iGO Europe 2006

• 76 Odpowiedzi
  • 19006 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Ar2ro

• **
  • 121
  • Sprzęt: Mio 168, MioMap3.2, MapaMap3.x
iGO Europe 2006
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwiec 25, 2006, 17:14:53 »
Hmm... Popatrzyłem, jest narzędzie do pobierania i instalacji aktualizacji, są też już do pobrania za darmo aktualizacje do kilku map, to prawda. Nadal jednak twierdzę, że nie ma przedstawionej polityki producenta, co do aktualizacji, jak częste będą, płatne czy bezpłatne, jeśli płatne, to jak to ma wyglądać cenowo. Ta jaskółka wiosny nie czyni. Jeli iGo odniesie sukces komercyjny, to zapewne aktualizacje będą, ale jeśli coś tu nie wyjdzie, i niekoniecznie z winy samego produktu, który wygląda na całkiem dobry, to możemy mieć problem.
Ja w każdym razie przed wydaniem ponad tysiaca złotych wolę się upewnić, co do tych "szczegółów".

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
iGO Europe 2006
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwiec 25, 2006, 20:38:13 »
Cytat: "fokstrot"
za to twoje porowanie iGO, programu do nawigacji niemalze globalnej /poza Europe to sie na razie nie wybieram/ do AM ktora obejmuje swym zasiegiem AZ polske jest doprawdy zabawne  :D

I właśnie dlatego nie porównuję i-GO do AM 3.9 tylko w razie czego będę go porównywał do AM4.
A ostatnie zdanie twojego postu jest w tym wszystkim najlepsze. Tak trzymaj!!
Polecam Regulamin forum !!

iGO Europe 2006
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwiec 25, 2006, 20:53:20 »
tak ,prawda iGo zakutalizowało pare map  i dodali nowe - grecje,turcje,bułgarie,bośnie itp. Zastanawia mnie sprawa następnych aktualizacji a mianowicie gdzie one sie zmieszczą?????? Program jest na karcie 1GB więc co dalej?

*

Offline fokstrot

• 949
  • Sprzęt: BB 9780 pin: 26791dc9
iGO Europe 2006
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwiec 25, 2006, 20:59:09 »
MaDuch
jest tylko maly problem z AM 4.0 - ten soft wychodzi juz od ok roku. taki duke nukem fornever :)
Dell X50v/Bt-359 --> BB

iGO Europe 2006
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwiec 25, 2006, 23:16:57 »
Mam pytanie do szanownych kolegów:
Chciałem sobie zrobić kopię bezpieczeństwa karty SD z iGO.
Technicznie sprawa jest dziecinnie prosta, ale czy dopuszczalna prawnie?
Ponadto zauważyłem, że mapa Polski jest z przed prawie roku (brak odcinka autostrady Kraków Wrocław w okolicy Gliwic)

iGO Europe 2006
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwiec 26, 2006, 00:01:10 »
Cytat: "Alsando"
Mam pytanie do szanownych kolegów:
Chciałem sobie zrobić kopię bezpieczeństwa karty SD z iGO.
Technicznie sprawa jest dziecinnie prosta, ale czy dopuszczalna prawnie?
Ponadto zauważyłem, że mapa Polski jest z przed prawie roku (brak odcinka autostrady Kraków Wrocław w okolicy Gliwic)

Nie wiem jak jest dokładnie z iGO ale na własne potrzeby raczej możesz zrobić kopie bez ingerencji w program. Inną sprawa jest orzecznictwo sądów...

iGO Europe 2006
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwiec 26, 2006, 00:12:52 »
No tak, ale w tym wypadku trzeba zaingerować w zabezpieczenia.

iGO Europe 2006
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 26, 2006, 10:40:55 »

Właśnie . Powinienes zwrócić sie do sprzedawcy z zapytaniem o udostępnienie dupilkatu karty do twojej licencji.Wątpie aby cos z tego wyszło co innego gdyby karta sie zepsuła..

