iGO My way 2006 Plus SE Pelna Wersja

• 39 Odpowiedzi
  • 14134 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

iGO My way 2006 Plus SE Pelna Wersja
« dnia: Marzec 28, 2007, 19:05:55 »
wiadomosci o nowej wkoncu pelnej wersji iGO po angielsku oczywiscie  :-*

http://www.i-go.com/en/news/index.php
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2007, 19:28:37 wysłana przez mundek »

*

Soovek

Odp: iGO My way 2006 Plus SE Pelna Wersja
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 28, 2007, 21:24:46 »
Link nie pełza :P

*

Offline Maciej Loret

• 613
    • Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret
  • Sprzęt: Wizard, Eten X650 (R.I.P), NR560+AM, N52+Ovi
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 28, 2007, 21:31:53 »
Link nie pełza :P

Jak nie, jak tak...  :)
Pozdrawiam, Maciej Loret
Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret
http://www.loret.bydgoszcz.pl

*

Offline spidi35

• **
  • 174
  • Sprzęt: Xperia Z1 Compact
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 29, 2007, 06:50:00 »
Poniżej macie linka do polskiej strony o iGO my way, wystarczyło po prawej stronie u góry wybrać język polski  :P.

http://www.i-go.com/pl/products/iGO_2006_SD/
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2007, 06:53:36 wysłana przez spidi35 »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 29, 2007, 10:31:55 »
Poniżej macie linka do polskiej strony o iGO my way, wystarczyło po prawej stronie u góry wybrać język polski  :P

Odkrywco, znajdź jeszcze gdzie tam piszą po polsku o wersji 2006+ albo o iGO 8  :P
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline spidi35

• **
  • 174
  • Sprzęt: Xperia Z1 Compact
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 29, 2007, 16:41:49 »
Odkrywco, znajdź jeszcze gdzie tam piszą po polsku o wersji 2006+ albo o iGO 8  :P

Sorki mój błąd, mam nadzieje że wybaczysz bo pisałem to wcześnie rano.

*

Offline Cavallino

• 664
  • Sprzęt: Eten G500+
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 29, 2007, 18:15:57 »
Poniżej macie linka do polskiej strony o iGO my way, wystarczyło po prawej stronie u góry wybrać język polski  :P

Jak to gdzie?
Prawy górny róg polskiej wersji strony...... ;-)
Ale to chyba pomyłka.

*

Offline wyrm

• *
  • 82
  • Sprzęt: iPaq 3630 -> Mio 169 -> Xda Exec -> HTC Kaiser
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 30, 2007, 09:34:49 »
aleosochozi?
Pierwszy z podanych linków bangla jak należy, są pod nim iformacje o 2006 Plus i dwa ładne zrzuty iGO 8.
Wczoraj założyłem sobie konto, pobrałem aktualizację dla wersji Europa (1015 MB!) i się okazało, że WSZYSTKIE mapy zostały odświeżone w porównaniu do bety SE. Wow, że tak powiem  :)

Dodatkowo w oddzielnym instalatorze są radary i suszarki z całej Europy, a jeżeli ktoś dodatkowo upragnie regularnych aktualizacji, to z Nav'n'Go współpracuje  jakaś niemiecka strona, na której za 20 € można wykupić roczny abonament (link też jest na stronie).

Pierwsze wrażenia z 2006 Plus mam bardzo pozytywne. Poprawili kolorystykę przycisków, dodali nowy schemat dzień/noc, dołożyli diodę informującą o stanie GPS bezpośrednio pod przyciskiem "Find & Go", no i co najważniejsze, chyba przyspieszyli całą aplikację. Tak mi się wydaje.
Na razie pokonałem tylko stałą trasę z- i do pracy, więc za dużo mądrego o mapach na razie nie powiem... ale moja trasa NIE JEST odwzorowana gorzej.
Did you realize that it takes *FIVE* babies to make just *ONE* bottle of baby oil?!

