Ładowarka samochodowa do Kaisera (Vario III) jaka?

• 47 Odpowiedzi
  • 4765 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
Odp: Ładowarka samochodowa do Kaisera (Vario III) jaka?
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 05, 2008, 17:40:33 »
ja mam taką ładowarkę ordinał..sprawuje się b.ładnie (wykonanie :ok: i to blue podświetlenie) jestem z niej zadowolony ..jedynie co to to że się grzeje bateria przy navi...

« Odpowiedź #31 dnia: Maj 05, 2008, 22:47:05 »
Witam,
Dzisiaj odebrałem z Vobisu orginalną ładowarkę samochodową (2A) za 56zł i orginalną ładowarkę sieciową (1A) za 42 zł. Zakupione przez sklep internetowy Vobisu. Długo szukałem na Allegro i w necie. Chyba najtaniej za orginały.

« Odpowiedź #32 dnia: Maj 05, 2008, 23:17:57 »
Ceny naprawdę konkurencyjne. Ile czekałeś od zamówienia?

« Odpowiedź #33 dnia: Maj 06, 2008, 07:49:08 »
Zamówienie złożyłem 30-go kw. a gotowe do odbioru było 3-go. Odbiór w wybranym sklepie Vobisu ale można też zamówić przez kuriera lub pocztę. Przy odbiorze  w sklepie bez kosztów " ubocznych".

PS. Oczywiście nie 3-go (święto) a 4-go. Biorąc pod uwagę "długi weekend" to chyba dobry czas.
« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2008, 07:54:54 wysłana przez 1cltm »

« Odpowiedź #34 dnia: Maj 12, 2008, 20:05:06 »
Ładowarka przyszła, jednak wykonanie oryginału to jest to. Jest zarąbiście wykonana, sprzedawca od którego kupiłem napewno sprzedaje oryginalne, oryginalne pudełko etc.

Polecam kupno oryginalne no i to podświetlanie    :ok:

*

Offline zolty4

• 434
« Odpowiedź #35 dnia: Maj 12, 2008, 21:53:43 »
Witam.
Ja tak trochę w temacie ale trochę jakby obok.
Któryś z przedmówców napisał, że używał ładowarki która okazała się ładowarką od Motoroli V3, ale miała parametry potrzebne i było O.K.
Ja również takiej używałem, poza samochodem potrzebuję  ładowarki sieciowej w domu i w drugim jeszcze miejscu. Oryginał mam właśnie w domu a taka od Motoroli(moja jest akurat od słuchawki Bluetooth) ma parametry zgodne z oryginalną. Ten system sprawdzał się przez pół roku (od 15 gr.07r). W ostatni weekend nagle coś się zmieniło, żadna ładowarka motoroli już nie chce ładować mojego Kaisera, sprawdziłem trzy różne, na pewno sprawne od telefonów , jedna była nawet nowiutka. Mało tego, okazało się że mój batery extender również nie ładuje, a nawet więcej powoli rozładowuje baterię wyłączonego Kaisera .Był on  ( extender) kupiony na Allegro od kogoś kto ich sprowadził kilka sztuk i były dedykowane właśnie i dla Kaisera. I działało to przez 6 miesięcy. Ma stabilizator prądu i daje na wyjściu równe 5V. W środku są 4 akumulatorki 2650 mA, pozwalały na co najmniej dwukrotne naładowanie pustego akumulatora w palmtopie.
To jeśli chodzi o nie oryginały bo oryginalna ładowarka samochodowa i takaż sieciowa ładuje i nie ma problemu. Dowolnym kabelkiem USB ładuje się również z laptopa, z gniazda USB.
Przez pół roku było wszystko w porządku a teraz nagle bez żadnego zewnętrznego czynnika tylko oryginalne dalej wykonują swoje.
Ma może ktoś jakąś koncepcję co się mogło zdarzyć.
Brak mi szczególnie tej pewności którą dawał mi extender, w razie niezaplanowanego zwiększonego zużycia prądu pozwalał Kaisera utrzymać przy życiu, teraz klops. G
Sprzęt: Był MDA1 był Acer n50p,była Nokia LD-3W+była Nokia 6630,była Nokia N95 jest 2xMotorola F3 + jest GlobeSurferII + jest Kaiser + znowu było MDA1 + jest Nokia n82 + jest Nokia E51+ jest Asus 901(4+64GB) i karta SDHC 32GB,Lenovo G500, Toshiba Encore

*

Offline -arturo-

• *
  • 95
  • Sprzęt: TYTN II
« Odpowiedź #36 dnia: Maj 13, 2008, 19:35:34 »
Spojrz na gniazdo USB w Kaiserze zaloze sie ze na 99% jest lekko wygięte....Swego czasu pojawiło sie conajmniej kilka tematów na XDA-developers na temat problemów z gniazdem USB. Objawy byly podobne do twoich, telefon ładujący sie tylko na oryginalnych ładowarkach nie działający z zestawami samochodowymi itd. Z tego co pamietam gniazdo mini usb Kaisera ma delikatnie inne wymiary od typowego MINI-USB dlatego, uzywajac kabli Motoroli prawdopodobnie wygieles ten "dziubek" w gniezdzie pocketa. Oczywiście mozna wymienic gniazdo usb Kaisera na standardowy mini-usb jednak nie wiem ile moze to kosztowac. Poszukaj na forum moze pojawił sie juz podobny temat...jesli potrzebujesz wiecej info na temat tego problemu polecam xda-developers tak jak wspominałem było tam mnóstwo tematów odnosnie tej usterki.

