Autor Wątek: POI sie nie pobierają...  (Przeczytany 22279 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kris2121

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
POI sie nie pobierają...
« : Marzec 19, 2009, 06:35:06 »
Witam !
Wczoraj próbowałem pobierać  najnowsze punkty POI.  :(Posiadam AM 5,3,0.  Zaznaczyłem cała Polske i około 50-ciu kategori - radary, stacje, sklepy itp. Zaznaczyłem wszystko naraz. Zaczeło mulić..... I kicha. Nic nie ściągneło i nie zapisało. Zmniejszyłem do 25 kategori.... I ZNóW NIC... Zmniejszyłem do 10 i pobrało z zapisaniem. Czy tylko takie ilości mozna pobierać jednorazowo??? Czy jest jakis inny sposób do zaznaczenia wiekszej ilości??? Patrzyłem na innym PC i to samo.
Ściagajac tylko po 10 kategorii jest to trochę męczące. Moze znacie inny sposób???


PDAclub.pl

POI sie nie pobierają...
« : Marzec 19, 2009, 06:35:06 »
R E K L A M A:


Offline ajed

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
  • VIP Level: 1166
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #1 : Marzec 19, 2009, 11:25:12 »
Chodzi o POI u nas na pdaclub.pl?


Offline kris2121

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #2 : Marzec 19, 2009, 20:17:01 »
Tak. Na stronie pdaclub....
Do 10-ciu kategori spoko ściaga.. powyzej zacina sie i nie mozna ani ściagnąć ani zapisac....


Offline jachu

  • [OpenBSD rulez]
  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #3 : Marzec 19, 2009, 21:52:55 »
Witam !
Wczoraj próbowałem pobierać  najnowsze punkty POI.  :(Posiadam AM 5,3,0.  Zaznaczyłem cała Polske i około 50-ciu kategori - radary, stacje, sklepy itp. Zaznaczyłem wszystko naraz. Zaczeło mulić..... I kicha. Nic nie ściągneło i nie zapisało. Zmniejszyłem do 25 kategori.... I ZNóW NIC... Zmniejszyłem do 10 i pobrało z zapisaniem. Czy tylko takie ilości mozna pobierać jednorazowo??? Czy jest jakis inny sposób do zaznaczenia wiekszej ilości??? Patrzyłem na innym PC i to samo.
Ściagajac tylko po 10 kategorii jest to trochę męczące. Moze znacie inny sposób???


Innym sposobem sa profile. Niestety zaznaczenie calej Polski i wklepanie wszystkich kategorii to nie jest dobry pomysl, serwer ma swoje ograniczenia. Testowalismy takie generowania ale to jest poprostu zajezdzanie serwera. Dlatego czesto gesto jak jest tego bardzo duzo nie wygeneruja sie.

edit :

Wlasnie sprawdzilem 15 kategorii , obszar cala Polska i wygenerowal oraz pobralem i wszystko jest ok - dla AM.

Poza tym uaktywnij sobie profile aby generowaly CI sie pliki.

« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2009, 23:08:14 wysłana przez jachu »
pozdrawiam
Jachu

Offline kris2121

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #4 : Marzec 20, 2009, 07:16:24 »
Wlasnie sprawdzilem 15 kategorii , obszar cala Polska i wygenerowal oraz pobralem i wszystko jest ok - dla AM.

Poza tym uaktywnij sobie profile aby generowaly CI sie pliki.


A jak mam uaktywnic profile aby sie pliki generowały....???


Napisane: Marzec 20, 2009, 07:09:37
Witam !
Wczoraj próbowałem pobierać  najnowsze punkty POI.  :(Posiadam AM 5,3,0.  Zaznaczyłem cała Polske i około 50-ciu kategori - radary, stacje, sklepy itp. Zaznaczyłem wszystko naraz. Zaczeło mulić..... I kicha. Nic nie ściągneło i nie zapisało. Zmniejszyłem do 25 kategori.... I ZNóW NIC... Zmniejszyłem do 10 i pobrało z zapisaniem. Czy tylko takie ilości mozna pobierać jednorazowo??? Czy jest jakis inny sposób do zaznaczenia wiekszej ilości??? Patrzyłem na innym PC i to samo.
Ściagajac tylko po 10 kategorii jest to trochę męczące. Moze znacie inny sposób???