*

Offline AsDur

• 34
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 30, 2007, 12:44:47 »
Pierwszy z podanych linków bangla jak należy, są pod nim iformacje o 2006 Plus i dwa ładne zrzuty iGO 8.
Wczoraj założyłem sobie konto, pobrałem aktualizację dla wersji Europa (1015 MB!) i się okazało, że WSZYSTKIE mapy zostały odświeżone w porównaniu do bety SE. Wow, że tak powiem  :)

A ja mam w takim razie pytanie: Do niedawna na tej stronie mozna bylo kupic iGO Europe 2006. Teraz jest iGO My way 2006 (czy to te same produkty?). Potem summer update a potem jeszcze jakis Plus. O co tu chodzi??

Ponadto w PL sprzedawana jest wersja iGO My way 2006 za 900pln, ktora jest jakby starsza w stosunku do lansowanego na tej samej stronie updatu.. To niby mam kupic staroc, i odrazu wejsc na strone i go aktualizowac?? Czy ktos mi moze to przyblizyc bo wg informacji na stronie (ktora notabene trzy dni temu nie zawierala nic) nic niemozna wywnioskowac.

Pozdro!

*

Offline M@rtinez

• *
  • 61
  • Sprzęt: Asus A639/AutoMapa/iGO 8 Europa
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 30, 2007, 13:06:46 »

A ja mam w takim razie pytanie: Do niedawna na tej stronie mozna bylo kupic iGO Europe 2006. Teraz jest iGO My way 2006 (czy to te same produkty?). Potem summer update a potem jeszcze jakis Plus. O co tu chodzi??

Ponadto w PL sprzedawana jest wersja iGO My way 2006 za 900pln, ktora jest jakby starsza w stosunku do lansowanego na tej samej stronie updatu.. To niby mam kupic staroc, i odrazu wejsc na strone i go aktualizowac?? Czy ktos mi moze to przyblizyc bo wg informacji na stronie (ktora notabene trzy dni temu nie zawierala nic) nic niemozna wywnioskowac.

Pozdro!

staroć to za dużo powiedziane ale faktycznie wersje sprzedawane w kraju to wersje starsze od tych w necie ale to nie problem firma iGO ma rozbudowany program doceniania swoich użytkowników.. co daje darmowe upgrade programu i map ... co ciekawe bezterminowo.
Ja niedawno nabyłem iGO 2006 My way Europa Wschodnia najpierw w Internecie poszedł mi upgrade poprzez zaciągnięty programik w licencjach doszła mi licencja summer. Później po zarejestrowaniu się ściągnąłem programie Maploader mam iGO 2006 Plus oraz nowe maty np. Turcja Macedonia oraz nowsze wersje większości pozostałych.... oczywiście wymagało to ponowne włożenia karty ... i to wszystko w porównaniu używanego przeze mnie Destinatora 6 )obsługo użytkowników) Super

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 30, 2007, 18:44:22 »
staroć to za dużo powiedziane ale faktycznie wersje sprzedawane w kraju to wersje starsze od tych w necie ale to nie problem firma iGO ma rozbudowany program doceniania swoich użytkowników.. co daje darmowe upgrade programu i map ... co ciekawe bezterminowo.
Ja niedawno nabyłem iGO 2006 My way Europa Wschodnia najpierw w Internecie poszedł mi upgrade poprzez zaciągnięty programik w licencjach doszła mi licencja summer. Później po zarejestrowaniu się ściągnąłem programie Maploader mam iGO 2006 Plus oraz nowe maty np. Turcja Macedonia oraz nowsze wersje większości pozostałych.... oczywiście wymagało to ponowne włożenia karty ... i to wszystko w porównaniu używanego przeze mnie Destinatora 6 )obsługo użytkowników) Super

Czyli reasumując, jak kupie iGo obojętnie gdzie (tylko legalne) to od razu mogę uzupełnić je o:
1. Nowy interfejs
2. Mapy południowo wschodniej Europy (bałkany i turcja jakieś tam wybrane miasta byłego zsrr)

A co oznacza że bezterminowo? Coś mi sie wierzyć nie chce że będę mógł aktualizować program do końca życia za free ???
Pozdrawiam
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 30, 2007, 19:16:14 »
A czy ktoś kto zassał może podać jakie objetości i wersje wszystkich map są. Czy cos się zmieniło dla Polski ?

