Regenersis, nieautoryzowane oprogramowanie

• 37 Odpowiedzi
  • 8456 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline biceps33

• 341
  • Sprzęt: Galaxy SII
Regenersis, nieautoryzowane oprogramowanie
« dnia: Wrzesień 29, 2009, 10:08:06 »
Witam Was

Po telefonie jaki wykonałem przed chwilą do Regenersis ręce mi opadły... :/ Odesłałem im telefon gdyż ciężko wciskały się klawisze - standard jak chodzi o TyTn'a II plus do tego ciężko działał przycisk OK z przodu telefonu.

Na stronie WWW w statusie naprawy widnieje NN, które nie wiem co oznacza, oraz zdjęcie które mnie zdziwiło. Dzwonię do nich żeby się dowiedzieć o co chodzi i dowiaduję się, że mam w telefonie wgrane "nieautoryzowane oprogramowanie". O co chodzi?:| telefon wysłałem po hard resecie, ma oryginalny ROM Orange, nic tam nie było dłubane:/

*

Offline cyther

• 403
  • W oczekiwaniu na nowe cudo z Jolla Mobile
  • Sprzęt: HTC Touch Pro/ Nokia n900/ Nokia n9/ LG 4X HD
Odp: Regenersis, nieautoryzowane oprogramowanie
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 29, 2009, 10:16:12 »
Muszę Cię zmartwić, bo jednak było coś w nim grzebane :(
Masz wgranego nieoryginalnego SPL-a, a to dla Regenersis wystarczający powód, żeby się przyczepić...
TAEL ROM v5.23683 [30AUG10]
Radio 1.14.25.35

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 29, 2009, 10:26:31 »
ja piernicze:/ Kiedys chcialem zdjac simlocka i cos takiego odpalilem, ale to sie nie udalo wiec nie podejrzewalem ze cos tam sie wogole zmienilo. Rozumiem ze tego sie przepchnac juz nie da? Powinienem isc do punktu gdzie oddalem tel i poprosic zeby go odeslali ? Bo jak maja mi naprawic klawiaturke za 300 zl to ja dziekuje serdecznie :/

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 29, 2009, 11:35:45 »
uuu niedobrze - skoro się do kolejnej osoby przyczepili to by znaczyło że szukają powodów żeby nie serwisować Kaisera
a swoją drogą trzeba myśleć co się robi i sprawdzić przed wysłaniem stan faktyczny telefonu - bo wgranie starego hardspl to "minuta1dziesięć"

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 29, 2009, 21:18:30 »
No cóż, poszedłem dziś do salonu poprosić o rezygnację i niby wysłali wniosek, żeby odesłali telefon bez jego naprawiania bo nie zgadzam się na płatną naprawę.

No i teraz dumam czy przywrócić tego SPL (jeszcze nie wiem jak) czy odpuścić i oddać tel gdzieś indziej i mi zrobią powiedzmy za 50 zł (czyszczenie) od ręki właściwie, a w Regenersis nigdy nie wiadomo ile się będzie czekać - może być kilka dni, a mogą być 2 miesiące, to ja dziękuje czekać 2 miesiące (Touch Dual jest spoko, ale brak QWERTY sprawia że nie jest mi z nim tak dobrze jak z Kaiserkiem :P )

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 29, 2009, 21:30:28 »
Musisz wiedzieć, że masz gwarancję anulowaną, w regenersis wpiszą to do papierów.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline fdd

• 17
    • www.fdd.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 29, 2009, 22:47:28 »
Moim skromnym zdaniem to ze rożni bandyci okradają swoich klientów wykorzystując swoja przewagę nie znaczy ze należy sie z tym zgadzać.  W powyższym przypadku gwarant MUSI UDOWODNIĆ związek zainstalowania oprogramowania z zaistniałym uszkodzeniem. Nie ma zakazu instalowania jakiegokolwiek oprogramowania na było nie było komputerze. Jeśli kupiłeś telefon na firmę to moze być trudne ale jeśli kupiłeś go indywidualnie to możesz sie zgłosić do Urzędu Ochrony Konsumenta. Proponuje tez powiadomić polskie przedstawicielstwo HTC ..... wbrew pozorom moze pomoc.  Nie daj się okradać. Powodzenia.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 29, 2009, 22:57:06 »
Ściągnął CID czyli blokadę Country ID i nie ma gadania. temat wałkowany milion razy i fdd nie siej fermentu !
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 30, 2009, 22:35:25 »
Na telefonie nie jest zdjęty CID Lock. Jest tylko wgrany HardSPL - jak się teraz dowiedziałem. Owszem, próbowałem go kiedyś wgrać, ale operacja się niby nie powiodła, stąd też myślałem że go nie ma.

