Tytan II GPS

• 13 Odpowiedzi
  • 1323 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tytan II GPS
« dnia: Sierpień 20, 2008, 22:19:25 »
witam,

mam tytana II z orangu. Po zakupie sciagnalem simlocka.
Chcialem uruchomic automape i nic. Potem konfigurowalem GPS na 1000% i nadal GPS nie dziala. ( tzn. nie zajduje satelitow ).\

Oddalem do pkt. zakupu do lokalnego serwisanta, ktory sciagnal wczesniej simlocka ( KDT ). Twierdzil ze naprawi - 6 tygodni mu to zajelo i efekt zero.
Oddalem w koncu tel. do autoryzowanego serwisu htc czyli crc - serwis: diagnoza - uszkodzona plyta glowna - naprawa 1600 pln!!!L:!

Co radzicie? na gwarancji mi tego raczej nie zrobia...  W tel. dziala wszystko oprocz tego gps'a, a moze ktos z forum sie podejmie tematu?

*

Offline blady.bb

• 720
  • Sprzęt: HTC Universal, HTC Leo
Odp: Tytan II GPS
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 20, 2008, 22:25:20 »
No wiesz.. naprawiać się zdecydowanie nie opłaca. Samo z siebie się popsuło? Najgorsze jest to, że straciłeś gwarancję przez ściągnięcie SIMLOCK'a. Na twoim miejscu puścił bym go jakoś tanio na sprzedaż. Jest wiele osób - takich jak na przykład ja - które nie korzystają z GPS'a.
HTC Universal [G3]
Radio: 1.17.00
ROM: Tomal v8.81 Regular (64MB device) WM6.1 - Hybrid Build: 21042.1.6.0
MiniSMS

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 20, 2008, 22:45:16 »
przez sciagniecie simlocka nie traci sie gwarancji... -> koledzy z forum do tego doszli

ale jesli CI ktos niepowolany grzebal w telefonie to wtedy chyba raczej na pewno tak...
Napisane: Sierpień 20, 2008, 22:43:34
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=90226.0

*

Offline bartgee

• 706
  • Sprzęt: dawniej ETEN M700/ obecnie HTC TyTNII Kaiser + SDHC 4GB SanDisk
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 21, 2008, 01:10:47 »
no wlasnie... zamiast dac jakiemus ziutkowi z KD-costam dlubac - a to nowy telefon! - to sie oddaje do autoryzowanego serwisu gwarancyjnego...

z ciekawosci spytam - zanim odpaliles AutoMape - czy chociaz raz uruchomiles QuickGPS, zeby pobrac dane o satelitach?
jesli tak i to wciaz nie pomoglo to mogles oddac do autoryzowanego serwisu od razu.

sciagniecie simlocka nie powoduje utraty gwarancji - bylo ze 100 razy walkowane na forum...

gorzej sprawa wyglada, jesli ziutek z KD-costam rozkrecil Twojego Kaisera i w CRC kapna sie... :|
HTC TYTNII KAISER WM 6.1 PROFESSIONAL WWE
ROM: PDACorner Ultimate X V6 WWE
RADIO: 1.70.19.09, PROTOCOL: 25.83.40.02H

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 21, 2008, 01:31:40 »
jak ziutek rozkrecal to nie boj nic... w crc sobie to sprawdza:)

oni akurat lubia sie troszczyc o klienta i dbac o jego interesy...->

->mowa tu o "expresowych" i "bz problemowych" naprawach gwarancyjnych :)

ale zrozummy ich, przeciez to w trosce o nas i nasze telefony zeby nam nigdy nie przyszlo do glowy ziutkowanie...
sek rowniez tkwi w tym iz maja dosc powazna konkurencje i nie moga do klienta podchodzic "tak ooo". Musi poczuc prawdziwy serwis

*

Offline ladgim

• 388
  • Sprzęt: HTC Rhodium PROven 2.5 m2.1, HTC Desire
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 21, 2008, 06:12:26 »
W CRC standardowa diagnoza to zawsze uszkodzenie płyty głównej. Bo to łatwo wymienić bez główkowania. Tez mi tak zawyrokowali jak miałem radio from hell. Okazało się że żadna tam płyta tylko soft. A czy kolega próbował złapać fixa na zewnątrz lub w samochodzie podczas jazdy? Nigdy nie złapałem fiksa w domu za to AM chodzi bez problemu w samochodzie.

