SIM UNLOCK dla Kaisera już jest !!!

• 239 Odpowiedzi
  • 111977 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: SIM UNLOCK dla Kaisera już jest !!!
« Odpowiedź #120 dnia: Maj 25, 2008, 01:41:24 »
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2008, 02:29:46 wysłana przez Paczka01 »

*

Offline lukers

• **
  • 101
  • :)
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #121 dnia: Maj 26, 2008, 03:06:54 »
skoro mam tlefon htc i rom oryginalny wypuszczony przez htc to czemu nie moge wgrac romu poprostu klikajac na rom.exe? nie rozumiem tego. czemu mimo wszystko musze wgrac HardSPL???? i stracic gwarancje przeciez i jedno i 2 jest z htc. mozecie mi to wyjasnic?
HTC Diamond

« Odpowiedź #122 dnia: Maj 29, 2008, 08:19:41 »
Zainwestowalem te 20 funtow i zdjalem simlocka przez imei-check kodem zeby pozostalo oryginalne radio z orange w razie potrzeby oddania sprzetu do serwisu. Moze ktos napisac czy ta metoda sciaga tez Cid'a? Jesli tak to znaczy ze w przyszlosci chcac wgrac rom z HTC nie bede musial najpierw wgrywac HardSPL aby ominac blokade?

*

Offline kluczus

• **
  • 162
  • Sprzęt: Palm Vx -> Palmax Holux -> HTC Wizard -> HTC Kaiser -> HTC Diamond -> HTC ?? :)
« Odpowiedź #123 dnia: Maj 29, 2008, 08:27:08 »
skoro mam tlefon htc i rom oryginalny wypuszczony przez htc to czemu nie moge wgrac romu poprostu klikajac na rom.exe? nie rozumiem tego. czemu mimo wszystko musze wgrac HardSPL???? i stracic gwarancje przeciez i jedno i 2 jest z htc. mozecie mi to wyjasnic?

możesz sobie wgrać rom z htc members, nie musisz wtedy nic kombinować, zmiana spl jest konieczna wyłącznie w przypadku romów podrasowanych :)
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656 - linki do mobilnych serwisów
-------------------------------------------------------------------
Na pokładzie: rom WM6.1 xxxxxxxx, radio xxxxxxxx

*

Offline magnuss

• 38
  • Omnia + 5310i
« Odpowiedź #124 dnia: Czerwiec 13, 2008, 21:42:46 »
Przeczytałem cały wątek od deski do deski i jest w nim tak namieszane, że nic nie rozumiem  :(

Mam do kupienia nowego Kaisera z simlockiem na Orange. Niestety uzywam innej sieci i nie chciałbym stracić gwarancji na urządzenie wiec czy moglibyście mi wyjaśnic komkretnie jak wyglada sprawa simlocka i gwarancji. Czy zdejmowanie SimUnlockiem powoduje utrate gwarancji czy nie?
Kupie internet, oferty posylac na PW ;)

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #125 dnia: Czerwiec 14, 2008, 10:03:34 »
Jeju, ludzie ile razy mozna mowic, ze zdjecie simlocka nie powoduje utraty gwarancji! Pod warunkiem, ze uszkodzenie urzadzenia nie wyniklo ze zdjecia simlocka.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline luqasss

• 423
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO 2
« Odpowiedź #126 dnia: Czerwiec 14, 2008, 15:49:51 »
Jeju, ludzie ile razy mozna mowic, ze zdjecie simlocka nie powoduje utraty gwarancji! Pod warunkiem, ze uszkodzenie urzadzenia nie wyniklo ze zdjecia simlocka.

Dokładnie. Opisywałęm na forum moją historię. W kaiserze zmieniłem wszystko co się dało. Niestety pech chciał ze kaiser nawalił. Udało mi się przywrócic wszystko oprócz RADIA oraz simlocka. Gwarancję uznali i zapewne slatego bo uszkodzona była klawiatura (sprzętowo a nie programowo) Ale znam przypadki różne
SE P910i >> HTC Hermes >> HTC Kaiser >> HTC Raphael >> HTC Rhodium

ROM:  ¯`·.¸¸.- Energy -.¸¸.·´¯
RADIO: 4.49.25.77

*

Offline lovelasik

• 357
  • Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2
  • Sprzęt: Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2
« Odpowiedź #127 dnia: Czerwiec 15, 2008, 12:07:30 »
na szybko

Ściągamy plik http://rapidshare.com/files/85168816/kaiser-simunlocker.zip.html

Instrukcja
============

UWAGA, procedura ściągnięcia simlocka działa wyłącznie pod WM6.0, jeśli masz wgrany rom z WM6.1 musisz zrobić downgrade !

