Witam,
niedawno zakupiona zabawka - sprzęt powystawowy Kaiser z logiem orange na tylniej klapce. I od samego początku mrożenie ekranu. Co prawda nie trwa ono 20 sekund jak co niektórych, problem w tym że jak zacznie mrozić tak po 2 sek to nie przestanie aż do soft resetu, czasem przestanie na pół godziny i znowu wraca właśnie jakie tako 2,3 sekundowe "zamroczenie" przerywane 2 sekundami kiedy ekran reaguje. Co ciekawe mrożenie nigdy nie występuje w pragramch typu jakies gierki, Automapa, Excel itp - Tylko podczas biegania po ustawieniach czy też w kontaktach, podczas pisania eska itp. Mrożenie nie zależy też od szukania/gubienia zasięgu - po wyjęciu karty sim też występowało. Hard Reset nie pomógł...
Mój sprzęt ma ROM oryginalny od HTC 6.1 PLK 3.29.464.0 PLK; Radio 1.65.17.56. Natomiast nie mam pojęci co do wersji SPL/HARDSPL. Za chiny ludowe nie moge wejść w tryb bootloadera. Przytrzymuje power + aparat, trzymając je razem resetuje stylusem, puszczam stylusa trzymie dalej przyciski i nic - sprzęt sie normalnie resetuje wchodzi w windows. O co kaman - może tel musi być wyłączony? Może te przyciski w jakiejś kolejności trzeba wciskać - może idealnie równocześnie?
Można jakoś inaczej sprawdzić wersje SPL? bo trace wiare we własne możliwości normalnie..............
Sprzęt nie ma simlocka (sprawdzone) sprzedawca twierdził również że nie ma Cidlocka - co raczej jest prawdą skoro wrzucił na niego ten ROM
Generalnie na mrożeni spróbowałem ten spsób
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=103839.msg761180#msg761180 i dalej mrożenia występują, choć sprzęt działa dużo szybciej...
Teraz chce wrzucić HARD SPL 3.56 i radio 1.70.19.09 - bo coś kiepściutko zasięg łapie na obecnym. Jeżeli ustąpiłyby mrożenia zostaje na romie HTC, jak nie dodatkowo dojdzie rom Makusa. Ale po tym jak nie moge wejść w bootloadera to zwątpiłem w siebie. Od tygodnia ostro przeczesuje forum znalazłem mnóstwo informacji choć mocno nieuporządkowanych.
Czy moge zmienić HARDSPL bez zmiany romu i bez szkody dla niego?
czy moge zmienić RADIOROM bez zmiany romu i bez szkód?
jakie komplikacje mogą mnie spotakć jeżeli nie sprawdze jaki SPL obecnie siedzi w urządzeniu?
Na starcie pokazuje sie wersja radioRomu, protokołu połaczenia, a co jest na dole (u mnie 3.29.00.00) - czy to wersja SPLa czy Romu?