Czy warto podkręcić procesor ?.

• 5 Odpowiedzi
  • 2024 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Papkins

• 11
  • Sprzęt: Nokia 2730 HTC TyTN II
Czy warto podkręcić procesor ?.
« dnia: Kwiecień 10, 2012, 21:43:13 »
Witam. Mam takie pytanie czy warto podkręcić procesor. Kolega mi kiedyś wspomniał że podkręcał do 500 coś, ale co daje podkręcenie procesor'u ?. Czy warto ?. Jakim programem można podkręcić i jak ?.

*

Offline grzemach

• 269
    • Info Enterprise
  • Sprzęt: HTC TyTN II
Odp: Czy warto podkręcić procesor ?.
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 10, 2012, 21:51:25 »
Można podkręcić.

W większości przypadków jedyny efekt to będzie szybsze zużywanie się baterii.

Ja miałem przez jakiś czas podkręcony na 450 i nie było żadnej różnicy, testy testami a użytkowanie użytkowaniem.

PS. z tego co widzę, założyłeś sporo wątków, domyślam się, że dopiero go kupiłeś. więc pytanie - chcesz go po 2 tygodniach od zakupu uwalić? Kaiser, nie jest super wydajnym PDA, nie ma super aparatu, nie ma wydajności w grach. Ale ogół sprawia, że jest super. Masz klawiaturę qwerty, masz wiele naprawdę wiele możliwości - ale nie masz co liczyć, że dorówna Samsungowi Galaxy czy innym. Ten telefon ma już ok 4 lat, a nawet na obecny czas jest "znośny", nawet robi się egzotyczny - teraz już coraz mniej osób wie co to za telefon. Po używaj, jak zobaczysz, że coś Ci nie pasuje - przyzwyczaj się i go używaj dalej. Naprawdę czuję, że w ciągu 2 tygodni napiszesz wątek: "uwaliłem kaisera, da się go jakoś uratować?"
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 10, 2012, 21:58:19 wysłana przez grzemach »

*

Offline Kuboslaw

• 888
  • Uśmiech proszę :)
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S, N150, Modecom Freetab 2099
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 10, 2012, 22:06:48 »
Zgodzę się z przedmówcą, podkręcanie w przypadku tych telefonów nic nie daje. Bateria niknie w oczach i stabilność systemu spada. Nie masz się jednak czym martwić, ta maszynka i WinMo i tak daje nieograniczone możliwości zabawy. (Pamiętam jak kiedyś w moim TyTN siedziałem godzinami i dopieszczałem ekran Today  :wink: )

*

Offline Papkins

• 11
  • Sprzęt: Nokia 2730 HTC TyTN II
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 10, 2012, 22:22:33 »
Grzemach tak wiem że to nie jest "idealny" telefon, wiem także że nie jest nowy... Po prostu pytam bo zawsze wolę już mieć pojęcie co i jak o wszystkim niż na ostatnią chwilę się dowiadywać.

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 10, 2012, 23:13:23 »
Da się i warto - ale już w edycji kernela do androida, do 510MHz stabilnie działa. Na WM z tego co wiem nie da się podkręcać.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 11, 2012, 08:18:33 »
Nie ma sensu podkręcać, szkoda uwalić sprzęt. A Papkinsowi radzę czytać żeby się czegoś dowiedzieć a nie zakładać wątki (czyt.spamować), bo się skończy warnem.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G