1. Upewnij się, że masz zainstalowanego HardSPL. http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=83466.msg569360#msg569360

2. Zanotuj gdzieś sobie jaką masz zainstalowaną wersję radia. Możesz to sprawdzić np. w Start -> Settings -> zakładka System -> Device Information (moja wersja poprawiona, w tym miejscu przynajmniej nie znika tak szybko jak przy bootowaniu  ). Po tym jak w kroku 5 wrzucisz specjalne radio, będziesz mógł na końcu przywrócić oryginalne. Możesz ściągnąć radia z tej lokalizacji http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=349375.

3. Podłącz Kaisera do PC kablem usb i pozostaw podłączonego aż do ostatniego kroku.

4. Uruchom Kaisera tak aby odpalił się system. Upewnij się, że ikonka activesync'a na komputerze jest zielona.

5. Po rozpakowaniu ściągniętego pliku zobaczyć katalogi "step1", "step2", "step 3". Wejdź do "step1" i uruchom KaiserCustomRUU.exe. Zostanie wgrana specjalna wersja radia. Postępuj do końca wg instrukcji.

6. Wyłącz Kaisera i włóż "dziwną" (z zablokowanej sieci) kartę SIM.

7. Włącz Kaisera, po uruchomieniu Windows Mobile (zazwyczaj po wprowadzeniu 4 znakowego PIN'a) pokaże się okienko "Simlock" i pole tekstowe gdzie można wpisać 8 cyfrowy do odblokowania. Teraz wykonaj soft reset naciskając przycisk resetu *ale* w tym samym czasie trzymając przycisk kamery (aparatu) . Jeśli zrobiłeś to poprawnie powrócisz do trybu bootloadera i zobaczysz trzykolorowy ekran. Najlepszą techniką jest naciśniecie i przytrzymanie klawisza aparatu z równoczesnym  krótkim naciśnięciu przycisku reset rysikiem.

8a. Kliknij prawym klawiszem myszy na ikonce activesync i w Ustawieniach połączenia oddznacz "Allow USB connections (Zezwalaj na połączenia USB)"
8b. Na komputerze wejdź do katalogu  "step2" i uruchom "kaiser-simunlocker.exe". Jeśli wszystko poszło dobrze, zobaczysz kod odblokowujący na ekranie monitora i Kaiser zrestartuje się automatycznie.
8c. Kliknij prawym klawiszem myszki ikonce activesync i zaznacz w Ustawieniach połączenia "Allow USB connections (Zezwalaj na połączenia USB)" .

Powinieneś zobaczyć:
Kod:

2  === Kaiser Sim Unlocker (c)2008 by jockyw2001
3  === Donations happily accepted, paypal to jocky_wilson@hotmail.com

5  Your Unlockcode = 12345678

7  [] Done, enter the unlockcode
8  [] And then flash your original radio

10 Press Enter to exit
11

9. Po uruchomieniu Kasera pokaże się ponownie okienko "Simlock" . Kiedy sie pojawi (zawyczaj zaraz po wpisani 4 cyfrowego PIN), wpisz swój 8 cyfrowy kod odblokowujący, Kaiser zostanie odblokowany.

10. Ściągnij oryginalne radio stądhttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=349375 i wrzuć do katalogu "step3" na  PC i wgraj uruchamiając KaiserCustomRUU.exe

to tak na szybko, mam nadzieję, że pomoże

źródło http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=361039

Mam taki pikuś że jak się pokażę miejsce do wpisaania kodu i trzeba wcisnac przycisk od paratu i reset to po tym nic sie nie pokazuje tylko normalnie winda sie łąduje i to wszystko.
Co do zdejmowania blokady...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 15, 2008, 12:22:27 wysłana przez lovelasik »
Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2

« Odpowiedź #128 dnia: Czerwiec 17, 2008, 21:03:22 »
Przy odblokowaniu wgrałem 1.27.12.32. Zobaczę czy jest jakaś różnica. Na nowym radiu działa i orange i plus, czy dobrze zobaczę jutro ;).