A czy gwarancja jest czy została anulowana raczej go do regenersis nie wyślę, bo szkoda mi nerwów na pisanie, sprawdzanie i oczekiwanie (które może trwać wieki). Wolę zapłacić kilka złotych i przeczyszczą mi to bez mała "na poczekaniu".

*

Offline cyther

• 403
  • W oczekiwaniu na nowe cudo z Jolla Mobile
  • Sprzęt: HTC Touch Pro/ Nokia n900/ Nokia n9/ LG 4X HD
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 30, 2009, 22:45:42 »
Na telefonie nie jest zdjęty CID Lock. Jest tylko wgrany HardSPL - jak się teraz dowiedziałem. Owszem, próbowałem go kiedyś wgrać, ale operacja się niby nie powiodła, stąd też myślałem że go nie ma.

Wgranie HardSPL to nic innego jak zdjęcie CID locka.
TAEL ROM v5.23683 [30AUG10]
Radio 1.14.25.35

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 30, 2009, 23:28:34 »
hardspl to ominięcie cidlocka - zdjęcie cida też jest mozliwe - softem do usuwania simlocka
tak czy siak - po ptokach

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 01, 2009, 11:26:22 »
Panowie teraz to jestem naprawdę w strachu - dzwonię przed chwilą do Regenersis czy wpłynął wreszcie ten wniosek o odesłanie mojego telefonu, bo nie zgadzam się na naprawę na mój koszt, pani mówi że nie wpłynął, coś tam coś tam no ale że wyślą pisemko żeby to przyspieszyć. No i mi mówi że ten kosztorys jest już gotowy, więc z ciekawości zapytałem na ile, a pani mi mówi że jest to 990 zł netto, czyli koszt nowego urządzenia :| Przepraszam czy oni mi zepsuli telefon że cały wymaga wymiany? tam tylko guziczki się ciężko wciskały :/:/:/

Odesłałem telefon po hard resecie, w pełni działający, tylko niektóre literki i klawisz OK trzeba było mocniej przycisnąć, a teraz mam wrażenie że wróci do mnie jakiś uwalony sztrucel :/

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 01, 2009, 13:54:05 »
wyślią ci nietknięty pda - nie przejmuj się zbytnio - poszedł na logistykę - tam sprawdzili jaki soft i odrzucili gwarancję a jak nie to już na serwisie zeby sprawdzić czy to nie wina uszkodzonego oprogramowania
u nich naprawa to wymiana komponentu na inny stąd taka cena kosmiczna

dziwię się że ci nie odesłali od razu - to jakieś dziwne zachowanie - dzwoń codziennie bo będą się bujać z Tobą
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2009, 13:59:33 wysłana przez robix1999 »

*

Offline boobass

• **
  • 177
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 2
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 01, 2009, 21:15:29 »
Miałem to samo, dałem sobie z nimi spokój naprawiłem gniazdo gdzie indziej. Ja miałem HardSPL wrzucony.

*

Offline wwwojciech

• *
  • 83
  • Love Regenersis !!!
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 08, 2009, 09:00:05 »
uuu niedobrze - skoro się do kolejnej osoby przyczepili to by znaczyło że szukają powodów żeby nie serwisować Kaisera
a swoją drogą trzeba myśleć co się robi i sprawdzić przed wysłaniem stan faktyczny telefonu - bo wgranie starego hardspl to "minuta1dziesięć"

Nikt nie szuka powodów żeby nie serwisować tylko taka jest procedura jeśli chodzi o jakąkolwiek nieautoryzowaną ingerencję.

