Witam.
Ja tak trochę w temacie ale trochę jakby obok.
Któryś z przedmówców napisał, że używał ładowarki która okazała się ładowarką od Motoroli V3, ale miała parametry potrzebne i było O.K.
Ja również takiej używałem, poza samochodem potrzebuję ładowarki sieciowej w domu i w drugim jeszcze miejscu. Oryginał mam właśnie w domu a taka od Motoroli(moja jest akurat od słuchawki Bluetooth) ma parametry zgodne z oryginalną. Ten system sprawdzał się przez pół roku (od 15 gr.07r). W ostatni weekend nagle coś się zmieniło, żadna ładowarka motoroli już nie chce ładować mojego Kaisera, sprawdziłem trzy różne, na pewno sprawne od telefonów , jedna była nawet nowiutka. Mało tego, okazało się że mój batery extender również nie ładuje, a nawet więcej powoli rozładowuje baterię wyłączonego Kaisera .Był on ( extender) kupiony na Allegro od kogoś kto ich sprowadził kilka sztuk i były dedykowane właśnie i dla Kaisera. I działało to przez 6 miesięcy. Ma stabilizator prądu i daje na wyjściu równe 5V. W środku są 4 akumulatorki 2650 mA, pozwalały na co najmniej dwukrotne naładowanie pustego akumulatora w palmtopie.
To jeśli chodzi o nie oryginały bo oryginalna ładowarka samochodowa i takaż sieciowa ładuje i nie ma problemu. Dowolnym kabelkiem USB ładuje się również z laptopa, z gniazda USB.
Przez pół roku było wszystko w porządku a teraz nagle bez żadnego zewnętrznego czynnika tylko oryginalne dalej wykonują swoje.
Ma może ktoś jakąś koncepcję co się mogło zdarzyć.
Brak mi szczególnie tej pewności którą dawał mi extender, w razie niezaplanowanego zwiększonego zużycia prądu pozwalał Kaisera utrzymać przy życiu, teraz klops. G