HD2 w Plus

• 154 Odpowiedzi
  • 40711 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: HD2 w Plus
« Odpowiedź #60 dnia: Luty 22, 2010, 11:15:39 »
Nie chcę zakładać nowego wątku i zapytam tutaj.
Czy ktoś z Was orientuje się, czy HD2 będzie w Erze?

będzie, najprawdopodobniej to kwestia paru tygodni

To luźna dywagacja czy potwierdzona wiadomość ?? Bo do tej pory Era nie sprzedawała HTC w wersjach innych niż modyfikacje T-mobile (czyli MDA).

*

Offline czeczek

• 319
  • Sprzęt: cztery es
« Odpowiedź #61 dnia: Luty 22, 2010, 12:42:26 »
ROM-y siedzą http://www.4shared.com/dir/22189940/b8552fa0/Shipped_Leo_ROMs.html , gorzej ze splashem Plusa, choć pewnie gdzieś wygooglujesz sobie.
W sumie olać to, jak wgrasz 1.48 shipowy ze spolszczeniem to Sunnyusoftu splash nie powinien robić różnicy. Oryginał nie powoduje zmiany warunków gwarancji. I tak fon w razie skuchy jedzie do Regenesis a oni tak poza Hard Resetem niczego więcej w ROMie nie oglądają.

Połączone: [time]Luty 22, 2010, 12:51:09[/time]

To luźna dywagacja czy potwierdzona wiadomość ?? Bo do tej pory Era nie sprzedawała HTC w wersjach innych niż modyfikacje T-mobile (czyli MDA).

W T-Mobile jest oryginalny
http://www.t-mobile.co.uk/shop/mobile-phones/phones/pay-monthly/htc/hd2/overview/
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2010, 12:52:51 wysłana przez czeczek »

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #62 dnia: Luty 23, 2010, 10:42:45 »
ja kupiłem swojego HD2 od pani z postu Foresta89 http://allegro.pl/item934544188_htc_hd2_od_przedstawiciela_sieci_plus_okazja.html - i rzeczywiście - szybko miło i tak jak powinno być zawsze - HD2 bez simlocka, glanc nówka nie włączany - z pewnej firmy

*

Offline 8000

• **
  • 100
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #63 dnia: Luty 23, 2010, 11:31:12 »
Witam (po latach przerwy, kiedyś mordowałem FS N560 :wink:)
Mam nietypowy problem, posiadam telefon z plusa, długo nie wytrzymałem z tym romem i mam obecnie Storm 1.2.
Na romie plusa opera chodziła tylko pod WAP (dzięki czemu portal plus jest darmowy) a teraz nie chodzi pod WAP, wyskakuje błąd sieci i nie tylko opera nie chodzi na wap, czy ktoś mógł by podać magiczne ustawienia WAP z romu plusa?

« Odpowiedź #64 dnia: Luty 23, 2010, 20:29:42 »
ja kupiłem swojego HD2 od pani z postu Foresta89 http://allegro.pl/item934544188_htc_hd2_od_przedstawiciela_sieci_plus_okazja.html - i rzeczywiście - szybko miło i tak jak powinno być zawsze - HD2 bez simlocka, glanc nówka nie włączany - z pewnej firmy

Czy telefony maja simlocka ? (mam karte playa)
Jak wyglada update softu ? trzeba bedzie lamac taki soft czy bez problemu wgram rom ze strony htc ?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #65 dnia: Luty 23, 2010, 20:53:13 »
Było było było.... ludzie czytajcie na miłość boską... DO HD2 z Plusa można wgrywać oficjalne ROMy HTC.

« Odpowiedź #66 dnia: Luty 23, 2010, 21:03:59 »
Było było było.... ludzie czytajcie na miłość boską... DO HD2 z Plusa można wgrywać oficjalne ROMy HTC.
Ok wybaczcie ale kiedys mialem htc hd i mi go skradziono -_- stad moje zacofanie.. A co z Opera ? Czytalem ze nie mozna zmienic ustawien wap ? wtf ? :) Prosze o cierpliwosc :)

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #67 dnia: Luty 23, 2010, 21:10:26 »
Zmienisz ROMa to się ustawieniami WAPa nie będziesz przejmował. Jak nie będziesz zmieniał to chyba w zupełności wystarczy przeinstalować Opere i po temacie. Pewności jednak nie daję bo po WAPie jak na razie nie jade.... tylko wifi bo tego jest cała masa wszędzie gdzie tylko człowiek się ruszy.