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 13, 2009, 13:01:55 »
Telefon wrócił z serwisu, w skrócie wygląda to tak:

1. Oddany w salonie Orange 17 września
2. 22 września jest w Regenersis
3. Nie robią zupełnie nic
4. Po kilku telefonach dowiaduję się że nie naprawią bo jest HardSPL inny - ok rozumiem, moja wina. Proszę o odesłanie telefonu.
5. Mija tydzień, kolejny telefon, po interwencji "przygotowali do wysyłki" - był to poniedziałek 5 paźdź.
6. W piątek 9 paźdź. patrze na status a tam dalej "przygotowane do wysyłki". dzwonię, dostaję info że wyślą ponaglenie w tej sprawie.
7. W sobotę patrze - ok wysłany.
8. W poniedziałek 12 telefon jest w salonie gotowy do odbioru. Przychodzę odbieram. Odwijam telefon ze ściereczki z mikrofibry w którą go zawinąłem sam dla bezpieczeństwa, patrze na ekraniku przyklejona folia ochronna - myślę "przynajmniej zadbali żeby nic mu się nie stało". Odklejam tę folię a tu o zgrozo moim oczom ukazują się 3 czy 4 wielkie rysy na ekranie. Są tak duże i głębokie że spokojnie zachacza się o nie paznokieć... całe szczęście że na ekranie jest folia brando ultra clear. nie mniej jednak wydatek na zakup nowej jest. Ponadto wytarte częściowo jest też logo htc... :(   nie wiem czym do jasnej ch***ry jest ten PSEUDO "SERWIS" :/ Cackałem i muskałem ten telefon przez półtorej roku, był w idealnym stanie, na ekranie żadnej ryski, a te matoły w 3 tygodnie (zbędnego) pobytu u nich tak go załatwiły.
9. Proszę Panią z Orange o interwencję w tej sprawie, dzwoni, rozmawia. Co odpowiedziało regenersis pewnie się już domyślacie - proszę odesłać telefon jeszcze raz...

Chyba sami w to nie wierzyli składając mi taką propozycję. Kolejny miesiąc bez telefonu, i kolejne x tygodni na to żeby go jeszcze bardziej zniszczyli - ciekawe co by teraz poszło pod młotek - klawiatura? klapka?

Koszmar w każdym razie. Nie wiem czy to próbować reklamować czy co. Folię wymienię, nie wierze że zechcą mi zwrócić za nią poeniądze. szkoda tylko tego loga bo jak mówię, telefon był wycackany, zadbany, czyszczony itd itp a tu nagle powycierane logo:/

*

Offline boobass

• **
  • 177
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note 2
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 13, 2009, 13:15:56 »
Nie chciałbym napisać: "A nie mówiłem?"

Regenersis to banda, nie wiem jak oni jeszcze mają autoryzację na HTC. Porażka

*

Offline jarqka

• 818
  • Sprzęt: Honor 7, Honor 8, Iphone 4,5 , iPAQ 214, Ipad 3
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 13, 2009, 13:25:57 »
ech... ale co Ciebie w tej chwili obchodzi orange? oddałeś telefon do nich, w salonie stwierdziłeś uszkodzenie fizyczne, teraz żądaj od orange naprawy szkody
They Use Force To Make You Do What The Deciders Have Decide You Must Do

*

Offline bocian0

• *
  • 82
  • Sprzęt: Desire HD
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 13, 2009, 14:09:55 »
U mnie też był niezły wałek a nawet wal oddałem sprzęt HTC HD do REGENERSIS po tym jak zaczął mi sie restartować podczas uruchamiania systemu oczywiście system 6,5 nieoryginalny + wgrany HSPL 1,56.
Mysle sobie cos sie zblokowało od ciaglego zmieniania softu, wiec wysyłka do SERWISU po czym kosztorys opiewajacy na sumkę 1200 zł (jak serwis to ladnie ujal w kosztorysie wymiana płyty głównej) wow!!! Po odzyskaniu go z powrotem z serwisu szczęśliwie trafiłem na osobę znająca sie na rzeczy iii po małym zabiegu telefon nagle ozyl i ma sie zdrów.
Jak sie okazalo wystarczyło tylko na nowo wgrać winde (pewnie z poziomu karty).
Konkluzujac naprawa pogwarancyjna wyglada tak my ci wymieniamy czesc sprawna na nowa sprawna a ty nam za to płacisz lub nie (bujaj sie dalej z bezużytecznym telefonem), tylko co potem pewnie moja sprawna czesc trafia do innego telefonu ze sprawnym podzespołem, a co z ciezko wydanymi pieniędzmi, który z pseudo serwisantów (wzial) za to kaske do kieszeni a może dzielą sie po równo łupem.......
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2009, 14:14:31 wysłana przez bocian0 »

