iGO - wyświetlanie POI i wyznaczanie tras

• 89 Odpowiedzi
  • 17322 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lazik_s

• 386
  • Sprzęt: HTC Cruise, FS N560
Odp: iGO - wyświetlanie POI i wyznaczanie tras
« Odpowiedź #60 dnia: Maj 14, 2007, 09:44:00 »
Chwila. Czy zółta droga (430) jest wyższej kategorii od tej biało czerwonej (11)?
brak podpisu i kropka

*

tramp

« Odpowiedź #61 dnia: Maj 14, 2007, 09:45:39 »
acha masz rację nie przeczytałem która jest która :((

no ale wrzuć tu opis Andy'ego i sprawa będzie jasna co robi "uproszczenie"

tylko nie wiem jak to zadziała ze wsi do wsi przez same wsie :))

dobra muszę coś popracować
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2007, 09:48:42 wysłana przez tramp »

*

Offline lazik_s

• 386
« Odpowiedź #62 dnia: Maj 14, 2007, 09:47:56 »
No wiesz jak nie ma innej metody dojechania to wybiera chyba tą najlogiczniejszą przy trasie uproszczonej. Wieczorem jeszcze posprawdzam w czym rzecz.
brak podpisu i kropka

*

Offline Cavallino

• 664
  • Sprzęt: Eten G500+
« Odpowiedź #63 dnia: Maj 14, 2007, 09:48:22 »
Cavallino stary ale pisz Ty człowieku co masz na sercu a nie "olewa kategoryzację dróg

Nie zrozumiałeś co znaczy "kategoryzacja dróg" to trzeba było zapytać, byłoby połowę wątku mniej.
To że nie można wykluczyć jakiejś kategorii dróg to jedno, to że I-go zupełnie się tą kategorią dróg i różnicami między nimi nie przejmuje (tylko przypisanymi do odcinków prędkościami) to drugie i o to drugie chodziło.

P.S.
Dalej nie wiem skąd ta trasa "uproszczona" łazik truje o niej, ale ani myśli odpowiedzieć skąd się wzięła.
Ale z tego co widzę po jego przykładzie poznańskim, to chyba tylko minimalizuje ilość skrętów, a nie wyznacza drogę po drogach wyższych kategorii.
Jego przykład drogi najszybszej (pierwszej) raz że jest krótszy, to jest i rzeczywiście szybszy i leci po lepszych drogach, w tym więcej po drogach wyższej kategorii.
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2007, 10:10:10 wysłana przez Cavallino »

*

tramp

« Odpowiedź #64 dnia: Maj 14, 2007, 09:49:38 »
błądzisz, błądzisz, błądzisz teraz już na maxa

*

Offline Cavallino

• 664
« Odpowiedź #65 dnia: Maj 14, 2007, 09:56:00 »
Cavallino - ZADANIE DOMOWE - zapoznać się z dostepnymi w siecie za friko skinami :)), które oprócz typowych zmian graficznych wprowadzają dodatkowe skrypty z nowymi featuresami

Chyba żartujesz.
Masz jakieś rozwiązanie problemu to je podajesz.
Czasu na przeszukiwanie całej sieci żeby znaleźć coś, jak nie wiem co szukam, to ja nie mam.
Napisane: Maj 14, 2007, 09:54:28
błądzisz, błądzisz, błądzisz teraz już na maxa

Ale w którym miejscu?
To że rację mam przy kategoryzacji zostało już udowodnione.
Więc gdzie błądzę?

*

Offline Pecus

• **
  • 243
  • Sprzęt:
    Mio P550 + 2GB SD Card;
    Toshiba G900 + 2GB
« Odpowiedź #66 dnia: Maj 14, 2007, 10:57:35 »
Mi sie wydaje, ze znam to miejsce ;)

Napisales, ze iGo olewa kategoryzacje drog. A nie olewa jej wcale. Ma wewnetrznie przypisane wagi (predkosci srednie) do kazdej kategorii drogi i stosuje je do wyznaczania tras. Dodatkowo niezaleznie od kategoryzacji stosuje do wyliczen ograniczenia predkosci na konkretnych odcinkach drog.

