Alternatywne polskie dźwięki

• 220 Odpowiedzi
  • 62140 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Krakus

• 632
Odp: Alternatywne polskie dźwięki
« Odpowiedź #150 dnia: Czerwiec 27, 2007, 15:18:50 »
Żadna rewelacja. Poprawione kilka mniejszych błędów, coś nadal nie gra (o ile dosłyszałem) ze zjazdami z ronda, zamiast Pecusowego "Jedź tą drogą pięćset metrów" jest "Jedź pięćset metrów", nadal jest "Kręć ostro w lewo". Zdecydowanie wolę ciepły głos Ewy.

« Odpowiedź #151 dnia: Czerwiec 27, 2007, 23:28:40 »
Witam Was wszystkich Serdecznie

To niesamowite ze tyle robicie dobrego i z góry dzieki za któryś pobrany plik.

Nie sadze abyście sie obrazili jesli chodzi o moje uwagi ale mam.

Wracam do problemu z komunikatem glosowym dotyczacym zawrócenia. Otóz nie moze byc tak ze zmiana brzmi "zawróc gdy tylko pojawi się taka możliwość" bowiem ta mozliwość juz przed komunikatem jest rozrysowana przez mapę zatem jest to troche masło maślane.

Rozumiem ze u Ewy nie bedzie problemu z wymyśleniem wyrazenia, gorzej z Anną....tak podejrzewam bo chyba chodzi o zlepianie dźwięków.

Problem z szybkością Anny widzę ze został rozwiązany, też mi jej ślamazarność przeszkadza bo przyzwyczajony jestem do głosu z Automapy i teraz ciągle mi sie wydaje ze to był jedyny i słuszny głos choć i w niej było coś głupiego: "skręć w trzłeeeeeeeeeeecijjjjjjjje wyjazd":) chodziło o rondo:) Jakby na wsi nagrywała:)

Musze poszukać co zrobić aby teraz zamienic Anne na Anie5 bodajze lub Ewę bo zielony jestem choc przydałyby się obydwie.

dzieki za cenną pracę waszą.

A propos Ewy, bardzo przypomina mi Krystynę Czubównę.

ps. nigdzie nie doszukałem sie info "jak podmienic pliki". to moze i proste ale boję sie ze coś popsuje tym bardziej ze producent zaleca zrobienie kopi IGO ale nie wiem na co robic kopie, czy to ma byc na PC-cie, na innej karcie czy co?:) proszę o pomoc.

ps2. no i wlasnie, w ogole to sie podmienia czy moge miec jednoczesnie starą Anie, Anie5 i Ewe i moge sobie wybierac glos na PDA?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 27, 2007, 23:37:57 wysłana przez Grzelo »

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
« Odpowiedź #152 dnia: Czerwiec 28, 2007, 07:45:54 »
ps2. no i wlasnie, w ogole to sie podmienia czy moge miec jednoczesnie starą Anie, Anie5 i Ewe i moge sobie wybierac glos na PDA?

Możesz mieć wszystkie Anki i Ewy, kopiujesz do folderu Voice.
Wybierasz w Ustawienia-Język i jednostki.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #153 dnia: Czerwiec 28, 2007, 09:54:14 »
Możesz mieć wszystkie Anki i Ewy

Nie bądź taki macho  ;D
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

« Odpowiedź #154 dnia: Czerwiec 28, 2007, 19:06:35 »
nocnyMarku widziałem ze Ty tez masz zasługi na forum dla Automapy (o ile dobrze pamietam). Powiedz mi, nie opracowałbys tej babeczki z Automapy dla iGO?

ciezko mi sie przyzwyczaic nawet do "za 300 metrow skręc w lewo". Wole "za 300 metrów w lewo". No i całą resztę.

Zdaje sobie sprawę ze jestem w o tyle niewygodnej sytuacji bo przzwyczajony do glosu z Automapy, pewnie gdybym jej nie miał to glos Czubówny nie porownywalbym do niczego:)

a tak.....

blagam, niech ktos opracuje glos z automapy pod iGO:) tesknie:)

JD-MM dzieki serdeczne, ja juz wczoraj poradziłem sobie z tym, kuknąłem na nazwy plikow w -voice-, ze sa np dwie wersje rosyjskie. Dzieki jeszcze raz.