*

Offline jarqka

• 818
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 13, 2009, 14:13:26 »
bocian mylisz pojęcia...
wgarłeś nieoryginalny soft i w tym wypadku werdykt jest zawsze taki sam - wymiana płyty głównej, a cene jest jaka jest tyle naprawde kosztują płyty główne
poza tym jesli chcesz nabluzgać na regenersis odsyłam do wątku w dziale serwisowanie

*

Offline bocian0

• *
  • 82
  • Sprzęt: Desire HD
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 13, 2009, 14:25:17 »
szkoda sączyć dalej ten temat. (nie było żadnych bluzgów :ok:)

*

Offline wwwojciech

• *
  • 83
  • Love Regenersis !!!
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 14, 2009, 06:41:48 »
Telefon wrócił z serwisu, w skrócie wygląda to tak:

1. Oddany w salonie Orange 17 września
2. 22 września jest w Regenersis
3. Nie robią zupełnie nic
4. Po kilku telefonach dowiaduję się że nie naprawią bo jest HardSPL inny - ok rozumiem, moja wina. Proszę o odesłanie telefonu.
5. Mija tydzień, kolejny telefon, po interwencji "przygotowali do wysyłki" - był to poniedziałek 5 paźdź.
6. W piątek 9 paźdź. patrze na status a tam dalej "przygotowane do wysyłki". dzwonię, dostaję info że wyślą ponaglenie w tej sprawie.
7. W sobotę patrze - ok wysłany.
8. W poniedziałek 12 telefon jest w salonie gotowy do odbioru. Przychodzę odbieram. Odwijam telefon ze ściereczki z mikrofibry w którą go zawinąłem sam dla bezpieczeństwa, patrze na ekraniku przyklejona folia ochronna - myślę "przynajmniej zadbali żeby nic mu się nie stało". Odklejam tę folię a tu o zgrozo moim oczom ukazują się 3 czy 4 wielkie rysy na ekranie. Są tak duże i głębokie że spokojnie zachacza się o nie paznokieć... całe szczęście że na ekranie jest folia brando ultra clear. nie mniej jednak wydatek na zakup nowej jest. Ponadto wytarte częściowo jest też logo htc... :(   nie wiem czym do jasnej ch***ry jest ten PSEUDO "SERWIS" :/ Cackałem i muskałem ten telefon przez półtorej roku, był w idealnym stanie, na ekranie żadnej ryski, a te matoły w 3 tygodnie (zbędnego) pobytu u nich tak go załatwiły.
9. Proszę Panią z Orange o interwencję w tej sprawie, dzwoni, rozmawia. Co odpowiedziało regenersis pewnie się już domyślacie - proszę odesłać telefon jeszcze raz...

Chyba sami w to nie wierzyli składając mi taką propozycję. Kolejny miesiąc bez telefonu, i kolejne x tygodni na to żeby go jeszcze bardziej zniszczyli - ciekawe co by teraz poszło pod młotek - klawiatura? klapka?

Koszmar w każdym razie. Nie wiem czy to próbować reklamować czy co. Folię wymienię, nie wierze że zechcą mi zwrócić za nią poeniądze. szkoda tylko tego loga bo jak mówię, telefon był wycackany, zadbany, czyszczony itd itp a tu nagle powycierane logo:/

