Alternatywne polskie dźwięki

• 220 Odpowiedzi
  • 62134 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Yacck

• **
  • 159
  • Sprzęt: FS-N560 ; HTC HD2
Odp: Alternatywne polskie dźwięki
« Odpowiedź #180 dnia: Lipiec 29, 2007, 22:53:59 »
wrzucilem na rapida

http://rapidshare.com/files/45809446/v_pol_f3f.zip.html

buncol@plusnet.pl  już poszło do Ciebie na maila :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2007, 23:15:43 wysłana przez Yacck »

« Odpowiedź #181 dnia: Lipiec 29, 2007, 23:21:33 »
Wstyd mi pisać ale też nic pokazuje ze przekroczyłem limit a sciągałem tylko 1,8 MB
Napisane: Lipiec 29, 2007, 23:11:22
Bardzo dziękuje. O jakim numerze jest głos Anny

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #182 dnia: Lipiec 29, 2007, 23:34:00 »
5a

*

Offline Pecus

• **
  • 243
  • Sprzęt:
    Mio P550 + 2GB SD Card;
    Toshiba G900 + 2GB
« Odpowiedź #183 dnia: Lipiec 30, 2007, 15:40:52 »
Przepraszam wszystkich, ale chyba leży serwer mojego dostawcy netu, mam nadzieje ze jutro wszystko wroci do normy i pliki beda dostepne.

« Odpowiedź #184 dnia: Lipiec 30, 2007, 22:25:20 »
Mam pewien problem może ktoś się już z tym spotkał. Posiadam urządzenie Mio C520 i okazało się że zacina się dźwięk i nie tylko w moim urządzeniu bo problem ten zgłaszało już dość dużo użytkowników tego modelu. Dźwięk lektorki i urządzenia zacina się tylko gdy jest aktywny sygnał GPS. Może ktoś pomoże.
Pozdrowienia

*

Offline dr_Henio

• 453
    • pdaclub
« Odpowiedź #185 dnia: Sierpień 17, 2007, 11:34:56 »
witam

czy dzwieki 4b sa nowsze od 3f? czy to osobna linia bez poprzednich poprawek?

mozna poprawic komende "trzymaj sie prawej" ciagle mowi  "rawej" chyba jest za wczesnie plik uciety, strasznie mnie to denerwuje bo ciagle to slysze

*

Offline Pecus

• **
  • 243
  • Sprzęt:
    Mio P550 + 2GB SD Card;
    Toshiba G900 + 2GB
« Odpowiedź #186 dnia: Sierpień 17, 2007, 13:37:50 »
Wersje 3f i 4c sa takie same jesli chodzi o sposob dzialania.
Roznia sie tym, ze wersja 3f jest oparta o oryginalny glos Anna (poprawki i zmiany zrobione przez edycje i skladanie dzwiekow juz istniejacych), a wersja 4c (Ewa) ma glos syntetyczny wygenerowany przy pomocy syntezatora Ivona.

Co do "rrrawej", to od zawsze jest "prawej", u mnie w kazdej wersji wyraznie to slychac (ale i tak, w trosce o tych ktorzy nie slysza, przedluzylem troche pauze przed tym slowem), nie wiem dlaczego ale na niektorych glosniczkach nie slychac wyraznie tego "p" na poczatku, to tzw. gloska plozyjna i slabe glosniczki moga jej nie odtwarzac prawidlowo.
Na Mio P550 jest wyraznie slyszalne.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2007, 13:56:58 wysłana przez Pecus »

*

Offline Krakus

• 632
« Odpowiedź #187 dnia: Sierpień 17, 2007, 20:05:15 »
Pecusie, czy nie pora na alternatywne dźwięki do ostrzegania o fotoradarach?

