HD2 w Plus

• 154 Odpowiedzi
  • 40810 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ov_darkness

• **
  • 229
  • Straszny Wujek
  • Sprzęt: SGH-i600,HD2
HD2 w Plus
« dnia: Grudzień 27, 2009, 01:22:01 »
Zauważyłem ,że na Allegro pojawiły się pierwsze sztuki z simlockiem plusa.
Ciekaw jestem, czy Play (blisko współpracujący z HTC) udostępni te telefony na życzenie, lub w normalnej ofercie.

I never wanted to be different. I just wanted to be me.

Leo: Hypnosis Z 6.5.6 by Bysio, Radio: 2.12.50.02

*

Offline Mike_S

• *
  • 67
  • Sprzęt: HD2 Leo; Eten M700
Odp: HD2 w Plus
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 16, 2010, 23:11:06 »
Witam.

Chodza sluchy ze HD2 ma byc "na dniach" w sprzedazy w sieci PLUS!

Dzis bedac w jednym z salonow Plusa w Zabrzu pytajac o jakistam telefon dla zony, tak z glupia frant spytalem o to czy maja cos z HTC (wiedzialem ze maja to badziewne touch2) - jakiez bylo moje zdziwienie gdy konsultant przynisl mi atrape HD2 (nei wiedzial nawet dokladnie  jeszcze co to za model) - jak mu powioedzialem ze to HD2 -  sprawdzil ze nie ma go jednak jeszcze w ofercie. Twierdzil ze maja byc w NAJBLIZSZEJ przyszlosci.

Po tym fakcie zadzwonilem do salonu Plusa w G;liwicach i tam mila Pani sprawdzial czy juz sa HD2 w sprzedazy - stwierdzila ze sa 2 (dwie) sztuki na magazynie.....ale nie sa dostepne w sprzedazy jeszcze ...i rozwniez powiedziala ze to kwestia tygodni jak mozna go bedzie kupic......

Konsultant w BOK oczywiscie NIC o tym nie wie........

czy ktos z klubowiczow ma jakies informacje na ten temat?

udalo mi sie znalesc taka wiadomosc:
http://www.telix.pl/artykul/htc-hd2-dostepny-juz-w-sprzedazy-w-plusie-3,32152.html

pozdrawiam
Mmike

*

Offline Mike_S

• *
  • 67
  • Sprzęt: HD2 Leo; Eten M700
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 19, 2010, 23:00:15 »
Mam prosbe do Moderatora - czy mozna przesunac ten watek do dzialu "zakupy" - mysle ze tam bedzie bardziej pomocny i moze ktos wniesie cos nowego do "dyskusji" ..... :)

pzdr.
Mike

*

Offline makovw

• 28
  • Sprzęt: HTC HD 2 16GB
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 21, 2010, 00:23:29 »
Ja moge cos powiedziec w tej sprawie:) Zakupilem na allegro HTC HD 2 i dostalem zbrenowany na Plusa i musialem przegrywac caly rom. Podbno jakas pomylka u dostawcy byla zamiast do plusa wyslali do dostawcy od ktorego kupilem na allegro:)

*

Offline Bezimienny

• **
  • 131
  • Palladyn Innosa
  • Sprzęt: Nokia 5530xm
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 22, 2010, 17:55:19 »
Dopiero co w TV (polsat) leciała reklama Plus dla firm i głównym bohaterem reklamy jest właśnie HD2.

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 22, 2010, 18:09:37 »
od 26 stycznia bedzie Orange dla firm - ceny jak na Orange naprawde przyzwoite

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 22, 2010, 18:14:31 »
od 26 stycznia bedzie Orange dla firm - ceny jak na Orange naprawde przyzwoite

A jakie to cenny bo na stronie nie znalazłem

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 22, 2010, 21:51:58 »
http://smartnokia.pl/2010/01/21/nokia-e72-bb-9700-bold-i-htc-hd2-w-orange/ tam sa ceny w Orange
ceny Plusa juz sa na stronie Plusa

*

Offline jac.ek

• **
  • 168
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 22, 2010, 23:45:42 »
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2010, 00:03:12 wysłana przez jac.ek »

*

Offline Prophet

• **
  • 169
  • Sprzęt: Desire HD
Pytanie do [posiadaczy?] HD2 z Plusa
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 25, 2010, 18:55:22 »
Hej,

Czy HD2 z Plusa jest programowo identycznym urządzeniem jak HD2 bez brandingu? Kiedyś Orange wprowadzał swoje nakładki, dlatego pytam. Chciałbym zakupić to urządzenie, ale zależy mi na dokładnie tym samym sprzęcie (systemowo).