Ja mam takie radio oryginalne.. Skad moge je pobrac??

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S

« Odpowiedź #130 dnia: Czerwiec 23, 2008, 21:09:43 »
POMOCY. Mam HTC kaiser z sieci orange. A potrzebuje go na siec ERA. Robie wszystko jak w opisie do punku 7, przytrzymuje guzik aparatu i wciskam reset, a tu nic sie niedzieje telefon normalnie sie ładuje. Próbowałem już na wszystko sposoby i nic. Mam WM 6.0 nie wgrywałem nowego romu mam orginalny. Sam nie wiem co mam zrobić.

*

Offline ladgim

• 388
  • Sprzęt: HTC Rhodium PROven 2.5 m2.1, HTC Desire
« Odpowiedź #131 dnia: Czerwiec 23, 2008, 23:21:06 »
Spoko. Wciśnij przycisk aparatu do oporu i stylus w dziurkę. Musi pokazać się BL.

*

Offline medive

• 1323
« Odpowiedź #132 dnia: Czerwiec 24, 2008, 09:40:00 »
POMOCY. Mam HTC kaiser z sieci orange. A potrzebuje go na siec ERA. Robie wszystko jak w opisie do punku 7, przytrzymuje guzik aparatu i wciskam reset, a tu nic sie niedzieje telefon normalnie sie ładuje. Próbowałem już na wszystko sposoby i nic. Mam WM 6.0 nie wgrywałem nowego romu mam orginalny. Sam nie wiem co mam zrobić.
niepuszczaj przycisku aparatu dopóki niewłączy się bootloader

*

Offline NetAs

• 1
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #133 dnia: Czerwiec 24, 2008, 17:56:15 »
Witam, mam orangutana i chce sciagnac w nim simlocka, zrobilem wszystko wg instrukcji ale stanolem w ptk. 8b
Pokazuje mi sie tylko:

=== Kaiser Sim Unlocker (c)2008 by jockyw2001
=== Donations happily accepted, paypal to jocky_wilson@hotmail.com

i nic wiecej, czekalem ok 20 min i w koncu zamknolem program.

Co moze byc nie tak?

*

Offline medive

• 1323
« Odpowiedź #134 dnia: Czerwiec 24, 2008, 18:46:57 »
istnieją dwie instrukcje do dwóch sposobów zdejmowania simlocka
pierwszy sposob to masz 3 foldery w paczce a drugi sposob to masz jedną aplikacje jeśli masz 3 foldery to wyżej znajdziesz instrukcje jeśli masz jedną aplikacje z trzema krokami to instrukcja jest taka:
1 Wyjmij karte sim i karte pamieci i podepnij telefon do kompa
2 wrzuć na telefon SSPL-KAIS.exe i uruchom jak pokaże się napis "USB" odłącz na kilka sekund kabel i znowu podłącz
3 naciśnij przycisk step 1 (rozpocznie się wgrywanie HardSPL jeśli masz już wgrany HardSPL możesz pominąć ten krok)po wgraniu HardSPL telefon się zrestartuje
4 po resecie naciśnij step 2 (jest to wgrywanie specjalnego radia) po wgraniu radia telefon się zrestartuje
5 naciśnij step 3 na twój telefon zostanie wgrany i uruchomiony program do odblokowywania aby zdjąć sim-locka zaznacz w programie unlock sim i naciśnij przycisk 'Commit changes'
6koniec
« Ostatnia zmiana: Lipiec 03, 2008, 18:28:22 wysłana przez medive »