*

Offline 8000

• **
  • 100
« Odpowiedź #68 dnia: Luty 23, 2010, 21:14:51 »
No właśnie zmienisz rom to o WAP plusa zapomnij, bo po porostu nie będzie działać, dlaczego?

« Odpowiedź #69 dnia: Luty 23, 2010, 21:55:57 »
No właśnie zmienisz rom to o WAP plusa zapomnij, bo po porostu nie będzie działać, dlaczego?
prosze mnie oswiecic ale jezeli bede mial pakiet 500 mb w playu na transmijse danych to wap raczej nie bedzie mi potrzebny czyz nie ?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #70 dnia: Luty 23, 2010, 22:02:43 »
Zdecydowanie nie. WAP to w ogóle zabytek.
Pamiętaj tylko, że pakiety Playa działają tam, gdzie Play ma swój zasięg 3G...

*

Offline 8000

• **
  • 100
« Odpowiedź #71 dnia: Luty 23, 2010, 22:03:52 »
prosze mnie oswiecic ale jezeli bede mial pakiet 500 mb w playu na transmijse danych to wap raczej nie bedzie mi potrzebny czyz nie ?
w tym przypadku spoko, ja mam simplusa i czasem z nudów wchodziłem na darmowy portal plus.pl, po zmianie romu, z przyczyn mi nie znanych nie jest to możliwe, poszedł bym do plusa żeby mi ktoś to ustawił, ale tam wydaje mi się że ludzie będą się bały HTC hd2  :grin: (sory jak ktoś czyta to z plusa ale wydaje mi się że tam ludzie o telefonach nie mają kompletnie pojęcia)

« Odpowiedź #72 dnia: Luty 23, 2010, 22:11:32 »
Zdecydowanie nie. WAP to w ogóle zabytek.
Pamiętaj tylko, że pakiety Playa działają tam, gdzie Play ma swój zasięg 3G...
Na gornym slasku moja nokia e65 ktora chyba umarla (samoczynnie wlaczyl sie tryb sluchawkowy i nie chce sie wylaczyc) cala czas pokazywala 3g wiec no problemo.
Jezeli chodzi o ta blokade cid to co ona oznacza ? Brak mozliwosci wgranie nowego softu ze strony htc  ?

*

Offline m_vb

• **
  • 105
  • Sprzęt: Sensation
« Odpowiedź #73 dnia: Luty 24, 2010, 00:01:26 »
W operze bardzo łatwo wyłączyć domyślny WAP, wystarczy w pasku adresu opery wpisać opera:config, przejść do zakładki Network i "zahaczyć" opcję Conn Mgr Auto Detect Network, zapisać i restart opery.
Teraz należy wyłączyć punkt dostępu WAP (usuwając go lub wyłączyć za pomocą NO DATA).
Po tym zabiegu posiadacze HD2 z romem Plusa mający pakiety data mogą śmiało korzystać z opery do netu przez APN INTERNET, dzięki czemu pakiet starczy na dużo dłużej :)

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #74 dnia: Luty 24, 2010, 10:23:41 »
Jedna znajoma osoba która niedawno zakupiła plusowego HD2 dostała wersję niebrandowaną, czyli taką jak bezpośrednio od HTC.

« Odpowiedź #75 dnia: Luty 28, 2010, 17:38:35 »
Od tygodnia posiadam HD2, kupilam na allegro z brandem plusa i mam pytanie, czy to jest normalne, ze w tej komorce nie mam nic po polsku, nie znam angielskiego (wstyd mi), ale w Polsce kupiona komorka powinna mie cos po polsku.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #76 dnia: Luty 28, 2010, 18:01:28 »
Od tygodnia posiadam HD2, kupilam na allegro z brandem plusa i mam pytanie, czy to jest normalne, ze w tej komorce nie mam nic po polsku, nie znam angielskiego (wstyd mi), ale w Polsce kupiona komorka powinna mie cos po polsku.

splashscreen masz po polsku  :P - no tak ma być - o ile się nie mylę doinstalowanie nakładki stąd powinno spolszczyć system http://www.sunnysoft.com/htc/

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #77 dnia: Luty 28, 2010, 18:01:45 »
Poczytaj trochę forum, to będziesz mieć wszystko polsku. I to w pełni legalnie.

*

Offline Alwarez

• **
  • 239
  • iPhone 4S
« Odpowiedź #78 dnia: Luty 28, 2010, 19:24:08 »

po pierwszym uruchomieniu wybiera się język. Każdy teleon z Plusa tak ma. Radzę zrobić twardy reset i spokojnie czytać komunikaty przy starcie systemu.

