Kalibracja ekranu

• 5 Odpowiedzi
  • 2229 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline albi78

• 15
  • Sprzęt: HP IPAQ 1910; HP IPAQ 2210; HTC TYTN II; HTC MAGIC (ORANGE)
Kalibracja ekranu
« dnia: Grudzień 09, 2008, 23:09:58 »
Witam,

Stałem się posiadaczem używanego Kaisera i mam z nim mały problem - otóż PDA działa w zasadzie prawidłowo, ale ekran dotykowy jest dość nieprecyzyjny w związku z tym postanowiłem go na nowo skalibrować i tu niespodzianka pojawia się pierwszy krzyżyk i nic, wciskanie go nie daje ŻADNEGO efektu. Przeraziłem się, że padła warstw dotykowa,ale zresetowałem PDA (Soft reset) i ekran znów działa, ale kolejna próba kalibracji znów skończyła się niepowodzeniem i SR. Boje się HR - z tego co wiem po HR trzeba kalibrować ekran a może mi się to nie udać, czy ktoś spotkał się z takim problemem?? Proszę o pomoc

Albi78

*

Offline Raveland

• **
  • 113
  • Sprzęt: HTC Desire HD
Odp: Kalibracja ekranu
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 09, 2008, 23:43:01 »
prawdopodobnie nic z tym nie zrobisz
warstwa dotykowa dziala ale celujac na krzyzyku trafia zbyt daleko od niego(ze wzgledu na uszkodzenie warstwy) i dlatego nie daje sie go skalibrowac
mozesz sprobowac jakas ostra kartka przejechac pod obudowa moze pomoze chociaz watpie

*

Offline albi78

• 15
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 09, 2008, 23:47:04 »
Hm ale ekran jest minimalnie niedokładny (ok 1mm) - jestem w stanie pisać na klawiaturze ekranowej ewentualnie jak nacisnę na brzegu klawisza to "wchodzi" klawisz obok - czy kalibracja może być aż tak wymagająca ?? Czy to może być wina ROM-u
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2008, 07:54:15 wysłana przez albi78 »

*

Offline kamo990

• *
  • 52
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 10, 2008, 10:01:05 »
tylko jest ryzyko przy wgraniu romu że jeśli warstwa dotykowa jest uszkodzona to nie przejdziesz dalej - przynajmniej mi sie tak zdaje... ew. wtedy kombinacja z ominięciem tego...

jesli jestem w błędzie proszę mnie poprawić...
history telefonen: 3100 -> 6630 -> N70 -> M3000 -> TyTN -> TyTN II -> E51 -> Touch Pro

*

Offline Konował

• 512
  • Sprzęt: SGS2
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 10, 2008, 12:09:11 »
Mialem takie cos w mio a701 ale tylko  jak wgralem sobie ugotowany przez siebie rom, po hr kalibrowalem ekran a potem pocket sie wieszal przy kazdej probie kalibracji. Po zmianie romu problem zniknol, spruboj wgrac jakis oryginalny rom od htc .
były: MOTOROLA A925->ACER N35-> ASUS 620-> ACER N311-> MIOA701->  HTC TYTN II   -> SAMSUNG OMNIA -> Toshiba TG01-> OMNIA II -> SAMSUNG WAVE->  HD2 =>galaxy s=>galaxy S2

*

Offline albi78

• 15
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 10, 2008, 13:09:26 »
Na szczęście miałeś reację po HR przeszedł normalnie kalibrację ekranu choć jak robiłem HR to miałem "stan przed zawałowy :) " dzięki za odpowiedzi - wszystko z urządzeniem OK