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 30, 2007, 20:05:55 »
Z informacji oficjalnych wynika że Polska jest jaka była ale też jestem ciekaw potwierdzenia przez posiadaczy.
Na stronie iGo można wyczytać że na jesień pokrycie Polski ma  wzrosnąć i to nieźle bo do 75-80%.
Dostałem też odpowiedź od iGo że pod koniec maja będzie nowa wersja i karty microSD. Także warto poczekać.
Ja w każdym razie się wstrzymuje, na wakacje jadę dopiero pod koniec lipca więc looz
Pozdrav

*

Offline fokstrot

• 949
  • Sprzęt: BB 9780 pin: 26791dc9
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 30, 2007, 22:50:14 »
w sprawie nowej wersji iGO sa pewne problemy z obsluga /a raczej jej braku/ ekranow VGA oraz TMC.
mapa PL wazy troszke mniej, jakies 1,5MB. nie wiem czy jest to spowodowane lepsza kompresja, czy tez jest to wersja lepsza kompresja + maly update.
Dell X50v/Bt-359 --> BB

*

Offline Cavallino

• 664
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 30, 2007, 22:55:55 »
w sprawie nowej wersji iGO sa pewne problemy z obsluga /a raczej jej braku/ ekranow VGA oraz TMC.
mapa PL wazy troszke mniej, jakies 1,5MB. nie wiem czy jest to spowodowane lepsza kompresja, czy tez jest to wersja lepsza kompresja + maly update.

A jak chodzą POI?
Zresztą pewnie zanim ktoś odpowie to mi się już skończy ssać....

*

Offline fokstrot

• 949
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 30, 2007, 23:00:49 »
@Cavallino
ja ci nie pomoge. info o braku obslugi ekranow VGA powstrzymalo mnie przed aktualizacja. trza sie uzbroic w cierpliwosc
Dell X50v/Bt-359 --> BB

*

Offline Cavallino

• 664
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 30, 2007, 23:14:19 »
@Cavallino
ja ci nie pomoge. info o braku obslugi ekranow VGA powstrzymalo mnie przed aktualizacja. trza sie uzbroic w cierpliwosc

Już nie musisz. ;-)
Poprawili POI, działają prawidłowo.
Oczywiście mapa jest zrąbana w kwestii nieoznaczenia dróg gruntowych tak jak była, nie wiem czy było tak poprzednio, ale w Igho2006Plus, jeśli masz na karcie dwie mapy Polski (2006.10 i 2007.1) to widać obie naraz - i widać też że nieprawidłowo są naniesione drogi na 2007.01.
Czyli drogi GPSManiaku - miałem rację że ta mapa pokazuję iż jadę po polu i to jest JEJ wina a nie mojego gps.

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 31, 2007, 01:19:26 »
Przepraszam, ale się pogubiłem...
Piszecie, że mapa PL w iGO Plus jest teraz mniejsza. Ja akurat iGO nie mam (ale się nad nim zastanawiam), więc nie mam jak sprawdzić. Czy do wersji Plus dodali już nową ~40MB mapę, czy też zmniejszona (bitowo) została jakaś starsza?

*

Offline dabek0312

• **
  • 213
  • Sprzęt: HTC Touch PRO
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 31, 2007, 02:02:59 »
Przepraszam, ale się pogubiłem...
Piszecie, że mapa PL w iGO Plus jest teraz mniejsza. Ja akurat iGO nie mam (ale się nad nim zastanawiam), więc nie mam jak sprawdzić. Czy do wersji Plus dodali już nową ~40MB mapę, czy też zmniejszona (bitowo) została jakaś starsza?