*

Offline 8000

• **
  • 100
« Odpowiedź #79 dnia: Marzec 01, 2010, 11:45:38 »
W operze bardzo łatwo wyłączyć domyślny WAP, wystarczy w pasku adresu opery wpisać opera:config, przejść do zakładki Network i "zahaczyć" opcję Conn Mgr Auto Detect Network, zapisać i restart opery.
Teraz należy wyłączyć punkt dostępu WAP (usuwając go lub wyłączyć za pomocą NO DATA).
Po tym zabiegu posiadacze HD2 z romem Plusa mający pakiety data mogą śmiało korzystać z opery do netu przez APN INTERNET, dzięki czemu pakiet starczy na dużo dłużej :)
Czy coś jeszcze trzeba zrobić aby powrócić do ustawień plusa? Zrobiłem odwrotnie czyli odznaczyłem tą opcje i nadal nie działa WAP, a na tym mi zależy.

« Odpowiedź #80 dnia: Marzec 01, 2010, 13:52:46 »

po pierwszym uruchomieniu wybiera się język. Każdy teleon z Plusa tak ma. Radzę zrobić twardy reset i spokojnie czytać komunikaty przy starcie systemu.
Dzieki Ci Alwarez, zrobilam HR ustawilam jezyk polski i to rozwiazalo wiele dotychczasowych problemow

*

Offline m_vb

• **
  • 105
  • Sprzęt: Sensation
« Odpowiedź #81 dnia: Marzec 01, 2010, 13:55:36 »
Czy coś jeszcze trzeba zrobić aby powrócić do ustawień plusa? Zrobiłem odwrotnie czyli odznaczyłem tą opcje i nadal nie działa WAP, a na tym mi zależy.

A czy masz dodany/aktywny APN WAP?

*

Offline 8000

• **
  • 100
« Odpowiedź #82 dnia: Marzec 01, 2010, 14:11:31 »

A czy masz dodany/aktywny APN WAP?
Tak jest włączony WAP w Dial-up (storm 1.2)
Konfiguracja sieci po HR dla plusa była i wszystko chodzi: mms, gprs, ale nie wap

*

Offline eomaciu

• 40
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #83 dnia: Marzec 02, 2010, 22:46:23 »

zależy jak na to spojrzeć, wiesz podobno są tylko dwie rzeczy pewne w życiu :)

ale skoro był testowany i były plany wprowadzenia do sprzedazy to zapewne tak sie stanie
i bedzie to klon tmobileowy ale głowy nie dam az tak bardzo sie nie interesowałem

*

Offline bw

• 3
ERA MDA Compact IV

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #85 dnia: Marzec 05, 2010, 09:24:51 »
O jakie piękne niebieskie taczfloł :P
Ciekawe czy spartolą tak samo soft jak im się to udało w Diamondzie...

« Odpowiedź #86 dnia: Marzec 05, 2010, 10:18:22 »
A ja mam pytanko czy ja zmienię rom ( mam plusa a kartę Play ) to czy w razie czego jak bym oddawał do serwisu to by coś sie przyczepiali?Po za tym czy jest sens zmieniac bo nie wiem co to da ( czy tylko znika logo przy starcie czy coś jeszcze ) ?I czy nadal będę miam bez simlocka czy to nic nie zmienia??
Acha i gdzie ewentyalnie znajdę romu i instrukcję jak to się robi?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #87 dnia: Marzec 05, 2010, 11:32:17 »
Maz szczęście, że jestem na imode, bo już byś dostał warna za lenistwo. CZYTAĆ PRZYPIĘTE WĄTKI !!!

*

Offline NewNickPL

• 39
« Odpowiedź #88 dnia: Marzec 07, 2010, 17:52:55 »
Witam, mam problem z internetem. Mam telefon z plusa a sim mam z ery. I aktualizacje wszelkiego rodzaju są ok (pogoda, mail, twitter) ale jak chce przeglądać internet w operze to HTC wali głupa i nic nie robi, więc wpadłem na pomysł poszukania podobnego problemu, ale czytając ten wątek zobaczyłem i przeczytałem, że można zainstalować oryginalny rom od htc. A teraz moje pytanie, czy ten rom będzie po polsku i czy będzie działać ok:

http://www.htc.com/pl/SupportDownload.aspx?p_id=297&cat=2&dl_id=804

Czy powinienem coś o nim wiedzieć zanim go zainstaluje? :ohreally:
Regulamin forum poczytaj bo będzie warn.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #89 dnia: Marzec 07, 2010, 18:52:54 »
A czytałeś w ogóle wcześniejsze posty w tym wątku??? Przecież o tym było już pisane kilkanaście razy !!