Wlasnie znalazlem podobny topic:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=97388.0
« Ostatnia zmiana: Maj 13, 2008, 19:51:04 wysłana przez -arturo- »
Potrzebna zgoda administracji, polecam poczytać Regulamin.

*

Offline zolty4

• 434
« Odpowiedź #37 dnia: Maj 14, 2008, 18:07:36 »
Teoretycznie tak, mogę nawet powiedzieć, że również z miesiąc temu dźgnąłem w gniazdo zasilania zamiast SR ale nie było żadnych przez ten miesiąc objawów i zgodziłbym się z tobą ale...
Nie ładuje z nieoryginalnych źródeł poza jednym wyjątkiem, dowolny kabelek, nieoryginalne również (sprawdzone kilka szt. chyba z 6)zasilający Kiasera z gniazda USB komputera (sprawdzone na trzech różnych)  ładuje beż żadnych problemów. Gdyby to więc byłby problem z uszkodzonym gniazdem nie było by takiej możliwości. Przypuszczam, że jest jeszcze jeden jakiś  nieznany czynnik który powoduje w/w przypadłość mojego Kaisera.
Może procesor komputera steruje ładowaniem , może ???? G.K.
Sprzęt: Był MDA1 był Acer n50p,była Nokia LD-3W+była Nokia 6630,była Nokia N95 jest 2xMotorola F3 + jest GlobeSurferII + jest Kaiser + znowu było MDA1 + jest Nokia n82 + jest Nokia E51+ jest Asus 901(4+64GB) i karta SDHC 32GB,Lenovo G500, Toshiba Encore

*

Offline -arturo-

• *
  • 95
  • Sprzęt: TYTN II
« Odpowiedź #38 dnia: Maj 15, 2008, 00:08:37 »
The majority of new HTC devices are equipped with a new 11-pin USB interface which accomodates two different charging modes: a sync-n-charge mode through a computer USB port (slow charge) and a regular charge mode through an AC/DC adapter or any other charging accessory (fast charge).  Those two charge settings require two completely different pinouts and are not compatible with each other. 

Tak jak mowilem :"Z tego co pamietam gniazdo mini usb Kaisera ma delikatnie inne wymiary od typowego MINI-USB"

W skrócie...Wiekszosc nowych urzadzen HTC jest wyposazona w nowy 11 pinowy interfejs który stosuje 2 tryby ładowania: tryb synchronizacji z ładowaniem przez port usb komputera oraz regularny tryb ladowania przez zwykla ladowarke"..."Te dwa tryby ładowania wymagaja 2 kompletnie roznych pinow i nie sa kompatibilne ze soba."

Czyli mimo iz ładowanie przez usb dziala nie oznacza to ze automatycznie i zwykla ładowarka musi dzialac. 99% ze to uwalony port USB.
Potrzebna zgoda administracji, polecam poczytać Regulamin.

*

Offline zolty4

• 434
« Odpowiedź #39 dnia: Maj 16, 2008, 11:07:59 »
Dzięki, mój angielski nie pozwala mi swobodnie poruszać się po XDA-Dewelopers, informacja jest za to kluczowa, wyjaśnia właściwie wszystko. Z tego co wyczytałem , nawet tu u nas to nie mnie pierwszemu udało się dźgnąć w gniazdo USB zamiast resetowe. Trzeba uważać, można łatwo jak tu się okazało popsuć swoją  zabawkę.Grzegorz

*

Offline pilzPL

• 40
« Odpowiedź #40 dnia: Maj 25, 2008, 02:13:35 »
Ja zakupilem ladowarke samochodowa standardowa z mini USB do Motoroli V3 i smiga bez problemu w aucie. koszt 10 zl w sklepie z komórkami  :ok:

*

Offline ladgim

• 388
  • Sprzęt: HTC Rhodium PROven 2.5 m2.1, HTC Desire
« Odpowiedź #41 dnia: Maj 25, 2008, 07:25:09 »
Sprawdź pod lupką, przy dobrym naświetleniu gniazda miniusb w kaiserku i zobacz czy tym dziubaniem nie przesunąłeś języczków w gnieździe. Miałem to samo. Igła lub inne delikatne acz mocne narzędzie pozwala naprawić gniazdo i musi działać. Cyba że coś tam urwałeś.

