  zwracać uwagę na ten dźwięk.
HyperDroid-CM7-v5.3.0

*

Offline KILOS

• *
  • 92
  • Sprzęt: GALAXY S II
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 03, 2010, 21:13:18 »
Tutaj dokladnie opisałem co klekocze(soczewka) pod wplywem wibracji...

http://pdaclub.pl/forum/leo/problem-z-wibracja-w-htc-hd2-%28/
Chciałbym iść do nieba,ale w piekle więcej znajomych...

*

Offline megtom

• 15
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 04, 2010, 12:26:23 »
Tylko z tego co pamiętam gdy Xperia i HD2 były nowe to nic w nich nie klekotało, zaczęło się dopiero po miesiącu użytkowania. A to jest smutne
HyperDroid-CM7-v5.3.0

*

Offline CaptainAmerica

• 20
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 05, 2010, 00:13:07 »
u mnie nic takiego nie klekocze no chyba ze przy ustawianiu ostrości bo wtedy cos tam kliknie ;)

« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 06, 2010, 01:10:11 »
u mnie klika jak wychodze z kamery/aparatu.

*

Offline facet_

• 501
  • Sprzęt: SGS3
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 08, 2010, 00:07:20 »
u mnie klika przy wolnym obracaniu telefonem mam tak na dwóch sztukach od nowości
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 08, 2010, 13:51:52 »
Przede wszystkim latają klawisze (lewo-prawo), a poza tym może być to 'soczewka' (wyrób soczewkopodobny :D)

*

Offline BloodaciD

• *
  • 67
  • Sprzęt: HTC Leo
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 14, 2010, 21:24:47 »
Dopisuję się do powyższego postu, dzisiaj mój Leon zaliczyły mate jak świeca prosto na wyświetlacz, fart chciał że w futerale więc nic mu się nie stało, ale od tego momentu powstało chyba klekotanie w okolicy aparatu :mysli: czytałem ten post wcześniej i jak wcześniej sprawdzałem to nic nie klekotało, lub nie dosłyszałem...
Więc jeśli wasz Leo miał bliski kontakt z wysokości z podłogą lub innym twardym podłożem, lub gdzieś go trąciliście być może coś w środku się luzuje i zaczyna "klekotać" :S
Rom Hypnosis 1.9.0

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 14, 2010, 22:37:59 »
jak pisałem kilka postów wyżej mam dwa HD2 i klekocą obydwa od wyciągnięcia z pudełka, wersja z Orange
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 14, 2010, 23:05:16 »
Ja mam już drugiego HD2 i w żadnym nic nie klekotało.

*

Offline 666 666

• *
  • 54
  • Sprzęt: CCM, Everlast, HD2
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 14, 2010, 23:29:06 »
O rany przecież klekotanie kamery-aparatu to przejaw profesjonalizmu sprzętu a wy się zym

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 14, 2010, 23:31:08 »
się zym? ;)

*

Offline 666 666

• *
  • 54
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 15, 2010, 00:18:14 »
się zym? ;)
A to ciekawe nie wpisałem weryfikacji znaków a fragment się opublikował. A to ciekawe. Miało być z humorem a tu okazuje się żw szystko co piszę na żywo administratorzy jako

Połączone: [time]Kwiecień 15, 2010, 00:19:13[/time]

Połączone: [time]Kwiecień 15, 2010, 00:19:40[/time]

Połączone: [time]Kwiecień 15, 2010, 00:21:14[/time]
A już wiem ... Państwo administratorostwo mają w dupie użytkowników MacOSX. Otóż walnęli takiego błąda że przy wci

Połączone: [time]Kwiecień 15, 2010, 00:23:21[/time]
snięciu s i alt zamiast pojawić się si krótkie post się publikuje. Kiedy

Połączone: [time]Kwiecień 15, 2010, 00:25:42[/time]
s to było zgłoszone ale zostało olane. Tak jak kasację mojego konta które jakoby się duplikowało. Problem że to zduplikowane powstało tak wiele lat temu że już o nim zapomniałem a powstalo wyłącznie przez nieudolnosc administratorów którzy ni wiedzieli czemu nie mogę na nie wej

Połączone: Kwiecień 15, 2010, 00:26:15
:P
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2010, 00:26:15 wysłana przez 666 666 »

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 15, 2010, 00:31:00 »
kolego za dużo piwka???? ;)

*

Offline 666 666

• *
  • 54
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 15, 2010, 00:42:01 »
kolego za dużo piwka???? ;)
Kolega za mało inteligencji ??? Mówię wyraźnie i jasno. Jest błąd w skrypcie forum. Jak wpisuję s+alt pod MacOSX zamiast pokazać się krótkie si post się publikuje ... Czy nadal kolega nie rozumie czy może za wiele piwa ??? Poza tym nie pijam bo w mojej okolicy nie ma czeskiego a to jedyne prawdziwe :D

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 15, 2010, 00:48:35 »
Nie chcę się czepiać ale odkąd to strona www jest wrażliwa na skróty klawiaturowe. Raczej przeglądarka czy soft mapujący klawisze, no chyba że problemy z javascriptem.