Jak kupujesz powiedzmy BMW i go zgubisz to wątpie aby producent dał ci nowe ]:>  jesli się zepsuje to owszem.

iGO Europe 2006
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwiec 26, 2006, 16:07:09 »
Cytat: "piotrekbb"
Jak kupujesz powiedzmy BMW i go zgubisz to wątpie aby producent dał ci nowe ]:>  jesli się zepsuje to owszem.

Porównanie mało trafne. Jak Twój sąsiad ma BMW, to możesz stać się właścicielem jego auta tylko pod warunkiem, że mu je zabierzesz. Jak Twój sąsiad ma iGo, to Ty też możesz je mieć, bez szwanku dla sąsiada. Bezpośrednie porównywanie wytworów intelektualnych do materialnych to spore uogólnienie.

iGO Europe 2006
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 26, 2006, 20:18:17 »
Panowie!
Ale ja nie chcę nikomu przekazywać mojego programu!
Gdybym chciał, to bym się o nic nie pytał, tylko działał.
Chcę mieć kopie na wypadek, jakby się karta uszkodziła, lub coś podobnego.
Gdy kupuję program jak n.p. Automapę, to w razie, czego można uzyskać pomoc od wydawcy, a w wypadku iGO jest to już nie możliwe.
Podobno zrobienie kopii dla siebie jest dopuszczalne, ale nie wiem jak to się ma w wypadku zdjęcia zabezpieczeń?
Nie chcę popadać w konflikt z przepisami z tond moje pytanie.

*

Offline cin2000

• 509
iGO Europe 2006
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwiec 26, 2006, 21:00:30 »
Cytat: "Long Johnny"
Jak Twój sąsiad ma BMW, to możesz stać się właścicielem jego auta tylko pod warunkiem, że mu je zabierzesz. Jak Twój sąsiad ma iGo, to Ty też możesz je mieć, bez szwanku dla sąsiada.

Coś chyba pokręciłeś kolego. Dlaczego jego auta nie możesz, a jego programu możesz?
"Istnieją 3 typy ludzi: Ci co umieją liczyć i Ci co nie umieją liczyć."

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
iGO Europe 2006
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwiec 26, 2006, 21:26:27 »
Uwaga o tyle ciekawa, że jednym z elementów marketingowych i-GO jest to, że program jest przywiązany do karty i moze być uzywany na dowolnej liczbie urządzeń (domyślnie na jednym w danym czasie).

Nie da się więc zrobić tego bez szwanku dla sąsiada, który w tym czasie może się pogubić/zagubić.

Można natomiast zrobic to legalnie jeśli sąsiad nam kartę świadomie udostępni. Jeśli zrobi to razem z BMW to już będzie miodzio!! :)
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
iGO Europe 2006
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwiec 26, 2006, 22:16:32 »
Tylko jak beemkę skroją (a zrobią to na pewno), to ubezpieczalnia zwróci kasę. Co prawda dopiero po roku i tylko 50% wartości, ale zawsze to coś.
Gorzej, jak skroją z kartą iGO. Bo PDA pewnie można też ubezpieczyć - ale program na karcie? Nie słyszałem o takiej polisie... :mysli:

*

Offline majki2

• 312
  • Sprzęt: ASUS A636, Samsung Galaxy SII, SE P1i
iGO Europe 2006
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwiec 27, 2006, 10:22:08 »
Cytat: "cin2000"
Jak Twój sąsiad ma BMW, to możesz stać się właścicielem jego auta tylko pod warunkiem, że mu je zabierzesz. Jak Twój sąsiad ma iGo, to Ty też możesz je mieć, bez szwanku dla sąsiada.

Coś chyba pokręciłeś kolego. Dlaczego jego auta nie możesz, a jego programu możesz?