To, ze nie mozna wykluczyc kategorii nie oznacza, ze sa one olewane.

P.-S. Skad taki wniosek? Otoz istnieja mapy (nawet Polski) na ktorych "zapomniano" o wprowadzeniu danych dotyczacych maksymalnej predkosci, sa tylko rozne kategorie drog, a mimo to iGo stara sie wyznaczac trase optymalnie i mozna stwierdzic ze stosuje rozne predkosci dla roznych kategorii drog.

*

Offline Cavallino

• 664
« Odpowiedź #67 dnia: Maj 14, 2007, 11:09:51 »
Mi sie wydaje, ze znam to miejsce ;)

Napisales, ze iGo olewa kategoryzacje drog. A nie olewa jej wcale. Ma wewnetrznie przypisane wagi (predkosci srednie) do kazdej kategorii drogi i stosuje je do wyznaczania tras. Dodatkowo niezaleznie od kategoryzacji stosuje do wyliczen ograniczenia predkosci na konkretnych odcinkach drog.

Dokładnie - i jeśli z ograniczeń wychodzi, że droga o niższej kategorii ma większą prędkość niż droga o kategorii wyższej to wytyczy po niej trasę.
Reasumując - ważna jest prędkość przypisana do drogi, a nie jej kategoria.
Czyli w żadnym przypadku, przy żadnym nastawie I-go nie potrafi się posłużyć li tylko kategorią drogi.
I o to mi chodziło.
To, że prędkości domyślne są ustawione inaczej dla różnych kategorii dróg, jest tak oczywiste że nie warte dyskusji i trudno żeby było inaczej.
Niemniej dla I-go liczy się TYLKO ta prędkość, i to prędkość maksymalna, a nie kategoria drogi po której prowadzi.

Co za tym idzie - potrafi poprowadzić po krótszej drodze z serpentynami przez góry, bo mu wychodzi że tam będzie szybciej, a nie po drodze głównej, trochę dłuższej , za to biegnącej po prostym odcinku.
Tak mnie kiedyś przewiózł w Czechach po lokalnej drodze bez numerka, oszczędziłem raptem 5 km, a straciłem pewnie z 20 minut.

*

tramp

« Odpowiedź #68 dnia: Maj 14, 2007, 11:19:14 »
CAVALLINO OSTATNI RAZ - PRĘDKOŚCI ŚREDNIE NIE maksymalne

chyba, ze uznasz, że 87,5km/h po polskiej drodze głównej jest na niej prędkością maksymalną a ograniczenie 116km/h na autostradzie jest wbudowane w nasze auto :))))

naprawdę szkoda mojego czasu  :P

*

Offline Cavallino

• 664
« Odpowiedź #69 dnia: Maj 14, 2007, 11:26:44 »
CAVALLINO OSTATNI RAZ - PRĘDKOŚCI ŚREDNIE NIE maksymalne

Różnica bez znaczenia.
W każdym prędkości WPISANE w danych programu, a nie kategorie dróg.
Napisane: Maj 14, 2007, 11:25:23
naprawdę szkoda mojego czasu  :P

Dokładnie, podobnie jak czasu wszystkich innych.
I to od samego początku, w którym przypieprzyłeś się do mojej wypowiedzi mnawet nie rozumiejąc jej.

