Rubber Case - kupiłem - wstępna recenzja ...

• 12 Odpowiedzi
  • 8303 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Hern

• 28
  • Sprzęt: HTC TYTN II / MAKUS v.6 / 3.59 / 1.71.09.01
Rubber Case - kupiłem - wstępna recenzja ...
« dnia: Wrzesień 02, 2008, 12:29:45 »
Kupiłem do mojego Kaiserka to http://allegro.pl/item417897021_rubber_case_tytn_ii_mda_vario_iii_htc_kaiser.html
Założyłem bez większych problemów. 2 częściowa obudowa wykonana z plastiku ze specjalną powłoką "ala guma".
Wykonanie oceniam na "5-" To chińskie jest - ale wygląda ok. Przylega idealnie - a zaczepy nie utrudniają przesuwania i są praktycznie niewidoczne.
Nie będę się wypowiadał na temat dołączonego klipsa - funkcjonalność i estetyka - sprawy względne. Na razie używam do tego oryginalnego etui z HTC - a w związku z tym, iż po założeniu całość jest odrobinę grubsza - Kaiserk "siedzi" troszkę bardziej ciasno ...
W komplecie dostałem również folię na ekran - pasuje bez problemów - chociaż trochę denerwuje mnie że przy takiej foli ciągle widać na niej odciski - może macie na to jakąś radę ? Generalnie jestem zadowolony - chociaż nie zdejmowałem jeszcze powrotnie i nie oceniałem co jest po zdjęciu ;)
Postaram się wkrótce uzupełnić post ..

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
Odp: Rubber Case - kupiłem - wstępna recenzja ...
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 02, 2008, 12:36:25 »
jeśli chodzi o folie na ekran to lepiej założyć Brando, niepodoba mi się ale to tylko moje osobiste zdanie, niewiem czy taka powłoka niebędzie utrudniała wentylacji urządzenia żeby się nieprzegrzewało

*

Offline Hern

• 28
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 02, 2008, 12:57:34 »
Czy wszystkie folie - a w szczególności polecany wszem i wobec BRANDO - mają taką tendencję do "palcowania" ? Miałem wstępnie folię którą dostałem w pudełku z Kaiserm - nie była taka sztywna - ale nie było na niej śladów "palcowania". Teraz założyłem poliwęglan (błyszczy się ;)) - i czuję się jak w wydziale daktyloskopijnym :) - możecie cosik poradzić  ? Czy te folie z Brando są w typie oryginalnej dołączonej do zestawu czy bardziej takie jak poliwęglanowe ? Aha - taką zakupiłem - - http://allegro.pl/item417897021_417897021.html ...

*

Offline kristoff_sz

• 428
  • I śmieszno i strasznie!
  • Sprzęt: HTC TyTN II (Kaiser KAIS130)
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 02, 2008, 13:05:21 »
Na Brando Protector Plus żadne palce nie zostają.
Na UltraClean tak.
Kaiser (KAIS 130)
ROM:   APR16 Dutty's WM6.1
Radio: 1.58.16.27
SPL:    3.56.HARD

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 02, 2008, 18:04:32 »
Sorry być może za lamerskie pytanie ale z pokrowców to ja tylko Krusella znam  :mrgreen:

Te wszystkie nazwy typu Rubber Case, Crystal Case to potoczne nazwy na określenie typu takiego pokrowca czy to nazwa produktu jakiegoś konkretnego producenta ?
Pytam bo są pokrowce tego od 15 do 50 zł i domyślał się że cena jest wprost proponcjonalna do jakości.