Zapewne dlatego że jak na razie nie wymyslono replikatora umożliwiającego zwielokrotnienie jednego egzemplarza samochodu. Więc może go mieć jednocześnie jedna osoba, a książkę można odbić na ksero, a  program, film czy muzykę skopiować i wtedy oryginał zostaje u pierwotnego posiadacza czyli on nic nie stracił a kopię ma inna osoba. Jak na razie takiej sztuczki z BMW się nie da zrobić. A jak bedzie replikator to i pewnie teleporter więc BMW nie będzie nikomu potrzebne  :lol:

iGO Europe 2006
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwiec 27, 2006, 10:29:16 »
Cytat: "majki2"

Zapewne dlatego że jak na razie nie wymyslono replikatora umożliwiającego zwielokrotnienie jednego egzemplarza samochodu. Więc może go mieć jednocześnie jedna osoba, a książkę można odbić na ksero, a  program, film czy muzykę skopiować i wtedy oryginał zostaje u pierwotnego posiadacza czyli on nic nie stracił a kopię ma inna osoba. Jak na razie takiej sztuczki z BMW się nie da zrobić. A jak bedzie replikator to i pewnie teleporter więc BMW nie będzie nikomu potrzebne  :lol:

przeciż jest replikator BMW !!! nazywa się.... wybijak numerów

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
iGO Europe 2006
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 27, 2006, 14:13:38 »

Nie wiem jak to jest dokładnie z tymi zabezpieczeniami w iGo, ale właśnie skopiowałem sobie testowo na własny użytek - oryginalna kartę na inną i stwierdzam że aplikacja z kopii nadal działa jak najbardziej prawidłowo.
A więc będę teraz pracował sobie z kopii a oryginał schowam, a ponieważ kopię wykonałem na karcie 2GB, więc mam teraz na niej nie tylko iGo, ale również AM (też oryginalną) i AM-beta  :)

*

Offline Ar2ro

• **
  • 121
iGO Europe 2006
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 27, 2006, 15:21:22 »
Gdyby tak było, jak pisze emisiu to nie było by zupełnie problemu z wielkością karty, czy bezpieczeństwem oryginału. Trzeba by tylko sprawdzić, czy po skopiowaniu na inną kartę i pracy z tej karty program się w jakimś momencie nie "zbiesi" i nie odmówi współpracy stwierdzając, że nie jest oryginalna.

Teoretycznie widziałbym takie rozwiązanie, żeby wilk (nabywca) był syty i owca (producent) cała, tzn. żeby nie było możliwości łatwego "piracenia" programu i bezpieczeństwo własnego oryginału zapewnione - program po skopiowaniu na inną kartę i włożeniu do PDA mógłby pracować tylko, jeśli uprzednio włożono do tego PDA oryginalną kartę, z której była robiona kopia. Również po każdej aktualizacji wymagane byłoby włożenie do PDA oryginalnej karty, żeby dalej program mógł pracować z kopii. Jeździło by się na kopii, a oryginał bezpiecznie spoczywałby w szufladzie.
Nie jest to rozwiązanie idealne dla producenta, bo umożliwia pracę kilku kopii programu powiązanych z jedną oryginalną kartą, ale w dużej mierze blokuje swobodę w skutecznym kopiowaniu.

To taki luźny pomysł, jak można sprawę próbować rozwiązać....

*

Offline cin2000

• 509
iGO Europe 2006
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 27, 2006, 18:21:25 »
A może nie ma żadnych zabezpieczeń. Może autorzy doszli do wniosku, że nie ma co się bawić w zabezpieczenia. W końcu, kto będzie chciał, to sobie kupi, a kto miał ukraść i tak ukradnie. A tak, to i mogą wszyscy potestować. Zawsze to jakaś promocja programu. Byłaby to lekka rewolucja, ale jak Windows XP może, to czemu nie iGo?

*

Offline cin2000

• 509
iGO Europe 2006
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 27, 2006, 18:29:57 »
czyli on nic nie stracił a kopię ma inna osoba

Tak Ci się tylko wydaje. To tak jakby dogadał się z drugim gościem, i ten drugi ukradł jego BMW, a on wziął za nie ubezpieczenie. (jest replikator aut [wartościowo] - nazywa się ubezpieczalnia)  :mysli: Jeżeli nie widzisz w tym nic wspólnego...

iGO Europe 2006
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 28, 2006, 00:12:21 »
A może nie ma żadnych zabezpieczeń. Może autorzy doszli do wniosku, że nie ma co się bawić w zabezpieczenia. W końcu, kto będzie chciał, to sobie kupi, a kto miał ukraść i tak ukradnie. A tak, to i mogą wszyscy potestować. Zawsze to jakaś promocja programu. Byłaby to lekka rewolucja, ale jak Windows XP może, to czemu nie iGo?