*

Offline umcys

• **
  • 111
« Odpowiedź #135 dnia: Lipiec 01, 2008, 15:06:37 »
istnieją dwie instrukcje do dwóch sposobów zdejmowania simlocka
pierwszy sposob to masz 3 foldery w paczce a drugi sposob to masz jedną aplikacje jeśli masz 3 foldery to wyżej znajdziesz instrukcje jeśli masz jedną aplikacje z trzema krokami to instrukcja jest taka:
1 Wyjmij karte sim i karte pamieci i podepnij telefon do kompa
2 wrzuć na telefon SSPL-KAIS.exe i uruchom jak pokaże się napis "USB" odłącz na kilka sekund kabel i znowu podłącz
3 naciśnij przycisk step 1 (rozpocznie się wgrywanie HardSPL jeśli masz już wgrany HardSPL możesz pominąć ten krok)po wgraniu HardSPL telefon się zrestartuje
5 po resecie naciśnij step 2 (jest to wgrywanie specjalnego radia) po wgraniu radia telefon się zrestartuje
6 naciśnij step 3 na twój telefon zostanie wgrany i uruchomiony program do odblokowywania aby zdjąć sim-locka zaznacz w programie unlock sim i naciśnij przycisk 'Commit changes'
7koniec

A GDZIE PUNKT "4" ???

a moze zamiescisz gdzies ten pliczek z jedna aplikacja...???
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2008, 08:58:05 wysłana przez umcys »

*

Offline medive

• 1323

« Odpowiedź #137 dnia: Lipiec 01, 2008, 22:58:48 »
Dzis kupilem Kaisera z Orangutanem i probowałem zdjac SIM LOCKA. Poniewaz jestem zielony czytalem instrukcje kilka razy zanim sprobowalem.
Najpierw oparlem sie na metodzie z osobnymi katalogami. Kiedy mial się pojawic kod do odblokowania pojawily sie tylko dwie pierwsze linie

2  === Kaiser Sim Unlocker (c)2008 by jockyw2001

Opanowalem panike i stwierdzilem ze teraz czas na druga metode. Poszlo OK. Pokazal sie komunikat ze telefon jest odblokowany. Po przeladowaniu nie wydawal zadnych dzwiekow - byl gluchy choc sie uruchamial. Stwierdzilem ze to musi byc radio. Znalazelm radio na ERE - 1.27.12.11 i takie wgralem. Dzwieki sie pojawily - jednak przy probie dzwonienia pod dowolny numer slychac tylko krotkie "PII" i koniec - nie nawiazuje polaczenia.
Jak dzwonie na Kaisera to slychac dzwonek, odbieram poloczenie i moge rozmawiac. Nie moge jednak z niego zadzwonic na zaden numer komorkowy ani stacjonarny - chyba ze wykonuje polaczenie na numer, ktory jest widoczny jako polaczenia przychodzace - wtedy da sie polaczyc.

Prosze bardzo o sugestie co z tym zrobić?
Nie znalazlem wersji radia ktora była oryginalnie 1.27.14.32 a ponieważ jestem w ERZE to 1.27.12.11 powinno byc dobre - ale niestety nie działa jak trzeba

Podaje jeszcze reszte danych - moze beda pomocne:
Przed zmianami Radio 1.27.14.32
Po zmianach Radio 1.27.12.11
Protokol  22 45 88 07H
D1.81.00.00

Jako swierzy na forum licze na Wasza pomoc i wyrozumialosc
Pozdrawiam
Protek2008
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2008, 23:01:20 wysłana przez Protek2008 »

*

Offline umcys

• **
  • 111
« Odpowiedź #138 dnia: Lipiec 02, 2008, 08:07:04 »
http://rapidshare.com/files/122648623/KaiserUnlocker.exe

nie dziala link...
juz od godziny usiluje sciagnac i caly czas jest napisane ze za 14 minut bedzie mozliwe sciagnieci... :/

"Become a Premium member now! The download will be available shortly! Alternatively you can wait 14 minutes."

juz mam... jak komus tez nie dziala to:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=375583
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2008, 08:15:04 wysłana przez umcys »

*

Offline medive

• 1323
« Odpowiedź #139 dnia: Lipiec 02, 2008, 09:47:21 »
http://rapidshare.com/files/122648623/KaiserUnlocker.exe

nie dziala link...
juz od godziny usiluje sciagnac i caly czas jest napisane ze za 14 minut bedzie mozliwe sciagnieci... :/

"Become a Premium member now! The download will be available shortly! Alternatively you can wait 14 minutes."

juz mam... jak komus tez nie dziala to:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=375583
to czekasz na tej stronie 14 min a nie że masz spróbować za 14 min, po 14 min powinien pokazać się kod do wpisania

kolego Protek2008 spróbuj zrobić HR

« Odpowiedź #140 dnia: Lipiec 02, 2008, 12:30:37 »
Zrobiłem HR i wszystko gra - wcześniej ten HR chyba mi nie wychodził (czegoś nie przytrzymałem  :() bo wyglądało to zupełnie inaczej - niemniej dzięki wszystko gra :ok:. Teraz jak mi już ciśnienie opadło to zacznę studiować całe forum żeby znaleźć info na temat jak wywalić Orangutana ale nie stracić polskiego WM i słownika T9 :grin:.