*

tramp

« Odpowiedź #70 dnia: Maj 14, 2007, 11:28:56 »
 :)  :P

« Odpowiedź #71 dnia: Maj 14, 2007, 14:14:43 »
Może nie do końca w temacie. Ale czy ktoś z szanownych kolegów "przerabiał" już na własnej skórze trasę do Chorwacji? Chodzi oczywiście o optymalną trasę, nie prowadzącą po wąskich ścieżkach, tylko dobrymi szybkimi drogami.
Wyjazd ze stolicy, a miejsce docelowe to Pag mieścina na północny-zachód od Zadar. Wydaje mi się, że najlepiej tą trasę pokonać przejeżdżając przez Czechy, Austrię, Słowenię aż do Chorwacji.
W Polsce granicę przekraczam w Cieszynie, następnie Frydek-Mistek -> Olomouc -> Brno -> Wiedeń -> Graz -> Maribor -> Zagrzeb -> Karlovac i dalej autostradą A1.

Druga opcja jest taka, żeby udać się przez Słowację i Węgry, ale mam wrażenie, że sieć dróg nie jest tak dobrze rozwinięta, a co za tym idzie nie jechałoby się płynnie i szybko.

Może ktoś przemierzał tą trasę i zaproponuje jakies ewentualne korekty trasy?
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2007, 14:26:19 wysłana przez klaudio »

*

Offline Jarojaw

• 549
  • Sprzęt: |Galaxy S| Galaxy S2| Galaxy S3| ASUS-T101G
« Odpowiedź #72 dnia: Maj 14, 2007, 18:18:22 »
Jest trzecia opcja.Przez Słowacje,Austrie,Słowenie do Chorwacji.Dla mnie to najlepsza opcja i uniknięcie mandatów "za nic" w Czechach.
Powiedzmy,ze musisz przejechać ok 50km przez Czechy jadąc z Cieszyna na Ćadce,a później już autostradą do Bratysławy i dalej B9 do Wiednia.Jest obwodnica Wiednia także nie jedziesz jak dawniej przez "centrum".Później Graz->Maribor->Zagrzeb i autostradą na południe CRO.
Pozdrawiam - Jarek

*

Offline lazik_s

• 386
« Odpowiedź #73 dnia: Maj 14, 2007, 18:35:01 »
Do Cavallino osobnika z tych 70% badanych przez OECD Polaków którzy nie bardzo rozumieją słowo pisane:
AndySK7 - http://my.pdamill.com/viewtopic.php?t=2729&sid=bd4d6cad0756343de43826f6a91ea5ef

@klaudio: też możesz skorzystać z tej skórki i zobaczyć jak cię poprowadzi trasą uproszczoną

W razie czego dodatkowo dla leni:
1. W folderze z iGO stworzyć folder SKIN
2. Wgrać do niego archiwum ze skórką
Napisane: Maj 14, 2007, 18:26:18
A dla niedowiarków co daje trasa UPROSZCZONA:
http://www.navifriends.com/phpbbForum/viewtopic.php?p=73398&sid=a39cb752268167a32c6fd8db24f8d5c0#73398

Myślę że to zakończy durną dyskusję rozpętaną przez jednego z forumowiczów.
brak podpisu i kropka

*

Offline Cavallino

• 664
« Odpowiedź #74 dnia: Maj 14, 2007, 19:53:57 »
Do Cavallino osobnika z tych 70% badanych przez OECD Polaków którzy nie bardzo rozumieją słowo pisane:
AndySK7 - http://my.pdamill.com/viewtopic.php?t=2729&sid=bd4d6cad0756343de43826f6a91ea5ef

Jesteś tak bezczelny, że aż śmieszny.
Czyżby w ten idiotyczny sposób sugerował, że kiedykolwiek napisałeś cokolwiek, co by dawało odpowiedź na pytania o drogę uproszczoną?
Napisane: Maj 14, 2007, 19:50:25
@klaudio: też możesz skorzystać z tej skórki i zobaczyć jak cię poprowadzi trasą uproszczoną

Należy się domyślić, że nową funkcjonalność daje skórka.
Co miałeś w szkole z polskiego?
Pani zrozumiała choć jedno z Twoich wypracowań?
Napisane: Maj 14, 2007, 19:51:55
http://www.navifriends.com/phpbbForum/viewtopic.php?p=73398&sid=a39cb752268167a32c6fd8db24f8d5c0#73398

Co to niby ma być?
Skórka daje kupę tekstu w hitlerowskim języku?
No to nie ściągam, nie potrzebuję. ;-)

W jakimś bardziej zrozumiałym języku też coś jest?