Mi też się wydaje ,że iGo celowo ma takie rozwiązanie.Pomyślcie program którego praktycznie nie było na polskim rynku zdobył taki rozgłos bez jakiejkolwiek komercyjnej reklamy, poprostu przez zasługe piratów.Nikt go nie ma ale wszyscy używają ]:>  pisza posty, itp. Pomyślcie ile kosztowała by promocja tego produktu a tak to kto ma kase i niepotrafi ściągac piratów (a takich ludzi jest wielu) kupi oryginał, a piraci rewelacyjnie reklamują produkt iGo.Mysle ,że 80% ludzi którzy pisza tu o iGO posiada "kopie bezpieczeństwa" ;)

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
iGO Europe 2006
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 28, 2006, 10:05:22 »
Samo iGO pochodzi przecież z Rumunii... ciekawe ile ludzi tam korzysta z "kopii bezpieczeństwa" tam średni zarobek jeszcze niższy niż w Polsce  ;)

*

Offline MietasM

• 272
  • Sprzęt: Sony Xperia P, Ipaq 316, Phantom NaviBox HD
iGO Europe 2006
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 28, 2006, 10:07:40 »
Cytat: "radoskur"
Samo iGO pochodzi przecież z Rumunii...

A nie z Węgier? (PDAmill)

*

Offline majki2

• 312
  • Sprzęt: ASUS A636, Samsung Galaxy SII, SE P1i
iGO Europe 2006
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 28, 2006, 11:16:04 »
czyli on nic nie stracił a kopię ma inna osoba

Tak Ci się tylko wydaje. To tak jakby dogadał się z drugim gościem, i ten drugi ukradł jego BMW, a on wziął za nie ubezpieczenie. (jest replikator aut [wartościowo] - nazywa się ubezpieczalnia)  :mysli: Jeżeli nie widzisz w tym nic wspólnego...

W sumie nie widzę żeby to było to samo. Bo auto nadal jest tylko jedno, a przebijanie numerów czy lipne kradzieże nie zwiększają ilości samochodów. I jeśli jedna osoba go ma to druga już nie. Analogia do kopii programu to np. pożyczenie komuś książki, on ją sobie kopiuje i oddaje oryginał właścicielowi, który ma dalej to samo co miał. Tyle że w przypadku ksera książki kopia jest ewidentnie gorszej jakości niż kopia programu, która traci tylko i tak nikomu niepotrzebne do działania programu pudełku. A porządna oprawa książki jest przydatna w użytkowaniu. Inną sprawą jkest co jest legalne a co nie, mnie chodzi o techniczne możliwości kopiowania. Z autem jak na razie się nie uda, a kwota AC z ubezpieczalni to nie jest to samo BMW o którym była mowa.
Najlepiej by było gdyby programy były dobrej jakości i tanie tak aby każdy mógł je sobie kupić bez zastanawiania się czemu to tyle kosztuje. Cóż poradzić jak przeliczenie cen zachodnich programów na złotówki nie pokrywa się z przeliczeniem ich zarobków na nasze. Ponadto kopiowanie programu jest bardzo tanie, więc można by ustalić cenę na niskim poziomie tak aby dużo osób to kupiło a nie kombinowało z crackowaniem. Tak było z AM w kosmicznej cenie ok 900 zł, ja wtedy myślałem o zakupie palmtopa ale jego cena plus karty plus programu mnie skutecznie zniechęciła. Poczekałem trochę i cena nie dość że spadła o połowę to jeszcze za tą cenę był oferowany produkt dużo lepszej jakości no i palmtop też jest dużo lepszy. Pewna ilość osób i tak będzie używała pirackich wersji, ale jeśli cena będzie przystępna dla większej ilości osób na pewno więcej osób kupi program. Na przykład kupiłem sporo filmów na DVD w cenie do 15 zł, bo taką uważam za dobrą, droższych nie kupuję bo uważam że nie warto tyle płacić za jednorazową rozrywkę, wolę poczekać aż będą w niskiej cenie, pojawią się w gazetach albo pożyczyć w wypożyczalni. DivX nie ściągam bo szkoda tracić przyjemność z filmu oglądając kwadratową sieczkę w stereo.
Ale to już się zrobiło zupełnie OFF-TOPIC