Czy ktoś wie jak ewentualnie ściągnąć ze strony Orange aktualizację do 6.1  - trzeba się zarejestrować ale gdzie skoro nie jestem ich klientem  :worried: - na stronie HTC odsyłają do strony opertora?

Nie mniej kończąc moje wcześniejsze pytanie dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Protek2008

*

Offline marw73

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #141 dnia: Lipiec 02, 2008, 17:48:04 »
w orange nie ma aktualizacji do 6.1 ale mozesz zainstalowac oficjalny ROM dla HTC tytn II 6.1

http://rapidshare.com/files/117069181/RUU_Kaiser_HTC_PLK_3.29.464.0_radio_sign_25.83.40.02_1.65.16.25_Ship.zip.html

*

Offline fredek7

• 19
« Odpowiedź #142 dnia: Lipiec 03, 2008, 09:04:18 »
witam

jak zejść z systemem do 6.0 bo u mnie nie chce pójść HardSPL ( morze to wina visty )

jest to mój pierwszy ppc i nie wiem jak sobie poradzić z simem orange

*

Offline medive

• 1323
« Odpowiedź #143 dnia: Lipiec 03, 2008, 18:30:12 »
kilka postów wyżej moja dokładna instrukcja musi podziałać jesli niedziała SSPL-KAIS.exe użyj JumpSPL 1.56-Kais.exe

*

Offline bubek3

• **
  • 165
    • forum.PasjaGSM.pl
« Odpowiedź #144 dnia: Lipiec 12, 2008, 19:01:34 »
Dobra, więc ja gdzieś popełniam błąd... :/ robiłem wszystko wg. http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=88902.msg587069#msg587069. HardSPL wgrany (3.28 - sprawdzałem)
Kiedy dochodzę do pkt. 8b - nic się nie dzieje... na ekranie monitora widnieje tylko=== Kaiser Sim Unlocker (c)2008 by jockyw2001
nie ma niczego innego. Mógłbym sobie teraz czekać do śmierci... i tak nie doczekałbym się kodu... może ktoś pomóc ??

*

Offline medive

• 1323
« Odpowiedź #145 dnia: Lipiec 12, 2008, 19:10:43 »
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=83466.msg687059#msg687059 tu znajdziesz moja instrukcje do drugiego sposobu na odblokowywanie simlocka działa bez problemów

*

Offline bubek3

• **
  • 165
    • forum.PasjaGSM.pl
« Odpowiedź #146 dnia: Lipiec 12, 2008, 19:33:05 »
heh... dzięki ;) poszło bez najmnieszego problemu ;) miałem małe problemu ;) wprawdzie znalazłem to przed Twoją odpowiedzią... tak to jest jak człowiek grzebie w telefonie wcale nie tanim i panika się załącza że coś zgrzebał ;) mam jeszcze dwa pytania, ale o tym w osobnym wątku ;)

*

Offline borkus

• **
  • 200
  • Bastian Borecki
  • Sprzęt: e71
« Odpowiedź #147 dnia: Lipiec 22, 2008, 21:16:25 »
Ja za każdym razem mam biały ekran, robiłem to na różne sposoby z medive i nic ;/
Pomocy...
siema, lubie bulki

*

Offline bubek3

• **
  • 165
    • forum.PasjaGSM.pl
« Odpowiedź #148 dnia: Lipiec 22, 2008, 21:33:14 »
borkus, spójrz w temat "trojkolorowy ekran..." w załaczniku dałem jumpspl1.93. Jeśli go użyjesz gwarantuje Ci że nie zobaczysz białego ekranu...

*

Offline borkus

• **
  • 200
  • Bastian Borecki
  • Sprzęt: e71
« Odpowiedź #149 dnia: Lipiec 22, 2008, 21:34:17 »
Użyłem go i dalej biały ekran...
siema, lubie bulki