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 21, 2008, 08:54:40 »

z ciekawosci spytam - zanim odpaliles AutoMape - czy chociaz raz uruchomiles QuickGPS, zeby pobrac dane o satelitach?

prosze Cie... oczywiscie ze tak.

Telefon byl tez zostawiony na pare godzin "na dworze" i tez nie lapie satelitow.

Mysle, ze serwis leci sobie w kulki i moze to rzeczywiscie byc problem z softem. Zreszta wszystko poza GPS dziala ( dodam, ze od GPS zapala sie ta lamka jak go wlaczam ).
Oni pewnie nie chca/nie umieja wymienic tylko modulu GPS jesli faktycznie jest popsuty, tylko od razu calosc bebechow.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 21, 2008, 09:36:16 »
tak się naprawia teraz - przecież nie będą przelutowywać płyty głównej - to nie te czasy i nie ta technologia - 150zł zewnętrzny gps kosztuje - to się nie kalkuluje naprawiać - jak zmienisz fona na inny to moduł gps też się przyda  - a poza tym jest szybszy, czulszy i ogólnie wygodniejszy w użytkowaniu

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 21, 2008, 09:39:34 »
A może po prostu źle skonfigurowałes GPS w automapie ?

U mnie w AM jest "Auto (COM4), predkosc odczytu to 4800 bps.

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 21, 2008, 09:55:01 »
tak się naprawia teraz - przecież nie będą przelutowywać płyty głównej - to nie te czasy i nie ta technologia - 150zł zewnętrzny gps kosztuje - to się nie kalkuluje naprawiać - jak zmienisz fona na inny to moduł gps też się przyda  - a poza tym jest szybszy, czulszy i ogólnie wygodniejszy w użytkowaniu

faktycznie to dobry rozwiazanie w moim przypadku. Jaki moduly polecacie? rozumiem, ze polaczenie po bluetooth i pozniej odpowiednio skonfigurowany com.

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 21, 2008, 09:58:01 »

faktycznie to dobry rozwiazanie w moim przypadku. Jaki moduly polecacie? rozumiem, ze polaczenie po bluetooth i pozniej odpowiednio skonfigurowany com.

Qstarz BT-Q816, jest na chipsecie MTK, wedlug mnie lepszy niz Sirf. COM-ow sie nie ustawia przy zewnetrznym :)

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 21, 2008, 10:11:52 »
miałem sirfa3 mam qstarza - oba są świetne - qstarz jest minimalnie stabilniejszy i ma standby - jak się nie ustawia com? ustawia się :) wewn na 4 a zewn na np. 2

*

Offline bartgee

• 706
  • Sprzęt: dawniej ETEN M700/ obecnie HTC TyTNII Kaiser + SDHC 4GB SanDisk
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 21, 2008, 12:14:54 »

prosze Cie... oczywiscie ze tak.

Telefon byl tez zostawiony na pare godzin "na dworze" i tez nie lapie satelitow.

Mysle, ze serwis leci sobie w kulki i moze to rzeczywiscie byc problem z softem. Zreszta wszystko poza GPS dziala ( dodam, ze od GPS zapala sie ta lamka jak go wlaczam ).
Oni pewnie nie chca/nie umieja wymienic tylko modulu GPS jesli faktycznie jest popsuty, tylko od razu calosc bebechow.

nie obrazaj sie - po prostu chcialem sie upewnic.
niech wymieniaja w takim razie plyte glowna czy cale wnetrze - upieraj sie przy naprawie gwarancyjnej i nie daj sie nabic na 1600 zl....

trzymam kciuki!  :ok:

napisz pozniej jak cala sprawa sie potoczyla.
HTC TYTNII KAISER WM 6.1 PROFESSIONAL WWE
ROM: PDACorner Ultimate X V6 WWE
RADIO: 1.70.19.09, PROTOCOL: 25.83.40.02H

*

Offline TanSid

• *
  • 66
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 22, 2008, 23:39:38 »
Idz na gwarancje, nic nie stracisz najwyzej nie naprawia, zawsze warto sprobowac.