Uprzedzając niepotrzebne posty - wiem, że taki telefon nie dostanie upgrade'u później z HTC i pewnie nie będzie się go dało zarejestrować na stronie HTC, ale to przeżyję ;)
N7650->N9210->N9500->HTC BlueAngel->HTC TyTN->HTC TyTN 2->HTC Touch Pro+iPhone 3G->Desire HD

*

Offline makovw

• 28
  • Sprzęt: HTC HD 2 16GB
Odp: Pytanie do [posiadaczy?] HD2 z Plusa
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 26, 2010, 00:21:31 »
Hej

Ja pomulkowow dostalem ze sklepu HTC zbrandowanego z Plusa jakies 2 tygodnie temu. A mial byc nie zbrendowowany. Zadzwonielm do HTC i spytalem sie co z tym fantem zrobic, Pan sprawdzil po nr seryjnym i stwierdzil ze wszystko z ich strony daje sie wgrywac ROM itp i zebym sobie go poprostu przeinstalowal i tak tez zrobilem i mam czysty system. ZBrandowany z Plusa charakteryzowale sie tylko tym iz wyswietlalo sie logo Plusa no i internet nie chodizl na inna siec niz plus, w ulubionych na internecie byly zakladki z Plusa, Oprocz tego niec wiecej nie bylo zmienione.

*

Offline Prophet

• **
  • 169
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 26, 2010, 02:14:52 »
Hej

Ja pomulkowow dostalem ze sklepu HTC zbrandowanego z Plusa jakies 2 tygodnie temu. A mial byc nie zbrendowowany. Zadzwonielm do HTC i spytalem sie co z tym fantem zrobic, Pan sprawdzil po nr seryjnym i stwierdzil ze wszystko z ich strony daje sie wgrywac ROM itp i zebym sobie go poprostu przeinstalowal i tak tez zrobilem i mam czysty system. ZBrandowany z Plusa charakteryzowale sie tylko tym iz wyswietlalo sie logo Plusa no i internet nie chodizl na inna siec niz plus, w ulubionych na internecie byly zakladki z Plusa, Oprocz tego niec wiecej nie bylo zmienione.

Hmm dzięki za odpowiedź...

A można dostać ORYGINALNY (nie kulinarny ;) ) ROM do tego cacka? To znaczy taki, że wysyłając później np do serwisu nikt mi nie powie, że coś jest nie tak? (jak będę wysyłał do serwisu to do CRC, nie do Plusa)...

No i jeżeli na poprzednie pytanie (o oryginalny ROM) odpowiedź brzmi "tak" to czy po wgraniu takiego ROMu będę miał simlockfree telefon?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2010, 02:16:55 wysłana przez Prophet »
N7650->N9210->N9500->HTC BlueAngel->HTC TyTN->HTC TyTN 2->HTC Touch Pro+iPhone 3G->Desire HD

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 26, 2010, 02:32:00 »
A można dostać ORYGINALNY (nie kulinarny ;) ) ROM do tego cacka? To znaczy taki, że wysyłając później np do serwisu nikt mi nie powie, że coś jest nie tak? (jak będę wysyłał do serwisu to do CRC, nie do Plusa)...

No i jeżeli na poprzednie pytanie (o oryginalny ROM) odpowiedź brzmi "tak" to czy po wgraniu takiego ROMu będę miał simlockfree telefon?
Zapisz sobie na kompie taki rom z plusa, jak będzie trzeba odesłać to przeflaszujesz na ten rom. Zmiana romu nie ściągnie ci simlocka.

*

Offline Radiorama

• *
  • 91
  • Sprzęt: Nokia N900
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 26, 2010, 08:51:32 »
witam, a mnie akurat by inteesował ten orginalny ROM z sieci PLUS :-) , gdzie można go zassać ?? Please.

*

Offline Prophet

• **
  • 169
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 26, 2010, 10:37:08 »
witam, a mnie akurat by inteesował ten orginalny ROM z sieci PLUS :-) , gdzie można go zassać ?? Please.