To jest ta sama mapa o której mowa jest tu http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=63819.0 ale poprawiona i prawdopodobnie lepiej skompresowana. Beta miała około 40 MB oficjalna wersja 37 MB.

*

Offline bobas007

• 435
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 31, 2007, 02:44:21 »
To jest ta sama mapa o której mowa jest tu http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=63819.0 ale poprawiona i prawdopodobnie lepiej skompresowana. Beta miała około 40 MB oficjalna wersja 37 MB.
No to z tego co śledzę na temat tej nowej mapki, to dość szybko im idzie jej poprawianie! Ciekawe na jaki zakup się zdecyduję przed wyjazdem wakacyjnym? :)

« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 31, 2007, 11:58:03 »
Dabek0312 nie rób ludziom wody z mózgu. Najnowsza mapa Polski w IGO My way 2006 Plus OFICJALNA!!! to 2006. 1 czyli taka jaka była o wadze 10. 7 MB. Wstosunku do mapy na IGO 2006 OFICJALNEJ!!! 2006. 1 jest nieco mniejsza objętościowo. Prawdopodobnie jest bardziej skompresowana ale i dostosowana do nowego programu. Wszysystkie inne mapy w tym i 2007. 1 sa mapami nieoficjalnymi nie dostosowanymi w pełni do IGO.
Jeżeli ktoś ma prawdziwe IGO (nie pirackie) i robił na bieżaco update to nic mu po pirackich mapach gdyż nie ma na nie licencji. I nawet jeżeli wklei się nieoficjalna mapę to IGO jej nie zaakceptuje. Rozmawiajmy więc i dyskutujmy na temat tego co jest,a nie na temat tego co pirackie lub nieoficjalne. Cała ta dyskusja o "nowych "mapach jest zatem fikcja i niepotrzebnie maci ludziom w głowach.
Nowa wersja IGO jest napewno szybsza od poprzedniej,w razie zjechania z trasy IGO bardzo szybko reaguje wytyczajac nowa w przeciwieństwie do AutoMapy,POI chodza bardzo dobrze w tym i powiadamianie o radarach.

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 31, 2007, 12:05:03 »
Czy ktos moze mi napisac co jest z TMC  w tej nowej wersji I-go ? Czy jest juz ten modul i czy moze ktos testowal jego dzialanie ?
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 31, 2007, 13:13:06 »
Moduł TMC działa już w tej wersji,ale żeby sprawdzić jak działa trzeba by mieć jakiś odbiornik TMC i wyjachać z naszego pięknego kraju np.  do Niemiec.

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 31, 2007, 13:14:54 »
Ok, to teraz trzeba odwiedzic jakies niemieckie forum i zobaczyc co pisza o TMC w I-go i jego dzialaniu
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 31, 2007, 13:26:28 »
Tu masz wszystkie nowości.
hxxp: i-go. com/en/news/index. php?aid=114

*

Offline bobas007

• 435
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 31, 2007, 14:53:14 »
Jeżeli ktoś ma prawdziwe IGO (nie pirackie) i robił na bieżaco update to nic mu po pirackich mapach gdyż nie ma na nie licencji. I nawet jeżeli wklei się nieoficjalna mapę to IGO jej nie zaakceptuje.
O w mordę! Jeżeli masz rację, to sporo osób na forum, które fachowo starają się komentować iGo, jedzie na krakowanej wersji(?) Coś mi się nie chce wierzyć! ;)

*

Offline fokstrot

• 949
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 31, 2007, 15:46:49 »
odnosnie TMC

and about TMC problems:
----------------------------------------------------
customer: Anyone seen any change/improvement in the TMC behaviour of 2006plus? Despite promises of a new TMC engine, it all looks the same and has similar issues. Suspiciously, the GPSTMC.dll (GNS API which was supposed to have been ditched) is still present. I have contacted Bozi on this issue, but so far - no reply. I am keen to hear other people's experiences.