Nie wiem człowieku jaki masz w tym interes żeby tak oczerniać serwis Regenersis. Sytuacja opisywana przez Ciebie to absurd ! Takie rzeczy nie mają miejsca ! Może z kurierem porozmawiaj, może był na tyle złośliwy, ze zębami zrobił te rysy na folii ...
Napisane: Październik 14, 2009, 06:38:34
U mnie też był niezły wałek a nawet wal oddałem sprzęt HTC HD do REGENERSIS po tym jak zaczął mi sie restartować podczas uruchamiania systemu oczywiście system 6,5 nieoryginalny + wgrany HSPL 1,56.
Mysle sobie cos sie zblokowało od ciaglego zmieniania softu, wiec wysyłka do SERWISU po czym kosztorys opiewajacy na sumkę 1200 zł (jak serwis to ladnie ujal w kosztorysie wymiana płyty głównej) wow!!! Po odzyskaniu go z powrotem z serwisu szczęśliwie trafiłem na osobę znająca sie na rzeczy iii po małym zabiegu telefon nagle ozyl i ma sie zdrów.
Jak sie okazalo wystarczyło tylko na nowo wgrać winde (pewnie z poziomu karty).
Konkluzujac naprawa pogwarancyjna wyglada tak my ci wymieniamy czesc sprawna na nowa sprawna a ty nam za to płacisz lub nie (bujaj sie dalej z bezużytecznym telefonem), tylko co potem pewnie moja sprawna czesc trafia do innego telefonu ze sprawnym podzespołem, a co z ciezko wydanymi pieniędzmi, który z pseudo serwisantów (wzial) za to kaske do kieszeni a może dzielą sie po równo łupem.......

Nie wiesz, nie możesz wiedzieć jak wygląda  praca SERWISANTÓW w Regenersis więc nie oceniaj. Jak dostałes kosztorys to tylko przez własną głupotę !

*

Offline jarqka

• 818
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 14, 2009, 09:05:30 »
wwwojciech ciekawe czemu w każdym wątku wychwalasz regeneresis pod niebiesa, wcale to nie jest podejrzane tymbardziej że nie popierasz tego słowami że Twoja naprawa została dokonana prawidłowo tylko poprostu ich bronisz
na marginesie: tak kurier mu otworzył paczke pogryzł telefon później zakleił taśmą-plombą którą ukradł z regeneresis i oddał do orange.

*

Offline wwwojciech

• *
  • 83
  • Love Regenersis !!!
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 14, 2009, 09:11:31 »
wwwojciech ciekawe czemu w każdym wątku wychwalasz regeneresis pod niebiesa, wcale to nie jest podejrzane tymbardziej że nie popierasz tego słowami że Twoja naprawa została dokonana prawidłowo tylko poprostu ich bronisz
na marginesie: tak kurier mu otworzył paczke pogryzł telefon później zakleił taśmą-plombą którą ukradł z regeneresis i oddał do orange.

Fakt, ciekawe dlaczego, hmm. I nie wychwalam Regenersis pod niebiiosa, uważam, że większość negatywnych wpisów na temat tego serwisu spowodowana jest nieznajomością jakichkolwiek zasad i wyolbżymianiem problemu.

A z tym kureirem na bank tak było.  :E :E :E

*

Offline jarqka

• 818
« Odpowiedź #24 dnia: Październik 14, 2009, 09:15:35 »
Słuchaj powiedz otwarcie w jakim serwisie pracujesz. W regneresis czy innym?

*

Offline wwwojciech

• *
  • 83
  • Love Regenersis !!!
« Odpowiedź #25 dnia: Październik 14, 2009, 09:26:31 »
Słuchaj powiedz otwarcie w jakim serwisie pracujesz. W regneresis czy innym?

Jesteś ostatnią osobą która mogłaby się tego dowiedzieć ...

*

Offline jarqka

• 818
« Odpowiedź #26 dnia: Październik 14, 2009, 09:36:54 »
Zaczynasz mnie otwarcie wkur****. Cały czas czepiasz się ludzi którzy narzekaja na serwis, wystarczy przejżeć Twoje posty które dotyczą jedynie spraw związanych z seriwisem....  :-|

*

Offline wwwojciech

• *
  • 83
  • Love Regenersis !!!
« Odpowiedź #27 dnia: Październik 14, 2009, 09:46:54 »
Zaczynasz mnie otwarcie wkur****. Cały czas czepiasz się ludzi którzy narzekaja na serwis, wystarczy przejżeć Twoje posty które dotyczą jedynie spraw związanych z seriwisem....  :-|

To nie wiem, rozładuj jakoś napięcie panujące w Twojej czaszce. Zastrzel się czy coś ...  :E :banan: :kill:

*

Offline jarqka

• 818
« Odpowiedź #28 dnia: Październik 14, 2009, 09:50:40 »
bądź grzeczny dla starszych :)

*

Offline wwwojciech

• *
  • 83