Innym sposobem sa profile. Niestety zaznaczenie calej Polski i wklepanie wszystkich kategorii to nie jest dobry pomysl, serwer ma swoje ograniczenia. Testowalismy takie generowania ale to jest poprostu zajezdzanie serwera. Dlatego czesto gesto jak jest tego bardzo duzo nie wygeneruja sie.

edit :

Wlasnie sprawdzilem 15 kategorii , obszar cala Polska i wygenerowal oraz pobralem i wszystko jest ok - dla AM.

Poza tym uaktywnij sobie profile aby generowaly CI sie pliki.

Wlasnie sprawdzilem 15 kategorii , obszar cala Polska i wygenerowal oraz pobralem i wszystko jest ok - dla AM.

Poza tym uaktywnij sobie profile aby generowaly CI sie pliki.


A jak mam uaktywnic profile aby sie pliki generowały....???




Napisane: Marzec 20, 2009, 07:11:58
cyyba wkleiłem nie ten cytat co trzeba... sorki
Napisane: Marzec 20, 2009, 07:14:01
Wlasnie sprawdzilem 15 kategorii , obszar cala Polska i wygenerowal oraz pobralem i wszystko jest ok - dla AM.

Poza tym uaktywnij sobie profile aby generowaly CI sie pliki.
 

A jak mam je uaktywnic te profile aby sie generowały pliki../???




Offline jachu

  • [OpenBSD rulez]
  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #5 : Marzec 20, 2009, 08:25:10 »
Kris2121 : w profilach masz ikone czerwona cos ala sync. Klikasz na nia robi sie zielona i juz po klopocie :)

pozdrawiam
Jachu

Offline marcinl

  • DWBKH
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
  • VIP Level: 735
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #6 : Marzec 20, 2009, 08:50:47 »
dokladnie a w każdym miejscu jest znaczek "?" wystarczy kliknąć i poczytać  :wink:


Offline kris2121

  • Newbie
  • Wiadomości: 4
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #7 : Marzec 20, 2009, 09:08:03 »
Kris2121 : w profilach masz ikone czerwona cos ala sync. Klikasz na nia robi sie zielona i juz po klopocie :)


Napisane: Marzec 20, 2009, 09:07:37
ok. Dzieki.Pozdro


Offline wajpah

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #8 : Marzec 25, 2009, 23:41:00 »
Nie wiem dlaczego ale na koncie premium nie moge pobierac profili ktore powinny sie automatycznie generowac. Problem polega na tym ze nigdzie nie wyswietla sie automatycznie generowany profil ktory moglbym pobrac. Oczywiscie wczesniej go uaktywnilem kilkajac strzaleczki (teraz sa zielone).
Wczesniej mialem taka mozliwosc - moj profil wygasl aktywowalem go ponownie do statusu premium i niestety nie mam jak pobrac tych profili.


Offline marcinl

  • DWBKH
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
  • VIP Level: 735
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #9 : Marzec 26, 2009, 06:58:33 »
profile są wygenerowane w zakładce pobierz punkty
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_poi&view=download&Itemid=107
z datą i godziną aktualizacji  :wink:


Offline wajpah

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #10 : Marzec 26, 2009, 08:29:40 »
profile są wygenerowane w zakładce pobierz punkty
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_poi&view=download&Itemid=107



ale u mnie niestety punkty z profilu w tej zakladce sie nie generuja. Wyglada na to ze cos musialo sie zaciac na moim profilu.
Czy ktos moze wie komu mozna to zglosic - jakis email z pomoca techniczna :)


Offline jachu

  • [OpenBSD rulez]
  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #11 : Marzec 26, 2009, 08:35:17 »
profile są wygenerowane w zakładce pobierz punkty
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_poi&view=download&Itemid=107



ale u mnie niestety punkty z profilu w tej zakladce sie nie generuja. Wyglada na to ze cos musialo sie zaciac na moim profilu.
Czy ktos moze wie komu mozna to zglosic - jakis email z pomoca techniczna :)



Mozesz zrobic test , utworz nowy profil z nowymi kategoriami i obszarami i uaktywnij go.

W panelu widze ze uaktualnia  sie Twoj  profil ostatnio o godzinie : 2009-03-26 08:37:49

I jeszce jedno jak zrobisz ten profil to zaznacz w nim te same kategorie co masz w poprzednim ale obszar mniejszy niz cala Polska.

« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2009, 08:43:30 wysłana przez jachu »
pozdrawiam
Jachu

Offline wajpah

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #12 : Marzec 26, 2009, 09:50:17 »
Witam,

Zrobilem test i niestety nic sie nie zmienilo nadal zaden z profili nie dodaje sie do listy gotowych do sciagniecia.


Offline marcinl

  • DWBKH
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
  • VIP Level: 735
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #13 : Marzec 26, 2009, 09:52:11 »
czasem trzeba chwilkę poczekać na aktualizację jakieś kilkanaście minut
jaka przegladarka i wersja?


Offline wajpah

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #14 : Marzec 26, 2009, 10:11:16 »
przegladarka: IE 6.0

Ewidentnie brakuje zakladki profile do sciagniecia - byc moze strona sie zle generuje.
Wczesniej jednakze taka zakladka istniala /jakis tydzien temu/ i bez klopotu moglem sciagac punkty z wczesniej przygotowanego profilu.


Offline marcinl

  • DWBKH
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
  • VIP Level: 735
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #15 : Marzec 26, 2009, 10:12:42 »
Profile jak i ręcznie generowane POI pobiera się z tej samej zakładki 2 - pobierz punkty
nigdy nie było zakładki pobierz profile  :mysli:


Offline jachu

  • [OpenBSD rulez]
  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #16 : Marzec 26, 2009, 10:32:56 »
Nie wiem dlaczego ale na koncie premium nie moge pobierac profili ktore powinny sie automatycznie generowac. Problem polega na tym ze nigdzie nie wyswietla sie automatycznie generowany profil ktory moglbym pobrac. Oczywiscie wczesniej go uaktywnilem kilkajac strzaleczki (teraz sa zielone).
Wczesniej mialem taka mozliwosc - moj profil wygasl aktywowalem go ponownie do statusu premium i niestety nie mam jak pobrac tych profili.


Sprawa ma sie tak , profile generowane sa o pelnych godzinach.
Dlatego jak zrobisz profil o godzinie 9:58 to za 2 minuty masz wygenerowany. Jak o 10:01 to po godzinie masz go dostepnego. I potem juz co pelna godzine masz uaktualniany. Poczekaj do godziny 11:00 powinienes juz miec.

pozdrawiam
Jachu

Offline wajpah

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #17 : Marzec 26, 2009, 11:23:36 »
Ale chyba jednak jest cos nie tak z moim kontem.
Stowrzylem inne testowe konto na ktorym opcja automatycznego generowania profili dziala bez zarzutu i co wiecej od reki. Dla profilu stworzonego okolo 11:18 o 11:20 juz byl gotowy do pobrania.
A na moim koncie ciagle to samo czyli sie profile nie pojawiaja w zakladce do sciagania...


Offline jachu

  • [OpenBSD rulez]
  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #18 : Marzec 26, 2009, 11:34:16 »
Ale chyba jednak jest cos nie tak z moim kontem.
Stowrzylem inne testowe konto na ktorym opcja automatycznego generowania profili dziala bez zarzutu i co wiecej od reki. Dla profilu stworzonego okolo 11:18 o 11:20 juz byl gotowy do pobrania.
A na moim koncie ciagle to samo czyli sie profile nie pojawiaja w zakladce do sciagania...


Ok , widze , jeszce jedno, wykasuj wszystkie profile i obszary oraz kategorie, pozakladaj od nowa i polookamy ok ?

pozdrawiam
Jachu

Offline wajpah

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #19 : Marzec 26, 2009, 13:04:50 »
Zgodnie z sugestią usunąłem wszystkie profile/punkty/obszary stowyrzylem je na nowo powiazalem w nowy profil i niestety sytuacja pozstaje bez zmian. Profil nie chce sie generowac a nie nie wystepuje na liscie profili do sciagniecia /brak zakladki sciagnj profile/


Offline jachu

  • [OpenBSD rulez]
  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #20 : Marzec 26, 2009, 13:11:11 »
Zgodnie z sugestią usunąłem wszystkie profile/punkty/obszary stowyrzylem je na nowo powiazalem w nowy profil i niestety sytuacja pozstaje bez zmian. Profil nie chce sie generowac a nie nie wystepuje na liscie profili do sciagniecia /brak zakladki sciagnj profile/


Ok dzieki za pomoc zaraz polookamy i mam nadzieje ze szybko znajdziemy co jest tego przyczyna.

pozdrawiam
Jachu

Offline wajpah

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #21 : Marzec 26, 2009, 15:32:38 »
OK teraz zadziałało - dzięki za pomoc :)
Tak z ciekawosci co sie stalo na moim profilu ze wystapil taki problem?


