HD2 - kilka pytań, problemów

• 3 Odpowiedzi
  • 1141 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HD2 - kilka pytań, problemów
« dnia: Październik 30, 2010, 12:31:46 »
Pytania:

-czy można jakoś w menu zakładać nowe foldery czy to zależy od ROMU i od tego jak autor tam naustawiał?
-czy na leosiu jest możliwość przegrywania danych bezpośrednio z urządzenia (np. pendrive'a)? to się chyba nazywa USB OTG, i tutaj mam kolejne pytanie czy nie ma programów które mogłyby dodać taką funkcję htc?
-gdzie się zmienia dźwięk startowy w leosiu? (jedyne co google podpowiedziało to to jak usunąć dźwięk ;p),

Problemy które zauważyłem:

-bateria ładuje się do 99%,
-jak z kimś rozmawiam, to często nie mogę wykonać połączenia a jak wykonam to nie łączy i system potem nie wchodzi w ogóle do połączeń (soft reset trzeba zrobić i po tym można normalnie rozmawiać),
-w czasie rozmowy jak nacisnę boczne przyciski (vol up/down) to leo się zawiesza albo dziwne rzeczy zaczynają się dziać,
-kiedy przeczytam wiadomość w głównym menu to dalej miga dioda o nie przeczytanej wiadomości (dopiero jak wejdę do menu>wiadomości i otworze ją to znika powiadomienie),
-jak wchodzę w bezpieczną skrzynkę i obrócę ekran na bok to jest czarny ekran i nie można wpisać hasła,
-baaardzo denerwująca klawiatura (czasami jak klikam na tą ikonkę po środku zamiast się wyłączać pokazuje się menu jaką mam klawiaturę wybrać, być może to wynika z mojego niedoświadczenia ale nie wiem jak ją wyłączyć czasami :P)

system:
5.2.23139 (23139.5.3.9)

manila:
2.5.20181527.0 by bysio

ROM:
hypnosis V.11.9_3.14 PLK  (tutaj jest literówka zamiast konfiguracja jest konfiguRAjca)

radio:
2.07.51.22_2

mam nadzieję, że mi jakoś pomożecie ;d
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2010, 12:39:41 wysłana przez Marqcin »

*

Offline facet_

• 501
  • Sprzęt: SGS3
Odp: HD2 - kilka pytań, problemów
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 31, 2010, 23:17:18 »
-bateria ładuje się do 99%,
-jak z kimś rozmawiam, to często nie mogę wykonać połączenia a jak wykonam to nie łączy i system potem nie wchodzi w ogóle do połączeń (soft reset trzeba zrobić i po tym można normalnie rozmawiać),
-w czasie rozmowy jak nacisnę boczne przyciski (vol up/down) to leo się zawiesza albo dziwne rzeczy zaczynają się dziać,
-kiedy przeczytam wiadomość w głównym menu to dalej miga dioda o nie przeczytanej wiadomości (dopiero jak wejdę do menu>wiadomości i otworze ją to znika powiadomienie),
-jak wchodzę w bezpieczną skrzynkę i obrócę ekran na bok to jest czarny ekran i nie można wpisać hasła,
-baaardzo denerwująca klawiatura (czasami jak klikam na tą ikonkę po środku zamiast się wyłączać pokazuje się menu jaką mam klawiaturę wybrać, być może to wynika z mojego niedoświadczenia ale nie wiem jak ją wyłączyć czasami :P)

system:
5.2.23139 (23139.5.3.9)

manila:
2.5.20181527.0 by bysio

ROM:
hypnosis V.11.9_3.14 PLK  (tutaj jest literówka zamiast konfiguracja jest konfiguRAjca)

radio:
2.07.51.22_2

mam nadzieję, że mi jakoś pomożecie ;d

zadaj te pytania w odpowiednim dziale dotyczącym owego romu i proponuję zmienić na nowszą wersję romu
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 01, 2010, 06:58:48 »
a te problemy w czasie wykonywania/odbierania rozmow nie wynikaja z samego radia?

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 04, 2010, 17:43:45 »
ODŚWIEŻAM,

Ma ktoś pomysł jak naprawić błąd z połączeniami? (strasznie jest to denerwujące, jak chce wykonać połączenie to musze zrestartować kom :/, nie moge podglasniac ani nic robic bo trace sygnal, kom piszczy i sie najczesciej zawiesza :/)

edit@

problem rozwiązany, dla tych co mają podobne kłopoty polecam to radio: http://hotfile.com/dl/74385033/5c5ed43/Radio_Leo_2.15.50.14.rar.html

ale pozostałych problemów nadal nie potrafię rozwiązać, :P
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2010, 18:52:50 wysłana przez Marqcin »