ps. no i jeszcze te dziwne zdania przy dojezdzaniu do celu. W automapie bylo "300 metrow do celu, 200 do celu 100 do celu, dojechałeś do celu". Tak po prostu, prosto, czytelnie i krótko. A tu w iGO.....kurcze no to analfabetyzm jakiś:)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2007, 19:11:45 wysłana przez Grzelo »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #155 dnia: Czerwiec 28, 2007, 19:17:04 »
Po pierwsze, nie mam iGO ...
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #156 dnia: Czerwiec 28, 2007, 20:09:51 »
ps. no i jeszcze te dziwne zdania przy dojezdzaniu do celu. W automapie bylo "300 metrow do celu, 200 do celu 100 do celu, dojechałeś do celu". Tak po prostu, prosto, czytelnie i krótko. A tu w iGO.....kurcze no to analfabetyzm jakiś:)

No właśnie - ja proponuję żeby był tylko jednokrotny komunikat np: "Nie bój żaby, do celu dotrzesz ino mig;D

« Odpowiedź #157 dnia: Czerwiec 28, 2007, 21:29:55 »
albo w wykonaniu DODY:

czytaj bez polskich znaków jesli tak napisane a duze litery akcentuj:

"BOzeeeeeeeeeeeeee, ale za...ebiścieeeeeeeeeeeeeee, dojechałeś do CeLuuuuuuuuuuuuuuuuuu"

"Koleeeeeeeeeeeeeeeeeś, wyluzuuuuuuuuuuuj, za ćsysta metrów skręć w leWoooooooooooooo"

Szczuka:

"Śyednio dobrze jedziesz.....ale zanim coś popsujesz to już Ci powiem, że jak dalej tak pójdzie to jakoś dosięgniesz upyagnionego celu"

"Niczego dobyego się po Tobie nie spodziewaliśmy. Dlatego wyznaczyłam nową tyasę i tym yazem skyęć za trzysta metyów w lewo, do widzenia"

Super Niania:

"Źleeee, źleeee, źleeeeeeeeeeeeeeeeee. Przesiądź się, ja dojadę TAM"

"Za trzysta metrów miałeś skręcić w lewo, nie wwwwwoooolno tak, ale szszszyyyyyyybko tak"

Wałęsa:

"Za chwile, bo myśmy myśleliiiiiiiiii, że jak oni nam nie będą przeszkadzać to myyy chcieliśmy wyprowadzić Polskę do celu. Ja Wam dałem! a wyście mieli tylko brać.....ale wyście nie wzieli.......i...i...i...dlategooooo stało się jak się stało"

"To nieprawda, że mówiłem, że myśmy chcieli skręcić w lewo za 300 metrów, myśmy zawsze mowili....w prawo, bo wie Pani, gdybyśmy my skręcili w tamtych czasach w lewo, to nie byłoby toooo, to byłoby wtedy coś innego, tylko że jak mówiłem, to mnie wtedy nikt nie słuchał, a teraz wszyscy panie płaczą i krzyk hula bula że im się krzywda stała"

Linda:

"bo to k.... ch...wy ceeeeeeel był"

"Nieeeeee chce mi sie z Tobą GGGGaaadać"

Lepper:

"My jako Samoobrona, chcemy aby Polska dotarła do celu razem z nami i polskimi produktami, a nie...że oni fabryki za bezcen wyprzedają!"

"My jako Samoobrooooona, zzzzaaaaaawsze mówiliśmy że za trzysta metrów w lewo, a tu proszę, siedzi jeden Pan z drugim i śmieeeechy i hihi sobie urządzają....nooooo?! ładnie ładnie.....śmieeeejcie się....śmiejcie"

Kwaśniewski:

"Pre Pani, no.my naciskaliśmy, musimy wznieść się ponad podziałami i dotrzeć do celu.....i można to zrobić oczywiście!"

"Ja mowiłem Panu żeby Pan skręcił zaraz w lewo a Pan tego nie zrobił. Zdrajca"

Kuba Wojewódzki:

"bo wwwwwieeeeeesz CCCCo gazety piszą. Mówi się że zaraz dotrzesz do celu i zadaję sobie pytanie czy Ty jesteś tego waaaaaaaaaaart, czy nie bbbbboooooisz się, czy nie obawiasz tej papki z kolorowych pisemek i czy sobie z tym poradzisz."

"za trzysta metrów skręęęęć w lllllllllewo, tam się poznamy bliżeeeeeeeeeej:)"

Osioł (Shrek):

"a JAK kurde, dojechać do celu każdy mOOOOOOOOOOOże trochę lepiej lub trochę gooorzej, ale nie o to chodzi........."