iGO Europe 2006
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwiec 28, 2006, 15:22:27 »
hehe.. az milo popatrzec :) sadzac po ilosci uzytkownikow (oczywiscie oczywistym jest oczywistosc legalnosci softu) to dystrybutor igo w polsce robi interes zycia :) az milo popatrzec.. ten soft ledwo co sie pojawil.. co wy.. w kolejce staliscie w nocy przed rozpoczeciem oficjalnej sprzedazy? kurde jak hary poter :) buahaha :) gdyby admin byl konsekwentny to powinien caly ten temat skasoac. ja oczywiscie nie jestem za kasowaniem.. tylko bawi mnie to :) na forum na ktorym jest zakaz aaaabsolutny tykania piractwa.. powstaje duzy watek przy ktorym tylko gluchy i slepy kretyn nie zorientuje sie ze 95% rozmowcow ma lewy soft z netu :) hehe :)

iGO Europe 2006
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwiec 28, 2006, 15:32:00 »
przepraszam ze tak troche obok tematu.. ale ubawilem sie.. fajny temat.. az w oczy razi jak wiele osob boi sie o cos zapytac albo pyta nie wprost.. bo "kurcze moze mi to nie chodzi dlatego ze to pirat"?? :) buahaha :)
ale zaraz pojawilo sie paru "medrcow" ktorzy zwyczajowo pietnuja piractwo.. jakie to ono jest wstretne.. ciekaw jestem ilu z tych moralizatorow nigdy nie miala pirata, craka itp. zeby bylo jasne. nie popieram piractwa. skoro stac mnie bylo kupic xda exec 8 miesiecy temu za 3 kola to i stac mnie na oryginalny soft. ale.. troche nie lubie dulszczyzny. nawet bardzo.. papiez umarl. wiec naswietszy z ludzi odszedl. ilosc potencjalnych nastepcow n tym forum powinna napawac nadzieja. niestety.. jedyne czym "napawa".. to mdlosciami. bo 90% z nich tylko mowi.

iGO Europe 2006
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwiec 28, 2006, 15:36:38 »
i na koniec. zgadzam sie z zalozeniem ze na tym forum o pirackim sofcie sie nie dyskutuje. mam tylko taka sugestie. zeby Ci co maja lub kiedykolwiek mieli kradziony soft  mieli ta odrobine szacunku dla inteligencji innych i sie zamkneli w tej kwestii. a Ci co nigdy nie mieli nic lewego (NIC!) to niech pisza. te dwie, moze trzy osoby utrzymaja zdrowa srednia tego typu wypowiedzi. pozdrawiam :)

iGO Europe 2006
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwiec 28, 2006, 16:40:01 »
Cytat: "ares_krk"
przepraszam ze tak troche obok tematu.. ale ubawilem sie.. fajny temat.. az w oczy razi jak wiele osob boi sie o cos zapytac albo pyta nie wprost.. bo "kurcze moze mi to nie chodzi dlatego ze to pirat"?? :) buahaha :)
ale zaraz pojawilo sie paru "medrcow" ktorzy zwyczajowo pietnuja piractwo.. jakie to ono jest wstretne.. ciekaw jestem ilu z tych moralizatorow nigdy nie miala pirata, craka itp. zeby bylo jasne. nie popieram piractwa. skoro stac mnie bylo kupic xda exec 8 miesiecy temu za 3 kola to i stac mnie na oryginalny soft. ale.. troche nie lubie dulszczyzny. nawet bardzo.. papiez umarl. wiec naswietszy z ludzi odszedl. ilosc potencjalnych nastepcow n tym forum powinna napawac nadzieja. niestety.. jedyne czym "napawa".. to mdlosciami. bo 90% z nich tylko mowi.