Myślę że przez dwóch, tramp to jeden, Ty to drugi.

*

Offline Spili

• **
  • 236
  • Sprzęt: Blue Angel, N95 8GB, HTC HD2, SGSII, SGSIII, SGSIV
« Odpowiedź #75 dnia: Maj 14, 2007, 19:57:47 »
Panowie....

Jak chcecie sobie dać po razie to zróbcie to na PW...
Nie musicie nas wszystkich tu raczyć Waszymi kłótniami...

Pozdrawiam,

*

Offline lazik_s

• 386
« Odpowiedź #76 dnia: Maj 14, 2007, 20:09:09 »

Jesteś tak bezczelny, że aż śmieszny.
Czyżby w ten idiotyczny sposób sugerował, że kiedykolwiek napisałeś cokolwiek, co by dawało odpowiedź na pytania o drogę uproszczoną?
Wyobraź sobie, że ten link co cytujesz, a był on już wcześniej w tym wątku podany. Jesteś totalnym ignorantyem czy z lenistwa nie chce się nawet przeczytać i zrozumieć to co ktoś do ciebie pisze?

Należy się domyślić, że nową funkcjonalność daje skórka.
Przeczytałeś chociaż pierwszy post z tego linku do forum, który podałem?

Co to niby ma być?
Skórka daje kupę tekstu w hitlerowskim języku?
No to nie ściągam, nie potrzebuję. ;-)

W jakimś bardziej zrozumiałym języku też coś jest?
Jest, ale zignorowałeś już to kilkakrotnie. Powoli zaczynam mieć przekonanie, że jesteś najzwyklejszym trollem.
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2007, 20:10:54 wysłana przez lazik_s »
brak podpisu i kropka

« Odpowiedź #77 dnia: Maj 14, 2007, 22:30:31 »
Jest trzecia opcja... (..) ... i autostradą na południe CRO.

Serdeczne dzięki Jaro za cenne wskazówki, no to problem trasy dojazdowej został rozwiązany, zostało tylko kilka organizacyjnych drobiazgów i w drogę. ;D ;D ;D

(...)

Dzięki Lazik_s, przy najbliższej okazji spróbuję przetestować

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2007, 23:06:13 wysłana przez klaudio »

*

tramp

« Odpowiedź #78 dnia: Maj 15, 2007, 09:25:33 »
Myślę że przez dwóch, tramp to jeden, Ty to drugi.

Cavallino jesteś tępy jak mało kto i nic się więcej nie dowiesz
ps.1. proszę admina aby reagował stosownie na tępych i do tego agresywnych osobników.
Agresję można wybaczyć np. jak ktoś ma wiedzę. Brak wiedzy i tępota nie daje się usprawiedliwić.

ps.2. Łazik szkoda czasu. Pozdrawiam

ps.3. Klaudio idź sobie na cro.pl tam masz więcej informacji
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2007, 09:27:56 wysłana przez tramp »

*

Offline Cavallino

• 664
« Odpowiedź #79 dnia: Maj 15, 2007, 09:39:42 »
Wyobraź sobie, że ten link co cytujesz, a był on już wcześniej w tym wątku podany. Jesteś totalnym ignorantyem czy z lenistwa nie chce się nawet przeczytać i zrozumieć to co ktoś do ciebie pisze?

Wyobraź sobie, że śwignięcie linkiem do strony i to takiej na które trzeba założyć usera i się zalogować, żeby cokolwiek przeczytać nie jest odpowiedzią, z zasady z takich śmieci do niewiadomo czego nie korzystam.
Zwłaszcza przy totalnym braku informacji po co miałbym to robić.

Przeczytałeś chociaż pierwszy post z tego linku do forum, który podałem?