"no jak nie jak tak, no za trzysta metrów w lewo nooooo"

Pielęgniarki:

"My nie chcemy gadać w tym centrum dialogu, chcemy wyjść z tego PDA i gadać na zewnątrz"

"za trzysta złotych skręc w lewo"

pozdrawiam

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #158 dnia: Czerwiec 28, 2007, 22:21:47 »
 ;D ;D ;D

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #159 dnia: Czerwiec 29, 2007, 13:13:24 »
Hahaha - no ty by była rewelacja  ;D Wiem że coś takiego istnieje dla TomTom'a i znane gwiazdy użyczają swój głos

*

Offline Krakus

• 632
« Odpowiedź #160 dnia: Czerwiec 29, 2007, 16:30:33 »
Czasem gwiazdy, czasem są to podróbki gwiazd - ale jak na początek trasy Mistrz Yoda życzy ci "Niech moc będzie z tobą" albo na koniec John Cleese (ten z "Hotelu Zacisze", albo z Latającego Cyrku Monty Phytona) informuje cię, że jesteś na miejscu, ale walizek to on ci na górę nie wyniesie - jest zabawnie.

*

Offline Krakus

• 632
Propozycja modyfikacji
« Odpowiedź #161 dnia: Lipiec 02, 2007, 13:36:13 »
Witam wszystkich!
Wpadłem na taki pomysł - czy zamiast "Jedź tą drogą ... kilometrów" nie można by usłyszeć "Następny manewr za ... kilometrów"?

« Odpowiedź #162 dnia: Lipiec 02, 2007, 14:35:23 »
z pewnościa brzmi lepiej

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
Odp: Propozycja modyfikacji
« Odpowiedź #163 dnia: Lipiec 02, 2007, 14:56:45 »
Witam wszystkich!
Wpadłem na taki pomysł - czy zamiast "Jedź tą drogą ... kilometrów" nie można by usłyszeć "Następny manewr za ... kilometrów"?

Dokładnie taką samą propozycję już tu raz zaproponowałem!

*

Offline Krakus

• 632
« Odpowiedź #164 dnia: Lipiec 02, 2007, 18:23:42 »
Upss... Czytam forum za mało dokładnie

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #165 dnia: Lipiec 02, 2007, 21:04:06 »
Upss... Czytam forum za mało dokładnie

Nie szkodzi, potraktujemy Twoją propozycję jako głos poparcia  ;D

*

Offline Krakus

• 632
« Odpowiedź #166 dnia: Lipiec 02, 2007, 22:05:08 »
Nie głos poparcia, tylko właściwie nakaz dla tych, co umieją się posługiwać Ivoną.

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #167 dnia: Lipiec 25, 2007, 12:18:01 »
@Pecus - już po urlopie? Przyglądałeś się może tym dźwiękom Anna v2.0 - może znajdziesz chwilkę czasu aby na ich podstawie zrobić 2.0a  :ok:

*

Offline Pecus

• **
  • 243
  • Sprzęt:
    Mio P550 + 2GB SD Card;
    Toshiba G900 + 2GB
« Odpowiedź #168 dnia: Lipiec 27, 2007, 09:04:15 »
Niestety.... urlop sie skonczyl. Wrocilem do "zimnych krajow". Nie odzywalem sie, bo nie widze zadnych uwag, ktore warto uwzglednic w dzwiekach. Zreszta wydaje mi sie, ze obecna Anna czy Ewa jest juz wystarczajaca dobra (po powracie z urlopu jezdzilem tez troche po kraju i jestem zadowolony).
Co do poprawienia nowej oficjalnej wersji Anny.... Hm....
- po pierwsze ta nowa wersja niewiele nowego wnosi
- po drugie wiecej roboty byloby z przeanalizowaniem na nowo skryptow i zaimplementowaniem starych poprawek, niz z uzupelnieniem starej, ale juz wielokrotnie poprawianej Anny.

Jedno co zrobie, to przeslucham sample, bo moze dodali jakies dzwieki, ktore ja musialem sklejac z glosek, wtedy warto byloby uzyc tych nowych.

*

Offline Krakus

• 632
« Odpowiedź #169 dnia: Lipiec 27, 2007, 09:53:07 »
bo moze dodali jakies dzwieki, ktore ja musialem sklejac z glosek, wtedy warto byloby uzyc tych nowych.
Nie zauważyłem, natomiast zauważyłem, że raczej pozabierali niektóre stare, niż dodali nowe. Moim zdaniem jedno co trzeba zrobić z "Ewą", to podgłośnić nieco (a być może przefiltrować dźwięk przez korektor graficzny - coby basy obciąć i uwydatnić środek pasma).