*

Offline Pecus

• **
  • 243
  • Sprzęt:
    Mio P550 + 2GB SD Card;
    Toshiba G900 + 2GB
« Odpowiedź #188 dnia: Sierpień 17, 2007, 20:40:38 »
Pewnie tak, ale najpierw musze zaiplementowac te funkcje w moim MioMap (chyba ze ktos juz to zrobil), tym bardziej ze wolalbym pozostac przy standardowym (lekko zmodyfikowanym tylko) skinie.
Chyba czas sie za to zabrac, ale wlasnie tego czasu ostatnio brak ;)

*

Offline Krakus

• 632
« Odpowiedź #189 dnia: Sierpień 19, 2007, 00:25:29 »
Pewnie tak, ale najpierw musze zaiplementowac te funkcje w moim MioMap (chyba ze ktos juz to zrobil)
Zdaje się, że nie zrobił. O ile wiem, jest to dodatek do skórek Andy'ego, i to w dodatku tylko dla iGO. Chociaż o ile czytałem, ktoś zdaje się zaimplementował to i bez skórki Andy'ego (z pewnymi problemami, ale jednak), tyle, że nadal dla iGO.

Edit 2007.08.19

Zdaje się, że znalazłem. Andy opisał, jak to zrobić tutaj. Dodatkowe informacje tu
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2007, 10:02:00 wysłana przez Krakus »

*

Offline fokstrot

• 949
  • Sprzęt: BB 9780 pin: 26791dc9
« Odpowiedź #190 dnia: Sierpień 19, 2007, 12:27:57 »
witam

czy dzwieki 4b sa nowsze od 3f? czy to osobna linia bez poprzednich poprawek?

mozna poprawic komende "trzymaj sie prawej" ciagle mowi  "rawej" chyba jest za wczesnie plik uciety, strasznie mnie to denerwuje bo ciagle to slysze
potwierdzam, wlasnie wczoraj wrocilem z dalejkiej trasy /1200km/ i niestety na moim Aximie tez wystepuje blad "rawej". da sie przyzwyczaic ale niekiedy dezorientuje jesli jedzie sie przez naprawde duze miasto
Dell X50v/Bt-359 --> BB

*

Offline Krakus

• 632
« Odpowiedź #191 dnia: Sierpień 19, 2007, 16:13:00 »
Ciekawostka. Ja na MIO P550 takiego problemu nie zauważam - inna sprawa, że mam ustawiony głos Anny.

*

Offline krzysioo

• 24
  • Seelsorger
  • Sprzęt: HTC TP2, 6210i oraz Asus A636N
« Odpowiedź #192 dnia: Sierpień 20, 2007, 20:42:09 »
Pozwole sie przylaczyc do dyskusji.
Anne 2 uzywam od poczatku (wymieniam wersje) i jestem bardzo rad, iz kol. Pecus tak sie przyklada, aby wszystkim nam zylo sie lepiej i dostatniej (oj, troche sie zagalopowalem)  :P
Pewnie sie czepiam, ale nasza Ania troche "nie po polskiemu" akcentuje - jakos zwrocilem dzis na to uwage - nie mowi sie "siedem´set" (akcent na przedostatnia), ale "sie´demset" (akcent na 3cia od konca).
Ot, takie tam malenstwo.
Mimo wszystko dzieki wielkie za trudy wszelakie!   B)
..widowisko zycia trwa..

« Odpowiedź #193 dnia: Sierpień 21, 2007, 16:09:35 »
Ja również się przyłączam do podziekowania za wkład i prace dla urzytkowników miomap ,bo dzieki takim osoabom ja Ty  ta nawigacje nie traci ,pomimo że producent to olewa, co do dokładności map zachowam milczenie w tym poście

« Odpowiedź #194 dnia: Sierpień 29, 2007, 15:22:13 »
Ufff... znalazlem troche dokladniejszych informacji po angielsku i dzieki nim rozwiazalem problem "zjedz zawroc" :)
TUTAJ jest wersja z poprawionym przyjazdem na miejsce (o czym pisalem godzine temu, albo wiecej) i z dobrym komunikatem zawracania (mi sie dodatkowo podoba jak mowi "zawroc w lewo", choc to chyba logiczne ze w naszym kraju zawraca sie w lewo, program rozroznia kierunek zawracania i taki glos brzmi plynniej niz samo "zawroc", no ale nie wstawilem tego w koncu i jest tylko "zawroc".

Oczywiscie plik ma kolejny numerek i dziala z pozostalymi (ale po co komu tyle Ann... ;) )

Pozostaje mi zglebienie do konca zasad tworzenia skryptow, ale ta wersja jest juz bliska koncowej.