Nie - i to z tych samych powodów.
Nie zamierzam siać swoim mailem po sieci (zapisując się na jakieś fora), nie wiedząc czy warto.
Przykłady, które podałeś, raczej nie przekonują, że trasa uproszczona to jest to o co chodzi, wręcz przeciwnie.
Napisane: Maj 15, 2007, 09:36:43
Cavallino jestem tępy jak mało kto i nic się więcej nie dowiesz

Fajne podsumowanie, bardzo celne, zwłaszcza jak na kogoś kto urządza awanture nie rozumiejąc o co się czepia.
Nic się nie dowiem, dobre sobie, a niby czego po Twojej pyskówce ktoś się dowiedział?
Nie padła ani jedna odpowiedź na żadne pytanie.
A linki nie wiadomo do czego to sobie możecie w buty wsadzić (przyczyny wyjaśnione powyżej).

*

Offline lazik_s

• 386
« Odpowiedź #80 dnia: Maj 15, 2007, 15:57:20 »
Odpoweim dla innych, którzy być może czytali ten wątek i oczekują na jakiekolwiek podsumowanie.

iGO wykorzystuje w mechanizmach wyznaczania tras kategoryzację dróg i przypisane do danych kategorii średnie czasowe pozwalające na optymalizację trasy i dostosowanie jej do wymagań użytkownika.
Domyślnie wyłączona jest w iGO możliwość ustawienia trasy, która będzie jako priorytet traktowała kategorię drogi jako taką. Możliwe jest jednak włączenie odpowiedniej opcji trasy UPROSZCZONEJ, która przy wyznaczaniu trasy korzysta priorytetowo z kategorii dróg krajowych i autostrad. W celu włączenia opcji najlepiej skorzystać ze skórek wspierających dane rozwiązanie (np. AndySK). Inną metodą włączenia funkcjonalności jest skorzystanie z gotowego pliku Route_easy.zip, i przegranie go do podfolderu 'skin' znajdującego się w folderze instalacyjnym (iGO). [Jeżeli folderu 'skin' nie ma w folderze instalacyjnym aplikacji należy go utworzyć] Plik Route_easy.zip można pobrać z forum http://www.navifriends.com wymagana jest jednak rejestracja. Link z opisem podmiany, samym plikiem i działania modułu trasy Uproszczonej (w języku niemieckim):
http://www.navifriends.com/phpbbForum/viewtopic.php?p=73398#73398
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2007, 15:59:23 wysłana przez lazik_s »
brak podpisu i kropka

*

tramp

« Odpowiedź #81 dnia: Maj 15, 2007, 16:32:51 »
Łazik jak Ty ładnie kawę na ławę potrafisz  :) :) :)

z tym softem jest tak, że niestety aby coś zdziałać ponad standard trzeba się grzebać na obcojęzycznych forach.
Jest to pewien minus bo AutoMapowcy będą sobie ćwierkać na tym forum  :P

*

Offline Cavallino

• 664
« Odpowiedź #82 dnia: Maj 15, 2007, 19:16:40 »

No i można tak było od samego początku.
Pod TYMI stwierdzeniami w ostatnim poście Łazika można się tylko podpisać - dokładnie oddają zarówno to co ja, jak i to co Wy chcieliście przekazać.

A propos drogi uproszczonej, jako że ja po niemiecku ni w ząb, może ktoś pokusiłby się o jakiś polskojęzyczny opis działania, tak żeby wiedzieć czy gra warta świeczki, a skórka wyprawki?

*

Offline lazik_s

• 386
« Odpowiedź #83 dnia: Maj 15, 2007, 20:37:39 »

Nie nie można. Leniom nic na talerzu nie zamierzam podawać. Wymagam choć odrobinę przyzwoitości i jak ktoś już uczestniczy w temacie to powinien choć minimum przyzwoitości wykazać i nie rzucać słów bez potwierdzenia przy tym idąc w zaparte broniąc wcześniej nieprawdziwych tez. Koniec kropka, jeśli chodzi o twoje zachowanie.