*

Offline Krakus

• 632
« Odpowiedź #170 dnia: Lipiec 27, 2007, 21:38:52 »
Zainstalowałem ostatnio nakładkę Andy'ego dla fotoradarów. Polski plik dźwiękowy jest tragiczny (ze względu na jakość). Trzeba go koniecznie poprawić głosem Ewy.

*

Offline Krakus

• 632
« Odpowiedź #171 dnia: Lipiec 28, 2007, 22:30:36 »
Co do głośności dźwięków (zrobiłem analizę widmową przez Audacity dźwięku Turn_back_where_possible.ogg)
1) Maksymalna głośność (-2 dB) wypada na 162 Hz. Na słuchawkach, albo domowym sprzęcie pewnie było by to bardzo ładnie słychać. Ale na palmtopie?
2) Następne maksimum (-7 dB) wypada na 510 Hz - to już słychać na mikro-głośniczku PCC.

Widać z tego, że przycinając dźwięk około 250 Hz i niżej, oraz podbijając lekko sopran zyskamy ponad 6 dB - a to bardzo dużo!
Zatem prośba do Pecusa - możesz wysłać mailem, albo gdzieś wystawić dźwięki w formacie wav? Sprobuję je przerobić.

PS. Widmo głosu Anny jest prawie płaskie (a Ewy opada znacząco już od 800 Hz) - i ma maksimum na +1 dB (czyli 3 dB głośniej, niż Ewa).

« Odpowiedź #172 dnia: Lipiec 29, 2007, 15:09:32 »
Jestem tu nowy. Bardzo bardzo bym prosił o linki do głosów Anny najnowszej poprawionej przez kolegę Pecusa i najnowszy głos Ewy.
Głos Ewy udało mi się sciagnąć ale głosu Anny w najnowszej wersji nie mogę . klikam na link i strona się nie otwiera.
Jeszcze raz bardzo proszę.

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #173 dnia: Lipiec 29, 2007, 15:15:54 »
Możesz pobrać tu: ANNA
(skopiuj skrót i wklej do przeglądarki - dzięki Yacck :) )
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2007, 15:37:52 wysłana przez AMi »

*

Offline fokstrot

• 949
  • Sprzęt: BB 9780 pin: 26791dc9
« Odpowiedź #174 dnia: Lipiec 29, 2007, 15:29:14 »
@AMI
chyba ten link nie dziala :]
EDIT: tera dziala :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2007, 15:41:22 wysłana przez fokstrot »
Dell X50v/Bt-359 --> BB

*

Offline Yacck

• **
  • 159
  • Sprzęt: FS-N560 ; HTC HD2
« Odpowiedź #175 dnia: Lipiec 29, 2007, 15:31:39 »
@AMI
chyba ten link nie dziala :]
dziala skopiuj adres odnosnika i wklej do przeglądarki

« Odpowiedź #176 dnia: Lipiec 29, 2007, 22:26:20 »
Nadal nie mogę sciągnąć najnoweszego głosu Anny.
Proszę o pomoc !!!

*

Offline Yacck

• **
  • 159
  • Sprzęt: FS-N560 ; HTC HD2
« Odpowiedź #177 dnia: Lipiec 29, 2007, 22:33:23 »
nie rozumiem jak mozna nie ściagnąc to ten sam link

http://miry.cba.pl/pliki/v_pol_f3f.zip
idze  operą  i IE  wystarczy go wkleic w pasek adresu

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #178 dnia: Lipiec 29, 2007, 22:34:56 »
ANNA - PPM - Kopiuj - uruchom IE (fe) - PPM na pasku adresu - Wklej - Enter
Powinno się zacząć pobieranie.
Hint: PPM - prawy przycisk myszy, fe - na przykład

« Odpowiedź #179 dnia: Lipiec 29, 2007, 22:49:35 »
Nie wiem zaczyna kopiować i przerywa. Możecie mi wysłać najnowszy głos Anny na emaila. Barzo proszę.
Mój adres     buncol@plusnet.pl

Pozdrowienia.
Napisane: Lipiec 29, 2007, 22:39:35
Jeszcze raz proszę o wysłanie najnowszego głosu Anny na emaila bo naprawdę nie mogę go ściagnąć.