Jak słysze Brando czy Krusell to od razu wiadomo o co chodzi i czego się spodziewać, a crystal case....
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2008, 18:06:05 wysłana przez forestowy »
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

*

Offline royb

• 47
  • Sprzęt: SGH i780
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 02, 2008, 18:52:00 »
To nazwa produktu

crystal case - to taki przeźroczysty potocznie zwany kondomem
rubber case - taki jak w linku na allegro, dopasowany, gumowy, czarny

---
kiedyś: Asus A696 + SE K800i > HTC TyTN II > SGH i780 > iPhone 3G > SGH i780

*

Offline juniorkm7

• **
  • 159
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 02, 2008, 19:53:11 »
kolega royb nieumyślnie wprowadza nas w błąd.
Potocznie kondonkiem nazywamy silikonową powiedzmy skórkę nakładaną ściśle na telefon (zazwyczaj po 3-6miesiącach robi się żółty, obleśny i trzeba go wymienić)
Crystal Case są to dwie połówki plastikowego przeźroczystego tworzywa (zazwyczaj z wycięciem na klawiaturkę a w PDA ewentualnie na ekran - w przeciwieństwie do silikonowego kondonka, który zakrywa klawiaturkę)
Rubber Case- dokładnie ten sam produkt co crystal case z tą różnicą że wykonany z nieprzeźroczystego plastiku i ewentualnie pokryty gumą lub produktem gumopodobnym.

*

Offline royb

• 47
  • Sprzęt: SGH i780
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 02, 2008, 20:09:41 »
no dobra... miałeś racje nieumyślnie wprowadziłem w błąd

ale ogólnie zamysł był dobry by potwierdzić iż jest to konkretny typ pokrowca a nie nazwa produktu konkretnego producenta :)
---
kiedyś: Asus A696 + SE K800i > HTC TyTN II > SGH i780 > iPhone 3G > SGH i780

« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 06, 2008, 19:10:28 »
Mam pytanie o rubber case, czy sprawdzałeś go ze standardowym uchwytem do samochodu jaki dostaje się z orange? Wydaje mi się że się nie zmieści bo bez dodatkowej obudowy dosyć ciasno wchodzi

*

Offline Hern

• 28
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 06, 2008, 20:10:28 »
Jeszcze nie sprawdzałem. Ale mniemam że trzeba będzie zdjąć rubberkasa - bo uchwycik z ery i tak jest "obcisły" na kaiserka bez opakowania :)

*

Offline che

• **
  • 203
  • Sprzęt: HTC TyTN II, SE p990i
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 06, 2008, 20:48:08 »
A sprawdzales czy obduowa pod casem sie nie niszczy? Mowie o drobinkach kurzu, p[iasku i innych zanieczyszczeniach. Czy sa drobne luzy miedzy obudowa Kaisera a tym casem?

*

Offline Hern

• 28
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 06, 2008, 21:30:47 »
Właśnie jutro to będę sprawdzał bo ten temat mnie nurtuje ... Jak zobaczę jedną ryskę - gimowykejs idzie do piekła  :D
napiszę jak zdejmę ...

*

Offline Hern

• 28
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 07, 2008, 20:29:55 »
Dzisiaj postanowiłem sprawdzić co pod kejsem piszczy ... I moje pierwsze zdziwienie .... Zdjęcie tego ustrojstwa zajmuje odwrotnie proporcjonalnie dużo nerwów i wysiłku do jego założenia. Nie problem zdjąć - problem zdjąć pozostawiając i obudowę i Kaisera w jednym kawałku ... Kombinacje różne (początkowo narzędzie uniwersalne - paznokcie ;) - chodzi o to aby nie porysować Kaisera. Nie zdały rezultatu - następnie kartonik którym chciałem "objechać" szczeliną dookoła ... Też no result ... Ostatecznie znalazłem kawałek cienkiego i wytrzymałego plastiku i podważając 2 zaczepy delikatnie usunąłem ruberkejsa ... Pod spodem - idealnie - żadnej ryski ! Teraz mój Kaiser zrobił się jakiś taki cienki ... Ale chyba taki jednak pozostanie. Przy używaniu tego etui - słychać niepokojące trzaski przy rozsuwaniu górnej części - wdaje mi się że to kwestia wagi samego etui - obawiam się że mechanizm rozsuwający może tego nie wytrzymać na dłuższą metę ... Dodatkowo zaczepy czasem zahaczają o siebie wydając przy tym mało przyjemny dla ucha trzask. Reasumując - kejs fajny jest jeśli ktoś nie używa oryginalnego etui i za często nie wyjmuje baterii. Zainteresowanym sprzedam chętnie swój egzemplarz za sensowne minimum ...