Hej, dzisiaj nabylem mio 720 i prosze o informacje w jaki sposob moge wgrac ten poprawiony dzwiek do mojego mio ?

Z gory dziekuje i pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Sierpień 29, 2007, 16:06:17 wysłana przez gts22dti »

« Odpowiedź #195 dnia: Wrzesień 03, 2007, 23:41:48 »
A prosze bardzo opisze bo tyle już potrafie
1.Sciągnij plik v_pol_f3f,b,c,d.zip już się sam pogóbiłem było ich dużo i może będzie w końcu jakiś głoś męski  :grin:
2.podłącz mio do komputera za pomocą usb
3.Poczekaj aż windows(cwaniak) wykryje twoje urządzenie
4.Przeglądaj je za pomocą exploratora
5.znajdź folder miomap-otwórz-miomap-otwórz -są dwa takie same jeden w drógim
6.otwórz folder voice i wklej tam nowe dziwięki .
Potem wystarczy w ustawieniach język i wybiersza co ci pasuje
prościej nie potrafie opisać

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
« Odpowiedź #196 dnia: Wrzesień 04, 2007, 00:27:26 »
A nie prościej wyjąć kartę i przez czytnik wgrać? ;)

« Odpowiedź #197 dnia: Wrzesień 04, 2007, 07:08:52 »
a co to za różnica?czy przez czytnik czy przez karte  :proud: niech zrobi to tak żeby było jak naj prościej skoro nie wie jak wgrać to chyba nie wie ,a po drugie koleś ma Mio C720 a to oznacza  z wbudowaną pamięcią 2 GB w PDA  a to oznacza że program jest na płycie i na my flash disck

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
« Odpowiedź #198 dnia: Wrzesień 04, 2007, 15:45:32 »
a co to za różnica? (...) niech zrobi to tak żeby było jak naj prościej

No właśnie dlatego napisałem, że przez kartę prościej. I tylko tyle...

« Odpowiedź #199 dnia: Wrzesień 04, 2007, 15:54:13 »
To spróbuj wyciągnąc wbudowaną pamięć i włożyć do czytnika :shock:  you read  carefully

*

Offline fox2plus

• 265
  • P550/AM3/AM4/iGO
« Odpowiedź #200 dnia: Wrzesień 04, 2007, 16:39:00 »
niby dla Polaka nie ma rzeczy niemozliwych

*

Offline Krakus

• 632
A może by tak?
« Odpowiedź #201 dnia: Wrzesień 16, 2007, 01:55:03 »
Zajrzyjcie sobie na youtube. Myślałem, że popluję monitor. Te dźwięki są na prawdę alternatywne.

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
« Odpowiedź #202 dnia: Wrzesień 16, 2007, 02:23:12 »
Jak miałem AP to wgrałem sobie te dźwięki. Nie ma się czym podniecać.... zleksza denne.

« Odpowiedź #203 dnia: Kwiecień 08, 2008, 23:39:30 »
Ufff... znalazlem troche dokladniejszych informacji po angielsku i dzieki nim rozwiazalem problem "zjedz zawroc" :)
TUTAJ jest wersja z poprawionym przyjazdem na miejsce (o czym pisalem godzine temu, albo wiecej) i z dobrym komunikatem zawracania (mi sie dodatkowo podoba jak mowi "zawroc w lewo", choc to chyba logiczne ze w naszym kraju zawraca sie w lewo, program rozroznia kierunek zawracania i taki glos brzmi plynniej niz samo "zawroc", no ale nie wstawilem tego w koncu i jest tylko "zawroc".

Oczywiscie plik ma kolejny numerek i dziala z pozostalymi (ale po co komu tyle Ann... ;) )

Pozostaje mi zglebienie do konca zasad tworzenia skryptow, ale ta wersja jest juz bliska koncowej.