*

Offline 666 666

• *
  • 54
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 15, 2010, 01:00:53 »
Nie chcę się czepiać ale odkąd to strona www jest wrażliwa na skróty klawiaturowe. Raczej przeglądarka czy soft mapujący klawisze, no chyba że problemy z javascriptem.
Pod Safari jest OK śśśś
Ale wytłumacz mi czemu tylko na tym forum jest problem z Firefoxem pod MacOSX???
Dziwne że a innych forach nie ma problemu z tym ś tylko na pdaclub jest. Dziwne CO ???
Żeby dobrze się zrozumieć. Teraz piszę spod Safari jest OK. Jak piszę na tym samym forum spod Firefoxa i wciskam s+alt post się publikuje ale na wszystkich innych forach jak wciskam s+alt pokazuje się ś i nie występuje problem więc jest problem skryptu forum z firefoksem i administrator powinien go naprawić.
A wracając do tematu wątku to miało być wesoło. Producent dodał to klikanie żeby nadać aparatowi trochę profesjonalizmu jak to jest w rasowych lustrzankach :D Niedługo zaczną kręcić filmy pełnometrażowe komórką ... w końcu ostatni odcinek Housa został sfilmowany podejrzanej jakości lustrzanką :D ;)

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 15, 2010, 01:19:24 »
widzisz, firefox ma tyle doddatków że może Ci się któryś gryzie. OS mało ma z tym wspólnego, ja teraz pisze z pod firefoxa i jest ok. Przyczyn może być setka :)ś

Połączone: Kwiecień 15, 2010, 01:19:45
a może nie ten alt naciskasz :)

*

Offline 666 666

• *
  • 54
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 15, 2010, 01:37:42 »
widzisz, firefox ma tyle doddatków że może Ci się któryś gryzie. OS mało ma z tym wspólnego, ja teraz pisze z pod firefoxa i jest ok. Przyczyn może być setka :)ś

Połączone: Kwiecień 15, 2010, 01:19:45
a może nie ten alt naciskasz :)
Jeszcze raz. Piszę spod Firefoxa na tym forum s+alt ten co trzeba :P post się publikuje. Piszę spod tej samej przeglądarki s+alt na 3 innych forach plus rozmaitych formularzach i jest OK. Nie znalazłem w opcjach obsługi forum programowania takiego skrótu. Jedyny dodatek jaki instaluję to wywalacze flaszy, a adblock jest zdezaktywowany przy pisaniu na forum. Jakiś czas tu nie pisałem choć jestem tu od praktycznie samego początku :D

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
« Odpowiedź #26 dnia: Kwiecień 15, 2010, 02:16:01 »
OT  :-|

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #27 dnia: Kwiecień 15, 2010, 10:34:07 »
Zamiast toczyć pianę, wychylilibyście nos poza dział HD2, bo o tym juz było pisane:
http://pdaclub.pl/forum/pdaclub/bug-%28tudziez-bugi%29-nowego-silnika/

Następne posty nie w temacie będę kasował.

*

Offline BloodaciD

• *
  • 67
  • Sprzęt: HTC Leo
« Odpowiedź #28 dnia: Kwiecień 17, 2010, 11:42:13 »
Jeśli Vonskiemu nic nie klekotało, a ja przed upadkiem pamiętam że też nic nie słyszałem jak trząsłem telefonem (przez mgłę pamiętam), to potwierdził by się fakt, że przy większym wstrząsie coś w okolicy aparatu zaczyna klekotać. A co już klekocze to zostaje tylko do rozwiązania po rozłożeniu telefonu do samego aparatu:)
Rom Hypnosis 1.9.0

*

Offline 666 666

• *
  • 54
« Odpowiedź #29 dnia: Kwiecień 17, 2010, 13:06:52 »
Jeśli Vonskiemu nic nie klekotało, a ja przed upadkiem pamiętam że też nic nie słyszałem jak trząsłem telefonem (przez mgłę pamiętam), to potwierdził by się fakt, że przy większym wstrząsie coś w okolicy aparatu zaczyna klekotać. A co już klekocze to zostaje tylko do rozwiązania po rozłożeniu telefonu do samego aparatu:)

Problem w tym ile ten aparat klekocze. To znaczy kiedy, w jakich sytuacjach i z jaką częstotliwością. To normalne że wydaje dźwięki jak ma problem z nastawieniem ostrości. Mój HD2 klekotał w takiej sytuacji zaraz po wyciągnięciu z pudełka i zdarciu prezerwatywy ;) Klekocze do momentu kiedy ustawi ostrość. To normalne. Potem powinien być cicho no chyba że straci ostrość. Ja proponuję nie wpadać w paranoję. No chyba że klekocze cały czas podczas robienia zdjęć. A to by się nagrało wtedy podczas nagrywania filmu. Zrób próbkę i nam pokaż. Jak miałeś w rękach G1 albo innego Dreama :D to byś zobaczył co to klekotanie aparatu :D Ale tak jak mówiłem w G1 ten klekot jest wyłącznie do momentu ustawienia ostrości. I w G1 dopiero jest głośny :D
O i naprawiono literkę "ś" :D