Pod TYMI stwierdzeniami w ostatnim poście Łazika można się tylko podpisać - dokładnie oddają zarówno to co ja, jak i to co Wy chcieliście przekazać.
I to jest przekłamanie z twojej strony. Pisałeś że w iGO nie ma czegoś takiego jak kategoryzacja dróg. Koniec końców teza twoja upadła i to w dwóch odmiennych aspektach. Nie ma co bić piany. Palknąłeś coś czego nie potrafiłeś dowieść, obronić i do tego nic nie wkładając do rzeczowości dyskusji.

A propos drogi uproszczonej, jako że ja po niemiecku ni w ząb, może ktoś pokusiłby się o jakiś polskojęzyczny opis działania, tak żeby wiedzieć czy gra warta świeczki, a skórka wyprawki?
Wersja dla leni http://www.tranexp.com:2000/Translate/index.shtml?from=ger&to=pol&type=url&url=http://humanitas-international.org/newstran/newsdesk-german.htm
brak podpisu i kropka

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
« Odpowiedź #84 dnia: Maj 15, 2007, 22:10:48 »
Panowie z całym szacunkiem dajcie już sobie spokój.
Dla mnie IGO jest od dobrych kilku miesięcy Nr 1 (ze wszystkimi mapami beta) i pewnie po wpadce AM 4 jeszcze długo pozostanie, a wszystkie "katagorozacje, uproszczenia" mam "głęboko w poważaniu". Zaglądam do tego tematu często i wasze "dysputy" zacznają mnie denerwować, umówcie się gdzieś, wypijcie flaszkę, albo dajcie sobie po gębie i "chwatit". Przykro czytać, zwłaszcza, że wydaje się że obaj dobrze znacie temat, a kłócicie się o pierdoły.
Bez urazy pozdrawiam, wierny użytkownik IGO(MIO).

*

Offline Cavallino

• 664
« Odpowiedź #85 dnia: Maj 15, 2007, 22:20:53 »

Nie nie można. Leniom nic na talerzu nie zamierzam podawać. Wymagam choć odrobinę przyzwoitości i jak ktoś już uczestniczy w temacie to powinien choć minimum przyzwoitości wykazać i nie rzucać słów bez potwierdzenia przy tym idąc w zaparte broniąc wcześniej nieprawdziwych tez.

I oczywiście masz gdzieś, że dwa posty wyżej potwierdziłeś dokłądnie to co ja pisałem.
Czy już przez ten czas zmieniło Ci się postrzeganie świata i teraz już Twoje słowa stały się nieprawdziwe? ;-)

I to jest przekłamanie z twojej strony. Pisałeś że w iGO nie ma czegoś takiego jak kategoryzacja dróg.
Bzdura.
Pisałem, że olewa kategoryzację dróg.
I dokładnie rozumiałem przez to to, co Ty napisałeś dwa posty wyżej.

Wersja dla leni http://www.tranexp.com:2000/Translate/index.shtml?from=ger&to=pol&type=url&url=http://humanitas-international.org/newstran/newsdesk-german.htm

Super pomocne, dzięki. ;-)
Dowiedziałem sie mianowicie o działaniu tej opcji że (przykład kawałka żeby całości nie przeklejać):

"
moduł rutyna prosty Easy aktywować

to wird niejaka dodatkowy Routenoption prosty easy- wstawiony

wzmianka
kto ten Routenoption użyć powinienem ostrożność walten zostawiać,
na temu Routingprofil stawać się ( prawie) wyłączny Bundesstrassen i drogi szybkiego ruchu użyć,
to może pośród okoliczności do wiele wystarczać rutyna prowadzić.

monter
data.zip w Total Commander otwierać i spis "igo_se1" ten data.zip
z spis "igo_se1"
z temu moduł przekraczać.

ten Änderung jest tylko dla ta rozkład 240x320 (Hochformat) i 320x240 (Querformat) odpowiedni, sprawdzany na 240x320.