Niestety błąd 404 - link nie działa

*

Offline jarkom73

• 12
  • Sprzęt: MIO P350 + 2GB SD AM4,1,2/IGO Plus
« Odpowiedź #204 dnia: Kwiecień 14, 2008, 07:42:51 »
Szukam lepszego dzwieku do fotopstrykaczy ten co mam juz zaczyna mnie denerwowac kiedys szwagier mial taki dzwiek ze jak sie zblizal do pstrykacza slyszalem dzwiek sonaru jak to zrobic moze Pecus ty bys dal rade

*

Offline Pecus

• **
  • 243
  • Sprzęt:
    Mio P550 + 2GB SD Card;
    Toshiba G900 + 2GB
« Odpowiedź #205 dnia: Kwiecień 15, 2008, 20:03:49 »
Ech... wicie - dziecko mi sie urodzilo wlasnie ;) i cierpie na permanentny brak czasu.
Serwer do ktorego podawalem linki nie bedzie pewnie juz dzialal, mam drugi, ktory przetrwa wiele, wieczorem wrzuce moje wersje i podam tu link do serwera, nie mialem czasu zajac sie nowym dzwiekiem meskim, ale sie zajme - spoko ;).

*

Offline Tedi58

• 22
  • Sprzęt: Pocket LOOX N560
« Odpowiedź #206 dnia: Kwiecień 16, 2008, 21:27:23 »
Pecus@ GRATUJACJE i oby wszystko układało się po Twojej myśli.
Pozdrawiam i gratuluję drugiej połowie  :ok:

*

Offline Pecus

• **
  • 243
  • Sprzęt:
    Mio P550 + 2GB SD Card;
    Toshiba G900 + 2GB
« Odpowiedź #207 dnia: Maj 17, 2008, 22:42:10 »
"Troche" brakowalo mi czasu ostatnio :)
Ale jak tylko ukazalo sie iGO8 postanowilem zrobic cos z nasza Anna (zalozylem, ze w nowym programie beda poprawione glosy i da sie z nich cos wiecej poskladac).
Tak wiec zdobylem ORYGINALNY plik z polskimi glosami do iGO8 i...... jest to praktyczne to samo co nasza Anna sprzed poprawek... jednak zawiera w srodku plik mowiacy "kilometra", zywcem przekopiowany z przerabianej przeze mnie Anny 5 ;) Pamietam ile sie nakombinowalem, by z innego slowa dokleic koncowke....
Tak wiec tylko malenkie poprawki zrobilem, w zasadzie to mala optymalizacja wielkosci plikow, jedna malenka poprawka przy autostradzie i dodanie ladnego zyczenia milej jazdy (tylko to dolozyli w nowym iGO ;) ).
Plik zgodny jest jak zawsze z MioMap 3.x , iGO 2006 i iGO8.
Sciagac mozna TUTAJ.

P.-S. Pracuje juz nad "Tomaszem", bedzie na dniach.

« Odpowiedź #208 dnia: Maj 18, 2008, 06:39:44 »
Świetna robota  :ok:  jeszcze za free. Co do iGO8 to faktycznie ładnie wygląda ale mapy mają starsze niż Miomap v 3.3 :grin:

*

Offline Cavallino

• 664
  • Sprzęt: Eten G500+
« Odpowiedź #209 dnia: Maj 18, 2008, 09:46:10 »
"Troche" brakowalo mi czasu ostatnio :)
Ale jak tylko ukazalo sie iGO8 postanowilem zrobic cos z nasza Anna (zalozylem, ze w nowym programie beda poprawione glosy i da sie z nich cos wiecej poskladac).
Tak wiec zdobylem ORYGINALNY plik z polskimi glosami do iGO8 i...... jest to praktyczne to samo co nasza Anna sprzed poprawek... jednak zawiera w srodku plik mowiacy "kilometra", zywcem przekopiowany z przerabianej przeze mnie Anny 5 ;) Pamietam ile sie nakombinowalem, by z innego slowa dokleic koncowke....
Tak wiec tylko malenkie poprawki zrobilem, w zasadzie to mala optymalizacja wielkosci plikow, jedna malenka poprawka przy autostradzie i dodanie ladnego zyczenia milej jazdy (tylko to dolozyli w nowym iGO ;) ).
Plik zgodny jest jak zawsze z MioMap 3.x , iGO 2006 i iGO8.
Sciagac mozna TUTAJ.

P.-S. Pracuje juz nad "Tomaszem", bedzie na dniach.

Jak rozumiem to głos tradycyjny.
A co z głosami czytającymi nazwy ulic?
Bo te co są dostępne są tragiczne, za ciche przede wszystkim, więc na moim pda bezużyteczne.