HEWLETT PACKARD JORNADA 540 + OS PL lub EN

• 8 Odpowiedzi
  • 2615 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 27, 2003, 12:55:08 »
Otóż niedawno dostałem w prezencie takiego pda (patrz topic), jest jeden podstawowy probelm OS jest w jezyku francuskim. Czy ktos mi moglby powiedziec jak zainstalowac tam polski OS ( moze byc angielski ) czy tez mozna jakas nakladke zainstalowac. I o czym powinienm widziec podczas reinstalcji :)

I jeszcze jedno pytanko czy jest sens wogóle używania tego pda czy lepiej sprzedać i kupic dokladajac cos innego. Pozdrowienia

Marcin

« Odpowiedź #1 dnia: Luty 27, 2003, 18:23:00 »
wystarczy przeszukac portal pod kątem odpowiednich słów kluczowych
albo zajrzeć do FAQ może?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 28, 2003, 20:39:41 »
Zmienic jezyka raczej sie nie da w HP Jornada 540 (raczej poniewaz w serwisie mozna zrobic wszystko ... ale tego to chyba nie robia) ... wiec lepiej to sprzedac jesli masz problemy z francuskim.

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 28, 2003, 21:31:32 »
[to moze ja wywale ten thread z forum palmos...]

btw, a moze LEng albo InterWrite moglby pomoc?

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 01, 2003, 09:57:02 »
Niestety nie wiem czy one radza sobie z jezykami innymi niz angielski. Moj kumpel probowal wgrac ktorys z tych pakietow na iPAQa 3870 w wersji hiszpanskiej bez wiekszych rezultatow.

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 01, 2003, 17:06:13 »
ze strony Sunnysoft cyt. : "
Support for non-English OS versions
Sunnysoft InterWrite 5.5 works not only on Pocket PCs with English version of Windows CE but also on Pocket PCs that run French, German, Italian, Spanish and other language versions of operational system."

mam pytanko czy ktos moze posiada taki program jak tak to prosze o kontakt zief@box43.pl

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 02, 2003, 11:41:56 »
Pamietaj jednak iz te wszystkie "lokalizatory" powoduja niestabilnosc pracy systemu. Niektore programy w ogole nie beda sie chcialy wtedy uruchamiac itd.

*

Offline Mao

• 3
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 05, 2003, 20:24:00 »
Interwrite PRO - jedynie co robi to podmienia teksty wyswietlane w menu - taki trick hacujacy :) jest wiec najbardziej bezpiecznym "Lokalizatorem"
jest wersja dla angielskiej i niemieckiej wersji romu

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 05, 2003, 22:16:55 »
elita mylisz się
żadnemu poketowi nie można za darmo zmienić systemu ponieważ jest to nilegalne - nie posiadasz przecież licnecji na używanie innego języka, no nie?

no ale to jest jak z bombardowaniem szpitali na wojnie: można, ale nie wolno ;)

wszystkie pokety mające pamięci FLASH ROM dadzą się w prosty sposób przekonwertować z języka obcego na angielski