dzięki przy @paul79 dla którego wzmianka na jednego błąd.
błąd w moduł wurde z ten tłumaczenia z 05.04.2007 ostrugać.

monter
data.zip w Total Commander otwierać i spis "gfx" ten data.zip
z spis "gfx" z temu moduł przekraczać.

dane dla to bezpośredni kopiować pośród "igoskin\" Route_easy.zip widział dodatek "

« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2007, 22:24:55 wysłana przez Cavallino »

*

Offline Cavallino

• 664
« Odpowiedź #86 dnia: Maj 16, 2007, 00:26:44 »
Inną metodą włączenia funkcjonalności jest skorzystanie z gotowego pliku Route_easy.zip, i przegranie go do podfolderu 'skin' znajdującego się w folderze instalacyjnym (iGO). [Jeżeli folderu 'skin' nie ma w folderze instalacyjnym aplikacji należy go utworzyć] Plik Route_easy.zip można pobrać z forum http://www.navifriends.com wymagana jest jednak rejestracja.

Jakby jednak ktoś się nie chciał bez sensu rejestrować, to można prościej:
http://www.navifriends.com/phpbbForum/files/route_easy.zip

Co do samej nowej funkcji "trasa uproszczona": niezła, faktycznie mocno ciągnie do dróg o najwyższej kategorii, jako alternatywa do trasy najszybszej może się przydać, zwłaszcza na wschodzie naszego kontynentu.
Ciekawe czy gdyby to nieco przerobić, nie szłoby zastosować własnych prędkości dla dróg poszcz. kategorii i całkowicie rozwiązać problem.
« Ostatnia zmiana: Maj 16, 2007, 00:29:58 wysłana przez Cavallino »

*

Offline Pecus

• **
  • 243
  • Sprzęt:
    Mio P550 + 2GB SD Card;
    Toshiba G900 + 2GB
« Odpowiedź #87 dnia: Maj 16, 2007, 15:21:58 »
Ostatnio wracalem z Pragi do Wa-wy i MioMap poprowadzilo mnie jakimis mniejszymi drogami (ktore jednak w efekcie okazaly sie bardzo dobre) i nawet sie ciesze, ze nie jechalem Gierkowka.

Wlasnie dadalem sobie w MioMap opcje drogi "Postej" (jak ktos chce moge to opisac) i w tym trybie prowadzi juz przez Czestochowe, ale jednak trasa ma ponad 100km wiecej (a czas przejazdu o 20 minut dluzszy).
Chyba jednak i tak wole ta trase, ktora jechalem (koleiny na Gierkowce sa wkurzajace).
« Ostatnia zmiana: Maj 16, 2007, 16:31:29 wysłana przez Pecus »

*

tramp

« Odpowiedź #88 dnia: Maj 17, 2007, 09:05:41 »
Łazik odszczekuję - teraz skin Andy8_skin jest zarypiście dopracowany - POLECAM wszystkim

dużo dodatkowych funkcjonalności - trasa "uproszczona" i graficznie jest to dopracowane bo wcześnie różnie z tym bywało
jeszcz tylko wyświetlania speed/speed limit jest za dnia na żółto z obramowaniem trochę ciulowo

ps. członkom fanklubu iGO polecam rejestrację na forum iGO i skorzystanie z dość profesjonalnej wytwórczości skinowej pewnego chyba młodego i chyba Anglika  :)

*

Offline Cavallino

• 664
« Odpowiedź #89 dnia: Maj 17, 2007, 09:56:16 »
Łazik odszczekuję - teraz skin Andy8_skin jest zarypiście dopracowany - POLECAM wszystkim

dużo dodatkowych funkcjonalności

A jak zrobić to co widać na zrzutach łazika, czyli wyświetlanie POI (własnych a nei wbudowanych) przy większej skali mapy niż domyślna?
Najlepiej jeszcze z podmienionymi, na własne ikonami....?