Offline jachu

  • [OpenBSD rulez]
  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #22 : Marzec 26, 2009, 16:00:18 »
OK teraz zadziałało - dzięki za pomoc :)
Tak z ciekawosci co sie stalo na moim profilu ze wystapil taki problem?


Przy generowaniu poi z profili byl babol w sql-u :)

Poprawiono i powinno byc ok :)

Dzieki  :)

pozdrawiam
Jachu

Offline wajpah

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #23 : Marzec 31, 2009, 13:12:10 »

Niestety znowu cos stalo sie niedobrego z moim profilem. Przez przypadek usunalem zdefiniowany profil i zalozylem go ponownie i wystapil ten sam problem - profil sie nie generuje.
Co wiecej zauwazylem ze nie moge z zdefiniowanych kategorii wlasnych usunac wybranej kategorii (dodawanie nowych dziala).


Offline jachu

  • [OpenBSD rulez]
  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #24 : Marzec 31, 2009, 13:31:10 »

Niestety znowu cos stalo sie niedobrego z moim profilem. Przez przypadek usunalem zdefiniowany profil i zalozylem go ponownie i wystapil ten sam problem - profil sie nie generuje.
Co wiecej zauwazylem ze nie moge z zdefiniowanych kategorii wlasnych usunac wybranej kategorii (dodawanie nowych dziala).


Ok wiem w czym problem , zaznaczyles fotoradary , a nastepnie wybrales wszystkie jakby podkategorie fotoradary rozbite na ograniczenie predkosci. Danych bylo tyle ze skrypt sie nie wyrobil. Musimy zrobic obsluge tego typu bledow. Wywalilem Ci tymczasowo kategorie fotoradar z podzialem na predkosci i ruszylo.
Popracujemy nad tym sorki za klopot i dzieki za info.

pozdrawiam
Jachu

Offline wajpah

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #25 : Marzec 31, 2009, 13:39:00 »
OK dzieki,

Jeszcze tylko dwie kwestie - w kategoriach nadal nie moge usuwac - chcialbym usunac stacje paliw orlen
I druga sprawa jesli mam zaznaczone jako kategorie Fotoradar to sciagna sie takze punkty POI dla foto 40 , 50 , 60 itp? czy aby miec punkty poi dla podkategorii tez musza one byc zaznaczone?


Offline marcinl

  • DWBKH
  • Clubowicz
  • ******
  • Wiadomości: 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
  • VIP Level: 735
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #26 : Marzec 31, 2009, 13:44:29 »
nie,
wystarczy, że zaznaczysz fotoradary - ściągną się wszystkie stacjonarne


Offline wajpah

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #27 : Marzec 31, 2009, 14:02:07 »
cos nadal nie dziala, profil sie generuje - widac to po statusie kiedy zostal ostatnio wygenerowany ale mimo to nie widac go w zakladce pobierz punkty/profile


Offline jachu

  • [OpenBSD rulez]
  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #28 : Marzec 31, 2009, 14:20:07 »
cos nadal nie dziala, profil sie generuje - widac to po statusie kiedy zostal ostatnio wygenerowany ale mimo to nie widac go w zakladce pobierz punkty/profile


Ok , widze wlasnie , musimy sie temu przygladnac dosc konkretnie. Troche cierpliwosci :)

pozdrawiam
Jachu

Offline wajpah

  • Newbie
  • Wiadomości: 14
Odp: POI sie nie pobierają...
« Odpowiedź #29 : Marzec 31, 2009, 14:46:57 »
nie,
wystarczy, że zaznaczysz fotoradary - ściągną się wszystkie stacjonarne


wyglada na to ze jednak w paczce fotoradar nie sa zawarte pozycje z podkategorii 50 , 60 ,70 itp.
Wezmny np przypadek POI
Fotoradar 50 km/h Olszyna dodany 2009-03-29 16:50:51 przez bartek_63  jest on w POI 50km/h
natomiast nie ma go w paczce zbiorczej fotoradar