*

Offline sadrik67

• 47
  • Sprzęt: iPhone 4, SAMSUNG Galaxy S
« Odpowiedź #42 dnia: Sierpień 14, 2008, 17:59:56 »
Odświeżam temat:

Kupiłem takie cudo, http://paa.pl/?itemid=368656940
oznaczenia na obudowie:
PHIHONG CLM10D-50 LPS
I/P:10-30VDC O/P:5.0V=2A
N136
06326A1
e24
(H)-R 031187
takie jak tu http://wiki.openmoko.org/wiki/USB_charger
i tu http://www.wirelessground.com/ci85htcvepoc.html

Choć nie jest w blisterze sprzedawca zapewnia że to 100% oryginał. Niestety po ok 2 miesiącach przestała działać.
Ten sam sprzedawca tu http://allegro.pl/item397212179_ladowarka_samochodowa_htc_clm10d_050_mda_spv_xda.html
już zmienił opis aukcji.

kolega wodzu997
http://www.allegro.pl/item353066207_ladowarka_htc_cc_c100_htc_qtek_spv_mda_xda_tm%5D.html
A czy ta jest oryginalna, dzisiaj ja wylicytowałem, zapłaciłem.
Wcześniej dzwoniłem i sprzedawca zarzekał się że jest oryginalna, po za tym zapakowana i jest 2A.
Proszę o odpiowiedź bo nie wiem czy błędu nie zrobiłem.

Ładowarka przyszła, jednak wykonanie oryginału to jest to. Jest zarąbiście wykonana, sprzedawca od którego kupiłem napewno sprzedaje oryginalne, oryginalne pudełko etc.

Polecam kupno oryginalne no i to podświetlanie    :ok:

jest zadowolony z tego zakupu http://paa.pl/?itemid=353066207
choć nie widać oznaczeń to podobno oryginał bo w blisterze

jednak najbardziej wiarygodną ofertą wydaje się być http://paa.pl/?itemid=335128220

co widać na zamieszczonym zdjęciu http://www.rofag.com/aukcje-telefony-gsm-akcesoria/index.php?fotka=d-P1130681.JPG

Proszę o informację:
1. Która z tych ładowarek jest w 100% oryginalna?
2. Jakie jest poprawne oznaczenie tych ładowarek, CLM10D-50 LPS czy HTC CC-C100?
3. Czy oryginalne produkty HTC sprzedawane są tylko i wyłącznie w blisterach?

« Ostatnia zmiana: Sierpień 14, 2008, 18:27:23 wysłana przez sadrik67 »
System: Android 2.3.2 NAND
Kernel: 2.6.32.9
Build: 2.3.2 GRH78 CyanogenMod-7-RC0
Radio: 1.71.09.01 i HardSPL: 3.34

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpień 14, 2008, 18:54:56 »
a ja używam ładowarki od nawigacji qstarz i kaiser działa jak należy - oryginalna/nieoryginalna żadna różnica - w obu przypadkach kaiser tak samo się grzeje i tak samo działa - szukanie oryginału to strata czasu - to jak szukanie pc z usb ze specjalnym napięciem na porcie - dla htc to bez znaczenia

*

Offline sadrik67

• 47
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpień 14, 2008, 19:14:34 »
zgadzam się, kilku moich znajomych używa nie oryginalne ładowarki i jest o.k. , ale ..... ja uparłem się na oryginalną i taką chcę mieć, a poza tym chodzi tu też o uczciwość naszych "byznesmenów" handlującymi akcesoriami do pda.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 14, 2008, 19:17:08 wysłana przez sadrik67 »

*

Offline varth

• 25
  • Sprzęt: HTC Kaiser
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpień 14, 2008, 20:29:51 »
Ja mam tą C - 100 i wygląda na to że jest oryginalna. Działa jak marzenie już parę miesięcy   B)
Czekam na Touch Pro 2

*

Offline sadrik67

• 47
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpień 14, 2008, 20:42:06 »
jakie są oznaczenia na ładowarce?

*

Offline Kanapa70

• *
  • 97
  • pdaclub.pl/info.php?id=6656
    • Cała prawda o pieniądzu.
  • Sprzęt: TyTN II - w testach, na zapasie MDA Vario II from T-Mobile Germany.
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpień 14, 2008, 22:41:08 »
jakie są oznaczenia na ładowarce?

Jeżeli masz wątpliwości to kup w Vobisie . Mają oryginalne za około 60 PLN. Tylko dokładnie wytłumacz, że ma być do HTC.

Pozdr

K..a
TyTN II : 1.83.464.0 PLK - ale to się zmieniło, 09/27/07, 1.27.15.32, 22.51.88.13W
TyTN: ROM  POLOK v.3 by Don Q-ka, Radio - optymalne., P-V 32.87.7020.20H