Wysyłam Ci prywatną wiadomość z propozycją zamiany:)

*

Offline Radiorama

• *
  • 91
  • Sprzęt: Nokia N900
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 26, 2010, 10:48:20 »
Cześć, temat do przemyślenia  :wink:
Zapraszam do kontaku tel. 781 855 510  :)

*

Offline qukla

• 44
  • Sprzęt: HTC HD 2
HTC HD 2 w pusie - blokady?
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 30, 2010, 23:18:41 »
Witam.
Od dłuższego czasu zastanawiam się nad zakupem Leośka. Ostatnio zauważyłem, że telefon pojawił w Plusie. Co oczywiste śledząc aukcje na allegro można zauważyć wysyp tych telefonów z Plusa. Wersje te są znacznie tańsze. Dowiedziałem się parę rzeczy lecz nie wiem czy jest to w 100% pewne. Prosiłbym o wypowiedzenie się posiadaczy tego użytkowników tego modelu z plusa.

- telefon nie posiada blokady simlock
- brak blokady CID
- ma brandowany rom

Tak się zastanawiam czy właśnie nie kupić tego modelu z brandem plusa gdyż jeżeli to co napisałem wyżej jest prawdą (?) to okazuje się że wystarczy wgrać sobie czysty rom producenta i mamy leośka "czystego", takiego jak kupowanego z wolnej sprzedaży.
Poza tym mam jeszcze pytanie czy ten telefon różni się czymś jeszcze od brata z wolnej sprzedażny?

Pozdrawiam:)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2010, 23:26:42 wysłana przez qukla »
Poczytaj Regulamin forum, szczególnie o avatarach, podpisach etc. - patrz "waga"

*

Offline kiler129

• 613
  • [Loading .....]
    • REGULAMIN FORUM !!!!
  • Sprzęt: SIMPAD SL4, k750i, iPhone 3Gs 32GB iOS 4
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 31, 2010, 00:42:29 »
Ma CID Locka. Być może przejdzie weryfikację na stronie HTC i da się wgrać czysty rom ale raczej gotowanego bez HSPL nie wgrasz ;)
Jestem jaki jestem i sie tego nie wstydze ;]

*

Offline qukla

• 44
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 31, 2010, 01:16:09 »
Ok dzięki.
Słuchaj to będzie mój pierwszy tel z wm więc jestem trochę zielony. Wiem że na stronie HTC przechodzą i jest ok i że da się wgrać czysty rom.  I tu mam pytanko. Czy  przy "czystej" wersji aby wgrać gotowany rom nie trzeba robić HSPL? Co ten CID ma blokować?
Poczytaj Regulamin forum, szczególnie o avatarach, podpisach etc. - patrz "waga"

*

Offline kiler129

• 613
  • [Loading .....]
    • REGULAMIN FORUM !!!!
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 31, 2010, 01:26:26 »
CID Lock to blokada przed wgraniem romu z innego źródła niż autoryzowane dla danej słuchawki. W wypadku telefonu z "wolnego rynku" (tj. np. Vobis czy RTV Euro AGD itp) zostaje on zablokowany na czysty soft HTC.
W wypadku zakupu w sieci tlefonii słuchawka ma blokadę na rom z brandem danego operatora (który żadko kiedy kwapi się z updatem w terminie  :-|)
HSPL potrzebujesz by wyłączyć CID locka. Po HSPL możesz wgrać dowolny rom - zarówno do brandowanego telefonu soft czysty jak i odwrotnie. Oczywiście modyfikacja ma głównie na celu wgrywanie romów nieautoryzowanych, tzw. gotowanych (czyli zmodyfikowanych przez pasjonatów zwanych kucharzami ;)).

*

Offline qukla

• 44
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 31, 2010, 01:39:58 »
Dzięki za łopatologiczne wytłumaczenie xD

Dziwi mnie jedno. Gadałem z takim kolesiem który kupił htc hd2 w plusie. Powiedział że nie ma na nim żadnych blokad tylko jest brandowany rom który normalnie aktualizował na stronie htc podając sn urządzenia, na stronie htc przepuściło i bez niczego aktualizował rom.  Znalazłem jeszcze coś takiego: http://blog.jakub.kasprzycki.name/2010/01/htc-hd2-upgrade-firmware-hacking.html Co o tym sądzisz?

