1. dlaczego warto zmienić ten orangutanowy ROM na inny. Wspomniałeś, że 3 miechy chodziłeś na orangutanowym - co cię ostatecznie zachęciło dozmiany na inny rom.[/b]
To, ze wczesniej Microsoft nie wydal WM 6.1, wszystkie romy bazowaly wersji beta WM 6.1, ktora wyciekla z Microsoftu...
A ja chcialem miec finalna wersje i na dodatek od HTC.
A dlaczego warto? W moim przypadku mialem dosc konfigurowania Kaisera i instalacji HTC Home i innych rzeczy
po kazdym resecie, zeby Kaiser wygladal jak niebrandowany. Wiem - moglem zainstalowac WM 6.0 z HTC,
ale wolalem miec nowszy-lepszy Windows

.
A teraz na dodatek kwestia sterownikow D3D - sa pisane wlasnie pod WM 6.1 i watpie zeby zrobili wersje WM 6.0...
2. Czy po zmianie ROMu Oranga na inny np: RUU_Kaiser_HTC_PLK_3[1].29.464.0_radio_sign_25.83.40.02_1.65.16.25_Ship - stracę takie takie aplikacje jakOffice Mobile czy organizer ?
Dlaczego chcesz instalowac ROM ze starsza wersja radia?
W oficjalnym watku o WM 6.1 z HTC jest link wyslany przez medive, z ktorego pobierzesz wersje z radiem 1.65.17.56.
Office Mobile jest czescia skladowa WM 6.1 Professional.
A Organizer? co masz na mysli? ten windowsowy kalendarz?
PS> Warto nadmienić, że ja mam tego orangutana ze ściągniętym simlockiem i używam z karta z Ery - trochę się namęczyłem z ustawieniami do GPRS itd. aby zaczęło chodzić bo noramalnie wszystko ejst ustawione na Orange - wspominam bo pewnie w takim zestawieniu ROM Orange karta z Ery co chwilę będzie coś mnie spotykało jesli chodzi o transmisję.
Myślałem o wgraniu romu z Ery ale Erę mam w pracy a na wakacjach działam na privie w Orangu - tak więc logicznie byłoby mieć jakiś fajny ROM najlepiej zbliżowny do oryginału HTC z poprawkami niedoróbek HTC.
Jak zainstalujesz rom HTC to zaraz po HR taki piekny kreator polaczenia sam wykryje jaka masz karte sim i jakiego operatora komorkowego i wszystkie ustawienia do Internetu prawidlowo ustawi.

Tak więc dlaczego warto zmienić ROM z Oranga na inny - jakie niespodzianki przede mną z ROMem z Orange?
Sam musisz sobie odpowiedziec na to pytanie - kazdy moze miec inny zupelnie powod.
Co do samego romu z Orange - w cale nie byl taki zly - byl szybki, stabilny - trzeba bylo tylko "troche" poswiecic czasu po HR,
albo odzyskac calosc ustawien z backupu.