bozi: I haven't said that the new TMC engine would be the part of 2006 Plus.

other customer: I've tested TMC with IGO 2006 PLUS and my Asus 632N, too. Still the same problem. There are very strange re-jumps like in the last 10 betas. Bozi told us, that first version of iGO 2006Plus will not have any changes like the new tmc runtime. But I tought / hoped that there will be updates for iGO 2006 PLUS in future. Please Bozi, tell me, if there will be a ServicePack for iGO 2006 Plus, that will fix this problem by a new tmc runtime. I have (!) to think about a new navigation software, if this will be fixed only in iGO8. I need TMC but it didn't work with Asus-PDAs. Re-jumps are always there, navigation with TMC is very bad.
I love IGO, spended a lot of time in testing it and I would support it in future by buying and testing it. But I need a clear announcement, if there will be a TMC fix for devices that use the same gps - tmc port.

bozi: Hi guys, I can't guarantee you about anything as I've mentioned sometimes. But for example we are continuously releasing fixes for miomap 3.2, which is a relatively old product. So it is like enough that there will be a patch release. It is not an official info, it is only my idea. Cheers
Dell X50v/Bt-359 --> BB

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 31, 2007, 17:45:25 »
O w mordę! Jeżeli masz rację, to sporo osób na forum, które fachowo starają się komentować iGo, jedzie na krakowanej wersji(?) Coś mi się nie chce wierzyć! ;)
Wniosek jak najbardziej logiczny. Ja jednak myślę że sporo z tych osób ma oryginał tylko scrackowany na potrzeby np. wgrywania nowych map, robienia "kopii zapasowych" itp.
Ja chciałbym zakupić iGo ale jedna rzecz mnie  do tego zakupu zniechęca. Otóż mam Artemisa a on gniezdo microSD. iGo na micro będzie dostępne niedługo ale mój Artek ma to gniazdo pod baterią i pod kartą SIM. Nie uśmiecha mi się kilka razy dziennie rozkładać telefon aby używać iGo (potrzebuje więcej miejsca na karcie SD, jak większość z nas). I jakie mam wyjście? Albo kupić co innego albo kupić, przegrać na microSD o większej pojemności i scrackować albo ... ;) "nie kupować" :D
Wydając już jakąś tam kasę (nie małą) chciałbym móc użytkować produkt bez problemu i legalnie niestety producent ma gdzieś użytkowników takich urządzeń jak moje. Koresponduje właśnie z dystrybutorem iGo i się dowiedziałem że nie mam co liczyć na iGo w wersji ze zwiększoną pojemnością karty. Niby to produkcja seryjna na to nie pozwala...
Dla mnie to po prostu olew. Zaden problem dla takiej firmy potraktować klienta indywidualnie. Gdyby wyrazili chęć rozwiązania mojego problemu to zyskali by niesamowicie w oczach klientów (na pewno moich). Ale cóż nie interesuje ich to a szkoda bo uważam Igo za najlepszy program.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 31, 2007, 22:50:03 »
Nadal oficjalną mapą iGO dla polski jest 2006.01 i takla jest w tym oficjalnym linku.

Pozdrav
ISTQB Certified Tester

*

Offline bobas007

• 435
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 31, 2007, 23:02:08 »
Otóż mam Artemisa a on gniezdo microSD. iGo na micro będzie dostępne niedługo
Faktycznie, z Twojego punktu widzenia iGo jest "nie teges". Mój Eten też ma microSD, na szczęście mam dostęp do slotu bez rozbiórki sprzęta i mam nadzieję, że do wakacji zrobią "coś" w kwestii microSD i mapy PL, bo przeca nie będę bulił tyle kasy za starą mapę z opcją na krakowanie, żeby jakieś betamapy instalować. Trochę to śmieszne, ale o ile dobrze rozumiem, to pirat ma teraz lepszą mapę  ;D
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 01, 2007, 13:12:29 wysłana przez bobas007 »