Szybko padająca bateria w HTC TyTn II

• 9 Odpowiedzi
  • 3347 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sc00by

• 39
  • Sprzęt: Touch Pro
Szybko padająca bateria w HTC TyTn II
« dnia: Kwiecień 19, 2009, 17:25:39 »
witam, jak w temacie, od 3 dni bateria mi się kończy w masykrycznie krótkim czasie... trzyma w czuwaniu (no może kilka SMSów) 1 dzień po nocy łądowania kiedy rano odepnę od ładowarki na koniec dnia mam koło 10% mocy... dziwne gdyż stało się to nagle, może coś włączyłem przez przypadek co pożera tyle bateri ?? Wifi, Bluetooth, GPS wszystko powyłączane jest... 3 dni temu bateria trzymała normalnie koło 3 dni w czuwaniu, w sumie batere są tanie więc pewnie zakupię nową, ale dziwi mnie fakt iż z dnia na dzień tak spadłą moc przerobowa... a przy okazji na ebay są różne baterie, są takie jak mam oryginalną o pojemności 1350 mAh i są jakieś inna 1600 mAh, ciekaw jestem czy też te "nie oryginalne" dobrze pracują. Są też 2600 mAh ale one odpadają gdyż są podwójnej grubości, i jest w zestawie specjalna tylna klapka, TyTn II i tak jest grubas i ciężki a z tą ekstra baterią to już porażka po całości...
Pozdro

*

Offline glempex

• **
  • 187
  • Sprzęt: HTC TyTn II
Odp: Szybko padająca bateria w HTC TyTn II
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 19, 2009, 20:06:22 »
Zmien inny rom i wtedy sprawdz jak  z akumlatorkiem
Zaczynam przygodę z WM
HTC TyTn II

*

Offline mourning

• **
  • 221
  • Sprzęt: HTC TyTN II-Orange, HTC HD2,HTC One X
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 21, 2009, 10:14:56 »
Sprawdz tez czy jakis program nie pracuje w tle.Czesto aparat potrafi pracowac w tle albo jak uruchomisz np.Automape to po wylaczeniu jej AS nadal pracuje.

*

Offline arciuch

• 20
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 21, 2009, 11:35:56 »
Zmien inny rom i wtedy sprawdz jak  z akumlatorkiem
ROM raczej nie ma nic do rzeczy, skoro do tej pory wszystko było OK? Stawiam na prograny działające w tle.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 21, 2009, 13:40:00 »
Zainstaluj sobie jeszcze dla poprawy łapania sygnału GPS Fix by mobi

http://tomaszkap.wrzuta.pl/plik/8aAIztMB688/gps_fix_by_mobi
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline lesiot

• 592
  • Sprzęt: N70, HTC TyTN II, N900
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 21, 2009, 14:05:43 »
Uprzedzam tylko że ten fix, nie zmienia w żaden sposób działania samego GPSu, a jedynie zmienia adresy serwerów do działa A-GPS. Więc nie wiem czy jest możliwe żeby poprawiał działanie samego GPSu, jedynie może przyspieszyć znalezienie satelit na niebie (na pewno nie ma wpływu na jakość sygnału), serwery A-GPS podają tylko położenie poszczególnych satelit na niebie (tylko lokalizuje).

Poza tym ów fix przemyca również link do forum i portalu mobione...

Osobiście nie przeceniałbym możliwości tego fixa, ale gdzieś swego czasu zrobiłem sobie plik z wpisem dotyczącym satelit... a śmieci z linkami do forum wywaliłem...
Ostatnio: ROM: Josh's 21820 WM6.5 Radio: 1.71.09.01 HardSPL: 3.56
Polecam również: Athine OS 23016 (23017).
Obecnie N900 + N70

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 21, 2009, 22:28:10 »
zainstaluj sobie tą http://pdaclub.pl/index.php?option=com_files&Itemid=54&cid=38&fid=698&srv=2 wtyczkę, możesz ze strony producenta ściągnąć (jest trochę nowsza, ale nie zauważyłem różnicy). Tam jest dokładnie wypisane zużycie prądu, mi pokazuje na bezczynnym ok 4-7mA, jak coś robię to od 23-600mA, sprawdź czy coś u Ciebie tyle pożera prądu.

ps. zrób SR, czasami może pomóc :)

*

Offline sc00by

• 39
  • Sprzęt: Touch Pro
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 23, 2009, 21:42:38 »
troszke sie polepszylo jak odinstalowalem NODa Antyvirus ale nie wiem czy to bylo powodem, tymbardziej ze wylaczylem skanowanie plikow wiec nie wiem... w sumie i tak ten nod dzialal marnie, ale i tak chce kupic nowa baterie, gdyz ta jest juz troszke widac przechodzona... Zauwazylem tez ze zaginela w akcji ikonka od menadzera zadan w tym samym czasie co i bateria zaczela wariowac... kiedys mi tak tez sie zrobilo i tylko nowy system pomogl... nie wiem co za dziwne fazy.

*

Offline zbiniek

• 13
  • Sprzęt: HTC Kaiser (na razie pomarańczowy)
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 29, 2009, 07:51:01 »
Witam!

Czy dzieje się to tylko z Twoim telefonem czy również z innymi działającymi w tej samej sieci co Twój?
Czasem zdarza się, że nieprawidłowo działa BTS - Twój telefon jest co chwilę (zbyt często w porównaniu do prawidłowej pracy) odpytywany przez BTS'a o zasięg. Telefon raz musi odebrać sygnał, potem przekazać poziom sygnału i tak w kółko.
Może to być powodem szybkiego spadku poziomu naładowania baterii. Może, ale nie musi. Spotkałem się z taką sytuacją. Kilka telefonów od użytkowników do BOA wystarczyło - reset BTS'a i wszystko wróciło do normy.

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 29, 2009, 14:08:21 »
Zmień sobie sposób łączenia z umts na gsm, mi bateria po tym zabiegu trzyma 2 razy dłużej. I podświetlanie ekranu mam na minimum, sprawdza się dobrze w pomieszczeniach i bateria mi trzyma tam z 3-4 dni zamiast 1 max 2 :)