Czyli w tym wypadku rom nie był wgrywany operatora tylko producenta.
Czyli to świadczy o tym że blokada CID jest czysty soft czyli tak jak z "wolnego rynku"?

Niewiem czy dobrze kombinuje ;-) Jak co to poprawiaj mnie  :proud:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2010, 01:49:16 wysłana przez qukla »

*

Offline kiler129

• 613
  • [Loading .....]
    • REGULAMIN FORUM !!!!
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 31, 2010, 01:59:03 »
Właśnie też obiło mi się o uszy, że z HD2 taki dziwny brand jest ale nie chcę bez sprawdzenia rozpowszechniać informacji. Być może tak jest że operator kupuje je jako wolnorynkowe i sprzedaje po dograniu 1 caba zmieniającego logo i dodającego aplikacje.
Skoro przyjmuje na stronie HTC S/N to ma CID`a na wolny rynek.

*

Offline qukla

• 44
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 31, 2010, 10:54:47 »
Ktoś może to potwierdzić?

Edit: Głównie chodzi mi o to czy ma blokadę CID operatora czy na czysty ROM. Jest to dla mnie bardzo ważne bo znalazłem ten tel po atrakcyjnej cenie ale muszę dziś kupić.  Proszę o szybkie wypowiedzenie się posiadaczy tego telefonu z plusa i nie tylko gdyż chcę być pewien w 100%  ::)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2010, 14:16:25 wysłana przez qukla »

*

Offline majek

• 25
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 01, 2010, 16:09:31 »
dobry.
mam z Plusa.
dziś próbowałem sciągnąć ROM Upgrade for HTC HD2 z http://www.htc.com/europe/ (z 2010-01-25) - numer nie przeszedł weryfikacji
na stronie http://www.htc.com/pl/ pomoc itd jest tylko rom z 2009-12-09 - i tego daje się pobrać

pozdrawiam

*

Offline qukla

• 44
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 01, 2010, 20:08:05 »
Czy to normalne? Czy tylko tak maja te htc z plusa ze na stronie pl da się aktualizować a na stronie eu nie?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 01, 2010, 20:33:59 »
Wszystkie brandowane modele tak mają. Możesz sobie wgrać tylko oprogramowanie od operatora. Czyli w praktyce zazwyczaj podstawowe, albo żadne inne...

*

Offline qukla

• 44
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 01, 2010, 22:11:36 »
Ale  właśnie można wgrać  producenta  :mrgreen:

« Odpowiedź #27 dnia: Luty 02, 2010, 16:10:14 »
dobry.
mam z Plusa.
dziś próbowałem sciągnąć ROM Upgrade for HTC HD2 z http://www.htc.com/europe/ (z 2010-01-25) - numer nie przeszedł weryfikacji
na stronie http://www.htc.com/pl/ pomoc itd jest tylko rom z 2009-12-09 - i tego daje się pobrać

pozdrawiam

Czyli jak rozumiem posiadając tel z plusa da się pobrać z polskiej strony czyste oprogramowanie bez brandu plusa?? W informacji przy podbieraniu z polskiej strony jest napisane, że traci sie wszystkie dane ood operatora tak wiec znika cały brand? Jeśli nie to jaka jest możliwość dla posiadaczy tel z plusa na posiadanie tel z polskim niebrandowanym oprogramowaniem?

*

Offline eomaciu

• 40
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 02, 2010, 18:04:58 »
A tak podsumowując to jakiego HD2 najlepiej jest zakupić?
(mając na myśli oczywiście mody i dodatki)
Plus, Orange czy HTC PL?
A może wogóle spoza PL? Gwarancja z EU jest honorowana u nas?

*

Offline kiler129

• 613
  • [Loading .....]
    • REGULAMIN FORUM !!!!
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 02, 2010, 18:19:27 »
W sumie na jedno wyjdzie ;)
Zapytałem w Orange jak to jest jak sobie usunę brand - oczywiście traci pan gwarancję itp.... po tym zapytałem co jeśli wgram czysty soft ze strony HTC.
Tutaj padła ciekawa odpowiedź - w takim wypadku może pan usunąć brand "legalnie" bo to oficialna aktualizacja ale traci pan [tu lista śmieci od orange]