Może kilku byś znalazł  ;)
Ja wolę zawsze coś "przetestować" zanim wydam kasę.Traktuję to jak coś w rodzaju"Jazdy próbnej pojazdem przed zakupem"
PS
"Windę" i Antywirusa oraz kilkanaście innych programów mam legalne i kupione(NIE OEM-Y) za ciężko zarobione pieniążki. Niemniej jednak najpierw je "testowałem"
Ale przecież tak wogóle to jest obok głównego wątku :D
Powinniśmy się skupić na ocenach i-GO a nie moralizować :bored:
Acer n311 /WM6/
HTC Touch-Elf/WM6/ (juz wymieniony na... to co poniżej)
Asus P750 /WM6/

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
iGO Europe 2006
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwiec 28, 2006, 17:02:02 »
ares_krk
A musiałeś aż trzy posty walnać jeden po drugim  :mysli: Jest wszak opca "edytuj" jak się komuś przypomni, że ma coś jeszcze do powiedzenia.

*

Offline Ar2ro

• **
  • 121
iGO Europe 2006
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwiec 28, 2006, 20:37:08 »
ares_krk

Nie wiem, czy dokładnie przeczytałeś posty i zrozumiałeś, o co chodzi. Spróbuję Ci wyjaśnić pokrótce.
Jeśli kupujesz drogi program komputerowy, to zwykle robisz sobie kopię bezpieczeństwa z oryginalnego nośnika i chowasz go w bezpiecznym miejscu. Do instalacji używasz kopii. Jest to zupełnie legalne działanie.
W przypadku iGO, programu dość drogiego, musisz używać na codzień oryginalnego nośnika i do tego często go wkładać i wyjmować do PDA, aby móc użyć PDA również do innych celów. Łatwo go więc uszkodzić lub zgubić. Stąd wszyscy zastanawiamy się, jak zrobić, żeby ten wydany na program tysiąc złotych z jakiegoś powodu nie przepadł i jak to robić, żeby nie powodowało to także łamania praw licencyjnych producenta. Stąd mówimy tu o kopiach bezpieczeństwa. Niestety, producent na razie nie wyjaśnił na swojej stronie wielu rzeczy, w tym jak sobie radzić z takim sposobem licencjonowania programu, czyli powiązania licencji z nośnikiem.

Nie widzę powodu również, żeby nie rozmawiać o nowym produkcie we wszystkich możliwych aspektach, również warunków licencyjnych i kopiach bezpieczeństwa, bo to Forum ma ułatwić nam wybór i decyzję zakupu oprogramowania, które chcielibyśmy używać. W przypadku iGo, póki co, brakuje dostatecznych wyjaśnień wielu kwestii na stronach producenta i dystrybutora, a lepiej się dowiedzieć wszystkiego zawczasu, a nie po zakupie. Ja sam kupiłem MapęMap jak kota w worku, bo wówczas nie było dostatecznej informacji, produkt dopiero wyszedł i, powiem szczerze, mam nauczkę.

Czy uważasz, że na forach motoryzacyjnych o Ferrari mogą dyskutować tylko ci, co je już mają?

Jeśli wydałeś "3 koła" na PDA, zapewne także ze "100 kół" na furę i ze 2 na komórę, to Cię stać bez problemu i jak Ci się zgubi lub zniszczy karta SD z iGO, to po prostu kupisz nową. Tego też wszystkim nam życzę... na razie wolę dobrze się zorientować, zanim kolejny raz wydam moje pieniądze.

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
iGO Europe 2006
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 28, 2006, 21:59:42 »
Kolega ares_krk też nie rozumie czym różni się dyskusja na temat softu od bezczelnego żebrania o cracka czy seriala (takie tematy kasowane, użytkownic banowani itp.)  My tu po prostu rozmawiamy a nie namawiamy kogoś do złego...

skoro stac mnie bylo kupic xda exec 8 miesiecy temu za 3 kola

Wybacz ale w życiu tej cegły nawet za półtora koła bym nie kupił... i tutaj chyba jest Twój problem, wydałeś kupę kasy na sprzęt, a raczej cegłówkę, który(a) nie spełnia pokladanych w nim oczekiwań i teraz wyżywasz się na innych  :))  :))  :))  ]:>